URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2019, 13:55

VIDEO șocant! Accidentul de pe Borşului a fost surprins de o cameră de bord. Ce manevre a făcut șoferița de BMW

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accidentul produs, luni dimineaţă, pe Calea Borşului din Oradea, a fost surprins de camera montată pe bordul unei maşini care rula chiar în spatele dubiţei lovite de BMW.

În înregistrarea postată pe Facebook se vede momentul în care şoferiţa din autoturism accelerează şi pierde controlul direcţiei, maşina ajunge pe acostamentul acoperit cu zăpadă şi derapează spre stânga, ajungând pe banda a doua unde se loveşte de dubiţă. De aici BMW-ul ricoşează, se loveşte de un stâlp de iluminat şi se răstoarnă peste liniile de tramvai. 

În urma impactului, dubiţa a ajuns pentru câteva secunde pe contrasens şi numai norocul a făcut să nu fie lovită de un autoturism care venea din sens opus. 

Înregistrarea confirmă parţial concluziile poliţiştilor rutieri care au făcut cercetările la locul accidentului şi care au stabilit că vina pentru accidentul rutier o poartă şoferiţa din BMW.

"O femeie de 34 de ani, din Oradea, în timp ce conducea un autoturism dinspre B-dul Dacia înspre Borş, pe banda întâi, a efectuat un viraj uşor la dreapta, a pătruns pe acostamentul acoperit cu zăpadă, moment în care a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a derapat înspre stânga, intrând în coliziune laterală cu o autoutilitară, condusă pe banda a doua, în aceeaşi direcţie, de un bărbat de 46 de ani, din municipiul Reghin, judeţul Mureş", explică informarea transmisă, luni, de Poliţia Bihor.

Din impact, BMW-ul a fost proiectat spre dreapta, lovind cu partea stânga faţă un stâlp metalic de electricitate, de pe acostament, iar apoi s-a răsturnat pe platforma liniilor de tramvai.

Cert este că în urma accidentului rutier atât şoferiţa din BMW, o femeie de 34 ani, cât şi pasagerul său, un bărbat de 29 de ani, ambii din Oradea, au ajuns la spital, din fericire cu leziuni uşoare. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Sandu1206
imi pare rau sa te contrazic sandule, dar pe un drum ca si acela sa te trezesti cu o dubita care sa iti intre in fata si sa semnalizeze in acelasi timp sau cu o secunda inainte sa traga de volan dreapta, nu iti arata intentia deloc.
Postat 16 Ianuarie 2019, 09:29 de BGD
@SANDU1206
Art. 116 (1) Conducatorii de vehicule sunt obligati sa semnalizeze schimbarea directiei de deplasare, depasirea, oprirea si punerea in miscare. (2) Intentia conducatorilor de autovehicule, tramvaie sau mopede de a schimba directia de mers, de a iesi dintr-un rand de vehicule stationate sau de a intra intr-un asemenea rand, de a trece pe o alta banda de circulatie sau de a vira spre dreapta ori spre stanga ori care urmeaza sa efectueze intoarcere, depasire sau oprire se semnalizeaza prin punerea in functiune a luminilor indicatoare de directie cu cel putin 50 m in localitati si 100 m in afara localitatilor, inainte inceperea efectuarii manevrelor.
Postat 15 Ianuarie 2019, 18:47 de MDM
MDM
Se vede clar intenția dubiței, șoferița de BMW trebuia să încetinească.
Postat 15 Ianuarie 2019, 16:51 de Sandu1206
Vina soferitei ?
Cele doua autovehicule circulau in acelasi sens . BMW-ul pe banda 1 in unghiul mort al dubitei de pe banda 2. Dubita semnalizeaza dreapta si in acelasi moment trece cu rotile de pe partea dreapta peste linia separatoare a celor doua benzi ( secunda 17 ). Aici este inceputul accidentului si vinovat de producerea lui este soferul dubitei pt schimbarea directiei de mers fara sa se asigure. Cand soferita BMW-ului s-a vazut cu ditamai dubita care ii taie calea si lipsa experientei trege de volan dreapta , prinde gheata cu roata spate si intra in derapaj. Multa sanatate ranitilor.
Postat 15 Ianuarie 2019, 16:30 de MDM
...
...din video ( nu din poza)... scz
Postat 15 Ianuarie 2019, 15:20 de BGD
Concluzii eBihoreanul
mai bine ati prezenta accidentul si ati tine concluziile pt voi. se vede clar din poza ca derapajul bmw-ului a fost din cauza ca a tras de volan dreapta si a intrat cu roata din spate dreapta in zapada moale. tractiunea spate la bmw nu a fost de partea ei. nu sariti repede ca a accelerat si de aia a iesit in decor. iar vian o cam are microbusul care a intrat pe banda 1 fara sa se asigure, pe baza: am semnalizat-am prioritate.
Postat 15 Ianuarie 2019, 15:20 de BGD
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON