URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Mai 2014, 14:05

Vitezoman de 24 de ani, băut la volan: Trei bărbaţi la spital, în urma unui accident petrecut lângă Aeroport

Vitezoman de 24 de ani, băut la volan: Trei bărbaţi la spital, în urma unui accident petrecut lângă Aeroport foto: Digi 24 Oradea (http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A urcat băut la volan şi a condus cu peste 120 de kilometri pe oră pe un sector de drum în reparaţii! Aceasta este cauza unui accident petrecut vineri dimineaţă, în zona Aeroportului Oradea.

"Conducătorul autoturismului Renault Megane, un tânăr de 24 de ani, în timp ce conducea pe DN79, la kilometrul 110 plus 760 metri, dinspre municpiul Oradea spre localitatea Nojorid, din cauză că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei autoturismului, a pătruns pe sensul opus de deplasare, a părăsit partea carosabilă, a lovit un stâlp de iluminat public, după care autoturismul condus de acesta s-a răsturnat", a explicat BIHOREANULUI inspectorul principal Alin Gherman, de la Serviciul Poliţiei Rutiere, care a coordonat ancheta la faţa locului.

Maşina s-a oprit cu roţile sus într-un şanţ, grav avariată, iar ocupanţii ei, pasagerul din dreapta, un bărbat de 50 de ani, cel din spate, un tânăr de 29 de ani, şi şoferul au fost transportaţi la Spitalul Judeţean. Sunt, spun medicii, în afara pericolului de a-şi pierde viaţa, dar rănile suferite de ei sunt serioase.

"Bărbatul de 29 de ani este internat la secţia de Ortopedie, cu fractură la nivel şoldului, un alt bărbat, de 24 de ani, este internat la Neurochirurgie, pentru un traumatism cranio-cerebral minor şi fractură la glezna dreaptă, iar un alt bărbat, de 50 ani, este în stare mai gravă. Are un traumatism cranio cerebral, dar şi fracturi de coloană cervicală, de claviculă, de mai multe coaste şi de gambă dreaptă, cu deplasare", a precizat dr. Beresz Zsolt, medic primar la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi SMURD.

Până una, alta, poliţiştii au început o anchetă privind producerea accidentului. Potrivit testării cu etilotestul, şoferul avea o alcoolemie de 0,27 mg per litru alcool pur în aerul expirat şi a şi condus cu viteză excesivă. "Vitezometrul autoturismului a fost blocat la 120 de kilometri pe oră. Menţionăm că sectorul de drum pe care s-a produs accidentul se află în lucru, iar limita de viteză pe sectorul respectiv este de 50 kilometri pe oră", a mai precizat inspectorul principal Alin Gherman.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
accident
sunt persoana din spate a masinii acidentate,soferul era beat ia cazut capul de obosit si beat ce era si a ramas cu piciorul pe acceleratie aapasata eu am vazut 150 inainte sa intram in stalp iar acul sa blocat la 131 la final,nu mai stiu ca am lesinat....mam trezit cand ma trageau din masina avand niste dureri infernale spunandule indivizilor ce ma trageau sa ma lase jos ca nuu mai pot...la spital am aflat rrezultatul.....8 leziuni pe bazin,exfoliere nuca femurala,si picior bagat in bazin 3cm,operatia am facuto in debretin aici ffiind prea riscanta cu ce ratati de medici avem aicea,.10 zile cu extensie ca sa imi traga piciorul si 7 zile in debretin si dupa aia tre sa stau in pat timp de 2 luni si sanu calc pe piciorul stang unde m ia introdus si placa cu suruburi intre picior si bazin,vai samar de viata asta......va multumesc daca ati citit multa sanatate va doresc,va pup
Postat 09 Iunie 2014, 14:32 de Allyna Alyna
pt cocalarul Emil
Cata rautate zace in tine, omule??? Baietii aceia se odihnesc si nu pot asculta manele???Asta e problema ta ?Bucura-te de raul altuia ,savureaza momentul ca D-zeu e sus si vede ...pe langa ca esti analfabet,habar nu ai ca se scrie contrasens mai dai davada si de lipsa de caracter..
Postat 05 Mai 2014, 10:55 de Bianca
daune morale si materiale
pt alina laura. daune morale si materiale pentru victimele accidentelor rutiere,fara implicare sofer. adresa de email: grigoras.ionut@yahoo.com sanatate multa !
Postat 05 Mai 2014, 10:27 de ionut
pt mitica
FRATE DACA NU STII DESPRE CE II VORBA NU POT SA ITELEG DECE ITI PLACE SA VORBESTI FARA TINE!!!!!INFORMEAZA-TE SI PE URMA POTI COMENTA.....NU CRED K II KUNOSTI..DAR IMI FINE...EU AM FOST AZI PE LA EI SI IS INAFARA ORICARUI PERICOL!!!
Postat 03 Mai 2014, 19:48 de alfred
@dementu
dementu, cand ai scris acolo ratat social te-ai semnat de fapt,nu?
Postat 03 Mai 2014, 17:38 de clau
Ratat social
Bine ca nu a omorat pe careva nevinovat...Eu circul tot 160-200 km/h pe acel sector si inca nu am "mierlito",pt. ca NU CONDUC BAUT!
Postat 03 Mai 2014, 10:35 de d3m3nTu
tristete si durere
Offf doamne....ce mai conteaza cine ce si kum...important este sa se faca bine toti...printre care si tatal meu :((
Postat 03 Mai 2014, 00:09 de alina laura
Sanatate la toti
Vina o poarta doar soferul inconstient care e la fel ca si toti tineri din ziua de azi care sunt la volan si nu stapanesc bine volanul, dar calca pedala pana la poadea. Noroc ca nu a venit in acel moment nimica din contrasens ca era urat de tot atunci. Le doresc la toti insanatosire grabnica si soferului mai multa minte in partea de sus
Postat 02 Mai 2014, 18:40 de nataraul
Pt. gabi
Vrei sa spui ca nu mergeau spre locul de munca? Era obisnuinta la sofer sa conduca cu vireza mare peste cea legala si sa chefuiasca seara si dimineata la prima ora sa se urce la volan. in momentul accidentului avea undeva la 160 km/h. Trebuia sa fie 5 persoane in masina. Toti colegi. soferula a baut cu a 5 persoana care lipsea pana dimineata. Ori esti ceva apropiat de-al soferului care incearca sa ii tina partea sau de la firma unde lucreaza.
Postat 02 Mai 2014, 17:56 de Mitica
Si cum sunt mai Gabi...
Zi-ne si noua cum sunt mai Gabi... gabori de-ai tai din Nojorid? Bine ca nu au intrat intr-o masina pe contra-sens. Asa cocalarii se odihnesc putin la spital, nasol e ca nu pot asculta manele.
Postat 02 Mai 2014, 17:34 de Emil
Ca bine stii tu mitica
@mitica: ca bine stii tu tot, mai 'mitica', mai. Prima data te informeaza apoi sa dai mai departe informatii eronate. Eu cunosc indeaproape persoanele implicate in accident si nu-i e asa cum zici tu.
Postat 02 Mai 2014, 16:26 de gabi
Teribilism
Mergeau spre locul de munca si toti sunt angajati la o firma (a cui este si masina). Deci poata sa incepa si ITM investigatiile pt. ca este catalogat ca si accident la locul de munca. Din cate se spune soferul conducea de fiecare data cu viteza si in stare de ebrietate (dupa ce se chefuia noaptea se urca dimineata la volan sa duca muncitori la locul de munca). Se vede ca are 24 de ani si nu stie cum sta treaba cu volanul. Teribilism curat. Bine ca nu au murit.
Postat 02 Mai 2014, 15:39 de mitica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON