URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Februarie 2013, 16:39

Viceprimarul Mureşan: "În 2013 vrem să creăm 100 de locuri noi la creşă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În contextul prezentării raportului pe 2012 al Administraţiei Social Comunitare Oradea, viceprimarul Ovidiu Mureşan a subliniat, marţi, într-o conferinţă de presă, că numărul de locuri în creşele din oraş a crescut la finele anului trecut la 517 de la 337 în perioada similară din 2011 şi datorită inaugurării creşei amenajate pe strada Bumbacului.

Pentru a acoperi, însă, nevoile orădenilor, viceprimarul a anunţat unul dintre obiectivele ASCO pentru acest an, şi anume mărirea numărului de locuri cu circa 100.

"După stabilirea cifrei de şcolarizare la nivel de IŞJ, veţi consta că activităţile din anumite grădiniţe se vor restrânge, punând la dispoziţie spaţii pe care le vom putea folosi în acest scop. Pe parcursul verii vom avea un şantier în zona Rogerius pentru a face loc unei creşe cu 3, iar dacă nu 2 grupe", a declarat Ovidiu Mureşan, care a subliniat că în acest cartier nu există destule Centre de Îngrijire şi Educaţie Timpurie.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Mureşan a declarat că municipalitatea, prin Administraţia Imobiliară Oradea, caută o altă locaţie pentru grupa de creşă care funcţionează la "Plopii fără soţ" din zona Oncea, printr-un parteneriat încheiat în urmă cu 5 ani între Primăria Oradea, DGASPC Bihor şi fundaţia belgiană VZW Oradea.

Viceprimarul a explicat că Primăria nu este dispusă să prelungească această colaborare, care expiră în această lună, din cauza costurilor mari la utilităţi. "S-a luat decizia din cauza cheltuielilor mari pentru căldură care survin din cauza combustibilului utilizat de proprietari, adică gaz. Au fost luni în care plăteam 8.000 de lei", a spus Ovidiu Mureşan.

La ora actuală, la creşa "Plopii fără soţ" mai merg aproximativ 20 de copii, restul preferând deja să se mute la noua creşă de pe Bumbacului. Şi cei rămaşi vor fi relocaţi până la finalul lunii februarie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Ce faci, aiurel ?
Ma intreb cand dreaqu a coborat Duhul Sfant in teasta ta ? Cand te-ai inscris in psd ? Asa a patit si zvonea, dupa ce i-au trebuit 8ani sa faca o facultate de 5 ani, cum ajunse sefut la psd Dolj, cum facu trei facultati in patru ani. Ca la atelier la cfr te foloseam ca detector de gropi, asa de istet erai !
Postat 07 Februarie 2013, 06:50 de nelu
Cladire abandonata!
Langa Spitalul Pelican exista o cladire nefolosita de cel putin 5 ani.Apartinea,parca,de IIRUC,dar cine stie? Interesant ar fi de stiut daca si-l revendica cineva,plateste cineva impozit pentru edificiu etc.Ca volum pare cat vreo 20 de apartamente,ca valoare-cat un bloc cu trei etaje.Conteaza ca oamenii strazii au golit-o de feronerie si-si fac necesitatile pe-acolo? Astfel ca: daca-i focar de infectii,poate ca Sanepidul ar trebui sa-mpinga o vizita?Primaria si Politia locala sa-si comande perne noi!
Postat 06 Februarie 2013, 19:06 de gyorgy tozser
replica la comentatori
Cine vorbeste si afirma ``In 2013 vrem ca sa cream100 de locuri noi la cresa ``?Ovidiu Muresan OBEZUL viceprimarul oradean PSD! mai bine ar fi afirmat ca va creea `100 locuri noi la cresa ...pe Luna satelitul natural al Terrei !:))=))..p[erdea de fum , fumigena , petarda informationala ca sa se abata atentia oradenilor de la problemele existiale ale supravietuiri lor in Oradea,impozitele marite , lipsa locurilor de munca ,coruptiasi spaga din sistemul admistrativ teritorial , scandalul maidanezilor din adaposturile primariei, ``modernizarea (falimentarea pietarilor) din Piata Rogerius nu sunt destule probleme sociale ... democrate ?:))=))Ovidiu Muresan OBEZUL vorbeste?NU am uitat ca a promis spatiu locativ unei familii sarace care de disperare a protestat urcanduse si amenintand ca se arunca jos de pe acoperisul palatului Vulturul Negru, si nu arezolvat problema locativa a acelei familii , a aplanat doar conflictul pe moment , si esdte ``social democrat ``, dar votul pro majorarea gigacaloriei cu 40 % dSemnati petitia on line www.petitieonline.com/ demisia_lui_mang_din _functia_de_presedinte_psd_biho#form.Semneaza si tu bah OBEZULE!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 06 Februarie 2013, 10:22 de Romanul Simplu
??
E vorba de inchiderea grupelor care acum cativa ani au fost anuntate ca cele mai moderne, cele mai frumoase, cele mai bla, bla, bla...? Atunci nu s-a stiut de cheltuielile de incalzire? Cum ramane cu investitia de acolo? Ne permitem sa infiintam si sa desfiintam grupe din cinci in cinci ani in conditiile in care e mult mai greu sa-ti inscrii copilul la cresa in Oradea decat la doctorat la Sorbonica. "cei rămaşi vor fi relocaţi până la finalul lunii februarie". Domnule viceprimar, nu e vorba de obiecte de inventar, e vorba de 20 (daca Dvs. atat spuneti, din ce am auzit eu sunt 40) de copii, e vorba de 20 de familii. De fapt asta conteaza mai putin. Ieri amenintati ca se inchide un centru de recuperare pt. copii cu dizabilitati (la care s-a gasit o solutie doar dupa presiuni imense din partea parintilor), azi o cresa. Totul pe motiv de eficientizare financiara. Oare e chiar asa de scump sa avem un pic grija de copii si sa nu ne batem joc de familiile care contribuie si ele la impozitul record incasat de Primarie (in conformitate cu "laudatio de sine" de saptamana trecuta). Cresa noua, contracte noi, executanti noi dar beneficiarii principali sigur nu vor fi copiii si familiile...
Postat 05 Februarie 2013, 23:58 de cr
Rusine grasutule
100 de locuri noi in crese intr-un singur an ? Bravos , sunteti grozavi !!! Cam ce inseamna asta, vreo 3-4 apartamente la parterul unor blocuri ??? Nu va e rusine , nici niste crese nu sunteti capabili sa amenajati dupa ce la marit impozite sunt pe departe pe primul loc in lume. Rusine, va ganditi doar la salariile,sporurile si primele voastre.
Postat 05 Februarie 2013, 20:28 de tatic
Gandire profunda
Deci acum se muta copii de la o grupa din Oncea (dintr-o parte a orasului) in spatiul cresei de pe Bumbacului (cartierul Nufarul)... facem pariu ca din 20 de copii jumate vor renunta sa traverseze tot orasul... si gata rezolvat o parte... Apoi e scump pe gaz (8000 lei pe luna pe cladire) dar va fi foarte ieftin sa construiesti o cladire in Rogerius pentru 2 grupe (aprox. 40-60 de copii) maxim 3... si trebuie sa le faci bloc alimentar cabinet medical etc... Atunci va fi ieftin! P.S. pt. sustinatorii CET pe gaz ... daca Primaria nu poate scadea cheltuielile de incalzire la o cladire (cu centrala pe gaz) sub 8000 ron pe luna cum va face la CET-ul mare si NOU?!
Postat 05 Februarie 2013, 20:16 de Adi Oradeanul
Nivelul la care se ridica municipalitatea ramane cresa
Foarte bine ca vreti, ramane sa vedem daca puteti suprapune pe trei niveluri toate paturile micutilor, ca sa va puteti apoi lauda cu marile voastre realizari prin care intreiti dorintele primatei care va conduce.
Postat 05 Februarie 2013, 18:11 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON