URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2014, 16:41

Veşti bune de la CNADNR: Podul Densuşianu va fi finalizat, iar insulele criminale de pe DN 79 modificate!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Insulele "criminale" de pe Drumul Naţional 79, Oradea-Arad, care au provocat în ultimii ani zeci de accidente rutiere, multe mortale, se refac, iar Podul Densuşianu, din Ioşia, ar putea fi redeschis traficului în vara anului următor, a anunţat, miercuri, Prefectura Bihor.

"Vă facem cunoscut faptul că, începând din data de 17 iunie 2014, pe DN79 Bihor, unde se găsesc un număr de 11 insule de calmare, s-au demarat lucrările pentru dezafectarea acestora şi adaptarea lor conform cerinţelor şi solicitărilor transmise CNADNR", arată un comunicat al instituţiei.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu aduce veşti bune şi în ce priveşte reluarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a Podului Densuşianu, închis în 2011 traficului rutier în urma unei expertize care a scos la iveală necesitatea unor lucrări la structura de rezistenţă.

"Conform declaraţiilor făcute în conferinţa de presă de la Oradea din data de 11 mai 2014 ale domnului Dan Şova, Ministrul Transporturilor, directorului CNADNR, Narcis Neaga şi Eugen Cecan, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj, s-au alocat sumele necesare efecturării serviciilor de proiectare şi execuţie la obiectivul Drum de centură în municipiul Oradea - etapa a II-a Reparaţie capitală Pod peste Crişul Repede Km 1+731 (Podul Densuşianu), respectiv valoarea estimată a achiziţiei este de 4.320.420,00 lei (fără TVA) şi valoarea estimată a achiziţiei este de 5.357.320,80 (TVA inclus), 1.208.481,83 euro (TVA inclus)", mai arată comunicatul.

Documentul precizează şi graficul estimat pentru intrarea în reparaţie a podului. Asfel, perioada 23 mai - 7 iulie 2014 este alocată pentru întocmirea documentaţiei, respectiv pentru publicarea acesteia pe SEAP, iar primirea ofertelor, procedura de achiziţie şi semnarea contractului de lucrări este programată în perioada 8 iulie-7 august 2014.
Etapa de proiectare, obţinere avize şi autorizaţie de construcţie ar urma să se desfăşoare până pe 10 octombrie, după care execuţia propriu-zisă a lucrărilor este programată să se desfăşoare 6 luni efective de lucru, în perioada 10 octombrie - 15 noiembrie 2014, respectiv 15 martie - 10 august 2015.

Citiţi pe aceeaşi temă:

"Ministrul Şova a venit la Oradea cu o "tolbă" de noutăţi. Printre ele: Tronsonul Borş-Suplacu de Barcău al Autostrăzii va fi gata până în 2016"

"Insule mortale: Un şofer de TIR a murit, după ce s-a răsturnat lângă o alveolă de calmare din Gepiu"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cum mama dracului
se face ca toate chestiile care trebuiau facute iarna (documentatii, proiectare licitatii) se fac vara, iar lucrarile se desfasoara ...cum altfel, iarna. Caz tipic de cretinitate romaneasca.
Postat 18 Iunie 2014, 23:12 de anticomunistul
"... ar putea fi ..." !?!
Ministerul a comunicat Prefecturii iar aceasta a comunicat mass mediei care, la rândul ei, ne comunică şi nouă ştirea deceniului XXI pentru Oradea, cum că ... "... ar putea fi ..." !?! Faceţi măi amatorilor ce trebuie şi, abia după aceea, puteţi să ne comunicaţi că aţi terminat şi voi ceva palpabil !?! Fiind nişte "demni" urmaşi ai clasei muncitoare, mai lăsaţi teoriile şi arătaţi ce ştiţi în practică !?!
Postat 18 Iunie 2014, 17:10 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON