URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2011, 13:47

Vicepreşedintele PSD, Valeriu Zgonea, îi anunţă pe bihoreni că "Moşul" USL le va bate la uşi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prezent în Bihor pentru a discuta cu PSD-iştii locali strategia pentru alegerile de anul viitor, vicepreşedintele PSD Valeriu Zgonea a anunţat vineri, la o conferinţă de presă, că după ce vor trece sărbătorile de iarnă social-democraţii vor lua la colindat casele din judeţ pentru a le explica oamenilor ce poate face USL pentru ei.

Zgonea a apreciat că bihorenii sunt mai deschişi spre PSD ca niciodată, astfel că rolul social democraţilor în următoarea perioadă e acela de a transforma încrederea oamenilor în voturi pentru USL.

"Ca să guvernăm trebuie să fim deschişi spre oameni, să aducem membri noi în organizaţii pentru a putea face faţă PDL-ului şi mitei pe care o vor împărţi ei în campania electorală. Trebuie de asemenea să fim un partid unitar, coerent şi disciplinat. Şi nu în ultimul rând, după sărbători trebuie să mergem în casele oamenilor şi să le explicăm ce poate face USL pentru ei", a spus Valeriu Zgonea într-o conferinţă de presă.

Valeriu Zgonea 1.jpgDeputatul a vorbit şi despre bugetul pe 2012 care urmează să fie votat în Parlament, afirmând că "va fi construit anume pentru clientela PDL, va umple buzunarele primarilor şi firmelor de partid pentru ca la viitoarele alegeri să aibă cu ce cumpăra voturi, la fel cum au făcut cu fondul de rezervă".

Răspunzând la întrebările ziariştilor, Zgonea a spus că Mircea Geoană şi-a semnat singur excluderea din PSD nerespectând statutul pe care el însuşi l-a votat. "În Bihor am luat parte la serbările de Ziua Naţională în trei oraşe diferite şi am văzut că au participat la ele capii a trei confesiuni religioase diferite din judeţ. Cum ar trebui să reacţionezi dacă un cap al bisericii ar trece de la o confesiune la alta?", s-a întrebat retoric Zgonea, care a mai opinat că dacă se va respecta legea judecătorii Curţii de Apel vor da funcţia înapoi social-democraţilor iar dacă nu se va întâmpla acest lucru, preşedinţia Senatului va fi recuperată după alegeri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
replica IV la @Bihorean
Cel cu nick name-ul @Bihorean i-a mai du-te tu bah drecului !SICTIR bah desteptul soulii! :))=))@Bihorean scriu pe forumul acesta eBihoreanul de 6 ani,fata de tine care scrii la comanda ca si postac de partid PSD Bihor ,care le scrie celor ce scriu contra PSD Bihor.Bihorean intodeauna am scris ADEVARUL si DREPTATEA faptelor si lucrurilor din PSD Bihor ,si nu am mintit cu nimic ,nu am facut nimic rau ,dar am sa-ti arat cum NIMIC o sa fie si PSD Bihor si la voturi si la credibilitate.Bihorean popincuristul PSD Bihor se scrie ,,arborele geneaologic `` nu ,,arborele meu genetic `` care la tine este handicapat si matern si patern(Homo handicapatus ) si specimen ca si tine este dezvoltat in ultimii 22 de ani popincuristi de partid PSD, oportunisti ,profitori,.hoti ,spagari ,smenari ,curvari ,si alte calitati de astea de rusine pentru societate :))=)).Bihorean bucura-te bah ca esti un ultim specimen din Homo Handicapatus pe cale de extinctie din evolutie si care trebuie ocrotit de catre PSD Bihor:))=))@Bihorean inca odata RUSINE sa-ti fie ca batjocoresti iarasi un roman simplu sarac si cinstit ca si Ion Iliescu !RUSINE sa- ti fie !:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 05 Decembrie 2011, 07:24 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, esti singurul specimen "homo sapiens" capabil sa coboare sub limita absoluta a prostiei, insistand a te numi Romanul simplu. Continui a jigni oameni, pe care nu-i cunosc personal, fara a preciza ce rau ti-au facut, tie sau familiei tale. De asemenea, insisti a te considera un simplu membru PSD, detinatorul dreptatii si adevarului, dar, in acelasi timp, iti ameninti partidul cu distrugerea credibilitatii. Un presupus om ca tine, nu inseamna nimic pentru cei din jurul lui, chiar si familia ta cred ca s-a saturat sa-ti suporte nebunia. Sper ca Dumnezeu sa-si puna mila cu tine, romane, inainte de a te compromite, definitiv si ireversibil, inainte de a face rau celor apropiati tie! Romane, dintr-un om de nimic, ai ajuns de rasul lumii! Acesta este castigul tau de 22 de ani, romane! Ma bucur ca in arborele meu genetic nu exista specimene de genul tau, Romanule simplu!
Postat 04 Decembrie 2011, 20:56 de Bihorean
"Epoca verde-portocalie." Ep. "Buget portocaliu".
O activitate politică necesară şi eficientă pentru câştigarea viitoarelor alegeri de către USL: Explicarea la concret, în mod punctual, detaliat şi pe înțelesul tuturor categoriilor sociale de votanți, a acestui mecanism de sifonare a banului public, BINE pus la punct în actuala Epocă.
Postat 04 Decembrie 2011, 19:49 de stefan
replica III la @Bihorean
@Bihorean am sa-ti scriu o replica decenta fara obscentati sexuale si trimiteri in originile tale handicapate materne si paterne,pentru ca o sa ma cenzureze pe forumul acesta Ebihoreanul.@Romanul Simplu este un roman simplu insetat de ADEVAR si DREPTATE,un simplu membru de partid PSD care nu suporta jignnirile aduse romanilor simpli de catre Pavel Emilian alias PEPEa Homosexualul si familia sa ,tatal sau Pavel Florian senior si fiul sau Pavel Florian junior scriind despre romanii simpli ca sunt ,,cretini ,stupizi ,absurzi ,timpiiti`` asa-i caracterizeaza familia Pavel pe romanii simpli, RUSINE sa le fie ! @Bihorean i-a de aici ,,Doamne te ajuta!Doamne te ajuta ! ori mai bine sa te fouta ! Bihorean nu te uit bah, fii sigur de asta bah! :))=))Bihorean sa-ti fie RUSINE!RUSINE!RUSINE!ca batjocoresti un roman simplu din ROMANIA ,si o sa-ti arat cum se distruge credibilitatea PSD Bihor prin comentarii contra PSD Bihor care vor arata ADEVARUL si DREPTATEA din spatele vorbelor liderilor din PSD Bihor care alearga dupa functii politice si interesul lor si nu sunt interesati de romani simpli ,simpli membri PSD votanti fideli ai PSD Bihor .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Decembrie 2011, 19:14 de Romanul Simplu
Merita un neica-nimeni atata ,,atentie'' ?!
@bihorean, @roman..... Ce naiba-l bagati in seama pe tembelul asta ? Sunt in fiecare partid oameni de valoare, insa astia au decenta si bun simt, lucruri complet straine acestui ,,vice'' cocotat mult prea sus pt. (non)valoarea lui. Uitati ce a declarat invatatoarea lui despre el :,,Asa cum mi-a dovedit si ulterior mi-a confirmat, sus numitul este un imbecil intr-ale legislatiei si ale politicii. Daca pana acum cativa ani prefera sa spuna ca este omul din umbra si ca "nu toti sunt facuti sa iasa in fata", iata ca acum isi schimba lutul si deveni numai bun ca orator PSD-ist. Ce vorbeste insa, e cert ca sunt prostii!''. Culmea idioteniei a atins-o (pana acum, in viitor....) la 25 oct. in parlament, atunci cand i-a dat si apoi i-a luat (smenar, ce mai !) MS Regele Mihai tinicheaua, aia cu care si-a batut prostanacul joc de Rege !
Postat 04 Decembrie 2011, 17:31 de pinonel
@Romanul Simplu
Romane, ai fost, esti si vei ramane un biet frustrat, un obsedat fata de niste oameni pe care eu nu-i cunosc, dar pe care-i jignesti intr-un mod incalificabil, fara a-ti raspunde ineptiilor tale bolnave. Tu nu poti face rau nimanui, pentru ca nu te ia nimeni in seama, iti doresti sa fii considerat un roman simplu, cum, de altfel sunt majoritatea bihorenilor, insa, spre nenorocul tau, ti-ai dat singur un nume care nu ti se potriveste. Drept urmare, nu mai batjocorii, prin ceea ce debitezi, adevaratul sens a ceea ce inseamna, de drept si de fapt, roman simplu. PSD-ul, si nici alte partide, nu are nevoie de tine, cred ca, inclusiv familia ta, s-a saturat de un om care face umbra pamantului. Tu nu esti, romane, un biet muritor de rand, ci un trantor al zilelor noastre, care, din pacate, traieste bine pentru a face rau semenilor sai. Dumnezeu, nu va uita de tine, romane!
Postat 04 Decembrie 2011, 15:48 de Bihorean
Replica II la @Bihorean
Cel cu nick name-ul @Bihorean ratatul dreacului lasa sa fiu eu @Romanul Simplu prostanac asa ca si Mircea Geoana Prostanacul,fii tu destept,dar fii sigur ca tot ce am scris pina cum impotriva PSD Bihor este NIMIC pe linga ce urmeaza sa scriu in presa on line ,pe toate forumurile locale si la toate ziarele locale ,ca sa distrug si ultimul cuvint de credibiliate a PSD Bihor:))=))@Bihorean eu @Romanul Simplu mi-am scris numele aici pe forum,iar numele tau @ Bihorean este PEPEa Homosexualul alias Pavel Emilian consilierul judeteanPSD facut la apelul bocancilor prin plecarea ex consilierului Ioan Mang senator PSD in senatul ROMANIEI@Bihorean sa-ti raspund afirmativ la toate acuzele sa creasca inima-n tine si sa mori dreacului :))=))Romanul Simplu scrie ADEVAR si DREPTATEA .@ Romanul simplu ca si alti romanii simplii,,nu inseamna ceva pentrucineva ` ,,bihorenii nu au nevoie`` nu esti ...decit un biet muritor de rind`` dar nici pentru PSD Bihor nu vor conta(romanii simpli) ,problema este ca voturile romanilor simpli vor conta si vor fi CONTRA PSD Bihor:))=)).@Bihorean ,,sa traiesti bine `` chinuiteai groaznic , ca sa te chinuiestigroaznic :))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Decembrie 2011, 14:42 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, nimeni nu poate cobori sub limita absoluta a prostiei, numai tu te chinui sa intri in Cartea recordurilor, dar, din pacate, nu esti bagat in seama. Daca Geoana va infiinta Partidul prostanacilor, in Bihor poti deveni, cu siguranta, lider, avand si tu posibilitatea sa apari pe vreo lista electorala, iar, noi, amarastenii, poate iti vom afla adevarata identitate, desi putem dormi linistiti din partea acestei griji. Nu stiu daca insemni ceva pentru cineva, dar, fii sigur, bihorenii nu au nevoie de tine. In viata publica nu ai fost, nu esti si nu vei niciodata decat un biet muritor de rand, care s-a suparat pe sat si nu stie de ce. Sa traiesti bine, romane, dar nu mult, chinultau este groaznic!
Postat 04 Decembrie 2011, 13:19 de Bihorean
replica la @Bihorean
@Bihorean eu @Romanul Simplu numa agit scriu numai ADEVARUL si DREPTATEA faptelor din PSD Bihor.@Bihorean fii sigur ca dupa faptele mele de dreptate si adevar scrise in presa locala si centrala nu voi fi pe listele electorale ale PSD Bihor,dar nici campanie electorala pentru PSD Bihor si P USLA nu voi face :))=))@Bihorean postacii PSD sunt asemeni lui PEPEA Homosexualul alias Pavel Emilian ca tot s-a mindrit la TVS la emisiunea`` Cinemaniac ,,ca nu munceste nicaieri ,si este persoana fizica ..homosexuala care munceste pe unde poate :))=)) @Bihorean votul meu a lui @Romanul Simplu si alte multe voturi,,social democrate`` nu vor fi ale PSD Bihor si ale USL vor fi ale Prostanacilor lui Mircea Geoana Prostanacul de care toti v-ati dezis ca nu va este lider ,cu toate ca omul acestaMG v-a facut oameni in PSD si v-a dat functii de conducere ca altfel erati la munci de cea mai joasa speta WCuri ,boude,kakashtoare,curatati totii cei din conducerea PSD Bihor inclusiv senatorul PSD Ioan Mang la care i-a iertat 2 ani de interimat :))=)) @Bihorean sa traiesti bine bah !,...dar cu mataa care te-o facut ,sa trai i bine intr-un incest continuu:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Decembrie 2011, 12:41 de Romanul Simplu
@Romanul Simplu
Romane, nu te mai agita, noi, adevaratii amarasteni, nu asteptam oameni ca tine pe listele PSD, respectiv USL! Prostanacii au fost exclusi din PSD, la ce ar avea nevoie partidul de oameni dusi cu pluta. USL nu are nevoie de votul celor care-si ascund identitatea sub numele de Romanul Simplu. Cu sau fara votul tau, USL va castiga alegerile, iar tu, romane, vei ramane vesnicul nemultumit, precum prostul care s-a suparat pe sat. Romane, tu ai nevoie de un singur lucru, de sanatate, iar Dumnezeu sa ti-o dea in schimbul mintii pe care ti-a luat-o. Sa traiesti bine, romane!
Postat 04 Decembrie 2011, 10:29 de Bihorean
replica la articol lI
Valeriu Zgonea avenit in Bihor si le-a facut ,,training PSD`` ,dar pentru ce ?ca bihoreni si asa voteaza PDL si PNL si numai in primariile PSD vor vota PSD ,daca vor vota ?:))=))Am mai zis asta pe forum ,Dece sa votam PSDsi alianta PUSLA?Ca sa ramina tot cei din conducereaPSD la conducere si noi tot simpli membri de partid sa raminem ?tot aceeasi care care sunt acum din PSD vor fi si in consiliul local oradean,obezul Muresean,raraitu Hossu,si alti si la fel si cei din consiliul judetean secretaru Radu,Iuhasul,batrinu Retregan,homosexualul Pepea Pavel Emilian, exceptie va face Mihai Bar care este dusman de moarte cu senatorul PSD Ioan Mang si nu va fi pe lista ,si atunci pentru ce sa votam PSD Bihor tot aceeasi oameni daca nimic nu s-a schimbat ,si nu se va schimba ?:))=)). Ce crede ca olteanul asta Valeriu Zgonea ca vine si face manipulare de opinii si electorat in Bihor?La trainingul acela PSD cu bihorenii au foist nbumai cei din conducere care au interes la urmatoarele alegeri un loc pe liste eligibil ,primari consilieri ,si in rest simpli membrimilitanti ai PSD nici nu au fost acolo,SICTIR conducerea PSD Bihor,da-va dreacu!:))=) Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Decembrie 2011, 09:51 de Romanul Simplu
Cum e turcu-i si pistolul....
N-am votat si nu voi vota niciodata psd-ul, dar asta-i alta poveste ! Imi place ,,respectul'' pe care-l arata ,,centrul'' (poanta &co) bihorenilor ! Nu cred ca este in psd, dar nu bag mana-n foc, un sefut mai tembel si mai idiot, dar cu atat mai fudul, precum acest zgonea ! Omul este de o incultura si de o prostie crasa, acestea, altoite pe caracterul tipic oltenilor/sudistilor, au dus la o promovare binemerita a ipochimenului. Adica ce credeati, ca vanghelie e unic in psd ?!
Postat 04 Decembrie 2011, 08:10 de .
Speranta politica.
Intentia de vot nu inseamna incredere si, cu atat mai putin, vot efectiv. Singura speranta a USL-ului ramane calitatea oamenilor pe care-i vor propulsa pe listele de alegeri in 2012.
Postat 03 Decembrie 2011, 12:55 de safe
abia astept
abia astept sa-mi bata la usa un comunist din psd,O S-AL ASTEPT CUM SE CUVINE CU TOPORUL
Postat 02 Decembrie 2011, 21:02 de mos
replica la articol
Valeriu Zgonea manipulatorul de opinii ale bihorenilor , da-te dreacului de oltean borat ce vii sane comanzi!:))=))Multi lideri PSD bihoreni au mers la scoala de primavara ,de vara,de toamna,de iarna unde acesta Valeriu Zgonea explica chiar daca mintea cu nerusinare ca numai PSD are dreptate si celelalte partide NU,mani pulator de opinii.:))=))Mircea Geoana la facut om si pe el si pe senatorul PSD Ioan Mang si acuma-i intorc spatele .A fost cu PSD Bihor la ceremoniile de ziua nationala a ROMANIE dar macar o coroana de flori o jerba ,un buchet de flori sa fi dus in amintirea eroilor neamului,nu a dus NIMIC,asa ca de obicei cum face filiala PSD Bihor au mers cu tinerii din TSD sa-i apere de multime sa nu fie huiduiti si linsati:))=)).PSD Bihor ,Valeriu Zgonea nu aveti voi treaba cu Dumnezeu,confesiune ,credinta ,biserica si popii voi aveti treaba cu electoratul bihorean si sa le explicati cum aristocratia PSD o sa va conservati functiile de conducere din PSD cu alianta asta PUSLA si sa va voteze ca nu-i mai reprezentati pe cei multi si saraci socialdemocrati ci va reprezentati pe voi aristocratia din conducerea PSD ,SICTIR bah oltene!:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 02 Decembrie 2011, 15:04 de Romanul Simplu
erata
"l-am dat afara"!
Postat 02 Decembrie 2011, 14:23 de dante
ma rog...
eu de mult tot sper sa-mi bata la usa Mos PD-L! Parol, le-as lua mita(???!!!)si as vota cu USL(mai aripa PNL dar oricum PSD-ul este super fata de PD-L!). dar nu-mi bate! a mai batut acum cativa ani un Mos care a crezut ca e de mare IMPACT dar l-a dat afara!
Postat 02 Decembrie 2011, 14:22 de dante
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON