URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2019, 10:39

De ce luptă Miluţii cu Laura

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Miercurea trecută, eurodeputatul Emilian Pavel, de la PSD Bihor, a strălucit în efortul de a merita un nou mandat, la concurenţă cu mulţi alţi colegi, de la multilateral dezvoltata Rovana Plumb (atoate-ministră, la Mediu, Fonduri Europene, Educaţie, Transporturi) până la Gabriela Zoană (o antieuropeană aproape declarată).

Printr-un email trimis colegilor din Parlamentul European, Pavel jr. (pentru amici Miluţ) a încercat, în sincron cu tot Partidul, cu Guvernul, cu ministrul (in)Justiţiei şi cu trompeţii din presa arondată, să blocheze candidatura fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi la conducerea viitorului Parchet European, ignorând că atunci când alţii reclamau la „Înalta Poartă” erau numiţi, pe loc, trădători de neam şi ţară.

Nu o consider pe LCK nici o Ioana d’Arc, nici o nouă Ecaterina Teodoroiu, dar am apreciat că sub conducerea sa procurorii au trimis în judecată (chiar dacă nu pentru toţi au şi obţinut condamnări) mari tâlhari - şefi de partide şi de guverne, miniştri, senatori, deputaţi, secretari de stat, baroni judeţeni, primari, directori. Nu au fost decât o parte din cei cărora le datorăm depopularea, lipsa autostrăzilor, surparea căilor ferate, latrinele din fundul curţii în şcolile rurale, mizeria din spitale şi, de fapt, din întreaga societate.

Fără nicio probă, Pavel a vorbit despre „intimidarea judecătorilor, procurorilor, martorilor, avocaților, până la obținerea de denunțuri forțate, fabricarea de jumătăți de adevăruri și chiar și corupție”. A ameninţat Europa, chiar, că dacă LCK va ajunge procuror şef european, îşi va extinde abuzurile asupra nemţilor ori olandezilor, fiindcă nu-i nici pe departe un „cruciat al justiţiei”, ci un călău.

Dar noi ne întrebăm vreodată cine vorbeşte? În acest caz, o face un personaj care, deşi era director în Ministerul Tineretului în guvernarea Ponta, a cerut şi primit 40.000 euro din programul pentru „micii fermieri”, bani pe care a trebuit să-i returneze, dar după ce i-a putut folosi în campanie. Tatăl său, Florian Pavel, şef la APIA Bihor, a închis ochii anul trecut la falsuri în acordarea de subvenţii, tot din banii UE, motivând că instituţia tocmai era verificată de Comisia Europeană, iar scoaterea neregulilor la lumină ar fi „făcut rău instituţiei şi ţării”. Pe vechiul principiu comunist: dai în mine, dai în fabrici şi uzine!

Aşadar, politicianul nu o combate pe LCK de dragul principiilor ori al europenilor, temându-se că fosta şefă DNA îi va tortura ca pe Adrian Năstase, noul Iuliu Maniu, ci temându-se că dacă ajunge şefa Parchetului European ar putea descoperi, cine ştie, şi asemenea mişmaşuri.

Acest remember nu este şi nu se vrea un atac la persoană, ci o invitaţie publică: oameni buni, când cineva vă toarnă moşi pe groşi, vedeţi dacă nu cumva o face în interes personal. Aşa ne-am pricopsit cu Dragnea, pentru că s-a ascuns după faimosul program de guvernare, iar acum ne trezim cu justiţia ţăndări, şi la fel putem da crezare din nou, ca uitucii, altor sirene, bihorene, cu riscul de a ajunge întâi ciudaţii Europei, apoi şi în afara ei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Adriane, nu stii sau te faci ca nu stii?!
Miluţii, cum bine le zici, sunt fratii vostri, fac ce faceti si voi pt. acelasi blid de linte, ce nu intelegi?! Daca maine pasztor pluseaza, il injurati pe birtinez si clica lui si dati drumul la dosarele pe care le tineti la sertar. Peste o saptamana birtinezul mareste potul, iar il injurati pe pasztor si-l pupati in cur** pe birtinez.
Postat 27 Februarie 2019, 11:35 de pinonel
Unde esti tu Cipri, Doamne?
Of, dar nu ajunge Ciprian Man la parchetul european? Sa vedeti atunci Piata unirii din Oradea redecorata cu tepe infipte in toti coruptii Regiunii de Dezvoltate Nord-Vest! Fond de stat, fond UE, fond obtinut pe 20% spaga la autoritate... Unde esti tu Tepes, Doamne? :)
Postat 20 Februarie 2019, 07:37 de BlackDot
@Adi Cris
Poate ne zici si noua pe banii cui a dus gramada aia de popi la Bruxelles. Merci!
Postat 19 Februarie 2019, 14:14 de Kid
ordine de partid
Milut executa si el ordinele de partid, aparand-si hotii si coruptii.
Postat 19 Februarie 2019, 12:09 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON