URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2018, 09:41

10 ani cu Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a făcut o conferință de presă cu ocazia împlinirii a 10 ani de când conduce municipiul. În aceeași zi, două junghiuri de mașini s-au ciocnit, fără urmări grave, într-o comună din Zona Metropolitană. Prima știre a avut cam 4.000 de citiri, a doua 18.000. Semn că dacă Bolojan vrea să-și prezinte cei 10 ani de mărețe împliniri și vrea să afle toată lumea, ar fi bine ca înaintea conferinței de presă să bușească mașina de serviciu de zidurile Primăriei.

Despre activitatea primarului nu e ușor de povestit. Cel mai simplu e să luați două foi de hârtie. Pe una să scrieți ce a făcut Bolojan în 10 ani de mandat, iar pe cealaltă ce au făcut în 18 ani ceilalți primari. Dacă una din foi o daţi goală, nu înseamnă că nu luați notă de trecere. Iar dacă tot sunteți puși pe comparații, mergeți în orașele din jurul nostru și vedeți ce transformări edilitare au avut loc acolo față de Oradea!

Se spune că șef bun este cel a cărui firmă, atunci când pleacă în concediu, merge mai bine. Acest lucru e de neimaginat în România, pentru că nu există niciun sistem care, odată reglementat, să funcționeze indiferent de interferența factorului uman. Așa e și la noi: când Bolojan nu-i acasă, nu are cine să-l înlocuiască cu aceeași eficiență. Cred că o Primărie fără persoana lui nu s-ar deosebi prea tare de una condusă de Filip sau Sturza.

Dacă vreți să-l analizați pe Bolojan, nu o faceți acum, după 10 ani de mandat. Analizați-i  activitatea și rezultatele la 10 ani după ce nu va mai fi primar!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Ce ați făcut cu hârtiile cuprinzând nerealizările și erorile?
Aha, nu încape în Bihoreanul nici dacă ar fi un săptămânal pe câteva sute de pagini.
Postat 27 Iunie 2018, 21:21 de CrisDumi
miau hau
nu pari prost insa vad ca ma contrazici din ce in ce mai tare. spor la comentarii.
Postat 27 Iunie 2018, 13:56 de User anonimizat
CAT E HALATUL?
@CHRIS: Așa a zis.. a trebuit să moară oameni! Așa a zis iubitul tău Președinte! Da, majoritatea era alta în Parlament ! Dar ca Guvern putea face ceva! A făcut o chestie ! A venit aia cu halatul pe ea!
Postat 27 Iunie 2018, 13:40 de cainerau
miau hau
nu are rost. nu vei raspunde la subiect niciodata. si ce daca era guvernul meu daca majoritate parlamentare era compusa doar din hoti? daca in decembrie 2016 se aliniau altfel planetele Romania era alta deja. de asta sunt sigur. insa acum trebuie sa te suportam in continuare pe tine cu comentariile tale de kko si pe sleahta ta de hoti din parlament(indiferent din care partid fac parte). rusine sa va fie!!!!!!
Postat 27 Iunie 2018, 13:31 de User anonimizat
!!!
@CHRIS : Dar era " GUVERNUL MEU " !
Postat 27 Iunie 2018, 13:27 de cainerau
ham miau
iar delirezi. Ciolos nu a avut majoritatea in parlament precum preafericitii tai. deci astept enumerarea marilor realizari. eram aproape sigur ca deviezi de la subiect.
Postat 27 Iunie 2018, 13:18 de User anonimizat
Ahahahaha.
@CHRIS: Aș enumera dintre marile realizări ale lui Jules mai întâi ! Sau Julien... gen ( că mă-sa cică era fan " Roșu și Negru" ). Nu am ce.... așa că mai așteptăm !
Postat 27 Iunie 2018, 12:56 de cainerau
Ham!
Esecurile sunt atat de dese si mari ca nici nu se observa realizarile. Acum cand vizitezi orasul si vezi doar spoiala ramai bine impresionat, dar noi stim si ce se afla in spatele spoielilor si o si simtim in nivelul taxelor si impozitelor!
Postat 27 Iunie 2018, 12:55 de scortosul
ham ham
Ia enumereaza din marile realizari ale faimoasei coalitii pesde si altde? sunt tare curios cate spitale au facut, cate scoli, gradinite, m(nu km) de autostrada din ianuarie 2017 incoace? asta fara sa deviezi de la subiect. doar ce au facut ei. poti ?
Postat 27 Iunie 2018, 12:49 de User anonimizat
!!!!
@cetateanbihorean: AHA HA HA HA A ( am dat un citat fără ghilimele, gen madam Lascu !)
Postat 27 Iunie 2018, 12:49 de cainerau
Bravo Bolojan!
Felicitari! Pentru cei 10 ani la conducerea primariei! Multumim pentru toata munca depusa! PS: pentru TDS Mai nou Caine rau fara dinti- Dinamo, sau danielet, du-te de cere-ti scuze puscariasilor din Penitenciar, daca tot se face ziua portilor deschise! Ai fi un demn urmas Al sefului indragit din fruntea partidului Comunist Roman, pardon PSD! Nu uita sa ne trimiti o carte postala, semnata with love, TDS :)))
Postat 27 Iunie 2018, 12:41 de cetateanbihorean
!!!!
@David: Nu se va putea! Chiar dacă vrei ! Nu se va putea...
Postat 27 Iunie 2018, 12:33 de cainerau
.
la inca 10 ani de acum incolo! Multumim Bolojan
Postat 27 Iunie 2018, 12:28 de David
!!!
@ FaBULA:Asta e! Fă, Bulă!
Postat 27 Iunie 2018, 12:14 de cainerau
Proverb
Administrația Bolojan a făcut atât de multe lucruri bune încât cele proaste par niște accidente, în schimb administrația PSD a făcut atât de multe lucruri proaste încât cele bune par niște accidente.
Postat 27 Iunie 2018, 12:08 de FaBULA
Stima noastră și mândria / E Bolojan și cu soția ( mă rog, concubina dar nu am găsit altă rimă...)
Timp trecut trecut în zbor/ Rămâi nemuritor/Cînd tot ce-am creat/Și Oradiei noi i-am dat / Timp sărbătorescv/ Pe plaiul românesc/Poporu-ntreg și orădeniib / Prin cîntec te slăvesc!/ Trăim decenii de împliniri mărețe / Trăim decenii de muncă și avânt / Trăim decenii de vis și frumusețe / Trăim decenii de înțelept cuvânt! / Visăm decenii trăite-n demnitate/ Visăm decenii în drum spre capitalism / Visăm decenii de suveranitate / Visăm decenii de mândru eroism! / Visăm un oraș 100% pietonal / Visăm un Primar numit ASTRAL / Bolojane noi toți te iubim/ De ce? Că ca tine nu mai găsim!
Postat 27 Iunie 2018, 10:13 de cainerau
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON