URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 August 2011, 13:06

Vasile Blaga şi Ioan Mang, pe lista neagră a senatorilor care fac afaceri cu statul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe portalul anticorupţie al Alianţei pentru o Românie Curată a fost postată o listă a senatorilor români care se află în situaţie de incompatibilitate, întrucât firmele pe care le conduc, personal sau prin intermediul unor membrii ai familiei, fac afaceri cu statul. Printre senatorii care sunt în această situaţie se găsesc şi doi bihoreni, democrat liberalul Vasile Blaga şi PSD-istul Ioan Mang.

Vor să denigreze parlamentul

Conform Alianţei pentru o Românie Curată, Ioan Mang a câştigat în ultimii doi ani din afacerile cu statul 173.000 de lei, prin intermediul a trei firme la care are acţiuni împreună cu fiul şi cu soţia.

Potrivit declaraţiei de interese, SC DEC SRL Oradea (produse software, licenţe antivirus, comercializare calculatoare) la care Mang este asociat împreună cu soţia Gerda Erica a încheiat în 2010 şi 2011 contracte cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor, Primăria Oradea, Primăria Ştei, Curtea de Apel Oradea şi OTL, în valoare totală de 45.000 lei.

Cea mai bănoasă afacere a familiei Mang a fost cea a firmei care se ocupă cu furnizarea de echipamente IT, Key Ticket Solutions SRL, deţinută de fiul senatorului, Ioan Alexandru. Societatea a primit trei contracte de la Primăria Ştei, Universitatea Politehnică Timişoara şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, cu o valoare cumulată de aproape 100.000 de lei.

Ce-a de-a treia firmă trecută în declaraţia de interese a lui Mang este cea a soţiei sale Gerda Erica şi a fiicei lor, Gheorghişor Claudia Alina, Tipografia GrafX SRL Oradea, care a încheiat contracte în valoare de 28.000 lei cu Primăria oraşului Ştei şi Curtea de Apel Oradea.

Contactat de BIHOREANUL, senatorul susţine că nu există nicio incompatibilitate între funcţia pe care o deţine şi afacerile pe care le fac firmele la care este acţionar. "Ceea ce se încadrează la capitolul incompatibilitate este prevăzut în lege. Or, după lege, nu se poate vorbi despre aşa ceva în cazul meu. Cred că în spatele acestor liste sunt nişte oameni care vor să distrugă democraţia în România şi să denigreze Parlamentul şi parlamentarii", a spus Mang.

Blaga se ocupă de transporturi. Sanitare...

Al doilea bihorean de pe lista Alianţei pentru o Românie Curată este fostul ministru al Internelor Vasile Blaga, actual senator PDL de Bucureşti.

Potrivit ultimei declaraţii de interese, Agathe Cristina Rudeanu, fiica lui Vasile Blaga, a câştigat în 2011 patru contracte cu statul. Firma Axis Emergency SRL din Deva a încheiat cu Casa Naţională de Asigurări de Sănatate un contract pentru "prestări servicii transport sanitar", cu o valoare de 3.000 de lei. Un contract similar a fost încheiat şi cu Consiliul Local Buftea pentru care a încasat 10.450 de lei.

De asemenea, Spitalul Judeţean Deva şi Spitalul Municipal Hunedoara au încredinţat aceleiaşi firme contracte de "servicii transport medical" pentru 1,79 lei pe km.

Aşa cum a arătat BIHOREANUL, săptămâna trecută, Alianţa pentru o Românie Curată a publicat pe acelaşi portal şi lista deputaţilor care fac afaceru cu statul. Printre aceştia se află şi bihorenii Sorin Ioan Roman (PSD) şi Derzsi Akos (UDMR).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
pentru LAND
Auzi LAND, fratii Micula nu au nici o legatura cu PNL ul.Partidul National Liberal are o vechime de peste 100 ani iar faptul ca Cornel Popa este rudenie cu fratii nu este vina lui, ei il pupa in cur pe Base si il finanteaza,de aceea nu-si platesc datoriile catre stat ca au sustinere de la guvern.Tu esti un securist notoriu fara ecou,nimeni nu te baga in seama LAND, sugi p.
Postat 25 August 2011, 08:58 de anonim
furtuna intr-un pahar cu apa
sincer nu inteleg de ce se face asa mare tam tam pentru aceasta lista, este deja cunoscut faptul ca acesta alianta ca si multe altele sunt slugi la basescu se apuca si urla la comanda. acesti asa zisi deontologi nu au comentat nimic cand presedintele romaniei s-a apucat sa faca aprecieri si prognoze privind o alianta politica incalcandu-si statutul apolitic si uitand ca printre principalele lui atributii este si ceea de mediere.Ca aceste firme care apartin unor oameni politici au afaceri cu statul nu reprezinta din punctul meu de vedere o problema, atata timp cat au respectat legislatia. e o activitate economica bazata pe cerere si oferta daca exista dubii sa faca bine cei care incearca sa denigreze un om respectabil pe senaturul Ioan Mang, sa sesize organele competente cu aplicarea justitiei portocalii.
Postat 25 August 2011, 08:41 de petru
Unde or fi ”turele” şi ”reginele” de pe ”tabla de joc” a şpăgii instituţionalizate?
Dacă cei de la ”Alianţa pentru o Românie curată” sau/şi de la DNA, vor ajunge să demaşte şi să înfiereze, cu ”mânie proletară”, parlamentari din (actuala) opoziţie, aflaţi în incompatibilitate cu statutul lor de parlamentar, pe motiv de afaceri cu statul, la sume similare unei poşetuţe, hăinuţe, sau perechi de pantofi de marcă a distinselor dna Nuţi şi dşoara EBA, nu ar mai surprinde multă lume. Cred, însă, că şi pe cei fruntea UE, iar surprinde o judecată şi sentinţă definitivă dreaptă a vreunei ”ture” şi, mai ales, ”regine” din sistemul şpăgii instituţionalizate.
Postat 24 August 2011, 17:16 de stefan
Portalul Aliantei
Alianta pentru o Romanie Curata are pe portal afisate doua liste. Una este cu deputatii care fac afaceri cu statul si cealalta cu senatorii care fac afaceri cu statul. Va invit sa va uitati pe acele liste si daca veti gasi acolo un senator sau un deputat din Bihor despre care nu am amintit (indiferent de partidul din care face parte), inseamna ca am gresit. Nu eu am facut listele. Am incercat doar sa le documentez pe plan local. Tocmai de aceea, in masura in care mi-au raspuns la telefon, le-am dat posibilitatea politicinilor bihoreni care au aparut pe acele liste sa explice de ce au fost trecuti acolo si care este parerea lor cu privire la obiectivitatea celor care le-au facut.
Postat 24 August 2011, 13:15 de IchimV
vasilika PENELIST:))
vasilika ei baga in buzunar tu ii ajuti, bravvva act de barbatie , asa DA! SUSTINETI falamnzii sa stranga pentru noi TOTII:)) ce e facut din banul public e al nostru al tuturor , va multumim VISTERNICI ca ne paziti averea :)))
Postat 24 August 2011, 10:35 de anka
Toti o apa si-un pamant
Mang a facut afaceri cu statul inca inainte de-a intra-n politica. @comentatorul "Bihoreanu": poti spera mult si bine sa tina Mang cu tine si cu restul bihorenilor, caci Mang nu-si plateste cu lunile nici macar angajatii si nu-l intereseaza decat profitul sau si al familiei sale iar pentru asta s-ar alia si cu dracu'. @Romanul Simplu: nu-s mai buni unii politicieni decat altii. Toti politicienii isi urmaresc interesele personale si nici ca le pasa de popor. Dar asta nu este vina autorului acestui articol si nici a presei si jurnalistilor in general. Poporul e dezbinat si are (inca) iluzia ca un politician e mai bun decat altul. Oamenii isi pierd vremea luand partea unuia sau altuia iar pe fondul acesta politicienii si smecherii prospera. Nu mai fiti fraieri!
Postat 24 August 2011, 10:07 de Sandu
Mang nr.1
subiect de doi lei prin care se incearca o penibila denigrare a unui om respectabil-senatorul Ioan Mang. m-am uitat peste articol care e marea problema are omul afaceri printre clienti se numara si institutii ale statului roman, nu vad care e problema fratilor e senator din opozitie , firmele au participat la licitatii si au castigat, cat despre asa zisii deontologi care ne tin lectii de morala sa vina si sa ne spuna cata publicitate primesc din partea primariei si a consiliului judetean si a firmelor de casa ale celor care conduc judetul. m-ai lasati-ma cu falsa morala, daca erau si cele mai mici suspiciuni de probleme DNA-ul lui base era deja peste senator
Postat 24 August 2011, 08:48 de ion
replica la articol si la jurnalistul saptamanalului,, Bihoreanul`` Vasilica Ichim
Jurnalistul sapatmanalului ,,Bihoreanul`` Vasilica Ichim numai de partidele PSD Bihor si PDL Bihor vorbesti in articol?De ce nu vorbesti si de partidul tau iubit PNL Bihor ?Pentru ca te-au platit ca sa-i vorbesti de rau pe celelalte partide ?BAH Vasilica Ichim dar de primarul orasului Oradea PeNaLul Ilie Bolojan de ce nu ai scris ca in intervalul4-10 august a fost in SUA statul Atlanta ca sa-si treaca pe nume 4 case cumparate aciolo in anul de criza 2010 cu 400 000 de dolari ,de ce nu ai scris asta bah Vasilica ?:))=)).BAH Vasilica dar de viceprimarul PeNaL Gheorghe Carp care a fost in SUA 2 saptamini trimis de faraonul Bolojan inaintea lui ca sa-i rezolve problemele ,de ce nu ai scris bah ?:))=)Senatorul PSD Ioan Mang cit de rau este ?tot al nostru este ,al PSD Bihor !:))=)da cit a furat Bolojan Ilie faronul?:))=)iBAH jurnalistul Vasilica Ichim cu articolele tale incerci ca sa pescuiesti in ape tulburi rechinii,dar nici macar o amarita de plevusca marunta nu prinzi ,spune-i directorului tau sa-ti faca o sanctiune de salar, 50 % ar fi de ajuns ca faci umbra degeabpamintului,bah asta-i pentru articolul trecut ,stii tu care ?:))=))Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 August 2011, 06:48 de Romanul Simplu
Cata corectitudine!!!!
Chiar asa frica le e unora de Mang ca va platesc sa-l atacati mereu?!Asta e unul din putinii oameni politici din Bihor care are minte si si gandeste cu ea.Era omul cel mai bun pentru primaria Oradea nu un FUM ca Bolojan.Ati vazut ce casa are Cornel Popa?.Credeti ca din salar a facut-o?!E un MARE MINCINOS!!!Cat a furat asta cand PNL era la Guvernare....daca asa va face si in judet ajungem clar in faliment!!!!Dl Blaga nu cred ca se va intoarce in Bihor sa candideze la presedentia CJ, stati linistit dl Popa!!!!Vi se vede disperarea de la o posta.Dl Mircea nu poate fi obiectiv cand unii sponsorizeaza asa mult acest ziar iar altii deloc, fiti seriosi!!!Dl senator Ioan Mang tineti-o tot asa, in ciuda celor care mor de invidie!Si reclama de genul celei de mai sus aduce un plus de notorietate si e si pe gratis!!!Nu trebuie sa aveti pretentii mai mari de la unii, banuiesc ca stiti cat valoreaza.Tineti aproape de noi, de locuitorii judetului Bihor!Restul sunt doar vorbe!
Postat 24 August 2011, 01:27 de Bihoreanul
nu vedeti pe langa faptul ca ii mai si platim ca senatori
COMUNISTY ne conduc, traiasca CEAUSESCU si POPORUL!Haidati faceti alai ca vine RAHATII care va umilesc zi de zi si va asupresc si va obliga sa le harniti si neamul pana la finii:))) ELENA vine cu decolteuri poate obtine un vot mai gras :))) vai cum de ii putem suporta CRurveturile ne conduc, bravoo!
Postat 23 August 2011, 19:11 de muritori de rand
nu vedeti pe langa faptul ca ii mai si platim ca senatori
ne obliga sa le intretinem si familile, MURITORI DE FOAME sunteti, ce sa mai zicem noi atunci:)))) MURITORI de foame Senatorii de Romania!
Postat 23 August 2011, 19:08 de muritori de rand
facuta de mantuiala
dar tOTII din politica fac afacerii su STATUL de aceea si stau sa va suggga taxele ca tantarii, Nu este un om in POLITICA si sa nu traisca din taxele voastre, asta e politica PARVENITISM purr, locuri de munca si banii MILIOANE merg in familile lor, JOS COMUNISTY , sacalii si hienele, jos cu ei, revolutia din 89 va fi NIMIKA! o sa ne macelarim intre noi, ne am saturat de atata HOTIE, o sa ardem totul nu vrem nimik din ce e al hotiilor o sa le darama si distrugem, SUNT ale noastre, asa gandim SUNT ALE TUTUROR .
Postat 23 August 2011, 19:01 de da munca facuta de m
pd+psd egal fsn
land, vorbesti prostii. mai documenteaza-te inainte de-a posta si hai cu liste complete si nu amestecate aiurea!
Postat 23 August 2011, 15:19 de mircea
Doi de un leu
USL, cind apar Ponta si Antonescu, este precum CEATA LUI PITIGOI. DAI INTR-UNUL SI SAR DOI.
Postat 23 August 2011, 15:03 de Alms
Securismul de rit nou
Mai Mircea, tu trebuie sa fi obiectiv, nu sa-ti manifesti doar ura fata de PSD si PDL. Concret, vrei sa stii citiva dintre securistii PNLului ? Toti cei adusi de fratii Micula in politica, incepind cu Popa Cornel si ceilalti 7 haiduci din bazinul Stei-Beius. Apoi urmeaza cei inca nedezvaluiti, cum ar fi Carp, Bolojan, alaturi de cei 3 consilieri municipali si 4 consilieri judeteni care au dosare la CNAS. Asa ca mai studiaza tinere si ai sa afli ca leaganul securismului de rit nou a fost stabilit in perioada 1989-1992, aducind in fata oameni ca fosti securisti Quintus, Catarama, Patriciu, etc, etc, etc. Si sa nu-i uitam pe cei din mass media de astazi. Dar asta in alt capitol.
Postat 23 August 2011, 14:31 de Land
pd+psd egal fsn
normal, doar pd si psd sunt frati, apucaturile sunt aceleasi. numai idiotii ii cred pe pedisti de dreapta si anticomunisti. niste securisti imputiti si unii si altii.
Postat 23 August 2011, 13:49 de mircea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON