URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Octombrie 2017, 09:38

Bodog, oare hoţii fură?

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Numirea lui Florian Bodog ca ministru al Sănătăţii era omagiată într-un jurnal local, acum 10 luni, pe motiv că va face cinste oraşului şi "lobby" pentru dezvoltarea Facultăţii de Medicină şi a spitalelor din Bihor. Cunoscând personajul, prognozam însă că efectele vor fi contrare şi iată că aşa e: nu doar că s-a umplut de ruşine (şi ne face, implicit, de râs) cu noul scandal de plagiat, ci se şi dovedeşte complet lipsit de orice rezultat.

Ca să nu fim acuzaţi că-l victimizăm, s-o luăm băbeşte. La un trimestru după instalare, în România murea al 38-lea copil nevaccinat împotriva rujeolei şi 500.000 erau în total lipsiţi de dozele necesare, procurate abia în iulie.

Tot Bodog, deşi s-a lăudat cu o lege a vaccinării, n-a făcut-o nici acum. În prag de toamnă, chiar în fieful său, DSP Bihor n-a primit nici vaccinurile antigripale. "Dottore" e beştelit de premierul Mihai Tudose în deschiderea aproape fiecărei şedinţe de Guvern, fiind prins că nu ştie nici măcar tulpinile vaccinurilor.

De altfel, să nu uităm: când a picat Guvernul Grindeanu, propriul Partid l-a evaluat ca incompetent, din 26 de "măsuri" îndeplinind doar 14 parţial şi numai 3 integral, dar pur formal, din pix.

Acelaşi Bodog se poate "lăuda" cu ieftinirea până la dispariţia de pe piaţă a unor medicamente pe care bolnavii cronici, inclusiv oncologici, le caută acum peste graniţă. Tot el este autorul crizei din achiziţia de ambulanţe, stopând programul de înnoire a 2.000 de maşini ale serviciilor judeţene de Ambulanţă şi SMURD.

La fel, deşi atât Partidul, cât şi el însuşi a promis să ţină în ţară medicii prin salarii ca în Occident, i-a scos în stradă fiindcă din ianuarie, prin transferarea contribuţiilor sociale de la angajatori, lefurile vor scădea.

Când DNA a descins la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, cu dovezi că ştabii (inclusiv un orădean) au furat banii destinaţi asistenţei la domiciliu, Bodog n-a suflat niciun cuvânt, trimiţându-şi în schimb Corpul de Control la Oradea, să "cerceteze" de ce funcţionarii CAS de aici eliberau adeverinţe asiguraţilor doar personal, fie şi aduşi pe tărgi, fără ca apoi să recunoască, printr-un raport final, că doar au respectat legea. A acoperit, astfel, un scandal uriaş şi adevărat cu unul mic şi fabricat!

Să nu uităm că acelaşi Bodog a promis bihorenilor marea cu sarea, inclusiv un al doilea accelerator liniar de particule la Oncologia din Oradea, motiv pentru care Consiliul Judeţean şi-a micşorat proiectul strategic pe sănătate de la 12 la 9 milioane euro. Dar aţi mai auzit vreo vorbă despre asta? Sau despre orice altă dotare "adusă" de Bodog spitalelor din Bihor?

Ne putem întreba de ce, în aceste condiţii, fără onoare şi fără rezultate, Bodog e în continuare ministru, de ce Partidul l-a menţinut chiar şi după moţiunea depusă împotriva sa de opoziţie şi l-a iertat şi la remaniere. Sunt tentat să cred că doar pentru a fura, pentru el şi ai lui, cum spun unii, dar vă întreb şi pe voi: să-i plagiez, să nu-i plagiez?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
bodog?
Bodog? Un *** Un rezultat al felului in care a fost concepută dezvoltarea Universitatii de *** Teodor Maghiar. Care isi vede continuata lucrarea chiar si peste moarte de cei doi fii ai lui, de Bodog si de incapacitatea lui Bungău, a lui Rosca, a lui Curilă si a altor mameluci asemenea lor.
Postat 18 Octombrie 2017, 12:09 de andreimagheru
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON