URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2016, 10:30

Bolojan şi Unirea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine şi-a imaginat că Ilie Bolojan va renunţa la planul de unire cu Sînmartinul nu-l cunoaşte. Cu o încăpăţânare pe care şi catârii ar fi invidioşi, edilul vrea cu orice preţ să transforme Oradea în oraş turistic. Dacă până acum nu am avut o temă de campanie, iată că Bolojan ne-a servit una care va eclipsa toate celelalte chestiuni puse pe tapet. Un proiect pur administrativ devine, la alegeri, o miză politică.

Poate că de data asta primarul va fi suficient de abil să cupleze la campania pro-unire încă un partid, de pildă UDMR-ul. Altfel, unificarea cu Sînmartinul pare doar proiectul său şi al liberalilor, când de fapt ar trebui să fie al tuturor orădenilor. Iar un UDMR fără penalul Kiss Alexandru şi cu un Szabo Odon tras pe linie moartă poate fi frecventabil.

Miza proiectului "Oradea oraş turistic" este uriaşă. Parcurile industriale au ajuns la un anume grad de maturitate, astfel că de-acum înainte foarte multe locuri de muncă nu vor mai înghiţi. E de domeniul evidenţei că singura nişă de dezvoltare este turismul. Cu o Universitate modestă, ce nu poate depăşi nivelul profesorilor care o populează, Oradea nu se poate bizui pe IT sau tehnologii avansate. Nu are rost să ne amăgim: vom putea şcolariza mult mai uşor chelneri şi bucătari decât programatori.

Iată de ce unirea cu Sânmartinul este mai mult decât un moft al primarului, e o şansă uriaşă de a asigura un viitor decent cetăţenilor urbei. Nu cred că e o ruşine că, în loc de avioane, faci fripturi. Important este să trăieşti bine din ceea ce faci.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
,, anticomunistu"
vret nu vret, EU va VREAU asa ca ciocu mic.......traiasca pietrele ca de nu.... dai de bolovan si da cu tine ,,anticomunistu" de vezi numa bolovanii!! La anu si la multi ani.
Postat 08 Martie 2016, 11:30 de Ardeleanul
Asta n-ar fi "unire" ci "nuntă" impusă şi fără dar !!!
Sânmartin, comună bogată dar şi cea mai "chioruşă mireasă" din Bihor, se căsătoreşte cu Oradea, oraş amanetat pe două decenii de acum înainte dar şi cel mai "ronghioş mire" din aceeaşi zonă folclorică !!! Rezultatul va fi o unire în cuget şi simţire, ca să mai aibă încă o generaţie de "cuscri", lipiţi de politică ca musca de miere, de unde "suge" !!! Numai că, din câte se aude, la nunta asta va fi prezent doar "mirele", pentru că "mireasa" ar fi confirmat "online" încă de anul trecut, aşa că nu se impune şi prezenţa ei !!!
Postat 04 Martie 2016, 16:41 de WinDos
@pinonel
Ca de obicei, esti full of shit si cu propaganda la maximum. Alternativa liceelor idustriale, pe langa faptul ca ar asigura necesarul de forta de munca cat de cat calificata, i-ar mai scuti pe parinti de a pompa bani in odrasle tampitele si pe noi, societatea, de a vedea la tot pasul absolventi de facultate la limita analfabetismului. Pe vremea lui ceasca, se facea totusi o diferentiere a valorilor si nu era obligatoriu ca toata lumea sa termine o facultate. In schimb in Oradea erau muncitori calificati cu duiumul: strungari, sudori, electricieni, instalatori etc. Acum...
Postat 04 Martie 2016, 13:42 de User anonimizat
@Danutz
De ce s-a incercat unificarea in prima etapa cu Sanmartinul, este evident, datorita potentialului turistic extrem de ridicat. Pentru unii trebuie desenat se pare...
Postat 04 Martie 2016, 13:37 de User anonimizat
@bihoreanoradean
Daca ai fi urmarit site-urile cu oferte de munca ai fi vazut oferte pentru muncitori calificati. Evident ca nu sunt la fel de numeroase precum cele de muncitori necalificati, dar asta e o alta poveste.
Postat 04 Martie 2016, 13:35 de User anonimizat
Sa fie bine sa nu fie rau
Exista o nisa care inca nu a fost exploatata de concurenta din Cluj sau Timisoara si nu pentru ca nu au cu ce ci pentru ca le-a fost mai usor sa exploateza forta pe care o au universitatile din orasele lor. In Oradea, universitatea nu poate mai mult din pacate si nu sunt eu in masura sa spun si de ce, dar d-l Bolojan stie prea bine ca turismul pentru Oradea poate fi o sursa buna de venit. Bihorul are zone cu un potential turistic mare, dar Oradea Mare (Oradea+Sinmartin) ar constitui un motor de crestere care generand potential turistic l-ar putea exporta in judet. Doar ca orice lucru bun in societatea noastra sa fie pus pe roate si daca mai are si nevoie de girul societatii in ansamblul ei naste multe dezbateri anoste.
Postat 04 Martie 2016, 12:56 de Klaus_Sebastian
Reîncepe "pupincuriada"?!?
Ce mai pot adăuga citind această "pastilă" directorială?! Poate doar atât: Bolojane - nici nu știi cât de penibil incepi să devii (cu această încăpățânare în a face un nou referendum, după ce populația Oradei ți-a spus de două ori "pass" - până acum, cel puțin)... Păcat și de banii aruncați pe fereastră cu propaganda asta inutilă și (mai ales) mincinoasă...
Postat 03 Martie 2016, 15:13 de Danutz
O nouă repetare a "irepetabilului"?!
Iese încet la iveală adevăratul motiv pentru care Bolojan și echipa sa au insistat atât de mult a "împreuna" Oradea cu bogata comună Sinmartin (și doar cu acesta, nu cu întreaga zonă metropolitană - cum ar fi fost normal și chiar firesc, dacă erau sinceri în propaganda făcută anul trecut în susținerea dublului referendum): lipsa "mălaiului"... Cu siguranță însă vor avea din nou de aruncat bani pe fereastră cu pregătirea și propaganda pentru un nou tur 3 de referendum pro-unificare .. La cât mai multe " irepetabile" ocazii!!! Mă miră însă faptul că cei de la Bihoreanul au ajuns să prezinte și ei adevărata față a problemei...
Postat 03 Martie 2016, 14:24 de Danutz
@bihorean... Si tu ai dreptate!
Nu ma pot opri sa nu remarc cateva randuri, adevarate perle de (in)cultura, demne de celebrul emil bobu (le atribui fara ezitare lui nea ilie!): ,,Decat un incult care termina o facultate, fara nici cea mai mica sansa reala de a se angaja in meseria in care a absolvit facultatea, sau cel putin nu in mediul privat, mai bine un muncitor calificat care isi poate gasi o slujba, cat de cat sigura si binisor platita." Adica un tampit care renunta la studii universitare si se indreapta spre o profesionala devine un bun muncitor, harnic si sarguincios si, mai ales, bine platit! Ca a ramas tot incult, nu mai conteaza, altele sunt criteriile: ,,carte multa nu se cere, sa fii prost si s-ai putere!"
Postat 02 Martie 2016, 13:40 de pinonel
@ anticomunist
Poti sa-mi dai un exemplu de firma din parcul industrial unde un muncitor calificat poate gasi o slujba cat de cat "bine platita"? Sa-ti spun eu: nu o sa gasesti! In Oradea salarizarea este apanajul unui cartel, care nu plateste mai mult decat media pe judet! Avem momentan 2 - 3 firme care conteaza (ca si numar de angajati) in parcul industrial si toate au fluctuatia de personal cea mai mare in randul meseriasilor si a muncitorilor la banda pe care-i vrem 'calificati'. Daca un muncitor la banda e platit la fel in Cj sau Tm asa cum spui tu, si mai e si calificat fata de 'incultii' de oradeni, de ce nu-si iau patronasii de Oradea jucariile sa se mute acolo? Sunt convins ca stii raspunsul..
Postat 02 Martie 2016, 11:16 de User anonimizat
Neste precizari
Salariile celor de la "banda", a muncitorilor necalificati, sunt aceleasi (cu foarte mici diferente) si in Oradea si in Timisoara sau Cluj. Diferenta dintre salariile medii in aceste orase, o fac salariile angajatii calificati si supercalificati, care sunt mult mai multi in Timisoara sau Cluj. Parcurile industriale infiintate, un lucru foarte bun in opinia mea, a mai redus acest decalaj. Un investitor multumit aduce alti investitori si se va vedea in viitorul apropriat corectitudinea acestei afirmatii. Oradea insa are o mare problema, personalul calificat si supercalificat. Daca in IT, problema nu e asa grava, tinand seama de cele mentionate in postul anterior, in celelalte domenii, avem o mare problema. Nu se gasesc ingineri bine pregatiti, nu se gasesc muncitori calificati, iar acest lucru tine de scoala oradeana. Daca la ingineri, problema e la Sorbonica, macar in cazul muncitorilor calificati, Bolojan incearca rezolvarea problemei, prin crearea unor scoli cu profil tehnic (fostele liceee industriale) si prin convingerea unora dintre investitori de a-si crea propriile scoli de meserii. Bineinteles ca urmarea acestei masuri, a fost corul urlatorilor, care ne spunea ca Bolojan vrea sa ne faca copii muncitori, cand in fapt noi vrem sa fie toti "intelectuali". Decat un incult care termina o facultate, fara nici cea mai mica sansa reala de a se angaja in meseria in care a absolvit facultatea, sau cel putin nu in mediul privat, mai bine un muncitor calificat care isi poate gasi o slujba, cat de cat sigura si binisor platita.
Postat 02 Martie 2016, 09:21 de User anonimizat
multumim
unde e precuvioasa florica decana de la ospatarite? nu ne zice ce meserie sa avem?
Postat 02 Martie 2016, 08:49 de pcr
@anticomunist
Foarte adevarat! Poate ar trebui sa postezi o lista cu firmele locate in Cluj sau Timisoara si apoi facuta o comparatie cu orezariile de pe la noi! Si gata, ai explica si diferenta nivelului salariilor. Asa este, baza exista, doar ca migreaza spre Cluj sau Timisoara, ca nu pot fi toti chelneri su bucatari.
Postat 02 Martie 2016, 06:33 de pinonel
Mirciulica, draga
Cu IT-ul te cam inseli. Programarea nu se invata in scoala. Poti sa deprinzi inceputurile programarii in scoala, insa programator devii prin multa munca pe cont propriu. Renuntarea la oportunitatea dezvoltarii unui centru IT puternic, chiar daca nu de nivelul Clujului sau a Timisoarei, sau cel putin nu la inceput, este unul dintre reprosurile pe care le aduc administratiei Bolojan. Baza "umana" exista, sau cel putin aceea necesara unui inceput, dar din pacate, tinerii nostri sunt obligati sa lase Oradea pentru alte zari, daca doresc sa performeze in acest domeniu. Dupa exemplul parcurilor industriale, as fi infiintat si un parc IT, prin oferirea de facilitati si alte avantaje ce ar fi stat in puterea primariei sa le ofere. Bineinteles, inceputurile sunt dificile, dar odata ancorat un "cap de pod" in acest domeniu, crsterea ar fi exponentiala, iar in cativa ani ar creste substantial si salriul mediu in Oradea.
Postat 01 Martie 2016, 23:40 de User anonimizat
bolovan
bolojan te iubim 10 ani te dorim
Postat 01 Martie 2016, 18:39 de pcr
Conquistadores
Care ar fi substanta unirii: imbunatatirea si ridicarea nivelului de trai ai locuitorii comunei Sinmartin sau exportul sistemului fiscal din Oradea in comuna,cu scopul dijmuirii pensiunilor si hotelurilor din zona? Deocamdata Oradea ofera cele mai scumpe servicii publice din tara contra celor mai mici salarii, probabil pe principiul ca extremele se atrag.Unirea ar fi o idee buna in principiu,ramine de vazut pina la urma daca va fi viol sau act sexual consimtit
Postat 01 Martie 2016, 17:21 de excalibur
Primarul Bolojan,"sa fie suficient de ABIL "?
Abil - definiții din dicționare specializate -descurcaret, șiret, șmecher, viclean, (pop.)Da,acesta este primarul de care avem nevoie:Bolojan cel abil.Deci, abilitate maxima la referendum,oradeni !
Postat 01 Martie 2016, 15:18 de platona
ASA VREAU EU
COMISIA DE LA VENETIA ? CCR ? FLEACURI ! II VOI CIURUI PE ORADENI ! CA ASA VREAU EU !
Postat 01 Martie 2016, 15:11 de TDS
COMISIA DE LA VENETIA
LINII DIRECTOARE PENTRU ORGANIZAREA REFERENDUMULUI adoptate de Consiliul pentru Alegeri Democratice cu ocazia celei de-a 18-a reuniuni (Veneţia, 12 octombrie 2006) şi de Comisia de la Veneţia în cea de-a 68-a sesiune plenară (Veneţia, 13-14 octombrie 2006) 2.2. Egalitatea de şanse a. Trebuie asigurată egalitatea de şanse între partizanii şi adversarii propunerii supuse la vot. Aceasta implică neutralitatea autorităţilor administraţiei publice, în special referitor la: i. campania pentru referendum; ii. acoperirea de către mass-media, în special cele publice; iii. finanţarea din fonduri publice a campaniei şi a actorilor săi; iv. afişajul şi publicitatea; v. dreptul la demonstraţii pe căile publice. 3.1. Libera formare a voinţei electoratului a. Autorităţile administraţiei publice trebuie să îşi respecte obligaţia de neutralitate (a se vedea supra 1.2.2.a.), care constituie un element de asigurare a liberei formări a voinţei alegătorilor. b. Spre deosebire de cazul alegerilor, nu este necesară interzicerea completă a intervenţiei autorităţilor publice în favoarea sau în defavoarea propunerii supuse referendumului. Cu toate acestea, autorităţile publice (naţionale, regionale şi locale) nu trebuie să influenţeze rezultatul scrutinului printr-o campanie excesivă şi unilaterală. Se interzice utilizarea fondurilor publice de către autorităţi în scopuri de campanie. d. Autorităţile trebuie să furnizeze o informare obiectivă. Aceasta implică faptul că textul supus referendumului, însoţit de un raport explicativ sau de un material echilibrat aparţinând partizanilor şi adversarilor propunerii trebuie să fie pus la dispoziţia alegătorilor cu suficient timp înainte, după cum urmează: i. ele se publică într-un jurnal oficial cu suficient timp înainte de data votării; ii. trebuie expediate direct cetăţenilor şi primite de aceştia cu suficient timp înainte de data votării; iii. raportul explicativ trebuie să prezinte, în manieră echilibrată, nu numai punctul de vedere al autorităţilor (executivul şi legislativul) sau al persoanelor care îl împărtăşesc, ci şi punctul de vedere opus. e. Informaţiile de mai sus trebuie să fie accesibile în toate limbile oficiale şi în limbile minorităţilor naţionale. f. Încălcarea obligaţiei de neutralitate şi a liberei formări a voinţei electoratului trebuie sancţionată. x. birourile secţiilor de votare trebuie să includă reprezentanţi ai mai multor partide, iar prezenţa observatorilor numiţi de către acestea sau de alte grupări care au luat poziţie faţă de problema supusă la vot trebuie permisă în timpul votării şi al numărării voturilor; 1. Respectarea drepturilor fundamentale a. Referendumurile democratice nu sunt posibile decât în condiţiile respectării drepturilor omului, în special a libertăţii de exprimare şi a libertăţii presei, a liberei circulaţii în interiorul ţării, precum şi a libertăţii de întrunire şi de asociere în scopuri politice, inclusiv prin libertatea de înfiinţare a partidelor politice[7]. 3.1. Organizarea referendumului de către un organ imparţial a. Un organ imparţial trebuie să aibă în competenţă organizarea referendumului. b. În lipsa unei tradiţii de lungă durată referitor la imparţialitatea administraţiei publice în materie electorală, trebuie înfiinţate comisii independente şi imparţiale la toate nivelurile, de la nivel naţional la nivelul secţiilor de votare.
Postat 01 Martie 2016, 15:08 de TDS
CCR
Fragment din Decizia CCR nr. 51 / 25.01.2012 „......Curtea constată, totodată, că această reglementare este de natură să determine dificultăţi în exercitarea dreptului de vot, dificultăţi care pot avea ca efect, în cele din urmă, restrângerea exerciţiului acestui drept. Astfel, prin organizarea concomitentă a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat şi a celor pentru autorităţile administraţiei publice locale cetăţenii vor avea de realizat o sarcină mult mai complexă - exprimarea opţiunii pe 6 buletine de vot -, ceea ce va presupune creşterea exponenţială a timpului necesar votării pentru fiecare cetăţean, luând în calcul în acest sens distribuirea buletinelor, timpul de vot în cabine, introducerea buletinelor de vot în cele 3 urne. Complexitatea operaţiunilor de vot poate avea ca efect excluderea de la vot a alegătorilor care, independent de voinţa lor, nu vor reuşi să voteze în perioada de timp afectată exercitării votului, până la închiderea urnelor. Acestea sunt şi raţiunile practice care fundamentează o altă regulă prevăzută de Codul bunelor practici în materie electorală, şi anume aceea ca procedura de votare să rămână cât mai simplă, pentru a lăsa deplină libertate alegătorilor de a-şi exprima voinţa şi a asigura astfel efectivitatea dreptului la vot şi la alegeri libere. În acelaşi sens este şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, pronunţată în aplicarea art.3 din Protocolul nr.1 adiţional la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale. Curtea a reţinut că, "în ordinea lor juridică internă, statele contractante pot supune exerciţiul dreptului la vot şi pe cel al dreptului la eligibilitate unor condiţii cărora, în principiu, dispoziţiile art.3 nu le sunt potrivnice. Astfel, statele dispun în această materie de o largă marjă de apreciere [...] Curtea trebuie să se asigure că asemenea condiţii să nu fie de natură a aduce atingere însăşi substanţei acestor drepturi, privându-le astfel de efectivitatea lor, că ele urmăresc un scop legitim şi că mijloacele folosite pentru realizarea lor nu sunt disproporţionate; în special, asemenea condiţii şi restricţii nu trebuie, practic, să anihileze libera exprimare a opiniei poporului în alegerea corpului legislativ" (Cauza Mathieu-Mohin şi Clerfayt împotriva Belgiei, din 2 martie 1987, paragraful 52). De asemenea, în Cauza Hirst împotriva Regatului Unit, din 6 octombrie 2005, paragraful 57, Curtea a reţinut că statului îi revine obligaţia de a adopta măsuri pozitive pentru a organiza alegeri democratice (în acelaşi sens: Cauza Zdanoka împotriva Letoniei, din 16 martie 2006, şi Cauza Yumak şi Sadak împotriva Turciei, din 8 iulie 2008). Curtea reţine că o procedură greoaie de vot, determinată de numărul mare de buletine de vot, ca şi autorităţile publice diferite cu privire la care alegatorii trebuie să îşi manifeste în acelaşi timp opţiunea, pot avea ca efect împiedicarea liberei exprimări a opiniei acestora. Curtea constată că, potrivit expunerii de motive a legii, raţiunea organizării alegerilor locale şi a celor parlamentare din anul 2012 la aceeaşi dată este, în esenţă, reducerea cheltuielilor bugetare, impusă de contextul economic actual, implicând şi suportarea acestora din acelaşi buget - cel de stat. Importanţa şi necesitatea măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare într-un context de criză economică - incontestabile de altfel - nu se pot constitui însă în argumente care să susţină, în orice condiţii, restrângeri ale exerciţiului unor drepturi sau ale unor libertăţi sau care să susţină măsuri de natură a afecta principii fundamentale ale statului de drept. SE DESPRINDE CLAR IDEEA CA NU SE RECOMANDA SUPRAPUNEREA LA ACEEASI DATA A DOUA TIPURI DE SCRUTIN ( in speta analizata de CCR este vorba despre alegeri locale si alegeri parlamentare , in cazul ORADEA alegeri locale cu Referendum CEEA CE AR INSEMNA FOLOSIREA DE CATRE ALEGATOR A PATRU BULETINE DE VOT / primar, consiliu local , consiliu judetean si referendum ) Like a boss.
Postat 01 Martie 2016, 15:07 de TDS
doamne, ce nemernic...
...ai zamislit ! Lista DEZAVANTAJELOR care vor veni odata cu "unirea" este de o suta de ori mai mare decat a avantajelor. De fapt, din acest lucru vor castiga doar Balbajan si gasca lui de parveniti ! O sa dea de dreaq samartinenii daca se realizeaza, dar si oradenii isi vor zmulge paru' din cap de ciuda ca au fost asa frajeri si s-au lasat prostiti inca patru ani.
Postat 01 Martie 2016, 15:04 de AgentulTermic
double-standard sau ipocrizie
ce spui tu acolo e o utopie . sa zicem ca sunt de acord cu tine. atunci unde ati fost pana acum toti astia de sariti in sus, de ce nu ati pus la punct toti primarii anteriori, ca atunci poate eram acum in fruntea Clujului . Si de ce doar de primar va agatati? in momentul in care totul este peste cap, si cel mai capabil ( care are si rezultate ) este luat pe sus de postaci, atunci nu mai sunt de acord. nu a facut nimeni nimic pana acum. Nici primarii, si nici vocea voastra nu se auzea pana acum...
Postat 01 Martie 2016, 15:03 de ottoul
@otto
Brrr! Asta mai lipsea, sa le toarne el! Chestia pe care te faci ca nu o intelegi si ca tine mai sunt destui oradeni, se numeste RASPUNDERE! Odata ajuns in fruntea urbei nu beneficiezi doar de avantaje (de pilda naveta Oradea-Alesd cu autoturismul institutiei. Dar lista e luuungaaa). Raspunzi sau ar trebui sa o faci, de tot ce misca in primarie! O sa-mi spui ca fizic e imposibil, n-ai timpul necesar, nu poti fi in zece locuri deodata. Corect, asa e! Dar nimeni nu te-a oprit sa te inconjori de colaboratori capabili, adevarati profesionisti, nu de niste pupincuristi! Iarasi doar un exemplu, desi sunt nenumarate: institutia arhitectului sef a municipiului Oradea, condusa de 5(cinci) ani de directorul adj(!!!), altminteri o distinsa doamna INGINER. Concluzisa: da, primarul e vinovat!
Postat 01 Martie 2016, 14:05 de pinonel
informare, nu reclama
va cam pripiti sa catalogati asta ca Publicitate. E o informare, dragilor. iar pinonel clar da vina pe bolojan si pentru ploi si vant in oradea . de parca Bolojan a montat pavajul si a turnat betoanele....
Postat 01 Martie 2016, 13:28 de ottoul
liar
p de la publicitate unde e mirciulica ?
Postat 01 Martie 2016, 12:53 de pcr
Ce ţie nu-ţi place ...
"Nu cred că e o ruşine că, în loc de avioane, faci fripturi. Important este să trăieşti bine din ceea ce faci." Citatul îl reprezintă perfect pe autorul articolului.
Postat 01 Martie 2016, 11:21 de eutanasiu
?!
Mirceo, de acord cu tine, primarul e un catar! Mai departe am opinii diferite de ale tale. Niste intrebari: 1.spune-ne tu, ca esti mai informat (sau ar trebui sa fii!), un singur obiectiv ,,marca" nea ilie dat in folosinta la termen si de o calitate fara repros?! De pilda a crapat pavajul din piata, e bai, dar ce vrem, sa vedem cum crapa vreun hotel?! 2.de ce nu putem scoli ACUM chelneri si bucatari?! Ce legatura are unirea (coada vacii) cu scolirea (stampila primariei)?!
Postat 01 Martie 2016, 11:13 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON