URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2010, 11:44

Victor Ponta: PDL e un partid fascist bazat pe ură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea faţă cu tăierea

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat joi, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Oradea, că amânarea deciziei Curţii Constituţionale privind măsurile de austeritate nu este "nici bună, nici rea", adăugând că cere scuze judecătorilor CC pentru faptul că legile au ajuns în faţa lor, precum şi că doreşte ca ei "să judece cu adevărat, ca oameni ai Constituţiei".

"Situaţia nu e nici bună, nici rea, dar doresc ca judecătorii să judece cu adevărat, ca nişte oameni ai Constituţiei şi oameni ai legii. E ultima şansă pentru salvarea pensionarilor şi a altor categorii afectate de aceste legi şi, în acelaşi timp, este ultima şansă pentru a arăta că există norme ale statului de drept care sunt respectate, indiferent de voinţa politică a şefului statului şi partidului de guvernământ. Îmi cer eu scuze judecătorilor Curţii Constituţionale pentru faptul că au fost puşi în această situaţie. Dacă încă opt parlamentari s-ar fi gândit la soarta ţării şi nu la propriile buzunare, aceste legi nu ar mai fi ajuns în faţa Curţii Constituţionale", a spus Ponta, exprimându-şi speranţa într-un verdict favorabil al Curţii.

"Aştept cu foarte, foarte mare atenţie şi speranţă decizia Curţii, pentru că ea ar însemna salvarea de la foamete şi de la disperare a unei mari părţi a populaţiei şi mi-ar da, totodată, şi speranţa că există o limită a abuzurilor", a afirmat Ponta.

Victor Ponta a apreciat că este datoria PSD, a întregii opoziţii, a presei şi chiar a structurilor europene să fie atente la situaţia politică de acum. "Este de datoria PSD, a întregii opoziţii, a presei şi chiar a structurilor europene din care România încă mai face parte să se alarmeze şi să ia toate măsurile pentru a salva principiile statului de drept", a declarat el.

PDL, partid fascist

Victor Ponta a declarat, de asemenea, că PDL este un "partid fascist" şi că regretă că societăţii româneşti i-a fost necesar mult timp pentru a realiza acest lucru.

"Îmi pare rău că afirmaţia mea că PDL e un partid fascist şi se comportă ca un partid fascist de abia acum începe să fie realizată", a spus liderul PSD, care a enumerat şi motivele pentru care face această afirmaţie. "Cultul personalităţii, ura împotriva sistemului democratic, a parlamentarismului, a presei şi a sindicatelor, toate acestea ţin de practica dictatorială, totalitară. Toate acestea sunt lucruri pe care mi-aş dori ca românii să le înţeleagă înainte de a fi prea târziu", a arătat Ponta.

Liderul social-democrat a făcut aceste declaraţii în contextul în care, la Conferinţa Judeţeană a PSD Bihor, reprezentantul organizaţiei locale a PRM i-a reproşat că PSD nu este suficient de atent la "ascensiunea grupărilor extremiste maghiare". "Recent, la Târgu Mureş s-a înfiinţat o filială a partidului Jobbik, iar partidele româneşti nu au reacţionat", a spus Mihai Drecin, preşedintele PRM Bihor. Ponta i-a răspuns că adevăratul pericol este PDL, deoarece "dacă la Budapesta Jobbik este un partid fascist de opoziţie, la Bucureşti PDL este un partid fascist la putere".

PSD-işti "loseri"

Preşedintele PSD a lămurit şi relaţia partidului său cu liberalii afirmând că social-democraţii trebuie să se repoziţioneze faţă de PNL, în sensul că trebuie să câştige singuri alegerile şi să guverneze tot singuri.

"Consider că PNL este singurul partid cu adevărat de dreapta din România, consider că trebuie să fie principalul nostru competitor, dar cred că PSD va putea să câştige alegerile singur şi să guverneze singur, cu un guvern şi un program social-democrat", a spus Ponta.

El a apreciat că membrii PSD nu trebuie să mai facă înţelegeri pre-electorale cu alte partide şi că doar acei social-democraţi care nu sunt în stare să câştige alegerile recurg la asemenea înţelegeri.

"PSD-iştii care încă se roagă de liberali au atitudine de loseri (pierzători, n.r.). Sunt cei care nu sunt în stare să câştige niciodată singuri alegerile", a afirmat Ponta, adăugând că, atâta vreme cât el va fi liderul partidului, PSD nu va încheia alianţe pre-electorale. "Acesta va fi obiectivul PSD sub conducerea mea: dacă nu suntem în stare sau nu vrem să câştigăm alegerile sau vrem să vindem dinainte locuri şi alte lucruri de genul acesta, nu sunt eu preşedintele pentru aşa ceva", a conchis Ponta.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Replica III-a la @Stefan
@Stefan sunt adevarate statisicile tale dar sunt linguseli aduse senatorului PSD Ioan Mang.:))Sa scrie si @Romanul Simplu statisticile lui alegerile 2008 colegiul 4 locul 4 Mang Ioan 19,33%,colegiul5 Ceica locul 2Mihai Bar 28%diferenta fata de locul 1Seremi Stefan este de nici un procent 1%procentul tradatorilor din PSD Bihor ,colegiul 9 Pop Claudiu locul 4 20,6 %,.colegiul7 Sonia Draghici locul 3 20,27%,colegiul 6 Salonta locul 3 Ioan Sorin Roman 19,9 %.@Stefan am inteles aluzia cu ,,carutasi`` :)).@Strefan,,In saua calului si pe mina calaretului ,si ce-a carutasului s-au cucerit imperii si s-au distrus imperii``calaretii carutasii talibani rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta vor ca sa cucereasca ?sau sa distruga un imperiu ?imperiul PSD rosu bihorean .:))Asteptam de la conducerea PSD Bihor si de la presedintele,,legitim legal``(ales)senatorul PSD Ioan Mang negocieri pentru un armistitiu pentru ca altfel praful si cenusa se alege de tot PSD Bihor :))=)) .@Stefane nu ti-am scris replica pentru ca ne-a cazut internetul in colegiul 6 ,NU ca mi este frica de tine mie lui@ Romanul Simplu :))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Iunie 2010, 21:54 de Romanul Simplu
Bun simt,inainte de toate.
Patima,ura si dusmania a facut numai rau umanitatii,lucru pe care Ponta nu l-a aflat inca,iar aroganta a dus social democratia romaneasca in opozitie,lucru pe care Ponta trebuia sa-l stie de la mentorul sau,Nastase,exponentul arogantei in Romania.Social democratia nu este compatibila cu aroganta,lucru pe care Ponta trebuie sa-l afle pana nu va fi prea tarziu.Caderea in dizgratia electoratului a portocaliilor si tradatorilor nu reprezinta garantia ca votul acestor dezamagiti va merge catre PSD.Deci,bun simt,inainte de toate!
Postat 26 Iunie 2010, 16:33 de SAFE
replica la articol
DA !ADEVAR si DREPTATEa avut Mihai Bar cind a afirmat la conferinta judeteana.Statutul partidului PSD a ajuns sa fie o simpla hirtie igienica de sters la fund,nicaieri in statutul PSD nu este scris termenul ..interimar``:))Acest termen,,interimar`` ,,interimat`` a favorizat 2 ani de zile pe presedintele actual ales legitim(acuma) senatorul PSD Ioan Mang cu toate greselile care le-a facut in acesti 2ani.Mihai Bar adevarat a zis si a avut dreptate cind a zis ca PSD Bihor de la 20% din optiunile electoratului s-a ajuns la 13,5 %in acesti ultimi 2 ani si dezastrul filialei bihorene PSD a fost o schimbare buna pentru filiala PSD Bihor.Mihai Bar avea alt mod de abordare a membrilor PSD si a simpatizantilor PSD asa ,,comunist`` social democrat adevarat fata demodul de abordare al senatorul PSD Ioan Mang .De acuma in filiala PSD Bihor si conducerea care va fi instituita o sa faca ,o vinatoare de talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor de acum oficiala ,o sa ne excluda din partid din PSD ca si pe niste tradatori asa zis legal cu modificari si in statutul PSD ,sa ramina doar EI in PSD Bihor sa-si promoveze nevestele, fii ,rudele ,cunostintele .Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 26 Iunie 2010, 05:46 de Romanul Simplu
ehh
sa nu uitati ca membri pd-l nu sunt alti decat din propriul vostru partid,aschia nu sare departe de trrunchi va calcati in picioare doar sa fiti la putere si mai rau ne calcati pe noi populatia numai sa aveti puterea in mana,singurele mase din populatie pe care le mai puteti manipula sunt bugetari si bieti pensionari,dar timpul a aratat "dragostea"voastra pt. ei,sunteti lupii in blana de oaie.
Postat 25 Iunie 2010, 13:52 de eucumine
ehh
ponta dute canta in alta parte,ati prostit poporul sa iasa in strada pt. cei 15%,acum vor ramane cei 15% dar daca se aplica si in mod sigur se va aplica marirea tva si impozitele vor creste,eu spun clar si raspica ca cei 15% vor care va ramane la pensionari vor fi doar niste maruntis fata de valul de scumpiri ce va veni odata cu aplicarea noului plan adica maririi de taxe,nu uitati ca o marire de tva va duce la scumpiri in lant,de exemplu cel mai elocvent este cresterea pretului la carburanti,multa productie se bazeaza pe carburanti,transporturiile,productia de panificatii,agricultura etc care la randul lor si acolo se va plati tva separat ganditi-va cat de mult vor creste preturiile daca ajunge tva la 25%,adio beneficii gratuite pt. transportul in comun,adio subventiile la energie si caldura,veti simti din plin ca ati fost manipulati de comunisti psd cei care manipuleaza populatia romaniei de zeci de ani,lasa-ne comunistiilor sa traim nu mai ne mintiti ca voi faceti tara se mearga mai bine,suntem tot in urma fata de restul europei tocmai pt. ca ati manipulat si ati dat favoruri pt. voturi in plus,nici un politician nu e sfant dar voi chiar sunteti raul in persoana sa nu uitam ca me
Postat 25 Iunie 2010, 13:40 de eucumine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON