URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Aprilie 2014, 19:08

Violator în serie: Condamnat pentru 3 violuri şi două tentative, un obsedat sexual a atacat din nou!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Judecătoria Oradea a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat de 43 ani din localitatea Şoimi, anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru tentativă de viol.

Scene de coşmar

Petru Hera Cristea (foto) e acuzat că, în duminica Paştelui, în jurul orei 5 dimineaţa, a urmărit o tânără de 24 ani pe Podul Intelectualilor, din Oradea. Profitând că în zonă nu era nimeni, individul a lovit-o puternic pe fată cu pumnul în faţă, încercând să o violeze pe pod, dar pentru că victima se zbătea,  a lovit-o din nou şi a încercat să o tragă pe malul Crişului. Tânăra a reuşit să scape doar pentru că în zonă a apărut un trecător, iar agresorul a fugit.  

Agresorul a fost prins două ore mai târziu, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din centrul oraşului. Deşi rănită şi în stare de şoc, victima a căutat o patrulă de poliţie, iar agenţii, cu ajutorul colegilor din dispeceratul Poliţiei Municipiului, i-au aflat atât semnalmentele, cât şi modul în care a acţionat.

Imagini salvatoare

Imaginile au surprins cum bărbatul şi-a lovit victima în plină figură şi s-a urcat pe ea, încercând să o violeze, dar şi cum tânăra s-a ridicat şi s-a ţinut de balustradă, opunându-se, în timp ce agresorul o trăgea de păr şi o târa spre capătul podului, pe Aleea Emanuil Gojdu, unde a lovit-o cu pumnii, vrând să o ducă pe malul Crişului. După mai multe îmbrânceli, agresorul i-a dat drumul şi a fugit de la locul faptei, pentru că se apropia o persoană.

Tot din imaginile surprinse pe camere, poliţiştii au aflat că individul se afla în Parcul 1 Decembrie. O echipă a pornit într-acolo, ţinând constant legătura cu colegii din Dispecerat. Când i-a văzut pe poliţişti, individul a luat-o la goană spre malul Crişului, fiind însă din nou reperat pe camere, în timp ce se îndrepta spre Parcul Brătianu, unde a şi fost prins de poliţişti.

În aceeaşi zi, individul a fost prezentat la Judecătoria Oradea, unde a fost arestat pentru 30 de zile.

Hera nu este la prima faptă. Bărbatul are multiple condamnări pentru furturi, trei pentru viol  şi două pentru tentative de viol. Ultima, în 2010, când a încasat 5 ani de închisoare după ce a încercat să siluiască o orădeancă de 22 de ani, pe podul CFR dintre cartierul Dragoş Vodă şi strada Făcliei, individul fiind surprins atunci de doi adolescenţi care au salvat-o pe victimă şi l-au prins pe obsedat.

Citiţi întreaga poveste prezentată de BIHOREANUL în articolul: "Obsedat sexual prins în flagrant"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
De ce mai este liber un astfel de animal?
Nu inteleg justitia...de ce nu se cumuleaza infractiunile si condamnarile si nu mai lasi liber un astfel de animal ... ca mi-e greu sa-l numesc om. Oare procurorii si judecatorii nu au copii? Trebuie luata atitudine la astfel de recidivisti...
Postat 01 Mai 2014, 14:04 de claudiu
hai cu violu
Zdranta asta de om cum a reusit sa iasa din puscarie totusi ??? Pentru trei violuri si doua tentative ar fi trebuit sa stea acolo macar 40 de ani !!!!!! Si apoi la nebuni periculosi intr-un spital de maxima siguranta, bagat cu altii de teapa lui sa se poata viola intre ei pana se satura.
Postat 25 Aprilie 2014, 07:59 de alegatoru
castrat pe viu !
Ar trebui castrat pe viu , nenorocitul !!! Cum poti fi indulgent cu un hot , cu un violator , de-i dai numai atatia ani ? Ce legi avem , Doamne ???
Postat 24 Aprilie 2014, 01:32 de Aida
Castrare chimica
Sunt de acord cu castrarea chimica. De acord si cu utilizatorul radu referitor la evaluarea psihologica. Va rog sa ne tineti la curent bihoreanul cu acest caz.
Postat 24 Aprilie 2014, 01:30 de Alex
merita castrat
un obsedat ca și ăsta merită CASTRAT CASTRAT, sau să nu mai aibe parte de libertate...
Postat 24 Aprilie 2014, 00:46 de marius
SOLUTIE:
...................ÎNAPOI .... ÎN PUŞCĂRIE ....... ŞI TRATAMENT HORMONAL ŞI PSIHIATRIC!!!!!!!!!!!! DEŞI AR FI MAI PUTIN COSTISITOARE CASTRAREA!!!!!!!!!!!!!!! DAR DEH, PROTEJĂM DREPTURILE OMULUI !!!!!!!!!! ... CARE E OM !!!!!!!!!!!??????
Postat 24 Aprilie 2014, 00:17 de ADINA
unde-s psihologii?
de ce nu sunt evaluati de catre psihologi profesionisti inainte de a fi pusi in libertate? daca acestia nu pot prezice comportamentele unor indivizi, mai ales ca-i pot observa si testa ani intregi, ce rol au in sistem? cred ca si in sistemul asta e ca in invatamatn. ne facem ca lucram, predam fise si totul e ok, iar la bac pica 70%. noi suntem in UE doar pe foaie, la nivel de servicii si profesionalism, suntem in iran.
Postat 24 Aprilie 2014, 00:00 de radu
Camerele video
Noroc cu camerele video.La cat mai multe.Sunt foarte utile
Postat 23 Aprilie 2014, 23:55 de Marius
VOILATOR IN SERIE
sint mama fetei atacata pe podu CFR,AM RAMAS UIMITA CIND AM CITIT ARTICOLUL OARE CINE II DA DRUMU ARE COPII,EU STIU PRIN CE AM TRECUT ATUNCI
Postat 23 Aprilie 2014, 20:27 de FLORICA
ce faceti cu el?
cum se pedepseste? ce masuri se ia? aveti de gand sa il mai eliberati? in ziua de azi nu se mai fac puscarii, acolo e boierime, masaj, mancare buna, TV, tot ce vrei! vai de tara asta in care nu sunt conducatori, numai hoti si jeguri!
Postat 23 Aprilie 2014, 19:43 de marius
Victima colaterala de pe pod.........................
Bravo Land, punct ochit = punct lovit......................... Ponta e complice de facto............................
Postat 23 Aprilie 2014, 19:26 de Port
Acesta e rezultatul reformei justitiei facute de PSD-isti!!!
Ca sa-si elibereze "colegii", Ponta da drumul la toti neterminatii!!! Dupa aia iese la televizor si plange ca un copil prost ca Basescu se amesteca in justitie, ca el e de buna credinta inca de pe vremea cand il slujea pe interlopul sef Nastase cel cu multe case!!!
Postat 23 Aprilie 2014, 19:21 de Land
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON