URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Martie 2011, 11:26

Opoziţie debilă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Când au venit la Oradea pentru Congresul UDMR-iştilor ca să le propună întoarcerea la o alianţă anti-PDL, şefii Uniunii Social-Liberale, Victor Ponta şi Crin Antonescu, s-au întâlnit şi cu activiştii PSD şi PNL, adunaţi laolaltă în sediul Fundaţiei Mecena.

Pe fundalul Congresului, evenimentul "intern" al USL a trecut mai puţin mediatizat, însă am reţinut îndemnul de căpătâi lansat cu acel prilej de preşedintele PSD propriilor colegi de partid şi partenerilor de Uniune: "Ca să putem bate PDL-ul la următoarele alegeri, trebuie să treceţi peste orice orgolii de partid, trebuie să vă împrieteniţi!", zicea Ponta.

La două săptămâni distanţă, ce vedem însă la USL-aşi? Că PSD-iştii nu sunt în stare să se înţeleagă nici ei între ei, iar PNL-iştii se mănâncă şi ei reciproc.

În PSD, cuvântul de ordine a devenit excluderea lui Mircea Geoană, pentru deviaţionism, fostul preşedinte al partidului fiind suspectat că a încercat să creeze în rândurile social-democraţilor "o platformă critică faţă de conducere". Mare crimă!...

La liberali, aceeaşi poveste. De când Justiţia a stabilit definitiv şi irevocabil că liderul de facto al PC (aliat cu PNL în Alianţa de Centru-Dreapta) a fost informator al Securităţii, iar deputatul Adriana Săftoiu a considerat că e lucru de ruşine pentru un liberal să facă tovărăşie cu alde Dan Voiculescu, preşedintele Crin a preferat să-şi jignească grosolan colega, făcând-o "fostă pedistă cu ţipăt ascuţit". Ce-l durea să admită, cinstit, că doamna are dreptate, independent de faptul că i-a fost consilieră lui Traian Băsescu, sau măcar să tacă?

Dacă PSD-iştii şi PNL-iştii nu pot fi "prieteni" nici măcar cu propriii lor colegi de partid, mă întreb cum vor trage la acelaşi jug mai târziu, când confruntările electorale vor începe cu adevărat. În Bihor, de pildă, va putea Mang să-l tolereze şi pe Mihai Bar? Dacă nu, cum va accepta el situaţia în care sondajele vor da favoriţi doi liberali, atât la candidatura pentru Primăria Oradea, cât şi la cea pentru preşedinţia Consiliului Judeţean?

Îmbătaţi de pe acum cu gândul că vor primi peste 60% din voturile românilor doar pentru că aşa spun sondajele de moment, şefii celor două partide ale Opoziţiei, de la centru şi din judeţ, se dovedesc de pe acum prea slabi pentru a le struni. Ce vor face dacă ajung la putere şi trebuie să împartă caşcavalul, în condiţiile în care acesta nu va ajunge pentru toată lumea, nici nu-mi vine să-mi imaginez. De scârbă, nu de alta...

Tot mai clar se vede că, unită doar pentru a-l schimba pe Tiranul Băsescu, Opoziţia noastră n-are niciun alt plan de viitor. Are treabă doar acuma, şi procedează ca olteanul care, atunci când nu are ce face, se dezbracă şi-şi păzeşte hainele! De parcă, la câţi purici sunt pe ele şi la cât au ajuns de ferfeniţite şi soioase, ar ispiti pe cineva...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
none
Articol de bun simt. Comentarii de nivel Spitalul 9. Astia sunt "militantii" pe care se bazeaza opozitia. Ce dobitoci!
Postat 23 Martie 2011, 01:06 de seba
hazos
E chiar de ras cine foloseste termenul de debil.......
Postat 22 Martie 2011, 14:02 de alina
replica IV -a la @Oradean
Oradean LASULE MITOCANULE scrie-ti numele si vino in redactia saptamanalului Bihoreanul sa discutam ,nu sunt cine afirmi tu ca sunt doar un roman simplu ,@Romanul Simplu sunt care lupta pentru ADEVAR sI DREPTATE pentru cei multi si saraci asemeni lui Ion Iliescu presedintele de onoare al PSD .EGALITATE ,ECHITATE,ECHILIBRU,DREPTATE SOCIALA ,pentru o social democratie adevarata in partid lupta @Romanul Simplu nu pentru conducerea aristocrata a partidului PSD care maniupuleaza pe cei multi si saraci .Oradean ti-am scris numele dar nu intelegi mizerabilule insulti omul cetateanul romanul simplu GHE.BARA cu satisfactie scrii ca este nebun si te supara ADEVARUL si DREPTATEA ,pentru ca pierzi privilegiile aristocrate din conducerea PSD Bihor ,si frica este mare in tine.Oradean mizerabile lupta revolutia talibana continua mai departe in PSD Bihor pina la distrugere.Oradean am sa scriu la toate forumurile locale contra PSD Bihor.Oradean Doamne te ajuta,o mai bine sa te fta :))=))Oradean mizerabile nu te-am insultat de mama,de familie,esti ultimul om penal fara rusine o anomalie a umanitati si exemplare ca tine la Antipa ajung ca si exponate :))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Martie 2011, 23:39 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, esti nebun in toata regula si am convingerea ca poti obtine acte legale in acest sens. Tara arde iar tu, nebunule, te crezi un lider providential care in numele Adevarului si al Dreptatii doresti sa faci ordine in PSD Bihor si culmea prostiei, fara sa ai bunul simt sa-ti semnezi ineptiile. Doamne, mare este gradina ta si multi nebuni gazduiesti in ea! Romane, este ultima replica pe care o scriu unui nebun, deoarece acolo unde a lovit Dumnezeu, omul nu are voie sa loveasca. Din acest moment, scrie ce vrei si la adresa cui vrei tu, romane! Nimic din ceea ce vei face sau scrie tu in continuare nu are nici o valoare pentru umanitate. Regret un singur lucru, acela ca mama ta nu a scapat, cand a avut posibilitatea, lumea de un nebun. Din pacate, nu esti singurul. Adio, Romane Nebunul!
Postat 19 Martie 2011, 20:53 de Oradean.
protest
protestez si la acest articol pentru modul bolsevic, stalinist a pseudojurnalistului cris care batjocoreste in mod constant anumiti doctori pentru motive numai de el stiute. a pune toate organele statului, procuratura, comisii de etica, dsp, politie pe urma unui doctor care a avut ghinionul sa-i treaca pragul cabinetului privat o pacienta in deplinatatea facultatilor mintale cred ca depaseste orice norme ale unei societati normale. asemenea hartuiri de persoane numai pe vremea comunistilor cu a lui securisti mai era posibil. sper sa se alature protestului meu si alte persoane. deocamdata online. si va rog sa cititi articolul despre doctorul simon ponegrit de ziaristul stalinist.
Postat 19 Martie 2011, 20:44 de oradean
@Romanul Simplu
Romane, nu fi si diversionist ca nu tine. In tot si-n toate dovedesti a fi Departe de Adevar. Prostia, rautatea si nebunia ta sunt nemarginite. Nu fi nerabdator, in curand ma vei cunoaste sau vei lua cunostinta de modul in care merita a fi tratati frustratii de teapa ta. Identitatea ta este cunoscuta, ramane sa-ti primesti rasplata pentru faptele tale. Nu sunt in slujba nimanui si nu doresc favoruri, iar daca ai ceva cu Mang este treaba ta sau poate tu esti o sluga a celor care au ceva anume cu senatorul. Se pare ca esti hartia igienica a unui grup de nemultumiti,iar in final respectivii te vor folosi ca atare. Daca doresti a fi un adevarat taliban pesedist, comenteaza orice articol, dar sub adevarata identitate. Daca stim cu totii cine esti, la ce-ti mai foloseste falsa identitate. Nu-mi doresc sa fi pomenit de un om ca tine, sincer prefer anonimatul. Deci, romane, foloseste forumul pentru opinii pertinente care sa poata folosi celor care citesc. Niciodata nu vei reusi sa insemni ceva insultand, batjocorind sau injurand pe cineva, mai degraba cei care-ti urmaresc ineptiile se solidarizeaza cu cei care sunt tinta atacurilor tale nejustificate. Tara arde, iar tu, romane, in numele Dr
Postat 19 Martie 2011, 16:23 de Oradean.
Adevar.
Antonescu si Ponta au numeroase calitati,dar si prea nesuferite defecte.
Postat 19 Martie 2011, 15:58 de safe
Tacere politica.
Trist, dar adevarat! Antonescu si Ponta in loc sa-si adune ostile, se lupta sa le desconsidere. In viitoarele campanii electorale, USL trebuie sa faca un singur lucru: sa taca.
Postat 19 Martie 2011, 11:41 de Oradean.
Replica la popincouristul din PZD Bihor:))=))
Comentatorule cu nick name-ul @rominului simplu alias @Oradean si echipa de comunicare electronica a PSD Bihor sa va fie rusine porcilor ca batjocoriti un roman simplu @Romanul Simplu votant PSD .Comentatorule@Oradean mitocan din mitoc mahalaua orasului Oradea sunt un roman simplu membru simplu PSD si am dreptul la opinie inscris in constitutia din ROMANIAsi nu o sa-mi ingradesti tu acest drept la opinie.@Romanul Simplu scrie doar ADEVARUL si DREPTATEA,doar ADEVAR sI DREPTATE pentru fiecare roman din ROMANIA.Comentatorule lupta interna revolutia talibana din PSD Bihor continua pina la distrugerea filialei PSD Bihor.NU NE REPREZINTA PSD BIHOR PE SIMPLII MEMBRI DE PARTID PSD BIHOR,REPREZINTA INTERESELE CONDUCERI ARISTOCRATE DIN PSD BIHOR CARE DORESC SA-SI CONSERVE IN CONTINUARE FUNCTIILE SI PRIVILEGIILE ,SCHIMBARE IN PSD BIHOR ,SCHIMBARE OAMENILOR ,PRIMARI ,CONSILIERI LOCALI ,JUDETENI, CU ALTI OAMENI CINSTITI CU ONOARE SI MORALA.Comentatorule voi continua sa scriu in continuare la toate ziarele locale,la televiziunile locale pe forum,la bihorstiri,la ziarele centrale ,scriu DREPTATEA sI ADEVARUL murdaresc partidu PSD cu ele :))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Martie 2011, 11:11 de Romanul Simplu
vulgar
vai draga adi, dar ce limbaj vulgar. incerci tu sa fii un DAN TAPALAGA de bihor dar cred ca iti mai trebuie cateva incercari. cred ca te descurci mai bine la terfelit cate un doctor cu clientela cat china prin rubricuta ta. poate, poate pica ceva.
Postat 19 Martie 2011, 08:18 de oradean
replica la articolul cu Liviu Dragnea in Bihor
Vorbeste si Liviu Dragnea oltenashul capatuit prin furt in Teleorman ca sa nu taca pentru ca nu cunoaste situatia din teritoriul si din judetul Bihor vorbeste prostii.PSD Bihor este in umbra PNL Bihor.Ce intilniri cu membri PSD si cuai celorlate partide din aliantza P USL A?Ce organizatie TSD Bihor condusade catre cine ? De un poulifrici pe care nimeniu nu-l asculta ,acuma regretam ca nu a fost ales presedinte TSD Bihor Marius Sticlaru ,pentru ca asta micu Pavel Emilian alias PEPEa Homosexualul degeaba se da si peste cap ca nu-l mai asculta tineri din PSD ,nu are autoritate morala onoare este un mic betiv care frecveteaza cluburilede sub pasajul Vulturu Negru, Columbus cafe si altele.PSD BIihor ,LA TIMPURI NOI,OAMENI NOI ,TINERI PUTERNICI CA NOI ``NU cei vechi primari,consilieri locali, si consilieri judeteni,,SCHIMBARE IN PSD BIHOR acesta este O SANSA PENTRU MILITANTI PSD altfel toata social democratia in PSD Bihor se duce pe ripa dreacului :))=))Comentatorule @Oradean te astept sa-mi scrii replica si sa-mi spui ca tot ce am scris aici in comentariu sunt minciuni si baliverne ,dar este ADEVAR si DREPTATE ce a scris@Romanul Simplu .:))=)Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 18 Martie 2011, 13:50 de Romanul Simplu
replica la articol
,,Opozitia debila``,societatea romana civila ,tara aceasta ROMANIA nu-i normala nebunia e totala :))=)).Senatorule PSD Ioan Mang presedinte de filiala PSD Bihor locurile PSD pe listele electoraleale aliantei USL se aleg de catre membri partidului PSD Bihor si nu sunt puse de dumneavoastra printr-o atitudine dictatoriala , macar pentru a se vedea democratia sociala in partid ,dar la atitudine dumneavoastra o sa fie pe lista cine va cotiza mai mult la buzunarul dumneavoastra :))=)).Senatorule PSD Ioan Mang inainte de a incepe lupta cu PDL trebuie ca sa faceti ordine in filiala PSD Bihor si asta cit de curind ,pentru ca altfel nic un membru PSD nu o sa va creada , Nu va crede si asa suntem in umbra PNL Bihor.@Oradean te astept la comentarii sa ma combati si sa scrii ca scriu minciuni pe urma vin injuriile :))=))Puterea unui partid social democrat PSD,este increderea pe care o are in el si ultimul si cel mai sarac membru si simpatizant al PSDin partid .puterea se pierde cind lideri lui se cearta pentru mai multa putere in partidul PSD Ion Iliescu(cam asta este situatia in PSD la ora actuala , am schimbat un Prostanac pe un Prostalau:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 16 Martie 2011, 14:46 de Romanul Simplu
buni sunteti!
toti v-ati gasit acum sa il criticati pe antonescu! bravo voua! faceti-i jocul lui basescu! care basescu mai are un pic si ne ingroapa definitiv. pe langa faptele lui basescu prin care a nenorocit o tara intreaga numai ca sa-si salveze clientela aia sinistra, declaratiile lui antonescu sunt mult mai grave, nu-i asa?
Postat 16 Martie 2011, 13:03 de marius
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON