URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iulie 2010, 11:58

Bolojan şi Maternitatea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

N-am să mă alătur celor care, după ce primarul Ilie Bolojan a numit noile echipe de conducere la cele patru spitale ale municipalităţii, l-au şi condamnat cu false argumente: ba că managerul de la fostul spital de copii e prea tânăr, ba că directoarea medicală de la Neuropsihiatrie e prea în vârstă, ba că cel de la Municipal e ungur, ba că toţi sunt nişte politruci liberali şi niciunul nu-i o somitate în medicină (ca şi cum, ca să-l conducă onest şi eficient, managerul unui spital ar trebui să fie laureat Nobel!).

În schimb, mă contrariază numirile de la Maternitate. Nu ştiu cât din decizie i-a aparţinut lui Bolojan şi cât vicelui Gheorghe Carp (iar când amintesc că şi acesta a avut un rol nu încerc să deturnez spre el reproşurile cuvenite lui Bolojan), însă preferinţa pentru măcar jumătate din tandemul Gavril Grebenişan-Liana Antal este, oricum ai lua-o, ilogică.

Grebenişan, oricât de iscusit s-ar fi dovedit la RAR în trecut, riscă să fie sabotat pentru că nu e nici medic, nici jurist, nici economist, şi deja unii râd pe seama lui (nemeritat), că "inginerul va conduce naşterile". Omul s-a ales şi cu o reputaţie de traseist după ce a părăsit PNL, via PLD, pentru a se înrola în PDL şi, recent, pentru a încerca să revină, fără succes, la liberali. Singura explicaţie e supoziţia că va avea un mandat-fulger în care va trebui în primul rând să reducă personalul excedentar al Maternităţii.

Mutarea fostului manager Liana Antal pe postul de director medical deţinut până acum de Valeria Filip însă e iraţională. Deşi cunoscut între jurnalişti pentru consecvenţa cu care refuză să-l atace pe fostul primar Petru Filip, chiar dacă îi ştie toate bubele, Bolojan va căpăta faima unui bărbat care încearcă să-l lovească pe PDL-ist prin soţie.

De altă parte, nu înţeleg cum Antal, dacă n-a fost bună ca manager, va fi un bun director medical. Nu e corect să crezi că doamna Filip era vinovată pentru că o cezariană urcase la 400 de euro ori pentru că medicii au ruinat Ambulatorul Maternităţii doar ca să-şi trimită pacienţii la cabinetele private, iar pe şefa ei s-o consideri inocentă şi s-o păstrezi în conducere. Se zice că în decizia primarului a cântărit dorinţa soţiei rectorului de a renunţa la funcţia de manager în favoarea celei de director medical. În cazul ăsta, mă întreb dacă nu cumva şi Marilena Crişan, dictatoarea de la Municipal, decât să fie mazilită de tot, n-ar fi preferat şi ea să rămână directoare?...

Nu-l suspectez pe Bolojan de rea-credinţă, însă numirile de la Maternitate ridică destule semne de întrebare. E adevărat că el va răspunde primul pentru succes sau eşec, dar orădenii nu merită s-o păţească numai din cauză că, la fel ca de alte vreo două-trei ori, când a ales nişte colaboratori, primarul n-a avut mână bună...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Vino-ti in simtiri!
Amice, ai innebunit? Latri cu amenintari de muscatura la mana care te hraneste? Vino-ti in fire, lauda-l pe Bolovan si revino la linia anti-filip, ca altfel se gasesc fara probleme altii care ravnesc la pituca pe care o mananci de atatia ani!
Postat 14 Iulie 2010, 17:08 de Alin Codau
@rar
De undeva si cumva tot trebuia sa inceapa... Nota 10 pentru reclama aia plimbareata! :))))))))))))))
Postat 13 Iulie 2010, 09:16 de shadow
porc
habar nu am a cui porc esti. dar stii sa guiti nu gluma. nu te holbezi a proasta la irealitatea si antene. a vut grija londa color alias crina antonescu sa-ti spele si gramul de creier pe care-l mai ai. da-i inainte. poate iti iei zborul. ar fi pentru prima data cand as vedea un porc zburand deasupra oradiei. dar asta ar trebui sa coincida cu castigarea alegerilor a pnl. asa ca, la sfantul asteapta.
Postat 12 Iulie 2010, 23:34 de @porc sburator
Re
Io zic ca-i slab pregatit aparatul de propaglanga al pedelistilor! Ce mah, nu mai este malai ca stiu ca cakat aveti destul!
Postat 12 Iulie 2010, 00:27 de porcul sburator
filip
cum de n-a vazut individul asta care din cand in cand se crede si ziarist ca filip e de vina. i-a scapat amanuntul. apropo, cam rare editorialele. unu la doua, trei saptamani nu mi se pare performant. cred ca asta si-a propus sa ajunga manager de spital. la cat timp liber are..... mai sunt ceva posturi libere.
Postat 11 Iulie 2010, 16:45 de pacient
Schimbari bolovanoase.
Schimbari bolovanoase la conducerile spitalelor,iar rezultatele se vor lasa cu caderi de bolovani in capul bolnavilor si al noilor nascuti.Fraierii au ajuns sa plateasca prostia si prosperitatea smecherilor si arogantilor care au furat pana au devenit oameni cinstiti,iar acum ne dau lectii de democratie.
Postat 10 Iulie 2010, 12:46 de SAFE
mda
grebenisan si materniatea sula si prefectura...... cat despre traseisti nici cu tine nu ne e rusine.....
Postat 08 Iulie 2010, 19:26 de tonomate
M
oricum ai lua-o, tu esti trambitasul sef al lui bolojan. Orice face hop si tu cu limba scoasa sa ii canti in struna! si ai devenit un specialist in a-l scoate pe filip la inaintare indiferent de subiect! se vede de unde vine malaiul!
Postat 08 Iulie 2010, 11:44 de Gabi
anonim
Hercut stoarfo!.Antal a lasat-o din mana chiar pe vali Filip. Da cand te lasa pe tine........ sa vezi ce m.....e iei. De fapt tu esti obisnuita....
Postat 07 Iulie 2010, 22:18 de anonim
wow
se cearta haita....nu interveniti este o chestiune orgolioasa ce tine de politica dominatia.....sa vedem coltii.....sa castige cel mai bun...BEBE....ha, ha, ha, vom avea invinsii sfasiati va nu i opriti....se invarte roata
Postat 07 Iulie 2010, 16:46 de anca
obsesia lui cris
mai baiete, tu chiar ai o obsesie cu marillena crisan. nici un part fara sa-i pronunti numele. ceva nu e in regula cu tine. apropo, vezi ca s-au schimbat managerii. incompetentii lor cu desteptii nostri. ia vezi tu cum sta treaba acuma si mai las-o pe marilena. stii tu, ca la realitatea si antene cu greaua mostenire. las-o mai moale. sper ca poti sa te detasezi. hai, incearca.
Postat 07 Iulie 2010, 14:31 de medic
bolojan si maternitatea
pai la noi la maternitate srau laboratoarele de lucru ale PDL-ului, aici sunt adevaratii ,,soferi,, de condus masina politica PDl din Oradea, la TESA se folosesc chiar de lupta sindicala pentru asta domnu Grebenisn faceti cercetari in acest sens si veti vedea.
Postat 07 Iulie 2010, 14:26 de bubau
ce frumos...deosebit
10 pentru poza............ deosebita poza
Postat 07 Iulie 2010, 14:17 de anca
carne de ton
Sunt numiti doar pt doua luni, pana la organizarea concursului pt posturile respective. Eu nu cred ca merita atata valva chestia asta, mai degraba hai sa vedem cum se va organiza concursul respectiv, care vor fi criteriile de selectie si departajare, cum vor fi monitorizati noii manageri, ce obiective vor avea...Si mai important decat "cine", e ceea ce va face Bolojan cu spitalele, cum le va aduce la normalitate(in RO nu exista o referinta pt normalitate). Aud vorbindu-se de reforma...no hai shi vidyem!
Postat 07 Iulie 2010, 12:53 de kbm
Asteptam
Parerea mea este ca ar trebui sa asteptam primele rezultate. Vorba lui Corches, Bolojan a facut numirile, el si le-a asumat. In cazul in care le-a facut gresit eu cred ca va plati mai devreme sau mai tarziu. Sunt de acord cu tine ca argumentele pe care le folosesc cei care contesta aceste numiri sunt mai mult decat puerile. Atat de puerile incat le puteau folosi la fel de bine si impotriva oamenilor pe care i-au pus ei, politic. Cat despre faptul ca oradenii nu merita sa plateasca pentru o eventuala eroare a primarului, eu unul nu vad cum ar fi putut fi facute in alt mod aceste numiri. Ideal ar fi fost sa se organizeze un concurs iar cei mai buni dintre competitori sa fie pusi in acele functii fara sa conteze partidul politic din care fac parte. Dar si aici ar fi aparut o gramada de probleme. In fine... oradenii l-au ales pe Bolojan el a ales managerii de spitale. Daca a ales prost iar oradenii vor suferi din aceasta cauza il vor "amenda" la urmatoarele alegeri. SIMPLU, NU?
Postat 07 Iulie 2010, 12:33 de Ichim
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON