URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2019, 18:11

Cine dracu’ mai e şi Roman Kim ăsta?

Cine dracu’ mai e şi Roman Kim ăsta? Foto: top-secrets.over-blog.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a afla răspunsul la această întrebare academică, să vedem mai întâi cine este Cosmin Bursașiu, omul care l-a adus pe Kim în turneu prin țară. Cosmin e tipul acela cu șapcă de marinar, nelipsit de la orice manifestație împotriva regimului pesedist. Și totuși, nu este mitingist de profesie, ci doar un ins cu spirit civic accentuat.

Are o meserie, o firmă prosperă, vinde cauciucuri, ar putea să stea bine-mersi acasă în piscină să-și soarbă berea în tihnă. Dar nu o face, pentru că îi pasă. Îi pasă de țara în care trăiește. De câțiva ani aduce pe banii lui la Filarmonica din Oradea un tip absolut remarcabil. Roman Kim face minuni cu vioara lui, cu tehnica lui, cu repertoriul lui și cu ochelarii inconfundabili.

Domnul Bursașiu s-a gândit să-l aducă într-un turneu prin țară, fiind convins că lumea o să se bată să-l vadă și mai ales să-l asculte. Afacerile astea cu artiști sunt foarte complicate și, de obicei, de la marile trupe până la tinerii debutanți ai nevoie de sprijinul financiar al unor sponsori importanți.

Nu șiu dacă domnul Bursașiu va scoate banii investiți, probabil că nu. Dar trebuie să-i mulțumim că ne-a făcut un cadou minunat. Dați năvală sâmbătă, 6 iulie, la Sala Filarmonicii, de la ora 19, și dacă nu o să vă placă, veniți să vă cereți înapoi banii pentru bilet! Dar nu va fi cazul.

Ce este păcat într-o asemenea aventură artistico-financiară e că promotorii nu reușesc, de cele mai multe ori, să se coordoneze. În această perioadă este și minunatul Festival Medieval, printre cele mai tari manifestări de acest gen din țară. Ar fi fost perfect să-l aducem pe Kim în Cetate, în fața a mii de oameni.

Omul iese din zona lui de confort și nu are ezitări să cânte în locuri neconvenționale, așa cum nu se sperie, el, ditamai solistul de elită, să cânte rock la vioară. La cât talent are, ar putea lejer să interpreteze Hora Unirii în varianta reggae, iar mii de oameni să-i țină isonul. Păcat că cele două evenimente, Kim și Festivalul, în loc să se potențeze, se concurează.

Dar până la urmă, cine dracu’ e Roman Kim acesta? Mergeți să-l ascultați, însă verificați în prealabil dacă scaunul pe care vă așezați are spătar, că veți pica pe spate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Spirit civic :))
Oricat l-ati spala si parfuma, Bursasiu asta ramane un golanas care striga m#ie in strada la mitinguri neautorizate. L-am vazut in toata splendoarea si la hotelul Hilton, s-a purtat ca un descreierat. Ziceti ca are spirit civic? :))) A participat la tampenia aia de campanie fara penali in functii publice, dar brusc s-a evaporat "spiritul civic" cand a aparut penalul oradean in functie. Daca e liberal coruptul, atunci nu se mai pune! Deci campania lui Bursasiu si a tovarasilor lui era de fapt fara penali pesedisti in functii publice! Asta e valabila si pentru redactie. Ati pus cearsaful pe tambal, nu doar batista.
Postat 05 Iulie 2019, 21:11 de 1x1
RE: Spirit civic :))
Dacă e vorba de Necula de la Termoficare, noi am fost primii care am scris de poveste:
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/penalul-lui-bolojan-directorul-societatii-de-termoficare-stanel-necula-trimis-in-judecata-de-dna-138477.html
https://www.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1-48/directorul-termoficare-oradea-stanel-necula-condamnat-la-inchisoare-cu-suspendare-intr-un-dosar-de-coruptie-149733.html
Postat 06 Iulie 2019, 16:04 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON