URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Mai 2010, 15:10

Afurisenii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parcă necuratul mi-a dat ghes, săptămâna trecută, să critic planul de ieşire din criza economică şi spirituală croit de Întâi-Stătătorul Bisericii Ortodoxe Române!... Comentam, în textul "Biserica şi criza", cât de nelalocul ei mi se pare propunerea făcută de Prea Fericitul Daniel Guvernului ca, după ce anul trecut, în plină campanie electorală, politicienii au cumpărat bunăvoinţa feţelor bisericeşti, anul acesta, în şi mai aprigă sărăcie, să se dea încă mai mulţi bani din bugetul public pentru continuarea construirii lăcaşurilor de cult începute şi pentru ctitorirea altora noi.

Ziceam atunci că există mulţi "preoţi învăţaţi şi cu vocaţia de a-şi păstori în cinste mioarele", dar şi că "miniştrii Bisericii nu-s cu nimic mai vrednici decât cei ai Guvernului mirean".

Mai observam că, potrivit statisticilor, "în oraşele şi satele României s-au înălţat în ultimii 20 de ani 40.000 de biserici", dar mă întrebam dacă suntem mai tari în credinţă, opinând că "nici pe departe, ci doar popii dintr-însele mai burtoşi cu câte o parohie".

Ei, bine, deşi criticam, e drept că în termeni iconoclaşti, necuviinţa căpeteniilor ortodoxe (repet: a "popilor", nu a părinţilor, a "miniştrilor Bisericii", nu a sfinţilor), pe forumul www.eBihoreanul.ro s-au năpustit asupră-mi diverşi cruciaţi care m-au pictat de "mincinos şi diversionist", reproşându-mi ba că nu-s dus la biserică, ba că nu vituperez împotriva papistaşilor pedofili, ba că incit stalinist poporul împotriva preoţilor, ba că m-am dat cu greco-catolicii (parcă-i şi văd jubilând la "dovada" din textul alăturat, despre martiriul Bisericii Unite, la care ierarhii ortodocşi contribuie şi azi prin folosirea unor bunuri tâlhărite de Biserica Ortodoxă în tovărăşie cu slugile ateilor comunişti!).

Îmi asum (şi chiar îmi plătesc) păcatele făcute, cu voie şi fără, dar nu le pot primi pe cele născocite de Oastea Domnului on-line. N-am pretins nici că aş fi superior preoţilor, nici că le-aş predica un model al meu de moralitate, dar nu despre asta era vorba. Oricât ar încerca net-pioşii să audă ceea ce eu nu spun, problema care s-ar cuveni să-i supere cu adevărat rămâne neschimbată. Aşa că stărui a crede că lăcomia Prea Fericitului la ortul public tot nefericită este.

N-am să adaug argumente nou-nouţe (precum cel aflat tot săptămâna trecută, că mitropolitul Sibiului are leafă de 22.000 de lei), însă amintesc doar că nici măcar Ştefan cel Mare şi Sfânt nu prea ridica mănăstiri la vreme de înfrângere, ci mai degrabă după victorii. Or, ce victorie şi asupra cui ar prăznui, acum, capii Bisericii noastre? Ziceţi!

Mai cinstită decât cererea Prea Fericitului de a scoate bani din sărăcia de acum zău că mi se pare orice călugăr care cerşeşte mărunţiş pe stradă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
52 Comentarii
@jojo
Bai JOJO, daca Bolojan va pierde vreodata primaria, cu siguranta nu o va pierde in fata PDL.
Postat 29 Mai 2010, 21:07 de @jojo
BOII TOT BOI RAMAN
Boii tot boi raman si scortosi! DIHOREANUL face jocurile lui Bolojan . Vreau sa-i vad pe Chirila @compania cand Bolojan va pierde primaria! Vor gasi cu siguranta un alt C>U>R de lins!
Postat 29 Mai 2010, 11:38 de JOJO
EI NA ! ASTEPTARI !!!
MA DA CE VA ASTEPTATI DE LA POPI SI SEFI LOR ?! AU DAT SI PRIMARIA IN TRIBUNAL SA-SI REVENDICE PT. "MAICUTE" PAMANTUL FURAT DE LA CENTURA ORASULUI !! HOTI CU ACTE IN FRUNTE CU SECRETARUL LOR GENERAT TOVARASUL EPISCOP-PATRIARH !!! TOT INTREB CE CAUTA FETELE - MAICUTE LA CENTURA SI NU RASPUNDE NICI UNA !!!
Postat 29 Mai 2010, 07:22 de SCORTOSUL
ei nah!
spuneam mai jos ca in fiecare saptamana apare cate o stire negativa despre faptele prea-cuviosilor credinciosi,ma-m inselat,aproape zilnic,citez titlul de pe pagina principala in dreapta la Actual: Să fie lumină! De 10 ani, o biserică din Argeş fură curent ! asa sa mai cugetati inainte sa aruncati cu pietre,ma refer la forumisti,apropo eu nu sunt kaboo..sau cum ii mai zice si inca ceva,dragi copii daca astea va sunt pareriile,vai si amar de viitorul romaniei,ar trebuii urmarit pe adresa de ip si trimis acasa la parinti vostri din partea administratorul site-ului pareriile si limbajul vostru,cred ca ar intra in pamant de rusine fiindca nu cred ca parintii va invata acest limbaj,ceilalti care au un limbaj adecvat,jos palaria,se poate face o discutie si fara injurii...
Postat 27 Mai 2010, 14:33 de eu cu mine
Stev 3
Domnule Stev 3, Prea te crezi destept si le stii pe toate! De ce savantii care cred in Dumnezeu nu sunt oameni de stiinta? Pentru ca asa decretezi dumneata? Ai cumva impresia ca e suficient sa afirmi ceva pentru a avea dreptate? Citeste-l pe Nicolae Iorga in ce priveste rolul jucat de Biserica in trecutul Neamului Romanesc! Daca nu era Biserica pe aceste meleaguri vorbeai limba lui MARKO BELA!!! Macar pentru atat ar trebui sa taci din gura!
Postat 27 Mai 2010, 13:25 de felicia pop
felicia pop
Daca ai avea cultura asa cum pretinzi ai stii ca Biserica Ortodoxa nu a avut nici un rol pozitiv in trecutul si prezentul poporului roman. Numai unul negativ. cat priveste cercetatorii credinciosi, asa ceva nu exista. Un om de stiinta NU crede in povesti religioase. Intr-adevar exista medici, fizicieni, ingineri credinciosi, dar EI NU SUNT OAMENI DE STIINTA. Numai niste impostori. Un IQ optim/ridicat presupune si un nivel de intelegere mult mai evoluat decat a celor care mai cred in povesti si prieteni imaginari (dealtminteri credinta in zeitati este psihoza).
Postat 27 Mai 2010, 11:22 de Stev3
Stev 3
Domnule Stev 3, Daca ai avea cultura asa cum pretinzi ai stii ce rol a avut Biserica Ortodoxa in trecutul poporului roman! A facut si scoli si spitale dar nu a trambitat asta! Citeste programul Social al Patriarhiei si vezi ca si Biserica Ortodoxa face asistenta sociala! Cat priveste CREDINTA si iQ sunt o multime de savanti, oameni de stiinta, de cultura , medici, ingineri fizicieni, care sunt credinciosi , desi nu sunt ignoranti cum pretinzi dumneata. Cat priveste acuzele de "popi poponari" lasa-o balta. Or fi si unele uscaturi si prin Biserica dar nici asa cum pretinzi. Ar trebui sa te inversunezi impotriva celor care acopera ECONOMIA SUBTERANA de 50 de miliarde de euro pe an. Acolo se duc banii tarii. Sariti ca niste nebuni pe Biserica pentru ca primeste niste amarati de bani de la buget. In alta ordine de idei si crestinii ortodocsi platesc taxe si impozite la stat asa ca si Biserica poate beneficia de banii care se impart pentru cultura, sport etc
Postat 27 Mai 2010, 10:33 de felicia pop
popi poponari
Parca ar conta ceva ca popii se casatoresc. Oricum sunt niste poponari, vezi numai cum se imbraca, parca s-ar pregati de marsul diversitatii ;) In alta ordine de idei, am deviat de la subiect. Problema noastra este cererea Prea Sfincterului si lacomia preotilor. Nici in plina criza nu se satura! Si ce vor din bani? Biserici si masini noi! Halal sa vezi maicute cu Audi, Mercedes, BMW, in timp ce altii mor de foame. Apoi culmea, poporul prost este alatur! Daca tot ati adus in discutie biserica catolica, haideti sa precizam cateva lucruri: 1. tari ca Spania si Italia nu baga bani in BC; 2. BC are multe spitale pt saraci, scoli, ezili pt batrani, etc.... de ce nu face si BOR asa? Avem deja prea multe biserici dar ducem lipsa de spitale si scoli. Chiar in Oradea avem biserici in fiecare colti de strada, cate una pt fiecare baba proasta... biserici in locul parcurilor pt copii, in locul parcarilor. Repet din nou, problema este mult mai grava fiindca atitudinea Prea Sfincterului este sustinuta de popor! Trist ca avem o natie asa de inapoiata si proasta....
Postat 27 Mai 2010, 08:03 de Steve3
@stev3
la catolici s-a incercat musamalizarea actiunilor popilor pedofili, inclusiv de papa. cei care au facut publice aceste orori, sunt victimele. popii ortodoxi, trebuie sa fie casatoriti, pe cand la catolici, culmea, e tocmai invers!
Postat 27 Mai 2010, 00:24 de fltm
popa=poponar/pedofil
popi catolici, ortodocsi, reformati, pastori de secte = tot una... stii de ce n-au scandalizat opinia publica si popii ortodocsi? .. ca sunt prea multi prosti care ii sustin si iiacopera spatele.. in rest tot una.... preotii, pastorii, indiferent de culte, sunt niste retardati, poponari, pedofili... tot un r.a.h.a.t.
Postat 27 Mai 2010, 00:11 de Stev3
@stev3
bai starvule, pana una, alta, cei care au scandalizat opinia publica de pe Pamant, prin pedofilie, violatori de copiii, sunt popi catolici. asta e.
Postat 27 Mai 2010, 00:06 de fltm
Adevaruri
gunoaiele de hunguri maigratori, au incercat din rasputeri sa introduca propria biserica in Ardeal. au incercat sa-i ungurizeze pe romani, inclusiv schimbandu-le, in documente, numele romanesti cu altele unguresti. cu ce s-au ales barbarii navalitori, cu ochii injectati de ura la adresa romanilor, este stiut. cei care in final au 'supt-o', sunt tot bozgorii ! asti au supt-o in toate tarile in care au intrat cu japca ! HAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAHAHAHAHAHA...........
Postat 26 Mai 2010, 23:59 de Adevaruri
credinta = IQ mic
Cand am citit ce cere BOR, am zis ca e trist ca in secolul XXI mai exista asa ceva. Citind comentariile de pe forum, trebuia sa dau seama ca situatia este si mai trista. Chiar una grava. Ca ce zice BOR nu conteaza dar atitudinea forumistilor denota ca tara este full de prosti, de decerebrati, lobotomizati. Apoi mai zicem ca nu avem bani? ca suntem in criza? De unde! Daca avem bani sa risipim pe divertisment chiar ca nu suntem in criza! Din PIB trebuie sa sustinem servicii ca educatia, sanatatea, politia, pompieri, etc. nu si servicii de divertisment ca biserica. Da, divertisment! Cu ce drept se platesc salariile, cheltuielile cultelor din bani publici. Asa am dreptul de bilete gratuite la cinema in fiecare duminica!!!! Unii merg la biserica, eu ma duc la filme. Ei fac din banii publici, iar eu imi platesc biletul. NU!!! PIB este pt SCOLI si SPITALE nu pentru poponari (=popi) !!!!!
Postat 26 Mai 2010, 23:46 de Stev3
:)) sa mai si radem un pic
Intr-o zi kaboou o intreaba pe nevasta-sa: - cand voi muri, tu vei plange mult ? - desigur kaboou. stii ca eu plang pt orice r.a.h.a.t...
Postat 26 Mai 2010, 23:25 de no speed limit
ASA E!
gunoaiele de hunguri migratori, au incercat din rasputeri sa intoduca propria biserica in Ardeala. au incercat sa-i ungurizeze pe romani. au incercat sa le stearga identitatea nationala! cu ce s-au ales navalitorii, este stiut. cei care in final au 'supt-o' sunt tot bozgorii ! astia au 'supt-o' in toate tarile in care au intrat cu japca ! HAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHHAHAAHAHAHA............
Postat 26 Mai 2010, 23:18 de Adevaruri
@
@gavril: BOR e murdarita din interior, nu din afara. @stev3: ce vezi, nu are de-a face cu crestinismul, sunt doar niste oameni care prostesc si unii care se lasa prostiti. @ lorena nadim: asta cu uratul BOR, din care palarie ai scos-o?
Postat 26 Mai 2010, 23:08 de kaboom
fosta ortodoxa
eu ca observator obiectiv(sunt agnostica) constat citind ceea ce ati scris ca cei care se cred detinatorii "credintei ortodoxe" sunt cei mai inveninati cu ura .in cazul asta ma bucur sa pot spune precum vamesul"bine ca nu sunt ca ei".apropo.......un popa ortodox m-a facut sa devin agnostica.......ma astept sa fiu injurata in de catre "credinciosi'......nu-mi pasa.
Postat 26 Mai 2010, 23:08 de ana
credinta = IQ mic
Nu avem scoli, spitale si voi vreti sa va mandriti cu niste biserici f*t*? Apoi sa nu ne miram ca suntem o natie de prosti. Asa nici nu este de mirare ca Romania nu are nici macar o universitate in topul 500. Cine sa faca cercetare, progrese? Credinciosii cu IQ scazut? Nu de alta, dar s-a dovedit stiintific, in repetate randuri ca exista o corelatie inversa intre religiozitate/credinta si IQ. Daca ai un nivel de inteligenta n-ai cum sa crezi ca legendele, miturile (chiar basme pt babe proaste) sa fie adevarate. Din pacate in acele studii internationale romanii au iesit credinciosi si prosti. Asta doriti? Wake Up!
Postat 26 Mai 2010, 22:20 de Stev3
Nu mor caii, cand vor cainii !
Atacuri asupra culturii si credintei romanilor (majoritari), au fost inca de pe vremea gunoaielor de unguri navalitori in Transilvania! Rezultatul ? Cei care au "furat-o", au fost tot barbarii migratori!
Postat 26 Mai 2010, 21:28 de Transilvania
Hoti si Mincinosi in informati
Hoti si Mincinosi in infornati. domnule Chis , ori esti un pacalit in credinta de falsi pocaiti, ori ai ce ai cu Biserica Ortodoxa, Iti spun acestea pentru ca urmarindu-va cu nu\multa atentie publicatiile din ziarul Bihorean, constat cu stupoare ca nu atacati decat Biserica Ortodoxa, slujitorii ei , iar restul confesiunilor sau sectelor , pentru dumneavoastra sunt sfinti, ori cei din urma va platesc pentru pulicitate impotriva celorlati, in special impotriva Bisericii Ortodoxe. Ar trebuie sa va ganditi bine daca suntenti in masura din punct de vedere moral sa lu-ati bolovanul si sa lovioti in imaginea Biserici Ortodoxe, iar daca nu atunci cautati ca Bihoreanul sa nu fie unt rust de presa aservit politic si care rade de toti, pentru ca din punct de vedere moral va condanmati singuri prin cea ce face-ti. Sa va fie rusine mincinosilor si hotilor de suflete.
Postat 26 Mai 2010, 21:18 de GAVRIL
DOVADA MINCIUNII
DOVADA MINCIUNII: Domnul Cris reproduce in sfarsit din comunicatul de presa al Patriarhiei! Unde scrie ca Patriarhia s-a adresat Guvernului pentru a primi bani pentru a construi noi biserici? E o diversiune miseleasca! Vai de ea Tara cu politicieni si ziaristi de mucava!
Postat 26 Mai 2010, 20:22 de felicia pop
POCAITII
Au intrat fratii lui Tarle in actiune! Astia se pot ruga si in pustiu! Unii citesc in Gandul alte diversiuni. Asa a procedat si domnul Cris: a citit! A conspectat si a publicat ce a scris presa centrala!
Postat 26 Mai 2010, 20:17 de doru demian
articol de 'cacao'
i-ati kboouu si te freaca pe...cap cu el! procedeaza la fel cu cacatolicii si reformatii!
Postat 26 Mai 2010, 20:12 de life
secolul XXI
Cica am intrat in secolul XXI... dar pare inca totul medieval.... chiar asa de medieval ca astept o epidemie de ciuma...
Postat 26 Mai 2010, 18:17 de Stev3
Premiul: "Cel mai afurisit dintre bihoreni!"
I. Oare câte, din cele 10 porunci Dumnezeiești, au încălcat, pana acum, fiecare din cei care îl blamează, cu atâta "manie proletara" pe dnul Adrian Cris? II. Propun redacției "Bihoreanul", acordarea premiului, mai sus amintit, domnului Cris.
Postat 26 Mai 2010, 16:32 de stefan
crucea e o afacere
Propun sa sistam cu totul programul de construire de locuinte pentru tineri, si sa continuam construirea bisericilor din 50 in 50 de metri, astfel incat zicala conform careia nici un absolvent al facultatii de teologie sa nu ramana fara loc de munca dupa absolvire.
Postat 26 Mai 2010, 16:20 de popa manda
toate ziarele mint
Potrivit reprezentanţilor Bisericii, lucrările de construcţie aflate în desfăşurare şi începerea altora asigură noi locuri de muncă, informează Gândul. Reprezentanţii Patriarhiei Române sunt de părere că vom depăşi impasul economic prin construirea de biserici pentru sporirea credinţei.
Postat 26 Mai 2010, 16:19 de fernando alias nadi
minciuna lui Cris
Oare cat de sfant poate sa fie un BOTEZ facut de o naparca MAFIOTA cu straie preotesti ? NU ati scos un cuvant sa aparati DREPTURILE acestui POPOR - dar doriti in continuare sa va CAPATUITI...Oare cum va mai rabda BUNUL DUMNEZEU sa pervetiti si sa fiti atat de plini de pacate ?Stiti foarte bine ca la DUMNEZEU te poti ruga si in PUSTIU daca ai credinta in DUMNEZEU si este CURAT SUFLETESTE. NU este nevoie de intermediari si de FALA in cladiri si straie cu lantoaie de aur si pasmanterii aurite...
Postat 26 Mai 2010, 16:08 de preot Lorena Nadim
ce ne invata Isus
DRUMUL LUI ISUS: LASA SARACILOR TOATA AVEREA TA SI URMEAZA-MA S-A TRADUS : FA TU ACERE SI SARACII OR SA MA URMEZE CA ALTA SANSA N-AU...CONSTRUITI BISERICI DRAGILOR CA CREDINTA SE MASOARA IN M3 DE METON..
Postat 26 Mai 2010, 16:07 de pt popi
smerenie
Din glodurile unor sate de chirpici ai caror copii umbla rupti si desculti rasare cate o minunatie de biserica cu 2000 de locuri, din marmura inox si termopan. Comunitatea nu are bani de dispensar, scoala, canalizare, aductiune de apa, deabia daca reuseste sa construiasca cate un palat pentru cei 4-5 popi cu care s-a captusit in ultimii ani.
Postat 26 Mai 2010, 16:06 de biserica pt oameni
bun-simt popesc
Trebuie specificat ca BOR are liber la afaceri : magazine, posturi de radio si televiziune, cuptoare de paine ,mii de ha. de pamant ,paduri, fanete. Mai mult 11000de popi ies anual de pe bancile seminariilor , astia urmeaza sa fie platiti de la buget. BOR paraziteaza bugetul tarii si asa impovarat
Postat 26 Mai 2010, 16:05 de comentator
comentator
Preotiii au revendicat proprieteti,paduri,terenuri etc.Acum ca sunt proprietari li se ia impozit?daca da cat e daca nu ce ce nu se ia
Postat 26 Mai 2010, 16:03 de comentator
unde-i minciuna, tovarasi preoti?
Patriarhia Română: Prin construirea de biserici va fi învinsă criza Patriarhia Română apreciază că toate lăcaşurile de cult aflate în diferite stadii de construcţie, ca şi cele care urmează să fie construite, trebuie finalizate, chiar dacă România se confruntă cu o severă criză economico-financiară,
Postat 26 Mai 2010, 16:02 de care minciuna?
uite ce vrea Patriarhul
"De aceea, tocmai pentru a depasi atit criza morala si spirituala, cit si pe cea financiar-economica actuala, consideram ca trebuie continuate lucrarile la bisericile aflate in constructie, chiar daca ritmul de executie va fi mai lent. In plus, continuarea lucrarilor de construire a bisericilor, ca si inceperea construirii altora, asigura noi locuri de munca si combate individualismul prin cultivarea spiritului comunitar de solidaritate sociala", se arata in comunicatul de miercuri al Patriarhiei Romane.
Postat 26 Mai 2010, 15:59 de dovada minciunii
@Prostia
sau pupincuristii bolovanului si ai depanatorului balaoaches, parvenit!!!!
Postat 26 Mai 2010, 15:56 de lll
Prostia
Mai Cris, Nu da vina pe Necuratul! Prostia din tine te-a pus sa scrii! Ce ai zis? Ia sa dau eu un subiect tare la tot poporul! Nu te mai victimiza! Recunoaste ca ai scris un articol diversionist! Asta e! Profesionalism a la Bihoreanul! Vreau sa ajung vremea in care si jurnalistii platesc in fata legii atunci cand mint! Atunci va iesi Tara din criza! Pana atunci avem TONOMATE, Motanii lui Felix, Irealistii lui Vantu etc!
Postat 26 Mai 2010, 15:00 de Fernando
fara curve de politici
Parintele Ioan se despartea de parohia sa dupa multi ani de slujire. Pe langa masa de adio s-au gandit sa-i faca si un cadou. Ca peste tot a fost invitat si un politician sa spuna cateva cuvinte si sa-i inmaneze cadoul. Dar ca toti politicienii a intarziat si atunci parintele s-a gandit sa umple timpul cu un discurs. - Prima mea impresie despre parohia aceasta mi-am facut-o cu ocazia primei spovedanii. M-am gandit ca am fost trimis intr-un loc teribil deoarece primul care s-a spovedit mi-a marturisit ca furase un televizor, ca le-a furat banii parintilor, ca a mai furat si la locul de munca, pe langa faptul ca avea o aventura sexuala cu sotia sefului. In unele ocazii facea trafic si vanzare de droguri. Si la urma a zis ca i-a transmis o boala venerica sorei sale. Am ramas inmarmurit, SEMINARIST Gherle Ioan Constantin: stupefiat... si foarte speriat! Dar dupa aceea am cunoscut lume care nu semana deloc cu acest individ. Mai mult, pot sa spun ca a fost o parohie de oameni responsabili, cu valori morale, credinciosi, si ca am trait aici ani minunati! In acest moment soseste politicianul, asa ca l-au chemat repede sa ia cuvantul. Dupa ce s-a scuzat pentru intarziere a inceput astfel: - Niciodata n-am sa uit cand a venit parintele in parohie... De fapt, am avut onoarea sa fiu primul care ...
Postat 26 Mai 2010, 14:06 de oradean
MINCINOSUL ADI CRIS
Domnul Cris face jurnalism de doua parale. Isi sustine cu inversunare MINCIUNA din primul articol. BISERICA ORTODOXA nu a cerut bani de la GUVERN pentru constructia de noi biserici! Domnul CRIS stie acest lucru dar minte in continuare cu nerusinare! Or fi si intre preoti unele uscaturi dar a pune semnul egal intre un preot ortodox si curvar, hot etc., cum fac unii dintre cei care comenteaza e dea dreptul suburban si scandalos. De altfel pe cei care URASC Biserica Ortodoxa, gen Kabbom, nu conteaza daca domnul Cris spune ADEVARUL! Important este ca ataca preotii si Biserica si acest lucru ii da o satisfactie foarte mare. Din cate stiu eu menirea presei este sa informeze, nu sa denatureze cum face domnul Cris cu buna stiinta! Daca redactia saptamanalului BIHOREANUL nu reactioneaza la cele scrise de domnul Cris inseamna ca isi asuma DIVERSIUNEA. Inseamna ca Mircea Chirila si domnul Ciucas pun umarul la MINCIUNA. Nu mai inteleg cum mai are tupeu Mircea Chirila sa dea lectii de morala pe la posturile de televiziune din moment ce patroneaza MINCIUNA si DIVERSIUNEA. E dea dreptul rusinos! Care e diferenta intre politicienii mincinosi si oamenii de presa care manipuleaza masele?
Postat 26 Mai 2010, 12:15 de lorena nadim
@dogma
la cat rau si cate mizerii a facut bisericaca tolica, de-a lungul istoriei si pana in prezent, ar trebui sa te bagi in pamant de rusine, gunoi frustrat! sa violezi copiii, e cea mai abominabila crima! astia ar trebui spanzurati in locuri publice! fara sa mai vorbim de alte crime si talharii!
Postat 26 Mai 2010, 11:45 de topo
dogma
popa ortodox =hot, impostor, curvar, delapidator.........
Postat 26 Mai 2010, 11:31 de unu
kkaboou
steluta inseamna: r.a.h.a.t
Postat 26 Mai 2010, 11:08 de no speed limit
kkabooou
Intr-o zi, kkabooou o intreaba pe nevasta-sa : - cand voi muri, tu vei plange mult? -desigur kkabooou. stii ca eu plang pt orice *...
Postat 26 Mai 2010, 11:07 de no speed limit
@eu cu mine(kabooule)...
cand vine vorba de tampeniile catolicilor sau reformatilor, tu esti ala care sare si face spume ca de ce scrie de ei... bine, ca tu nu esti cu toate, asta e alta poveste...
Postat 26 Mai 2010, 10:51 de ...
continuare@pai da
-sa cerseasca si sa forteze nota ori de cate ori isi doresc ei,nimeni nu are curajul sa le spuna "e de ajuns mai potolitiva poftele"dar iata ca apare cate un jurnalist si le arata cu "degetul pe obraz" si atunci e fireasca reactia "iubitoriilor" "orbi" ai uinei religi sa isi apare confesiunea o apararea fireasca,dar atunci sa dea doar ei banii acolo la cheltuiala din cutia "milei",suntem tot mai saraci si nu ne permitem sa cheltuim mai mult,mai bine ar face bisericile sa ajute oamenii saraci cu familii numeroase,o locuinta o scoala,sunt nenumarate colonii din familii sarace unde biserica nu trimite si nu construieste nici o biserica,e mai profitor sa constrruiasca cu intr-un loc cu vad la oamenii cu dare de manuta decat intr-o colonie "tiganeasca",astia ne sunt slujba-si Domnului.Si tot crede lumea in ei.....
Postat 26 Mai 2010, 08:36 de eu cu mine
pai da
nu se exagereaza cu nimic,pressa cand dezvaluie ceea ce tot romanul stie ca se intampla,doar ca cei lezati sar imediat ca arsi pt. ca normal nu le convine,oricum se vede in toata media cel putin odata pe saptamana apare cate o stire despre cei care ar trebui sa fie bogati cu duhul si nu cu averea si apartin bisericiilor,nu de mult se arata in pressa un maricel al biserici ortodoxe cum se isi ducea traiul intr-un hummer si vila cu piscina pe banii biserici si numai asta este buba,bisericiile au aparut cat mai multe,ok fie ele cate vor dar sa nu mai ceara din buzunarul statului roman pt. constructia lor,ca ne incalzeste la suflete sau nu o biserica in plus nu prea cred,dar sa stea sa se lafaie in asemenea hal in dispretul nostru al omului de rand?politicieni cred in puterea cuvantului si astfel le este teama ca pierd electorat daca se impotrivesc dorintelor prea-pamantesti a mai mariilor biserici,asfel tupeul nu are margini si isi permit sa ceara cat vor de la politic,pana nu vom avea o clasa politica care sa conduca cu o mana de fier sau o duritate si sa stie sa potoleasca foamea de banii a bisericilor,acestea din urma vor continua cu nesimtire in numele Domnului sa cerseasca si sa f
Postat 26 Mai 2010, 08:27 de eu cu mine
Rusine cris!
asa om, asa scrieri! spala-te pe ceafa cu catolicii si reformatii tai!
Postat 26 Mai 2010, 06:17 de unu
@kkaboou
pai ,kkabou baaci la cat esti de prost, unora le starnesti rasul! cat despre articol, nota 1 (unu)!!! nu degeaba v-ati pierdut cititorii, 'cinstitilor'!
Postat 26 Mai 2010, 01:07 de yyy
Amin
Sa nu dezamagesc "credinciosii intai aruncatori de pietre": Bravo domnu Cris! 10* de la mine pt editorial! @lol: de ce te razi?
Postat 25 Mai 2010, 21:55 de kaboom
nea cris baci
nea cris, tie, parca necuratul iti da ghes tot timpul dar nici tu nu te lasi mai prejos. esti mereu la inaltimea asteparilor (lui)... si uite asa, kaboou-baci, apare sub acoperire, gudurandu-se cu nota maxima... :)))))))))
Postat 25 Mai 2010, 19:27 de lol
Imi place
Chiar imi place articolul. Exista mult adevar in el. Nota 10
Postat 25 Mai 2010, 18:19 de Crisstalboy
las-o jos ca macane!
alo, alo, iar ai scapat vaca in trifoi ! era vorba de popii catolici pedofili, care au scandalizat intreaga lume si nu de "papistasii pedofili"! intr-adevar, multe si grele pacate apasa asupra ta, "onestule", care esti!
Postat 25 Mai 2010, 18:19 de vsm
bravo
Fii tare adi. cu adevarul inainte.........esti om de caracter.
Postat 25 Mai 2010, 16:26 de una
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON