URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2018, 11:13

Lăutarii lui Bolojan

Lăutarii lui Bolojan foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierii PNL Bihor, şi odată cu ei însăşi organizaţia judeţeană, au încasat miercurea trecută, în criza bugetului pe 2018, cel mai ruşinos eşec. La doar o zi după ce preşedintele Ilie Bolojan şi liderul de grup din Consiliul Judeţean, Ionel Avrigeanu, au anunţat răspicat că cei 17 nu vor vota proiectul UDMR-PSD-ALDE, susţinând că în forma propusă era inacceptabil, un singur deget al "îndrăgitului interpret" Cornel Borza i-a umplut pe toţi de ridicol.

Să te ţii bărbat, să îţi asumi riscul de a fi considerat câinos lăsând bugetarii în inaniţie pentru că tu nu renunţi la principii, iar apoi să vezi că unul de-ai tăi apasă aiurea pe-un buton, stârnind stupoare şi hohote de râs, pentru ca în final să-l mai şi scuzi, înseamnă să renunţi la orice brumă de coerenţă şi decenţă.

După episodul de miercuri, cei 17 PNL-işti din CJ, dar şi şeful lor de partid, sunt grav compromişi. Toţi. Nici nu mai contează că lăutarul a votat din prostie ("cu sufletul", din bunătate, după care s-a luat cu mâinile de cap, ca şi când între ţeastă şi deget n-ar fi existat anterior coordonare), ori că a făcut-o din interes ("cu punga"), cum zic alţii, visând ba la cântările prin comunele cu primari PSD, ba la şefia Ansamblului Crişana (după ce Leontin Ciucur ar prelua direcţiunea Teatrului Regina Maria). Orice persoană cu bun-simţ, auzind că rapsodul s-a vrut o "punte între putere şi opoziţie", nu are cum să nu-i observe şpagatul, şezutu-n două luntri.

Cu toate astea, Bolojan l-a scuzat, zicând că omul, fire de artist, a clacat la presiunea protestatarilor. Mă întreb, însă, dacă în cazul în care viceprimarii Mălan sau Birta ar ceda, de pildă, expropriaţilor din strada Plevnei, ar fi la fel de îngăduitor? Presupun că nu, ştiind că nu-i genul care să conducă după cum i se strigă sub geamuri ori după sondaje de opinie (şi bine şi face, cel mai adesea, căci altfel n-ar mai realiza nimic). Avrigeanu, la fel, a invocat "libertatea de exprimare" din partid, pentru a acoperi, de fapt, debandada. Pe scurt, atât "antrenorul" PNL Bihor, cât şi "căpitanul" echipei din CJ, au închis ochii după ce un component al lotului, care n-a atacat niciodată poarta adversă, a marcat în cea proprie un autogol antologic.

În opinia mea, ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută nu e decât efectul logic a ceea ce se întâmplă, de fapt, de la selectarea garniturii de consilieri judeţeni. Pe lista PNL au ajuns nevolnici care de la depunerea jurământului n-au deschis niciodată gura, diletanţi care nu citesc proiectele, papagali care invocă mereu doar interesele primarilor din partid, uitându-le pe cele directe ale bihorenilor care i-au votat, blatişti care nu au interpelat niciodată şefii Judeţului cu privire la neregulile comise, nu puţine şi nu nesemnificative, fricoşi care s-au obişnuit ca în momentele critice să vorbească în locul lor mereu Bolojan, iar ei doar să-şi încaseze indemnizaţiile.

După ce, de aproape doi ani, ne-am lămurit că Bihorul are o conducere gargaragie, fără idei şi fără rezultate, a devenit cât se poate de clar că opoziţia nu-i deloc mai brează.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Vorba aia...
„artiști votăm, artă mâncăm”... Pe de altă parte, blatul este prea evident
Postat 03 Mai 2018, 16:21 de TomaAlimos
Nime'n lume nu sa'nsala...
...ca, Cornelu cand voteaza. Eu zic ca e un blat profi, si persoana e f bine aleasa. E prea mandru Bolojan ca sa voteze pe fata ceva initiat de taba adversa, bun sau rau nu conteaza. De ochii lumii e feroce cu adversarul dar in taina se inteleg ca oamenii, ca doar teatrul e teatru, dupa cum nici in filme nu se omoara unul pe altul, si cu toate acestea unii plang in fata televizorului. Huiuiu si nana'i na!!!
Postat 02 Mai 2018, 15:37 de detectiv
Solistul PNL
După modelul prezidenţial, tactica prin care o porcărie e acoperită de un scandal, dă şi aici rezultate. La o zi după votul din CJ, glăsuitorul penelist a adoptat în CLO o hotărâre prin care „ţeapa” de la Termoficare să devină „tun” prin dublarea preţului gigacaloriei. Încă nu a fost publicată Hotărârea ca să putem şti dacă au votat alături de penelişti şi pesediştii şi udemeriştii. Dacă au votat şi ei, blatul este evident!
Postat 02 Mai 2018, 12:40 de eutanasiu
Blat, gargara,
Nu știu de ce dar am așa o ușoară impresie de blat intre cele doua părți, mai ales după monstruasa coaliție dintre PNL și PSD.. adică o data la câțiva ani își dau la oase, după care se succed la putere când unii când alții, până apare opozitia adevărata, motiv sa faca alianțe din nou.. după care jocul se repeta..
Postat 02 Mai 2018, 11:36 de User anonimizat
si bugetul a trecut
Nevolnic= incapabil, infirm, invalid, necapabil, neputincios, prăpădit, schilod, slăbănog. (DEX) Interpretarea mea: Așa a fost tot mersul făcut! Ilie Gavril Bolojan s-a scos prin punerea lui Cornel Borza să voteze!
Postat 02 Mai 2018, 11:31 de dani-e-let
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON