URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2015, 10:36

Nu-i poţi mulţumi pe toţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Spune o vorbă că dacă vrei să-i mulţumeşti pe toţi vei sfârşi prin a nemulţumi pe toată lumea. Cam aşa s-au petrecut lucrurile şi cu Piaţa Unirii. La avalanşa de revendicări ale iubitorilor de clorofilă, vicele Mircea Mălan a cedat şi a umplut piaţa de pomişori.

Decizia a fost greşită, pentru că ecologiştii oricum nu erau mulţumiţi nici dacă împăduream tot oraşul. Iar cei care-şi doresc o piaţă în care să se vadă şi clădirile, nu doar copacii, au strâmbat din nas. Şi toate astea pentru că unii au pornit de la premisa greşită că o piaţă trebuie musai să fie un loc unde toţi să poată şedea la umbră. Pentru asta, însă, sunt utile parcurile, aflate la doar câteva minute de Piaţă.

Acum se pune problema ce facem cu circulaţia rutieră. De data asta până şi primarul Bolojan, care în general nu pleacă urechea la proteste, ar vrea ca prin proaspăta piaţă să poată circula şi maşinile.

Există trei variante de trafic prin piaţă. Cea mai dură scoate total traficul rutier, nu-l lasă nici măcar pin faţa Primăriei, iar pentru asta există o variantă elegantă, pe strada Duiliu Zamfirescu. Varianta intermediară ar face ca maşinile mici să treacă prin faţa Primăriei, iar apoi să facă dreapta pe strada cu acealaşi nume. În fine, cea mai favorabilă variantă pentru automobilişti esta ca maşinile să poată trece prin Piaţă.

Cred că experienţa ne poate da cel mai bun răspuns. Dar, dacă începem experimentul cu a treia variantă, în veci şoferii nu vor mai accepta să fie puşi să ocolească trei străzi. Şi iar o luăm de la capăt cu nemulţumirile...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Chiar că e folclor...
Foaie verde - lobodă, are Mister vocea slobodă (doar e director, nu?!?)...
Postat 26 Decembrie 2015, 05:54 de Daniell
Cu asa ,,rezultate" poti multumi cel mult niste cretini!
Andrei SANDOR, BihorStiri.ro:,,În ședința de luni, 21 decembrie, cu câteva zile înainte de cumpăna dintre ani – momentul de la care Municipalitatea nu mai poate deconta lucrări derulate pe finanțare externă nerambursabilă – consilierii locali au aprobat prelungirea termenului de finalizare pentru un întreg buchet de șantiere. În unele cazuri, noul termen limită pentru a pune punct proiectului este 31 mai 2016, iar în altele 30 iunie 2016. Practic, s-a pus pe hârtie că administrația locală își asumă plata din bugetul propriu pentru acele părți de proiect care nu au putut fi încheiate în timp util pentru ca orașul să nu piardă bani europeni nerambursabili accesați.Deși sunt clare proiectele întârziate pentru care se va apela la vistieria Oradiei, conducerea urbei nu a putut da nici în fața plenului Consiliului Local cifre cât de cât exacte. Acestea ar urma să fie centralizate și făcute publice în ultima ședință de deliberativ municipal, probabil în 29 decembrie. Proiectele care nu vor fi terminate și care vor necesita plăți din bugetul local în 2016 sunt: reabilitarea termică a blocurilor de pe străzile Sovata (C2 și C3), respectiv Erofte Grigore, reabilitarea Pasajului Vulturul Negru, Campusul școlar, drumul expres, Punți crișene (n.b.: reabilitare de biserici), noua centrală termică a orașului (foto), refacerea Pieței Unirii și Complexul Nymphaea."
Postat 23 Decembrie 2015, 06:24 de pinonel
Beauty is in the eye of the beholder
Piata va impresiona prin amploarea ei,deocamdata,un spatiu relativ amplu,ca o agora...sau downtown.Cam cheala fara vegetatie,cu statuia cam stinghera,dar poate peste citeva zeci de ani va arata mai bine.Porfirul italienilor e ok, artezienele cam kitsch-oase.Fara masini,in opinia mea,mai ales ca si V.Alecsandri va deveni pietonala.
Postat 22 Decembrie 2015, 21:38 de excalibur
...
...nici nu pot fi mulțumiți toți,o utopie.Eram sceptic dar mă convinge din ce în ce mai mult.Focarul de infecție morală şi sanitară de la doi paşi de primărie a fost exterminat.Estetic este un plus orice s-ar spune.Se putea mai bine?Posibil!Trebuia diversificată paleta de culori a clădirilor din împrejurul pieței acum fiind gălbuiul predominant.Trebuia reabilitată cu forța clădirea cooperației(Transilvania) şi condominiul din vecinătatea prelungirii Vulturul Negru.În rest mici detalii pro sau contra.Remarc în încheiere că zona are mai multă verdeață ca înainte şi cu toate că are un soclu mărit statuia tot oribilă rămîne.
Postat 22 Decembrie 2015, 16:53 de ducfer
ne-am nascut in masini
Mare catastrofa romanului cand afla ca trebuie sa ocoleasca un complex de cladiri. Aveti de ocolit, dragi soferi revoltati, cateva sute de metri, de la primarie pana pe Iuliu Maniu . Masinile nu-si au rostul acolo.S-a muncit atat ca sa fie distrus de masini si soferi miserupisti ? acolo sa se plimbe turisti,localnici care ies la niste pasi linistiti, familii cu copii/carucioare, si nu masini parcate una peste alta printre care sa ne strecuram sa ajungem la un petec de iarba .
Postat 22 Decembrie 2015, 16:08 de ottoul
problema e traficul
Intr-un oras ca Oradea, fara prea multe alternative de a ajunge din est in vest, traversarea prin centru era una din variantele care ajutau la descongestionarea traficului. Asadar nemultumirea oradenilor nu e faptul ca nu pot urca cu masina pana in turnul primariei, ci ca au ramas fara o varianta importanta de a ajunge din A in B. Stiu, in tari civilizate lumea umbla cu bicicleta cu autobuze ecologice.. bla bla.. As vrea sa avem si noi conditii de trai ca si in tarile civilizate.. din pacate avem doar restrictii si taxe ca si in acele tari.
Postat 22 Decembrie 2015, 14:23 de User anonimizat
OH, DA
@David : Tu chiar poti sa-ti introduci limba ! Sa te simta mai bine preferatul tau!
Postat 22 Decembrie 2015, 13:50 de TDS
@TDS
nu e doar unica, e si aberanta :)) stai cuminte in banca ta si pupa curul lui mang in continuare.
Postat 22 Decembrie 2015, 13:16 de David
!!!!!
suporter_oradean : Zi liniștit, nici o problemă ! Dar nu cred că părerea despre Piață exprimată de mine e unică.
Postat 22 Decembrie 2015, 13:12 de TDS
TDS tu esti trecutu....
Cate persoane,atatea pareri. Unora le place,altora nu.E faina piata,sper ca baietii cu grafiti sa nu-si arate talent pe pavaj si pe stalpii de iluminat.Cat despre parerea lui Tds ,care s-a visat arhitect sef e doar o parere dintr-o multime. Si eu pot sa zic Tds ca tu reprezinti trecutu,nici macar prezentul,viitorul e al urmasilor,ei se vor bucura mai mult de aceasta piata.Si eu pot sa zic despre tine Tds ca esti urat,batran,paranoic,cu lentilele aburinde de la ochelarii tai fumurii si tragand scarbit din trabuc.Oradea este si va fi un oras frumos ca vrei,ca nu vrei.
Postat 22 Decembrie 2015, 12:57 de suporter_oradean
ESEC
Cu clorofilă sau nu , cu clorofilă mai puțină sau mai multă din punctul meu de vedere noua Piață a Unirii este un EȘEC ESTETIC ! Există fotografii vechi, clipuri, oricine poate să le vadă ! Acea Piață era mult mai frumoasă. În aceste zile am văzut că se montează și spânzurătorile pentru iluminat ( pe același stil cu spânzurătorile de pe strada Independenței ! ). Nu pot să-mi imaginez cine a putut crea așa ceva ( probabil arhitectul Gavriș , responsabil de proiect...). Oricum răul a fost făcut, nu se mai poate face nimic. Cu privire la circulația mașinilor eu opinez pentru circulație liberă pe breteaua respectivă ! Așa cum de altfel s-a spus de la început că va fi. Măcar atât să se facă pentru confortul orădenilor într-o piață ratată din toate punctele de vedere !
Postat 22 Decembrie 2015, 12:45 de TDS
.
foarte corect scris Mircea. Dar ne doare la basca de acei zisi "ecologisti", care vor peste tot verdeata, dar de fapt ii doare in ****. Sunt satui de ei pana peste cap. Piata unirii trebuie sa scoata in evidenta cladirile istorice si nu copacii. Cei care au fost deja plantati sunt absolut suficienti, nu obtureaza cladirile si nu cresc mari. Personal sunt 100% multumit de lucrare. Cei nemultumiti sunt de obicei aia care dau din gura fara sa fie capabili de ceva in viata lor
Postat 22 Decembrie 2015, 12:14 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON