URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2012, 08:59

Ce ploaie vine de la Cluj!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Încet-încet, instituţiile deconcentrate din Oradea se duc la Cluj. Cel mai recent exemplu este mutarea Inspectoratului de Stat în Construcţii în capitala Transilvaniei, transfer început în guvernarea PDL şi neanulat de liberali, deşi aceştia sunt foarte puternici în Bihor.

Asistăm la un fenomen extrem de discret şi, poate de aceea, extrem de periculos. Au fost perioade în care s-a vorbit foarte mult despre regionalizare şi despre variantele acesteia. Se părea că subiectul şi-a pierdut din interes, între atâtea alegeri şi referendumuri. Asta nu înseamnă, însă, că regionalizarea nu se face de facto, pe nesimţite şi cu nesimţire.

Fără gălăgie şi fără scandal, cam tot ce înseamnă post important de decizie se relochează la Cluj. Iar atunci când va veni momentul să se deseneze euroregiunile, argumentul zdrobitor va fi că toate instituţiile sunt deja mutate.

Acum aproape 100 de ani, într-un alt context, Aurel Lazăr îşi aduna prietenii şi împreună întocmeau o declaraţie de independenţă a românilor din Transilvania. Poate că niciunul din cei prezenţi nu era pe deplin conştient pe deplin de însemnătatea, în timp, a actului semnat. Acum, cred eu, Bihorul trece prin momente la fel de importante.

Dacă oamenii politici locali, indiferent de culoarea lor, dacă lumea universitară, patronatul, intelectualitatea nu-şi vor da mâna pentru ca Oradea să devină un pol de dezvoltare regional, vom sfârşi ca un judeţ de mâna a treia, cu o reşedinţă prăfuită şi abandonată. Pentru ca aceste nenorociri să nu se întâmple avem nevoie de patrioţi locali şi de oameni cu viziune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
@sergione
Exagerezi domnule.Uiti ca sunt cateva sute de studenti(s-a publicat si o statistica anul acesta)straini la UO, care vin aici pt ca inaintea lor au fost altii care au ajuns undeva.Si puterea exemplului este cea mai importanta.De asemenea sunt multi care vin din alte orase la UO, tot pentru ca au fost altii inaintea lor si au ajuns undeva.Am prieteni din Baia Mare, Zalau si chiar India care au studiat aici...Tocmai a inceput un festival de teatru interetnic, daca tot vrei "sa faci altceva" decat sa bei intr-un birt.A mai fost si un festival de dans cu 1000 de participanti.Ca sa nu mai vorbesc de Festivalul de Teatru Scurt si alte turnee si spectacole.Dar ce sa o mai lungesc.Mai bine iesi pe afara sa vezi orasul, ca se vede ca scrii din amintiri.
Postat 12 Noiembrie 2012, 09:02 de Boom
gmt
mi-ai luat vorba din gura,in afara sa spurce sorbonica nu stie nimic,da va afla in curand cum e sa ajungi somer ...
Postat 05 Noiembrie 2012, 11:26 de rambo
........
De unde vine de fapt prostia asta cu regionalizarea? vvvvvv trenduri.blogspot.ro/2012/10/atomizarea-europei.html
Postat 04 Noiembrie 2012, 23:39 de kaboom
Tarzan s-a năcut aerian !?!
Erau într-o duminică Bolojan şi Ghilea într-o barcă, se făceau că pescuiesc şi discutau de fapt blatul pentru alegeri. Deodată, o pală de vînt îi smulge lui Ghilea şapca de pescar de pe cap şi i-o aruncă în apă, la cîţiva metri depărtare. Bolojan, care de regulă nu are nimic în cap, zice "stai aşa", parcurge respectivii metri păşind pe apă, ridică obiectul care plutea încă, se întoarce tot păşind pe apă si i-o înapoiază lui Ghilea. Bineânţeles, pe-acolo pe mal era şi Criş de la Bihoreanul, care n-a scăpat ocazia unor fotografii şi pregătirea "ştirii" de rigoare. Rezultat a fost că luni, cu titlu mare pe prima pagină era scris: "Bolojan nu ştie să înoate!" ...
Postat 04 Noiembrie 2012, 11:19 de Carp III
Graba strica treaba.
Regionalizarea, atunci cand se va produce, nu trebuie sa produca disensiuni sociale sau interetnice, dimpotriva, varianta definitiva le va elimina, in buna masura. Preconizatele regiuni, printre care si Crisana cu resedinta la Oradea, in mod obligatoriu trebuiesc aprobate prin referendum de populatia aferenta fiecarei entitati administrativ teritoriale. Daca regionalizarea va fi impusa, cu siguranta, nu va folosi nimanui, iar costurile nu vad cum vor putea fi gestionate.
Postat 04 Noiembrie 2012, 07:33 de SAFE
nea chirila
nea chirila, unde ai facut facultatea de jurnalism ? nicaieri. daca ai fi facut-o nu ai fi debitat prostii , non-stop.
Postat 02 Noiembrie 2012, 18:10 de book
@hehehe
au furat nesatuii unguri mai mult de doua sute de ani din Transilvania.
Postat 02 Noiembrie 2012, 18:02 de life
da
am locuit 6 ani in cluj si am facut si facultatea acolo.daca vrei sa vorbim de universitati, am un pireten (oradean!) care a rezumat comparatie foarte bine:in cluj,vin la facultate studenti din toate orasele din jurul clujului.in oradea vin la facutlate studenti din toate satele din jurlul orasului.asta pe langa cei 500 de ani cati ii are ubb-ul. in al doilea rand,spune-mi tu ce e de facut in oradea in afara de baut prin birturi si mers la un film la lotus? nu exista evenimente (culturale mai ales)aproape deloc.du-te in cluj si daca auzi o manea dintr-o masina pe strada ,ai o bere de la mine..........
Postat 02 Noiembrie 2012, 17:54 de sergione
regiuni
1. sunt destui politicieni postdecembristi, pt care ar trebui reintrodusa pedeapsa cu moartea. 2. ungaria nu are bani de pensii si salarii. ii dau "cu tzaraita", FMI si Banca Mondiala. au vandut bancile, etc dar degeaba.traiesc din imprumuturi cu dobanda, care trebuie platite !!! ungurii, sunt datori vanduti si fara nici o perspectiva!
Postat 02 Noiembrie 2012, 17:37 de pinonel
@n x he, @gmt, etc
Atat timp cat tu nu ai independenta economica, politica, militara, cand tu platesti pensiile nesimtite si salariile si mai nesimtite (inclusiv indemnizatiile ,,alesilor'') cu bani luati cu imprumut, faci ce-ti spun cei ce-ti dau bani ! Daca aia spun sa faci euroregiuni, faci euroregiuni, indiferent ca esti copy-lot, marinar de cursa lunga sau căcărău, altfel isi inchid portofelele si in doua-trei zile zbori de la putere, cam asa cum a zburat si impuscatul in '89. De 20 de ani ai ,,cultivat’’ o plebe lenesa, betiva, inculta si obisnuita sa traiasca sin pomenile statului ! Acest lucru il stiu toti politicienii, accesele de ,,independenta'' si rabufnirile la adresa UE, SUA, FMI, etc, sunt pt. prosti (din pacate sunt destui, prea destui !). Ai vandut bancile, ai vandut petrolul, industria ai dat-o pe 1 leu (ce zici, Roman, n-ai merita impuscat, ca tu ai dat ,,tonul'', impreuna cu cel ,,sarac dar cinstit'' ?), acum vrei sa vinzi si caile ferate, ce sa mai vrei ?! Turcii au 2000 de F16, noi ne kkm pe noi sa cumparam 12 si alea second-hand (bine, nu-i ca la rablele aduse de afara!). Am dat petrom cu zacaminte cu tot pe cateva sute de mil., ungurii au refuzat sa vanda molul cu 20 de miliarde (!!!), fara rezerva....Si ala care a facut asta a primit doi ani pt. o ,,spaguta'', in loc sa-l spanzure pt. petrom !
Postat 02 Noiembrie 2012, 12:09 de pinonel
@"romanul complex"
ia mai du-te tu dracului cu regionalizarea si autonomia teritoriala ungureasaca, cu tot. marsh in hungaria. acolo sa va dea orban, falimentarul pustei, pamant sa va separati ! ungurii, falimentari azi, au furat cel mai mult din Transilvania (vreo doua sute de ani).acuma, s-a terminat.
Postat 02 Noiembrie 2012, 00:21 de hehehehehehe....
badie chirila,
ma, daca n-ai fi tu si tampeniile pe care le debitezi, Oradea n-ar exista.... Oradea ar fi un desert...... pai tu esti ala care zi si noapte, ca trebuie ca nu, injuri \"Sorbonica\", etc. tu, spui ca daca ai o problema medicala, cel mai bun medic este \"trenul de Cluj\", etc. si atunc,i ce te tot scremi ca un coi intro caldare ? :)))))
Postat 02 Noiembrie 2012, 00:16 de GMT
..................
Regiunea SOMES-CRISURI a existat intr-un proiect din 1938-1940 a lui Carol al 2-lea,proiect ce s-a abandonat dupa abdicarea sa.Capitala TINUTULUI(termenul uzitat atunci pt regiune) era la Cluj, iar tinutul cuprindea aprox jud Cluj(fara zona Turda)Bihor,SM,SJ,MM,BN.Din acest proiect ar trebui pastrata denumirea regiunii(SOMES-CRISURI) pt a nu mai exista controversele de azi idintre bihoreni,care doresc denumirea de Crisana si ceilalti(mai ales clujeni) ce si-ar dori denumirea Somes.Oricum, Somesul care trece prin Cluj izvoraste in Bihor, iar Crisul care trece prin Oradea izvoraste in jud Cluj.
Postat 01 Noiembrie 2012, 14:26 de ...............
Plăcerea de a comenta
Atunci când ceva nu ne convine, instinctual ripostăm şi cel mai adesea ne prezetăm opinia încercând să fim cât mai convingători.Când facem acest lucru în viaţa reală trebuie să ne şi asumăm ceea ce spunem, când o facem în spaţiul virtual nu ne ştie nimeni aşa că nu scăpăm nici un moment să ne manifestăm "inteligenţa". Vreţi exemple? Cazul de faţă. Despre ce naiba vorbim aici? E vorba de orgolii? Care e capitala Ardealului? Cât de mare e Clujul în comparaţie cu Oradea, cât de mică e Oradea faţă de Cluj, etc. Nu pretind că-s mai deştept decât cei care scrijelesc netul dar cel puţin cred că eu m-am prins (cel puţin în parte) care e treaba cu regiunile astea, şi mă doare în cot cât de mare e Clujul, cât de mică e Oradea. Poate să fie Zalăul capitala Ardealului dacă noi facem lucrurile cu cap. Concret, când a venit epntru prima oară vorba de regiuni iar unguri au venit cu 20 (cam pe acolo) de regiuni iar ai noştri mergeau pe 8 regiuni, mi-am spus: Pe ei, pe mama lor, unguri ne rup bucăţi şi ne fură pământul strămoşesc. Am sărit pe net să văd şi eu de ce ne trebuie regiuni, şi de ce or unguri atât de multe regiuni. M-am lămurit (şi ulterior mi-a confirmat un adevărat profesionist al politicului) că de fapt ideia UDMR e bună pentru noi românii. Europa dă cea mai mare a banilor pentru agricultură, pe locul doi la finanţări (dacă reţin bine undeva la 30% din bani) merg pentru dezvoltarea regională. Europa nu ne impune câte regiuni să facem, ci doare ne dă şansa să discutăm direct cu Bruxellesul de la nivelul regiunii. Ideea ar fi că nu are nici un rost sa ne certăm pe chestii fără sens, unde e capitala Ardealului, ar fi mai bine să convingem parlamentarii să susţină regionalizarea propusă de UDMR, şi să trecem peste orgoliile de români atoateştiutori.
Postat 01 Noiembrie 2012, 07:00 de românul complex
?!
cu dieta ne-am lamurit si nu prea ! Toti am apelat la aceleasi surse si totusi ,,rezultatul'' difera, parca am fi niste politicieni care fiecare intelege altceva, desi toti citesc acelasi text.... Despre cauza principala a izolarii/decaderii urbei noastre, nimic ?! Credeti ca popa ciordel, manglitorul, gibonul si gasca lor pot sa aduca ceva bun Oradiei ? Ok, nu pot aduce, dar sa pastreze ce avem pot ? Mira-m-as ! La ce IQ (n)-au....
Postat 31 Octombrie 2012, 20:41 de pinonel
Ce aveti cu CLUJUL?@bihorel
Este adevarat ca la inceput(inainte de cucerirea otomana) dieta Transilvaniei era itineranta,dar dupa pacea de la Karlowitz(1699)in urma careia Transilvania(si Ungaria )au revenit Imperiului austriac, dieta Ardealului a fost initial itineranta vreme de cca 1 secol.apoi s-a STABILIT DEFINITIV in orasul ardelean cel mai important(cultural,economic etc) care era CLUJ(1790)Din pacate dieta s-a autodizolvat in 1867, cand a votat unirea Transilvaniei cu Ungaria.Dar acest mic amanunt(sediul dietei ardelene) este ultimul motiv pt care Clujul este recunoscut drept capitala a Transilvaniei.Faptul de a fi fost sediul marii nobilimi maghiare ardelene,lucru adevarat,se vede si azi in civilizatia centrului,in nivelul elevat al universitatilor si multe altele.Numai cine n-a facut scoala la Cluj, nu realizeaza ce departe este totusi Clujul de Oradea.Asta nu inseamna ca nu trebuie sa luptam pt Oradea, dar pastrand decenta cuvenita cand o comparam cu Clujul.
Postat 31 Octombrie 2012, 19:07 de Bihorean
mihai viteazul
a intrat triumfal in Alba Iulia pt. ca acolo era capitala Transilvaniei(nu la Cluj domnule Pinonel) si regele Ferdinand sa incoronat rege al Romaniei Mari tot la Alba Iulia tocmai pt. ca recunostea importanta ei istorica ca si capitala si tot ce reprezinta aceasta in mentalul colectiv al natiunii(de ce nu sa dus atunci in 1922 la Cluj ca doar o putea face).Incercarile celor de la cluj de a se erija in conducatorii Transilvaniei sunt mai vechi dar au esuat intotdeauna din varii motive (aroganta de tip grofesc, neconsultare cu cei din afara clujului etc)precum si prostul obicei de a se,,inalta” sapindui pe ceilalti ori de cite ori au avut ocazia(Autostrada transilvaniei redusa la rolul de centura pt. cluj, sabotarea aeroporturilor -Tg. mures, Oradea, Sibiu si constructia celui de la brasov si multe altele cunoscute si necunoscute inca) .Toate aceste,, realizari” au fost obtinute prin ocuparea unor pozitii de decizie la Bucuresti de catre clujeni iar vina aruncata pe ,,miticii” din capitala.Nu tine cu vrajeala asta clujenilor.Ne-am prins si noi fraierii de ,,iobagi„ din provincie.Tot ce sa facut la cluj in ultimii ani sa facut prin smecherii si in detrimentul celorlalte orase ardelene
Postat 31 Octombrie 2012, 18:57 de bihorel
Dieta
Principatului Transilvaniei(cu capitala la Alba Iulia) era o dieta itineranta adica era convocata si in alte orase ale principatului in afara capitalei din motive practice in acele timpuri(Turda, Bistrita, Sibiu, Tg. Mures s.a.m.d.) iar in timpul stapinirii austriece sediul ei era in principal la Sibiu unde imparatul a stabilit si sediul guvernatorului marelui principat al Transilvaniei si al comandamentului militar din Transilvania(oras considerat germanofon si deci mai loial decit celelalte , clujul fiind pe atunci sediul si fieful marii nobilimi maghiare rebele si inamice pe fata Curtii imperiale de la Viena ca si romanilor de altfel).Asa ca mentin cele scrise anterior:Clujul nu a fost nici macar 1 secunda capitala.Asta e doar un mit si wishfullthinking clujean.
Postat 31 Octombrie 2012, 18:32 de bihorel
@mindless, @bihorel
@mindless Daca singurele tale argumente sunt jignirile e ok, nu ma supar ! Si seful tau, căcărău, ii facea mai ieri imbecili pe cei ce nu-i impartaseau ,,ideile'' Cat despre ,,securisti''... la felix voiculescu sau ghise ,,afis'' te referi, nu ? @bihorel Ma gandesc ca orasul care este resedinta forului legislativ (parlament, dieta, adunare nationala, etc) e capitala. Asa ca da-i lui goagal sa caute ,,dieta de la Cluj''.... sa vezi ce surprize o sa ai !
Postat 31 Octombrie 2012, 17:35 de pinonel
@harvard, veritas
"clujul va deveni, incet incet un centru de importanta globala surclasand orase precum NY sau Londra" hahaha, asta e buna, alte fantezii mai ai? hai ca iti zic si eu una: Salonta va deveni una din centrele importante ale lumii si v-a surclasa orade precum Tokio sau Las Vegas
Postat 31 Octombrie 2012, 16:24 de david
in viitorul apropiat
de timisoara nu ziceti nimic, casa completati cliseul?
Postat 31 Octombrie 2012, 13:16 de harvard, veritas
in viitorul apropiat
de timisoara nu ziceti nimic, doar sa completati cliseul?
Postat 31 Octombrie 2012, 13:15 de harvard, veritas
in viitorul apropiat
clujul va deveni, incet incet un centru de importanta globala surclasand orase precum NY sau Londra . Mare, mare centru universitar si mare producator de septeluri: boc, hardau, curt, marga, apostu, oltean, zagrean va ajunge sa domine economia mondiala. aeroportul din cluj va ajunge, de la 5 curse zilnice, la 6. marile, enormele, renumitele, prestigioasele, faimoasele universitati clujene vor admite si studenti somalezi, pe langa cei albanezi deja existeni. clujenii vor invata sa vorbeasca romana corect si sa fure mai bine din judetele invecinate.
Postat 31 Octombrie 2012, 13:12 de harvard, veritas
@David
am locuit 6 ani in cluj si am facut si facultatea acolo.daca vrei sa vorbim de universitati, am un pireten (oradean!) care a rezumat comparatie foarte bine:in cluj,vin la facultate studenti din toate orasele din jurul clujului.in oradea vin la facutlate studenti din toate satele din jurlul orasului.asta pe langa cei 500 de ani cati ii are ubb-ul. in al doilea rand,spune-mi tu ce e de facut in oradea in afara de baut prin birturi si mers la un film la lotus? nu exista evenimente (culturale mai ales)aproape deloc.du-te in cluj si daca auzi o manea dintr-o masina pe strada ,ai o bere de la mine.clujul inseamna cultura, inseamna tiff, inseamna studentie adevarata si perspective mult mai mari.oradea inseamna un oras cu arhitectura superba si populatie care nu o merita.
Postat 31 Octombrie 2012, 13:05 de sergione
@sergione
gresesti total. Oradea a evoluat foarte mult in ultimii ani. S-au facut investitii majore in aproape toaet sectoarele, si DA, CHIAR NE PUTEM COMPARA CU CLUJUL ! Clujul oras universitar? Hai sa iti explic eu ce se intampla la cluj, ca am cativa colegi care sunt acolo la facultate... prezentele se trec prin sms-uri, profesorii se cumpara ca oriunde in alta parte. Chiar poti avea pretentii la nota obtinuta daca impingi bine. Deci va rog, nu mai amintiti de cluj ca oras universitar ca deja mi se face rau. Eu sustin Oradea oriunde ma duc si credema am fost in multe locuri... Oradea este cel mai frumos oras din Romania in momentul de fata. Asta e clar
Postat 31 Octombrie 2012, 12:44 de David
mandrie inutila
Diferenta dintre cluj si oradea e imensa.nu pot numi oradea oras universitar.abia daca e oo scuza patetica.sunt oradean de loc si oriunde as merge,oradea e acasa, dar degeaba atata mandrie bihoreana.e un oras din ce i nce mai mort si cu o mentalitate din ce in ce mai rurala.da ,la cluj exista interese pentru dezovltarea clujului,insa acesta e unfenomen indreptatit.orasul evolueaza de la o zi la alta.oradea stagneaza de ani buni.degeaba sunt tramvaie smechere si centru renovat, mentalitatea trage totul inapoi,iar asta se vede si economic.un oras aflat pe granita cu vestul in care te simti ca intr-o comuna mai mare.
Postat 31 Octombrie 2012, 11:56 de sergione
care regiune?
nu-i intereseaza soarta bihorului,sint interesati de functii cit mai bine remunerate de la bugetul de stat,toti cei care au ajuns in functii de decizie in diferite guverne au uitat de unde au plecat,acum vin alegerile si vin din nou cu "sacul" de promisiuni,dar drumurile judetene sint vai de ele {toate peticite},sintem cu cel mai mic salar pe economie din tara dar avem costuri care ne situeaza in primele 7-8 cele mai scumpe la utilitati pe tara,vedeti pretul apei reci si a GKL,restul e gargara,sinteti buni doar acum inainte de alegeri
Postat 31 Octombrie 2012, 10:50 de luky
Clujul
nu a fost nici o data in istorie capitala(nici macar a transilvaniei) dar este mai mult decit evident ca grupurile de interese die la cluujj incearca de mult timp sa faca din oras ,,capitala ardealului„ nu din vreun patriotism local infocat ci pt. ca ei stiu ca banii multi se duc intotdeauna acolo unde se gaseste puterea decizionala si 1% din mult este mai convenabil decit 1/2 din 0(zero).Ei lucreaza cu totii pt.a concentra totul la Cluj.Se folosesc pina si deideea ,,transilvanista” in acest scop(vezi si ce face S.Gherman de la 22.15. la televiziunea clujeanaTransilvania Live).daca vor reusii vor fi muult mai centralizatori si tiranici decit tot ce sa vazut pina acum pt. cei peste care vor stapinii .Ne vom intoarce in Evul Mediu cu aroganta si ,,ocosenia„ clujenilor.Iobagie moderna pt. bihoreni.Cei ce cunosc istoria stiu de ce sint cei de la Cluj capabili.feudalismul a fost raiul pe pamint comparativ cu ce vor face ei daca reusesc.Nu ar fi de mirare sa federalizeze tara pt. a face din cluj capitala.
Postat 31 Octombrie 2012, 10:46 de bihorel
bleah postac nenorocit
mai pinonel, fa-ti un serviciu: du-te si te-mpusca! greata pedisto-securista ce esti!
Postat 31 Octombrie 2012, 09:54 de mind
Oradea
Ponta zicea zilele trecute ca regionalizarea va fi facuta in 2014, desi nu vor disparea judetele, ele vor forma regiuni, pe actualele regiuni de dezvoltare. In urma acestora Oradea va deveni un oras de provincie, cu o importanta locala, dupa aproape 1000 de ani de la atestare si fiind mereu centru de regiune, vom ajunge un oras de provincie. Cei care conduc acest judet nu au nici macar o reactie, dar puteti sa va luati gandul atunci de la investitii mari, nu vom fi cu nimic mai presus decat Satu Mare sau Zalau sau altele... Macar presa sa-i scoata din amorteala pe capii acestui judet, si sa fim mai patrioti fata de judetul nostru si de orasele noastre. Suntem bihoreni...
Postat 31 Octombrie 2012, 09:32 de Bihorean
Mirceo, iar bati campii !
Oradea e departe de a se masura cu Clujul, hai sa fim seriosi ! Om fi noi bihoreni, patriotism local, bla, bla, bla, insa Clujul ramane capitala Ardealului. Apoi zici ca penalii sunt foarte puternici in Oradea/Bihor.Baiul e ca DOAR aici sunt puternici si sunt puternici DOAR in a fura banul nostru (vezi asa-zisele ,,licitatii'' castigate DOAR de selina & co !). Gibonul a fost omul lui tărâțeanu, secretar general al guvernului, apoi prefect, apoi... apoi ne-a batut D-zeu cu el ! Insa cartile se fac si se desfac la Bucuresti, unde căcărău are pe altii sa-i susure la ureche, nici vorba sa-l bage-n seama pe gibon sau pe popa ciordel ! Despre manglitor...ieri radea Dragnea cu căcărău de ,,plagiator'', asa ca... Si uite asa votam de 20 de ani precum in mai 1990, in Duminica Orbului : l-am votat pe Filip cand guvernau psd si apoi pnl, pe gibon cand a guvernat pdl(+psd) si iar pe gibon cand guverneaza usl. Numai ca repet, nici dreaqu nu se uita in gura gibonului ! Asa vom ajunge cum era Aradul prin anii '50-'60, cand era in regiunea Banat cu capitala la Timisoara. Astae, n-avem cu cine si n-are cine sa ne apere interesele, nici popa ciordel, nici gibonul nu sunt cei de care am avea nevoie !
Postat 31 Octombrie 2012, 09:26 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON