URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2019, 14:22

"Justiţie" fără ruşine

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recunosc, sunt un frustrat. Am 50 de ani, n-am şters-o din ţară înainte să-mi risipesc tinereţea, tot sperând că va fi, cândva, "ca afară", şi constat acum că n-avem nici şosele, nici spitale, nici educaţie, nici utilităţi. #Nimic! Şi cine-i vinovat? De vreo 3 ani ni se susură că DNA. În niciun caz politicienii, care au distrus şi furat cu lăcomie de lăcuste, nici marii evazionişti, care lasă doar fraierii să alimenteze bugetele publice.

Între procurorii inculpaţi pentru răul naţional se numără, din ianuarie, şi 5 (dintre care 4 foşti) procurori DNA Oradea, denunţaţi de avocatul Răzvan Doseanu, cu o înregistrare făcută în sediul instituţiei, că bârfeau judecători, fiindcă unii le "desfiinţau" rechizitoriile. Nu reiau povestea, deja e un caz-şcoală folosit copios de avocaţii borfaşilor care au decredibilizat nu doar Direcţia Naţională Anticorupţie ca instituţie, ci însăşi lupta împotriva corupţiei ca principiu moral şi social.

Săptămâna trecută, după o jumătate de an, Inspecţia Judiciară a anunţat că declanşează o acţiune disciplinară împotriva a doi dintre protagonişti: Ciprian Man şi Cristian Ardelean. 

Nu sunt amic cu niciunul din ei. Aşadar, dacă aveţi impresia că o fac pe "avocatul diavolului", aflaţi că prin întrebările pe care le voi formula, acţionez doar în interesul meu, strict personal, de contribuabil pe care de trei decenii îl tot jecmănesc politicieni, aproape toţi scăpaţi de răspundere sau mângâiaţi, rarisim, cu pedepse derizorii, mulţumită tuturor "maeştrilor barei", tuturor complicilor dintr-o Justiţie tot mai "pe blat" cu ei, ba şi serviciilor secrete, care nu ştiu ce păzesc. 

Ca simplu cetăţean, deci, remarc în acţiunea Inspecţiei Judiciare o groază de detalii necurate. De ce doar 2 din cei 5 procurori înregistraţi sunt judecaţi disciplinar? De ce IJ (condusă de un fost inculpat, scăpat de închisoare doar prin prescrierea faptelor) n-a lămurit nici acum cine şi cum a făcut înregistrarea şi dacă n-a fost trunchiată, dar o ia de probă? De ce asta e mai probă decât înregistrările DNA, excluse din dosare de judecători laşi, prost pregătiţi sau pur şi simplu mânjiţi? De ce, dacă acţiunea disciplinară are loc în cadrul procedurilor civile, IJ a folosit "probe" specifice celor penale? De ce IJ minte în comunicat că procurorii au discutat în şedinţă, deşi conform tuturor mărturiilor au făcut-o în privat? De când o discuţie privată, fie ea şi între nişte procurori, şi scandaloasă, e interzisă? (Apropo, tot în privat chiar şi jurnaliştii, la fel ca simplii justiţiabili, vorbesc slobod despre magistraţi, poliţişti, funcţionari şi politicieni corupţi; îi vor pedepsi şi pe ei IJ şi SS?). De ce IJ minte că discuţia a avut loc "într-un spaţiu accesibil mai multor persoane", doar ca să inducă ideea că procurorii au vorbit în public? De ce IJ nu precizează la finalul comunicatului, cum face DNA, că respectă prezumţia de nevinovăţie a procurorilor?

Neavând răspunsurile pe care chiar IJ trebuia să le dea, concluzia mea e că nu adevărul contează, iar scopul urmărit e ăla pe care îl bănuim: DNA trebuie să redevină ce-a fost, un biet PNA ca-n vremea lui Năstase, când aveam corupţie fără corupţi şi procurori care zburau de pe blocuri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
S-a umflat riscasu-n dos!
Stimate domnule avocat! De unde atat ura? Ati fost afectat in amorul propriu de narcisit prin faptul ca v-au fost ascultate telefoanele? Si ce s-a intamplat cu inregistrarile? Au ajuns undeva in spatiul public? Ati stat 24 la racoare pe baza unor inregistrari? Uite ca nu! Din pacate (parerea mea), ati primit o simpla hartiuta acasa, procedural, prin care vi s-a comunicat ca ati fost subiectul unui mandat de supraveghere. Vezi Doamne, marele aparator al justitiabililor, a fost banuit, dupa cum umbla vorba-n targ, ca are combinatii la instante, si s-a umflat oreznu-n el. Nu vad unde e abuzul. Uite, asa din plicitseala, de luni, pot merge si eu, la Timisoara, pe unde aveti cauze, sa reclam ca mi-ati cerut mita ca sa ma scoateti basma curata. Basca, voi prezenta si cateva discutii cu dvs, de pe Telegram. Si ce sa vezi, vrei-nu-vrei, iar va baga astia pe interceptari... sa vedeti atunci cate scrisori o sa primiti peste 1-2 ani... Eu zic ca merita sa incerc, poate, poate, daca am noroc, nu mai primiti scrisorile de dupa, ci va treziti intr-o dimineata cu duba la usa. Pana atunci, „sa auzim numai de bine”!
Postat 27 Iulie 2019, 14:05 de razvanstiut
Din moment ce DNA nu mai functioneaza
Scopul a fost atins. Coruptii pot fura nestingheriti sub ochii multimii resemnate.
Postat 25 Iulie 2019, 17:43 de 1234
Ori este orb, ori ...
Autorul articolului (si cei care-l sustin) ori este orb, ori este securist (adica face parte din categoria celor care au preluat in fapt puterea dupa 89, interesati de privilegiile proprii si nu de bunastarea intregii natiuni). Adevarata masura a justitiei s-a vazut foarte bine in cazul "Sorina". Nu mai este nimic de adaugat. Un grup destul de restrans de persoane din serviciile de informatii (de la varful lor) in combinatie cu persoane din justitie, doresc perpetuarea statului mafiot creat si demascat de ... stiti dumneavoastra cine ! Scopul acestui demers : privilegii (imbogatire rapida) proprii, pentru ei si acolitii lor. Un politician onest spunea aseara pe TVR1 : nu exista prosperitate fara democratie. Are dreptate dar numai pe jumatate : exista prosperitate fara democratie dar nu pentru toti, numai pentru acel grup restrans de persoane al statului paralel, mafiot.
Postat 25 Iulie 2019, 08:22 de unchiuvali
Felicitari pt articol
Un articol cu intrebari pertinente. Raspunsurile le vom primi insa dupa alegeri. In prezent, nu mai avem practic DNA (0,0 dosare noi relevante), ci doar o sectie anti DNA, care lupta impotriva anticoruptiei si un tandem PSD - CCR care lupta pt albirea ultimilor corupti trimisi un judecata!
Postat 25 Iulie 2019, 00:16 de Petcu
Domnule Răzvan Doseanu
Eu nu cred ce spuneți, avem o justiție la mana partidelor politice ( și în special PSD ) . Nouă ne trebuie sănătate, educație și infrastructura, corupția a prins rădăcini și ne afectează pe toți. Cat despre DNA , dacă face abuzuri , au mana libera de la mine , la fel a făcut și FBI, CIA . FELICITĂRI DNA
Postat 24 Iulie 2019, 19:10 de Sandu1206
Jos coruptia !
Avocatii borfasilor o tot lalaie cu procesle pana cand se ajunge la termenul de prescriere iar hotii devin niste indivizi mai "curati" ca si Alba ca Zapada, dupa care incep iar sa fure.
Postat 24 Iulie 2019, 18:55 de 232
Jos coruptii !
Hienele si complicii lor trebuie sa ajunga acolo unde le este locul. LA PUSCARIE !
Postat 24 Iulie 2019, 18:43 de 232
Raspunsuri pentru ziaristul Adrian Cris
Stimate domnule Adrian Cris . Am sa incerc sa va dau cateva raspunsuri la intrebarile dumneavoastra : 1. Inregistrarea e facuta de procurorul MAN CIPRIAN cu telefonul personal ; 2. Inregistrarea a fost asumata public de catre procurorul MAN CIPRIAN ca fiind autentica ( a se vedea interviurile din luna ianuarie date de MAN CIPRIAN ) ; 3. Discutia nu era privata deoarece sediul DNA nu e nici buda , nici cafenea sa vorbim ca baietii la o cafea ; 4. Inregistrarea apartine unei sedinte de analiza si strategie a DNA Oradea ; 5. Procurorii DNA pun la cale un plan infractional de intimidare a judecatorilor care isi permiteau sa citeasca dosarele si sa verifice daca rechizitoriile nu erau maculatura si erau insotite si de probe de vinovatie ; 5. Procurorii DNA Oradea controlau solutiile la instantele de judecata din Bihor si Satu Mare si aveau completurile lor "bune" . Trebuiau paraditi doar judecatorii care nu luau pozitie de drepti in fata DNA Oradea ; 6. Judecatoara Crina Muntean de la Tribunalul Bihor ( cea invocata de Man Ciprian ca partenera de nadejde ) se pare ca nu a respins nici macar o singura solicitare de autorizare de masuri de supraveghere tehnica , fiind o perioada desemnata ilegal unicul judecator de drepturi si libertati ; 7. In jungla solutiile se pot da in dosarele DNA Oradea si fara probe de vinovatie ; 8. Sunt ingrijorat si eu cum serviciile de informatii au lasat niste nulitati profesionale sa se joace de-a "micii Dumnezei" si sa paradeasca un sistem intreg sistem judiciar ; 8. Am inteles ca nu sunteti amic cu Man Ciprian sau Ardelean Cristian , insa ar trebui sa definiti ce inseamna "amic" . 9. Sa stiti ca inregistrarea din ianuarie se pare ca nu e singura . Se pare ca mai exista "discutii private" inregistrate si cu baieti cu ochi albastri , unele din birouri ale unor judecatori si altele in care se discuta si despre "ziaristii nostri buni" . Cu siguranta sunt trucate si reprezinta compilatii . 10. Eu zic ca Man Si Ardelean sa cumpere niste Ariel si Cocolino in speranta ca vor fi doar exclusi din magistratura si nu vor infunda puscaria . Nu au nevoie de astfel de articole . 11. Am si eu o intrebare : Daca discutia privata/trucata/ anonima viza punerea la cale a unui plan de subjugare a ziaristilor care nu pupa poala DNA- ului ( prin intermediul inventarii unor dosare penale concomitent cu obtinerea de supravegheri tehnice , inclusiv in spatii private a ziaristilor ) care ar fi fost opinia dumneavoastra de contribuabil ? In rest , tot respectul pentru Bihoreanul si ziaristii sai , chiar daca opiniile noastre sunt diferite pe anumite subiecte .
Postat 24 Iulie 2019, 16:21 de Razvan_Doseanu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON