URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 August 2018, 10:27

Doamna Cati, domnu’ Nelu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În aproape trei decenii scurse de când şi-a schimbat prima oară denumirea, PSD a avut câteva figuri iconice. Între ele, după Ion Iliescu, cel "sărac şi cinstit", la loc de seamă a fost mereu Ecaterina Andronescu, cea "săracă şi citită". Universitar, chimistă pe bune, nu ca Leana, rector al Politehnicii din Bucureşti, de două ori preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor şi de trei ori ministru al Educaţiei (sub Năstase, Boc şi Ponta), Doamna Cati s-a bucurat în partid de o popularitate reală, nu confecţionată. Cu ea, PSD se putea mândri că "are carte", iar fruntaşii partidului au fost mereu conştienţi că, deşi a distrus învăţământul (de pildă şcolile profesionale), i-a apropriat pe dascăli aşa încât majoritatea au votat mereu cei trei trandafiri.

Frustrată că Dragnea a preferat miniştri agramaţi precum Liviu "Genunchi" Pop ori Valentin "Pamblică" Popa, dar poate bântuită şi de remuşcări că a contribuit personal la instalarea prostiei la putere, Doamna Cati a şocat "poporul pesedist" săptămâna trecută, după măcelul din Piaţa Victoriei, cu o scrisoare intitulată "SOS PSD!". "Pentru binele României şi pentru binele PSD-ului", i-a cerut lui Liviu Dragnea să se retragă, ca "să nu dăm foc ţării şi partidului". "Să venim cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti şi să guvernăm ţara, partidul are suficienţi specialişti", a îndemnat ea.

Ca de obicei, Dragnea n-a răspuns direct, ci şi-a pus bodyguarzii s-o linşeze: şefuţii PSD de la Hunedoara, Sibiu, Suceava, Vaslui şi Sectorul 5 Bucureşti, plus Ioan Mang de la Bihor. Da, plagiatorul cu cel mai scurt mandat la Educaţie.

Potrivit lui Domnu’ Nelu, cum îi zic lingăii, nici PSD şi nici România nu sunt în "dezastrul major" descris de Ecaterina Andronescu, fiindcă ţara are creştere economică, iar Partidul a mărit pensiile şi salariile. "Nu critica e problema, ci mârşăvia din spatele ei. Doamna Andronescu se alătură celor care cu adevărat au dat foc acestei ţări - Iohannis, PNL, USR şi alţii, celor pe care rezultatele bune şi reale ale acestei guvernări îi deranjează!", a zis Mang. Atenţie! În numele întregului PSD Bihor, fără să fi convocat niciun for de conducere al organizaţiei, pentru că El se crede Partidul la fel cum Partidul se consideră Statul însuşi!

Domnu’ Nelu, care altădată se făcea preş de fiecare dată când Doamna Cati vizita Oradea, se alătură - coborând la nanismul acestora - europarlamentarului Emilian Pavel, cel care tot săptămâna trecută a numit manifestanţii "gloată" bună de reprimat, şi secretarei de stat Lilla Debelka, cocoţata la Ministerul Românilor de Pretutindeni care pretindea că protestatarii "au cerut pur şi simplu pulverizarea democraţiei".

În ochii multor PSD-işti, Pavel jr şi Boglarka sunt mici eroi: în fond, ei au insultat "doar" poporul. Prin "mârşăvia" ce l-a făcut să scuipe mâna pe care odinioară o pupa, Domnu’ Nelu nu: insultând-o pe Doamna Cati, a pângărit o icoană. De văzut ce soartă va avea după ce Biserica Roşie îşi va schimba, totuşi, "Dumnezeul"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
39 Comentarii
Sandu, Fabula
Nu merita intrat in polemici. Nu e cu cine :)
Postat 23 August 2018, 10:06 de speed
@moderatori
Cred ca a sosit momentul sa deschideti o pagina permanenta unde toti cei ce doresc sa se poata injura, porcai si certa in voie. Din pacate nu se mai comenteaza la tema articolelor ci se porcaiesc unii pe altii, zeci de postari care nu au nimic de a face cu tema articoluluidoar cu rafuieli personale! Faceti ceva pentru cei ce doresc a se porcai!
Postat 23 August 2018, 08:55 de scortosul
aveti dreptate
Vom intra mai tare în genul ăsta de "comentatori" şi "comentarii". Pentru început, Sandu şi Alcor iau o suspendare de o zi, să se "răcorească".
Postat 23 August 2018, 11:40 de Moderator
FaBULA
Ai intors-o mincinosule. Tu esti unul din cei care generalizau ca romanii nu se trezesc sa mearga la munca si ai insultat versurile Imnului National, spunand ca ai acoperire in mizeriile afirmate. Eu ti-am demonstrat, scriind ceea ce a publicat EUROSTAT - Biroul Uninunii Europene de Statistica - si anume ca Romania este tara cu cea mai mare crestere din Uniunea Europeana. Este meritul populatiei care munceste. Politicienii incearca sa-si asume acest lucru, dar e meritul polulatiei. Indiferent de cine se afla la guvernare, romanii muncesc cel mai bine si mai eficient din Europa. Nah, am mai scris-o odata, escrocule. Crapa ficatul in tine de ciuda.
Postat 22 August 2018, 22:21 de Alcor
Erata
Alcor, să îi transmiți asta lui Control_Room!
Postat 22 August 2018, 19:23 de FaBULA
@Alcor: să îi transmiți ăsta lui Control_Room!
Democrația care îi dă dreptul PSD-ului să generalizeze trebuie să ne dea și noua dreptul să generalizăm. Deși au fost votați de cel mult 19% din totalul alegatorilor cu drept de vot ei generalizează și se comporta ca și cum ar fi fost votați de 100%. Ca să repar ceea ce tu ți-ai închipuit ca am stricat susțin că toți românii sunt deștepți. Din păcate, tu nu ești român!
Postat 22 August 2018, 19:19 de FaBULA
Incerdand sa'l plagiez
Incercad sa-l plagiez pe Oreste spun si eu ca sunt pe aici unii care ori trag prea mult pe nas ori ar trebui gazati...a,a,a.. cazati la ospiciu! Asa cum spunea eunucul arafat gazul face numai bine,bine asa ca pot alege intre gazare si cazare, fiecare dupa placerea lui!
Postat 22 August 2018, 18:29 de scortosul
.
“- Sensei, care e secretul înțelepciunii? - Să nu te contrazici cu proștii. - Sensei, dar eu nu cred că ăsta e secretul! - Ai dreptate!”...
Postat 22 August 2018, 18:16 de speed
PSD, UDMR si ALDE au schimbat legea justitiei, au modificat codurile penale favorizand infractorii
Revizionistii, monarhisti frustrati, diversi infractori (toti ramasi fara ciolan), mint generalizand insultand si jignind romanii. Se mai si incurajeaza intre ei sa faca aceste mizerii. Unii au instigat si la violenta, pe acest site, in timpul mitingului diasporei.
Postat 22 August 2018, 17:29 de Alcor
idee
Mă mie îmi plac unele lucruri din B, dar am impresia că în mare politica lui esteîn multe privinţe anti românească, cănd această miorlăită avea funcţii în PSD era numită BRAMBURICA, în fond nu făcea pt învăţământ mare lucru. Acuma când au ajuns-o bătrâneţele şi biata de ea a început să se strice la cap prin acţiunile care le intreprinde încurajată şi de hăbăucul de PONTA VICTOR(în fond un caracter josnic) începe să fie ridicată în slăvi de cei de la BIHOREANUL. Mă eu ţin mult la ROMÂNIA mea dragă şi sunt covins că STALINII multiplii din jurul ţării, austrieci, unguri, nemţi etc nu urmăresc altceva decât să ia bogăţiile noastre pe degeaba şi românii să rămână cu ochii în soare . Din păcate un ajutor mare îl primesc de la cei din MASS MEDIA în care unii sunt plătiţi ,iar unii nişte bieţi manipulaţi.
Postat 22 August 2018, 16:57 de Iancu_Remus
Dialogul se lasa
Dialogul adevarului se lasa cu plageri penale. Adevarul supara pe mincinosai, hoti..... Romania tara furata, demolata cu 100.000.000.000 euro datorii fara autostrazi, sosele, gradinite, spitale si nimeni nu e vinovat! Un paradox romanesc. psd-udmr de 28 de ani la guvernare in frunte sau in linia a doua si ei(activistii lor) sunt cei ce ameninta! O mizerie tipic kgb-ista!
Postat 22 August 2018, 12:26 de scortosul
Alcor
Lasă etnobotanicele și ia o marfă buna
Postat 22 August 2018, 10:58 de Sandu1206
Speed
Stai liniștit, ignora-l cu succes. Îți spun eu că nu are ce face, iar daca totuși se întâmplă ceva, da un mail la jackarrow@protonmail.com și îți explic mai multe. Poți crea și tu un cont acolo că sa ramai anonim, conversațiile sunt criptate. Tine minte că în spatele tastaturii toți se cred puternici iar forumul e un mediu public în care nu ți se poate atribui nimic. Exista precedent cu Facebook, îți dau toate detaliile daca ai nevoie acolo. Mesajul se aplica tuturor iar precedentul e international, deci oricât de coruptă ar fi justiția nu se va opune unui precedent. Asta nu înseamnă să nu ne asumăm ce scriem!! Până la 679/2016 se puteau face mizerii, acuma nu mai. Citește drepturile tale și crede-ma că operatorii de servicii de internet nu își riscă 20mil € pentru o porcărie.
Postat 22 August 2018, 08:51 de poiu
@soricel
Ceea ce posteaza escrocul asta cu numele de utilizator "speed", si mai sunt cativa, intra la categoria - hate speach - hate crimes. Pt asta face parnaie, plus proces de calomnie. Nu-ti face probleme. Ii gasesc cei abilitati prin lege,
Postat 21 August 2018, 22:33 de Alcor
!!!
@Alcor și speed: nu are rost decat dacă știți fiecare cine sunteți! O să vă pierdeți vremea degeaba! Eu ce am vrut sa aflu am cam aflat! Dar prin investigații proprii!
Postat 21 August 2018, 21:52 de soricel
:))))))))
:))))))))
Postat 21 August 2018, 21:45 de speed
alcol
Inca ceva: ai primit ordin de la partid sa ma ameninti cu tribunalul, crezand ca asa ma privezi de dreptul de A VORBI?!?
Postat 21 August 2018, 21:37 de speed
alcol
Drumurile ce le vezi in jurul orasului, sunt facute datorita primarului...si nicidecum taticutului tau liviut
Postat 21 August 2018, 21:32 de speed
alcol
Tu crezi ca asa functioneaza treburile? Crezi ca oriceretard poate intenta proces oricui oricand dupa bunul lui plac? :)))) incearca sa nu mai fii penibil. Fati un bine si stai in banca ta. Astept exemplul sau exemplele in care sa-mi dovedesti ca eu am scris toate tampeniile ce tu le insinuezi
Postat 21 August 2018, 21:29 de speed
Alcor
Ce fumezi????
Postat 21 August 2018, 21:23 de Sandu1206
speed = discurs al urii
La tribunal o sa vezi tot ce ai scris. Am screenshots la comentariile tale, escrocule! Sa vad acolo cum o sa mai minti. Plus proces pt calomnie, tot cu screenshots. Infuzi puscaria, escrocule!
Postat 21 August 2018, 21:22 de Alcor
RE: speed = discurs al urii
Potoleşte-te, omule, că îţi suspendăm contul. Nu mai ameninţa pe toată lumea.
Postat 22 August 2018, 01:05 de Moderator
alcol
Puscaria sa o infunde taticutul tau liviut, ionel si restul
Postat 21 August 2018, 21:18 de speed
alcol
Un exemplu in care sa sustina ca eu am spus ceea ce tu tot repeti pe aici
Postat 21 August 2018, 21:17 de speed
papagalule
Da-mi un exemplu maimuta ce esti
Postat 21 August 2018, 21:15 de speed
speed = discurs al urii
Pana nu infuzi puscaria nu te linistesti.
Postat 21 August 2018, 21:12 de Alcor
@speed, si restul celor cu un discurs al urii
Am spus ca Romania are cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana pt a va arata ca se munceste in Romania si nu este asa cum mintiti voi cei care-i insultati pe romani spunand ca nu muncesc. Despre asta era vorba escrocule, si asta te arde pe tine. Ti-am demonstrat ca esti ceea ce esti, adica un escroc.
Postat 21 August 2018, 21:09 de Alcor
@speed
Citundu-ti comentariile prin care generalizezi ca un bemetic, imprastiindu-ti ura la adresa romanilor, fiecare poate sa inteleaga ce fel de caractere infecte au astfel de indivizi. Se vad si comentariile mele. Cine sunt cei care-i insulta tot timpul pe romani si datorita lor legaturile interumane nu functiuoneaza bine ? Leprele revizioniste, monarhisti frustrati, diversi infractori. Astia ii insulta si jignesc pe romani.
Postat 21 August 2018, 21:02 de Alcor
Scuze
Retrag! O cheamă și Boglarka! Nu am știut! Sau am uitat?
Postat 21 August 2018, 20:52 de soricel
pesedistule
Numai pe pesedeii tai ii mai aud cum se lauda cu cresterea economica si bla bla bla...in special pe vioreau. Esti lup in blana de oaie noobule...o dai a lulea in pacifisme dupa care arunci bomba cu cresterea economica :)))
Postat 21 August 2018, 19:06 de speed
alcol
Ai vrut sa spui cu angajatorul tau. Ai grija cu vb pt ca o dai in penibil. Eu ti-am spus ac cateva zile ca se vede scoala comunista din dine...iar acum vii si spui ca sunt drumuri si bani??? Tu ori esti prost, ori te faci!!!
Postat 21 August 2018, 19:03 de speed
!!!
D-le Abrudan! Boglarka? Nu e Lilla Debelka? Sau o cheamă și B...?
Postat 21 August 2018, 18:12 de soricel
speed
Despre mai multi bani trebuie sa vorbesti cu angajatorul tau. Drumuri sunt si se mai fac.
Postat 21 August 2018, 17:31 de Alcor
alcor
Cresterea economica se reflecta in ce?! Unde sunt banii? De ex, pe mine nu ma intereseaza ce scrie pe foaie, atat timp cat nu vad nici o schimbare in bine. Macar drumuri daca am avea...nu e suficient ca bagam o groaza de bani in benzina, sa mai bagam si in reparatii din gauza drumului?! :(
Postat 21 August 2018, 17:05 de speed
Modificarea legilor justitiei si a codurilor penale
Favorizarea infractorilor in detrimentul cetateanului cinstit. Asta au facut PSD, UDMR si ALDE.
Postat 21 August 2018, 14:37 de Alcor
Romania, are cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana
Nu este, insa, meritul PSD. Acest lucru se intampla indiferent de cine este la putere. Este meritul populatiei care munceste cel mai mult si mai bine din Europa. Indivizi frustrati (hahalere) cum sunt revizionistii, monarhisti frustrati, diversi infractori care cu totii insulta populatia, nu pot digera deloc acest adevar.
Postat 21 August 2018, 14:33 de Alcor
bihor
dar tilicarul de mang mai bine se ascunde sa nu il vada nimeni a facut de rusine jud bihor si lui * psd
Postat 21 August 2018, 13:08 de sarbi
prostia romaneasca
Adica doamna are neaparat dreptate intr-o disputa politica pentru ca se pricepe la chimie. Cat de roman sau cat de prost sa fii sa sustii ideea asta?
Postat 21 August 2018, 13:00 de testtest
episoade noi
cotoroanta asta batrana are salariu de 10 mii euro lunar, prea mult pentru cate parale face. o jena si un jeg, de pus pe lista rusinii neamului alaturi de tot clanul de pesedei. ciudat este faptul ca dinozaurul partidului -nelutu iliescu nu mai iese sa spuna absolut nimic despre ceea ce ii face pruncul-partid, fie de jena, fie de miserupism, fie ca i s-a inchis gura santajat. noroc ca adrian nastase o impinge din spate pe abramburica sa ia pozitie fata de ispravile psd, el fiind cerebral si stiind sau nepasandu-i ca nu mai are ce cauta in prim plan politic, dupa o alta penibila isprava de suicid fake! daaar, stati, fiul lui nastase a seful tinerilor din psd.... deci urmeaza alta episoade...din puscarie, speram!
Postat 21 August 2018, 12:19 de roger
Offff
Mang știe că lumea se învârte în jurul lui. De fapt are lipsa de calciu dragu de el. Oricum, ministrul 3 zile rămâne în istorie drept prostu satului
Postat 21 August 2018, 11:54 de poiu
Firava si de nebagat...
Firava si de nebagat in seama. O impostoare care a contribuit din plin la instaurarea minciunii, demagogiei, hotiei... generalizate pe care a sustinuto pana in ceasul al doispelea+1minut. Acum o asteapta "exilul" in care se va bucura de pensia speciala dupa cateva mandate de parlamentar asta daca nu toata "parade" are doar rolul de a arata "democratia" in psddracnea. Un agramat crescut si educat de EA ii va lua locul.
Postat 21 August 2018, 11:31 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON