URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2019, 12:20

Oradea jefuită

Oradea jefuită foto: Ovi D Pop
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În fiecare an Oradea şi alte oraşe mari sunt jefuite de guvernul Dragnea-Vâlcov, banii fiind trimişi celor care sunt prea leneşi, prea slab pregătiţi sau prea pesedişti ca să se apuce de muncă. Situaţia ilustrează perfect zicala "s-a întâlnit hoţul cu prostul".

Nu-i mai puţin adevărat că noi beneficiem şi de un tratament special. Infractorul Dragnea Liviu este invidios pe cele 300 milioane de euro pe care îi avem de investit. Păi, ce bănuţi ar fi făcut aici Teldrum-ul! La fel, borfaşul cu 8 ani de puşcărie în primă instanţă Vâlcov Darius, dacă ar fi locuit aici, alta i-ar fi fost soarta. Într-un oraş cu un cimitir de 80 de hectare şi peste 300.000 de morminte, nicio percheziţie nu i-ar fi găsit banii, tablourile şi lingourile provenite din şpăgi.

Acum se iau bani din Oradea şi se duc în alte părţi. Mâine, poate vor aplica metoda înaintaşilor comunişti care după război au băgat plebea în casele proprietarilor. Ai un apartament cu două camere? Într-una ţi se va băga o familie de asistaţi. Bărbatul ar sta toată ziua în pijama, pe bancă, în faţa blocului, mâncând seminţe şi bând bere la pet. Iar tu, ca o gazdă bună, ai achita la ABC-ul din colţ tot ce a consumat pe caiet. Soţia lui ar face curăţenie prin casă, azi o bijuterie, mâine un ceas, să le vândă pe OLX, că deh, trebuie să trimită bani şi familiei rămase în Evul Mediu.

Metoda ar mai avea un avantaj. Cu 50-60.000 de cadre de nădejde, la alegerile din 2020 Ioan Mang ar putea să-şi vadă visul împlinit şi să pună la cârma Primăriei Oradea un comunist. După care am stinge lumina şi am trage apa.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Surprinzator sa vezi cati postaci psd-isti bantuie prin Oradea!!
@crisdumi, tu crezi dumele pe care ti le sufla din spate tovarasii? :))))
Postat 08 Februarie 2019, 12:32 de hateretards
Continuitate
Nu cu mult timp in urma "editorialistul" "baga mare" cu editorialele incercand sa-i aduca pe udemeristi si la Primaria Oradea. Cu alte cuvinte, sa puna "lupii de paza la stana". Grofii sa fie indestulati. Pe aia nu-i mai satura dracu' in veci.
Postat 05 Februarie 2019, 17:32 de Alcor
Re: fradi
Corectă observația, mai ales că e verificabilă !?! Bugetul municipiului Oradea a depășit 1.000 miliarde lei în 2018 ... adică tot atât cât a înregistrat orașul acesta în 2007 !?! Au trecut așadar 11 ani ca să vedem că doar "fațada" pare alta ... !?!
Postat 05 Februarie 2019, 09:42 de CrisDumi
Surprinzător să vezi câtă "știință de economie" bântuie prin Oradea !?!
PIB-ul municipiului Oradea reprezintă 0,11% din cel al României ... atât produce orașul acesta și nimic mai mult !?! Din păcate, în ultimul deceniu nu a crescut în ritmul în care s-a înregistrat PIB-ul național ... având în vedere că, în urmă cu 10 ani, era de 1,88% și avea chiar o tendință accelerată !?! Apoi, brusc s-a oprit în intervalul 2009-2012 și apoi s-a stabilizat ușor, în timp ce în alte orașe se investea "în draci" !?! În concluzie, Oradea primește în continuare până la 60% mai mult decât produce ... absorbția fiind de o vreme încoace mai ales din instrumentele structurale și cele de contribuție națională (85%+13% din 60% care completează cei 40% de aport local) conform statisticii oficiale !?! Nu vă împăunați oradenilor pe banii altora, că nu vă stă bine ca aglomerare urbană de "second-hand" și vă afectează CV-ul pentru viitor !?!
Postat 05 Februarie 2019, 09:36 de CrisDumi
Ca sa fiu bine inteles...
Dragnea, Dancila si Valcov sunt cea mai imbecila colectie de politicieni care au ajuns vreodata in varful Romaniei. Dar,frate cum sa te jefuiasca an de an orasele mari cand anul asta, aceasta echipa face prima oara bugetul. Restul articolului cu personaje bagate cu forta, care se plimba in pijama prin apartamentul de doua camere, care vand pe OLX bijuteriile agonisite prin munca cinstita a gazdei, morminte si lingouri le pun pe seama delirium-ului tremens de sfarsit de saptamana ca altfel e un delir paranoic-schizoid care necesita tratament si internare de urgenta. In rest numai bine si atentie sa nu iti plesneasca o vena in cap. Ar fi pacat de asa un om harnic, bine pregatit si prea destept sa fie pesedist.
Postat 04 Februarie 2019, 20:53 de User anonimizat
Refugees
Luati legatura cu primaria pentru gazduirea asistatilor, a demarat programul de suprainaltari al cladirilor din centrul istoric, se dau numere de ordine...primul venit,primul servit. In plus si magazinele au program prelungit.Pentru ora de lectura,cu voia moderatorilor,o pagina de istorie:(www.wikiwand.com/en/Aktion_T4). Se recomanda si elementelor de decizie din administratiile locale, cei ce vor rezolva problema in stil bo_o_an.
Postat 04 Februarie 2019, 20:44 de excalibur
propaganda
este un articol scris de cei ce tin cu Bolojan si probabil comandat chiar de el! sa ne spuna cei atoatestiutori,cam de cate ori a crescut bugetul primariei fata de acum 2 ani de ex,sau de cand era domnul Bolojan secretar de stat de ex!
Postat 04 Februarie 2019, 20:39 de Fradi
Adevarat
Toata stima mai rar un articol atat de adevarat si totodata trist,ne refllecta o parte jalnica a societatii pe care noi ii tinem in viata cu munca noastra
Postat 04 Februarie 2019, 19:38 de valhala
Trist dar adevarat
Felicitari pentru articol. Este tristul adevar.
Postat 04 Februarie 2019, 15:17 de Iosca
ManG, o replica ceva?! Sau dnta stii doar sa plagiezi, sa tradezi...?!
Ca banuiesc ca atat anul acesta, cat si in douazeci-douazeci, vei cersi votul nostru...ca de dat, nu-l vom da! Reconfigurare traseu!RUSINE!
Postat 04 Februarie 2019, 13:45 de vineri
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON