URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iulie 2019, 15:53

Paranghelie cu nino-nino

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor, Liciniu Venter, şi preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale Ambulanţa, orădeanul Gheorghe Chiş, au chemat vineri presa locală în Piaţa Unirii ca să-i prezinte mândreţea de program pregătit pentru a V-a ediţie a Zilei Ambulanţei, instituită în 2015. Să ne trăiască, zic eu, toţi medicii, asistenţii şi şoferii care îşi fac meseria cinstit în acest serviciu public, plus personalul TESA, dar mie mi-a venit să sun la 112, din cauza tensiunii crescute, când am aflat ce proporţii megalomaniace urma să aibă sărbătoarea programată duminică.

Încă de sâmbătă, 45 de ambulanţe au venit la Oradea din toate judeţele ţării, başca o salvare-şalupă adusă din Tulcea (unde se moare din cauza insuficienţei acestora). În total, cu cele ale SAJ Bihor, pentru parada motorizată făcută din centru până în Nufărul şi în Rogerius, iar apoi retur, au fost „mobilizate” 70 autospeciale. Organizatorii au anunţat şi un „spectacol aerian” (sic!), cu un avion care să survoleze oraşul ca să fluture o pânză cu steagul Ambulanţei. La „eveniment”, desigur, îşi anunţaseră prezenţa şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat. Vişină pe tort, în finalul programului a fost prevăzut un „dineu” la cea mai mare sală de evenimente din urbe, cu 600 participanţi. Şase sute! Oameni din sistem, invitaţi din afara lui, oficiali...

Dacă fiecare ambulanţă a avut de străbătut din judeţele patriei până la Oradea, în medie, 400 kilometri, asta înseamnă 800 km dus-întors adăugaţi inutil motoarelor maşinilor, plus vreo 400 litri de carburanţi risipiţi, asta în cazul în care şefii SAJ-urilor nu au venit separat, cum e cel mai probabil, cu Dusterele de serviciu (aşa că mai puneţi încă vreo 300 litri şi pentru astea). Câte un şef judeţean şi doi angajaţi veniţi „în delegaţie” înseamnă, totodată, 126 cazări pe două nopţi, adică, la un tarif mediu de 140 lei, încă aproape 40.000 lei pe lângă costul motorinei, de vreo 4.000 lei. Cu cheful de duminică seară (punem doar 100 lei/participant, adică 60.000 lei), cheltuielile „de protocol” sar de 100.000 lei. Dacă vi se pare puţin, luaţi-o aşa: un miliard de lei vechi.

SAJ Bihor are 70 ambulanţe, din care 10 recepţionate în decembrie 2018, după patru ani în care angajaţii s-au descurcat cu rable care au parcurs chiar şi peste un milion de kilometri. Ironic, licitaţia pentru înnoirea flotei fusese blocată doi ani de fostul ministru orădean Florian Bodog, care voia s-o „coordoneze” el, nu Arafat.

Înmulţiţi 100.000 lei tocaţi de Ziua Ambulanţei 2019 cu zeci, sute de alte „protocoale” din toate sistemele statului şi veţi avea o mică idee despre risipa bugetară autohtonă. Adăugaţi salarii, diurne, premii, vouchere de vacanţă, norme de hrană etc şi tabloul înghite harta României. Deci, cine mai zice că avem o ţară săracă? Păcat doar că ne mor pacienţi din lipsă de medicamente...

Citiți și articolul Sute de angajați ai Ambulanței și-au sărbătorit ziua la Oradea, defilând cu peste 70 autospeciale. Un elicopter i-a acoperit cu trandafiri în Piaţa Unirii (FOTO / VIDEO)”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
"Suntem o natie beteaga"
Pai nu se vede? Mu se vede cat suntem de betejiti, ca tot mai exista psd? PSD e un cancer pe sanatatea natiunii intretinut cu doi mici si o bere!
Postat 03 August 2019, 09:46 de scortosul
Bulanțe...
Am fost in Barcelona sase zile si am vazut 1 (una) ambulanta cu sirena si girofarul pornite. In Paris am stat sapte zile si am vazut 2 (doua). In Oradea nu exista sa ies pe strazi si sa nu vad vreo 2-3!! Oare care este explicatia?? Suntem o natie beteaga??!!
Postat 02 August 2019, 21:20 de AnaConda
American sniper
La primul instinct mi s-a parut si mie un mega kitsch,n-am avut ambitia sa fac calcule cu motorina si km...La a doua parere am vazut clipul cu marsul ambulantelor si am devenit indulgent.Mai mult,mi-am adus aminte de funeraliile celui mai eficient lunetist american, pe care le-am vazut pe youtube ,in urma vizionarii filmului lui Eastwood "American sniper". O coloana imensa,pe multi km,ducind trupul lunetistului intre doua orase,ceremonie pe stadion, intersectii blocate, oameni salutind militareste pe margine,veterani in scaun cu rotile dind onorul...Concluzia: Oameni echipati in uniforme,masini de interventie la parada induc o forma de respect si majestate, servesc patria,servesc cetateanul. Nu merita tratati cu meschinarie, dincolo de hibele sistemului...intervin la accidente,transporta batrini in pragul mortii cu targa,rutina lor nu e foarte placuta, sa-i lasam sa se simta bine de ziua lor...mai mult,orasul,insusi primarul, le putea da o masa si o baie la felix.Cu voia domnului Cris, dau un link cu american sniper tribute, e impresionant: (www.youtube.com/watch?v=mJZP-uejaBA ) si(www.youtube.com/watch?v=eKkJjBc1lr8) America stie sa-si cinsteasca eroii...
Postat 29 Iulie 2019, 22:19 de excalibur
corect punctat
Asa da. Corect prezentata situatia. Mai asteptam si alte articole care sa prezinte situatii de cacao nu doar rozul trantit in fata pentru pacalici. Si ar fi indicat sa se mai revina cu comentarii la vechile articole....gen: ce s-a mai intamplat, s-a rezolvat, nu s-a rezolvat, s-a "trantit", etc Felicitari dl Adrian Chis
Postat 29 Iulie 2019, 16:20 de Christa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON