URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iulie 2011, 12:23

Asiguraţi-vă casa pentru mitici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cine nu-şi asigură casa contra cutremurelor şi inundaţiilor până pe 5 august va fi amendat. Adevărul e că Bihorul şi Oradea sunt amplasate pe falia periculoasă a Câmpiei Panonice, zonă de o seismicitate aşa puternică încât ce se întâmplă în Japonia pare mai degrabă tremuriciul mâinii unui alcoolic în sevraj!

Eu ţin minte că cel mai mare cutremur din bloc s-a produs când şeful asociaţiei a fugit cu banii locatarilor. Iar cea mai gravă inundaţie când vecinul de la trei a făcut praf zugrăveala celui care stătea la etajul doi.

De câte ori un tâmpit vrea să aplice o lege idioată acestui popor vegetal şi nu are argumente găseşte ca scuză UE. Adică, vezi Doamne, politicienii n-ar fi vrut să introducă asigurarea obligatorie a locuinţelor, dar ne obligă Europa. Probabil că tot ea ne-a obligat şi să alegem drept conducători beţivi notorii, prostituate de lux, tâlhari la drumul mare şi prostovani agramaţi...

Acum trei ani, uninominalăii noştri se întâlneau cu alegătorii prin parcuri şi parcări promiţându-le lucruri ce erau de competenţa primarului. Aveau acum ocazia, în ce priveşte asigurarea locuinţelor, să facă ceva pentru alegători. Să le explice miticilor că nu-i normal ca bihorenii să plătească pentru ca bucureştenii să aibă din ce-şi repara casele în caz de seism. Dar se pare că am trimis în Capitală parlamentari ca făina de cozonac, din aia cu multe nule...

Dacă tot trebuie să ne asigurăm casele, de ce să n-o facem contra hoţilor sau a incendiilor? Pentru că în 2.000 de ani n-am avut nici un cutremur, dar într-un an am avut 2.000 de incendii şi furturi din locuinţe.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
ce-ai bre cu miticii ????
Mai nea Chirila si ce ai mata bre cu miticii ???? ti-au facut ei ceva ??? ca Boc, pare-mi-se e ardelean de-al nost !Doar atata scoala oi fi facut matale cat sa nu ai ura pe romanii nevinovati ... sau nu ????or te-oi fi suparat ca magarul pe sat (scuz-o pe asta dar asa e proverbul)
Postat 02 August 2011, 16:22 de Marian
ziaristu' lu peste
mai nea mircea, esti o mica dezamagire am crezut ca esti dintre cei 1 % ziaristi cinstiti. dar dupe interviul cu nistreanu, de genul celor cu ceausescu din scanteia, m-am lamurit definitiv nu esti decit un ziarist corupt. iar presa e una dintre cele mai corupte ramuri din Romania si chiar din lume. da' pe mine nu prea ma intereseaza lumea. de aia iti spun ca mai bine dai faliment decit sa faci asa mizerii. tu ai trecut de partea intunecata a fortei. maine poimaine mi-l descrii si pe kiss sanyi drept cel mai mare manager din univers......
Postat 02 August 2011, 08:35 de jancsi
mergeti la vot
VOTATI BOLOJAN,e un primar perfect,nu ne fura banii, daca nu suntem in stare sa ne gasim un primar 100% oradean trebuie sa-i votam pe toti cei care vin in Oradea,asa l-am votat pe filip,sturza(tot liberal),acum bolojan...urmeaza cumva,biro rozi?
Postat 30 Iulie 2011, 11:39 de claudiu
Probleme
Am si eu o durere: de ce primaria, in foamea ei de bani n-a mai lasat nici un loc de parcare la liber, desi nu e normal ca sa taxeze tot... doar platim impozit pe masini nu ca sa le tinem in fata blocului ci ca sa le folosim. Nu e normal ca oriunde te duci in centru sa scoti banu ca sa-ti lasi 10\' masina.. nicaieri in lume nu sunt taxate toate locurile... se mai lasa si la liber...da bolojan crede ca locurile de parcare le-a castigat odata cu mandatul si face ce vrea neuronu lui cu ele... mai votati-l odata si va pune taxa si pe presul de la usa... bravos urmasi de daci si de ... daci !
Postat 29 Iulie 2011, 12:50 de ION
Popor vegetal
Ironia, batjocura mai bine zis, este că locuiţele aflate pe listele publicate de autorităţi ca fiind încadrate în clasa 1 sau 2 de risc seismic, precum şi locuiţele din zone predispuse la inundaţii sau alunecări de teren NU POT FI ASIGURATE. Aşadar se vede cu ochiul liber că e cusută cu aţa albă. Să presupunem, nu chiar prin absurd, că ar apărea o lege care să spună că-şi vor păstra locurile de muncă, atât cele bugetare cât şi de la privaţi, doar aceia care aduc bani de-acasă, şi în funcţie de cât decartează fiecare aşa loc de muncă va avea. Credeţi că nu s-ar găsi doritori? Ba poate mai mulţi decât locuri de muncă disponibile. A spus bine Ana Blandiana: popor vegetal.
Postat 29 Iulie 2011, 10:20 de LIFE
@pip
Astra ???? Ma surprinde cum poti sa sustii asa ceva ! La felul cum sunt tratati partenerii acestei case de asigurari in Oradea, ma mir ca le mai calca cineva pragul !
Postat 29 Iulie 2011, 07:24 de cristian
trei g
buna nu mi-am faut asigurare pina ce nu am gasit o oferta buna,ii drept ca nu ma despagubeste numai pina in 2000eu dar si aceea e mai mult decit numai cutremur si inundatie,mai ales ca locuesc pe deal.pt cutremur si inundatie primesc 20000eu desp dar pt:furt,trasnet,incendiu furtuni grindina...mai primesc pina in 2000 eu.mi sa parut bunicica.astra are aceasta oferta.eu nu fac si nici nu ma ocup cu asigurari dar incerc sa ajut altii la ceva mai bun decit iti ofera statul... oare la dunare pt ce se face?pt incendiu cind casa si pamantul e sub ape???nu mar mira
Postat 28 Iulie 2011, 21:20 de pip
urare
:))))) Lasa-ne, lasa-ne piticot-ule! Ramana, Tara de voi!
Postat 28 Iulie 2011, 19:39 de moom
loseri
:)))) papa-lapte sunt popoarele care au ramas cu buzele umflate prin jurul nostru.
Postat 28 Iulie 2011, 18:59 de O oarecare
Suntem un popor de papa-lapte
Da, pentru ca exista si o petitie - pe care nu se grabeste nimeni s-o semneze: Exista si o organizatie care incearca sa faca ceva: \"Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR), cu sediul în Timişoara, susţine că va ataca legea privind asigurarea obligatorie a locuinţelor la Curtea Constituţională. - ) - dar nu e sustinuta, ca, deh, asteptam \"para malaiata\" - da\' de pica... :(: - altfel, oricine, orice ne-ar cere, pentru orice fantasmagorie, daca ne baga un \"OBLIGATROIU\" si o \"AMENDA\" in context, nu mai gandim, bagam iute mana in buzunar, socatem haina de pe noi, ne punem toata agoniseala la mezat si le dam! :(
Postat 28 Iulie 2011, 17:18 de O oarecare
Corect
Corect
Postat 27 Iulie 2011, 23:26 de Raul
GREVA FISCALA !!
asta e facuta pentru politrucii care si-au facut vile in albiile minore ale raurilor fara autorizatii initiale de construire si acu trebuia gasit cineva si fonduri sa le repare casele in fiecare primavara !! ca doar nu vreti sa le repare pe banii lor !! GREVA FISCALA SINGURA SOLUTIE IMPOTRIVA TUTUROR TAXELOR DE INROBIRE FATAE DE MAFIOTII POLITRUCI !!!
Postat 27 Iulie 2011, 20:20 de SCORTOSUL
iar ai luat-o pe ulei
:))) bai canalule, esti tot mai obosit. dai rateuri tot mai des. lasa-ne, lasa-ne... dereglatule !
Postat 27 Iulie 2011, 19:54 de timp
la vremuri noi... tot noi
esti tampit. esti dus cu pluta iar pluta se desira.
Postat 27 Iulie 2011, 19:43 de pensioneaza-te, nene
legea e doar un colac a ce mai poate fi salvat
sa ne amendeze oricum nu l mai votam pe BOLOJAN primar! el tot construieste si pe noi cei care avem cladiri vechi si ajungem la 100 de ani si peste 100 nu a reusit nici Blaga , nici Bolojan sa atraga fonduri nerambursabile sau investitori care sa se bucure de mnasarda, acum nu avem noi banii, deci ce Primar de toata stima am avut parte: nimic nou sub soare! inafara de parcari ca sa cresca taxele auto nu la interesat si sa falimenteze firmele OTL .
Postat 27 Iulie 2011, 17:24 de @mihai
daca s/ar face diguri
Daca macar din banii nostri s-ar face diguri pentru amaratii la care le-au luat apele tot. Dar inundatiile vin de zeci de ani in aceleasi zone, si de consolidat nimeni nu consolideaza malurile, nimeni nu face baraje. Si daca s-ar interzice pe bune constructiile in apropierea apelor sau pe dealurile cu alunecari de teren... Ca, har Domnului, cutremure serioase n-am mai avut din 76.
Postat 27 Iulie 2011, 16:21 de Daniela
exceptie
@Mihai: poate sa se ridice vreo exceptie de neconstitutionalitate! probabil s-a avut in vedere principiul solidaritatii atunci cand legea s-a votat! ideea nu este foarte rea, contextul e extrem de prost!
Postat 27 Iulie 2011, 14:59 de dante
Un avocat
De ce nu organizeaza cineva (care se pricepe) o asociatie care sa dea in judecata aceasta lege imbecila care te obliga sa dai bani pentru pericole la care nu esti expus. Oricum incaz de cutremur, daca blocul in care stai se darama nu vei vedea nici un leu de la asigurari pentru simplul motiv ca este stare de necesitate sau catastrofa natura sau orice alta chichta ca sa iti scoata paguba in afara asigurarii.
Postat 27 Iulie 2011, 14:13 de Mihai
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON