URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2016, 16:16

Vuşcan dă vina pe BIHOREANUL pentru eşecul candidaturii sale din partea Mişcării Populare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru a deturna atenţia de la faptul că a avut o candidatură de doar cinci zile din partea Mişcării Populare pentru funcţia de primar al Oradiei, Horea Vuşcan, secondat de noul preşedinte al MP Bihor, fostul jurnalist Daniel Meze, au transformat BIHOREANUL în ţinta frustrărilor lor.

Cei doi au organizat, luni, o conferinţă de presă la sediul Mişcării Populare Bihor, axată pe atacuri nefondate şi chiar penibile la adresa săptămânalului BIHOREANUL, pe care l-au acuzat că l-ar fi "linşat mediatic" pe Horea Vuşcan după anunţarea candidaturii, prin publicarea ştirii: Condamnat, traseist şi cu scoruri mici la alegeri, Horea Vuşcan este candidatul ideal pentru PMP la Primăria Oradea: "Traian Băsescu l-ar vota".

Candidatură eşuată

În realitate, însă, după cum s-a văzut sâmbătă, trecutul lui Horea Vuşcan nu a fost văzut bine de preşedintele MP, Traian Băsescu, care a declarat, în cadrul şedinţei Colegiului Naţional al Mişcării Populare, că a aflat din presa locală că Vuşcan fusese condamnat cu ani în urmă pentru ucidere din culpă şi, în acest context, a atras atenţia asupra persoanelor "nesincere" care doresc să se alăture partidului.

Declaraţia lui Băsescu a fost oarecum surprinzătoare, în contextul în care, săptămâna trecută, la Oradea, preşedintele preşedintele executiv al MP, Eugen Tomac, declara că este la curent cu trecutul lui Vuşcan şi că îl susţine în continuare, acesta potrivindu-se profilului de candidat al Mişcării Populare. "Dacă Traian Băsescu ar avea buletin de Oradea, l-ar vota pe Horea", pretindea Tomac.

Puşi pe tămbălău

"Da, m-am retras din funcţia de candidat pentru candidat la Primăria Oradea, dar rămân alături de Mişcarea Populară şi din vară vin la Primăria Oradea în mod cert. Vom ajunge atât în Consiliul Local cât şi în Consiliul Judeţean Bihor. Venim! În ciuda a tot ceea ce se scrie, în ciuda tuturor obiecţiunilor şi minciunilor vehiculate în ultimul timp…", şi-a început Vuşcan pledoaria.

În ciuda evidentei dezaprobări primite din partea lui Băsescu, Vuşcan a susţinut în continuare că se bucură de susţinerea "colegilor" din MP. "Au înţeles situaţia nefericită care s-a întâmplat în 2003, au înţeles că acel eveniment este unul tragic, pentru care eu am plătit. Foarte mulţi dintre aceşti oameni mi-au spus că eu trebuie să candidez în continuare, dar în urma analizei - în cadrul acelei conferinţe (n.r. şedinţa Colegiului Naţional al MP) - a efectelor media asupra Mişcării Populare, împreună cu Daniel (n.r. Meze) am decis să nu mai candidez pentru Primăria Oradea", a spus Vuşcan.

Acuzaţii penibile

Indirect, Vuşcan a recunoscut că CV-ul său ar putea afecta Mişcarea Populară la alegerile locale. "Am decis să mă retrag pentru a nu face rău partidului", a spus el, adăugând că doreşte să facă precizări pe marginea accidentului în care a fost implicat în 2003 şi în urma căruia au murit trei persoane. "În noaptea accidentului, eu nu puteam evita accidentul nici dacă mergeam cu limita legală. Scrie în sentinţă, cauza accidentului este neacordarea de prioritate. Nu eu sunt cel care a cauzat accidentului. Culpa mea a fost că la ora 12 noaptea pe un drum cu 4 benzi am avut între 72-82 km pe oră, cât au arătat expertizele".

Fără să-şi argumenteze poziţiile, Vuşcan a lansat o serie de acuzaţii nefondate şi denigratoare la adresa BIHOREANULUI, mergând de la partizanat politic şi lipsă de obiectivitate, până la creşterea artificială a numărului de vizualizări la articolele online, ocupând cu asta aproape tot spaţiul conferinţei de presă. În pledoariile lui, Horea Vuşcan a fost susţinut şi de Daniel Meze. În schimb, reprezentanţii MP Bihor nu i-au permis reporterului BIHOREANULUI să demonteze cu argumente afirmaţiile lor nefondate.

Readuşi la "tema zilei" şi întrebaţi concret de BIHOREANUL dacă Traian Băsescu ştia sau nu ştia despre condamnarea lui Horea Vuşcan, Meze a răspuns afirmativ, în timp ce Vuşcan l-a corectat repede spunând că nu ştia. Cei doi au ţinut, în schimb, să sublinieze că au o listă de posibili candidaţi la funcţia de primar al Oradiei, dar nu au fost în măsură să enunţe niciun nume.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
cetateanul turmentat
..pfoaii...eu l-as fi votat pe ""olita cu codita""...ar fi avut si el vreo 10 voturi, de la membrii familiei binenteles,...sau de la votantii pe care i-ar fi platit cu bitcoin.:)))).....sic....si eu acuma cu cine votez??????? sic
Postat 09 Februarie 2016, 13:50 de ironi-k
RELATIV
Nu se poate nega faptul ca presei oradene ii place circul.Aduc in prim plan evenimente din trecut.Un lucru e cert, acest om nu inspira incredere, de la tinuta pe care o poarta pana la afacerile dubioase.O fi la moda cocul la barbati, dar un Primar cu coc chiar nu as vota.Mai multa atentie la tot ce face si vorbeste!Nici cei fara coc nu-s mai credibili, din pacate.
Postat 09 Februarie 2016, 10:19 de adevarat
VINOVATUL este ......
Singurul vinovat este EL, Vuscan, caraghiosul Vuscan, aiuritul Vuscan, prostalaul Vuscan !!!!! Cum poate sa gandeasca asta ca cineva poate sa puna stampila pe el ?????
Postat 09 Februarie 2016, 09:44 de scortosul
Esti varza amice...
Multe s-au spus pana azi despre Vuscan dar putem adauga la lista unul nou: e un prost.
Postat 09 Februarie 2016, 07:38 de vasyion
Aha....
Uite unde era popuLArul basist!Marsssssss ma de aici,popuLAr nenorocit!
Postat 09 Februarie 2016, 07:21 de grigore
Alți-s de vină...
Pentru ucidere nu ai cum să plătești, ești vinovat toată viața !!! Desigur, alți-s de vină pentru că scriu adevărul nu cei doi ,,fante de bihor'' pentru imaginea pe care o au... Nu cumva și comentariile la articol sunt tot opera Bihoreanului... Sunteți penibili !
Postat 08 Februarie 2016, 20:57 de caragiale
Consilier de imagine :))
Chiar daca nu a reusit sa prinda ciolanul de candidat la primarie din partea M.P, eu zis ca Horica are sanse mari sa devina consilier de imagine pt viitorul candidat. Succes garantat! :))
Postat 08 Februarie 2016, 20:30 de Petcu
ABERATIE
Evident ca Bihoreanul nu are nici o legatura cu retragerea lui Vuscan. Mai lipsea sa spuna ca Bihoreanul / un redactor , ceva / a produs accidentul !
Postat 08 Februarie 2016, 19:08 de TDS
1,2,3
1. Pacat ca "s-a retras" din functia de candidat la primarie, sunt sigur ca ar fii castigat si ar fii fost cel mai bun primar din ultimii 30 de ani....;-)))) LOL 2.Ar fii fost primul primar * al unui oras din Romania. 3. Dece dracu-i mai dati importanta acestui mascarici..????
Postat 08 Februarie 2016, 19:05 de Citizen
halal edil
Vuscan v-a spus adevarul Il sustineti pe Bolojan. Care in vreme ce in oras nu era apa calda se dadea in barci la DIGI 24. Halal edil!
Postat 08 Februarie 2016, 18:33 de andreimagheru
Serios vorbiti!?
"Acuzaţii nefondate şi denigratoare la adresa BIHOREANULUI, mergând de la partizanat politic şi lipsă de obiectivitate..."etc, etc - ziceti voi...Hmm! Nu-sustin pe Vuscan, dar in cele afirmate (si citate de mine mai sus - din textul articolului) chiar ca are dreptate in ceea ce priveste politica editoriala actuala a saptamanalului cu pricina! Pe bune, fratilor!!!
Postat 08 Februarie 2016, 17:57 de Danutz
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON