URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Iunie 2010, 08:10

Vasile Blaga, probleme în familie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Renunţarea democrat-liberalilor la afacerile cu statul este o grea piatră de încercare. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, s-a văzut în postura de a-i cere ginerelui să renunţe la a mai participa la licitaţii cu firme de stat. Declaraţia a fost făcută marţi seară, în emisiunea "La Ordinea Zilei".

Vasile Blaga susţine că ginerele său nu l-a anunţat că firma sa va participa la o serie de licitaţii cu firme de stat, pe care de altfel, le-a şi câştigat. Ministrul de Interne i-a cerut acestuia să rezilieze contractele pe care tocmai le câştigase.

"Faptul că are activitate privată nu mă deranjează, dimpotrivă, nu îi doresc să lucreze la stat. Faptul că are o activitate în această zonă, a unor firme de pază şi ordine, din nou nu mă deranjează. Lucrează 160.000 de oameni în astfel de firme. Faptul că a participat alături de alte firme la două licitaţii mă deranjează. Şi i-am spus lucrul ăsta. I-am spus că, atât timp cât eu am o funcţie publică, să nu mai participe la nicio astfel de licitaţie, pentru că oricum va fi interpretabilă. Poate s-o facă şi de gratis, ea va fi interpretabilă, indiscutabil. Şi pe cât posibil, dacă există posibilitate, şi cred că există, să se retragă din cele două licitaţii", a spus Vasile Blaga.

Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu, este nepotul lui Mihail Rudeanu, fost preşedinte al CJ Hunedoara, ex-lider judeţean al organizaţiei PSD şi cuscru al fostului preşedinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie. Soţul Agathei e patronul unei firme de pază, care a încasat într-un singur an 10 milioane de lei în urma unor afaceri cu mai multe companii de stat. Ministrul de Interne a mai precizat că nu ştia de existenţa contractelor înainte ca ele să fie realizate.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, Blaga a fost "împuns" şi pe tema pazei casei sale de la Oradea, despre care se ştie că se află în supravegherea Poliţiei, de când proprietarul este ministru la Bucureşti. Politicianul a spus că şi-a lăsat casa pe seama poliţiştilor, şi nu a SPP-ului, tocmai pentru că are încredere în subordonaţii săi, chit că liderul sindical tocmai îl atenţionase că oamenii legii nu îşi vor face datoria la fel după reducerea de 25% a salariilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
detaliile nelipsite Blaga e prea mult mai bine BALAGA...
Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu (PSD), a oficiat, sâmbătă, cununia civilă a fiicei secretarului general al PDL Vasile Blaga, Agathe, care s-a căsătorit, cu Ionuţ Rudeanu, la petrecerea de la Palatul Ştirbey urmând să participe preşedintele Traian Băsescu, alături de liderii PDL. Cununia civilă a lui Ionuţ Rudeanu cu Agathe Blaga a fost oficiată, la Primăria Sectorului 2, de către primarul Neculai Onţanu. Iniţial, acest eveniment fusese programat a avea loc la Primăria Generală, pentru a fi oficiat, se pare, chiar de către Vasile Blaga, în cazul în care ar fi câştigat Capitala. Fiica cea mare a lui Blaga, Agathe, şi Ionuţ Rudeanu s-au căsătorit religios la Biserica Sfântul Elefterie, iar petrecerea va avea loc la "Domeniul Ştirbey", din Buftea. La cununia religioasă au participat şi democrat-liberalii Valeriu Stoica şi Mircea Toader. Înaintea ceremoniei de la biserică, Blaga s-a declarat "foarte emoţionat" de nunta fiicei sale. "Este o vorbă: niciun ginere nu este prea bun pentru un tată de fată", a glumit el, urându-le tinerilor căsătoriţi să aibă o căsnicie la fel de fericită ca a lui. Vasile Blaga a mai spus că îşi doreşte "cel puţin" trei nepoţi. "Mie îmi pare rău că am avut numai doi copii", a recunoscut el. Întrebat de unde şi-a cumpărat costumul, liderul PDL a răspuns mirat: "De la magazin!". La petrecerea de la "Domeniul Ştirbey", la care au fost aşteptate peste 600 de persoane, au fost chemaţi toţi liderii PDL, precum şi foştii şi actualii colaboratori ai lui Vasile Blaga, printre care și fostul primar al Oradiei, Petru Filip. Deşi invitat de seamă la eveniment, preşedintele Traian Băsescu nu a fost prezent. Tinerii căsătoriţi îi au ca naşi pe Elena şi Florin Muntean, precum şi pe Cristina şi Napoleon Săvescu. Florin Muntean a deţinut funcţia de deputat PD de Sibiu, el fiind coleg de armată şi prieten cu Vasile Blaga. Napoleon Săvescu este istoric, fondator şi preşedinte al societăţii "Dacia Revival International" din New York. Agathe Blaga are 24 de ani şi este licenţiată în economie. Ionuţ Rudeanu are tot 24 de ani. Unchiul său este Mihail Rudeanu, fost preşedinte al CJ Hunedoara şi ex-lider judeţean al organizaţiei PSD. Mihail Rudeanu este cuscrul fostului preşedinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie.
Postat 05 Iunie 2010, 16:14 de wow
singurul
Ionuţ Rudeanu (foto), ginerele ministrului de interne Vasile Blaga, a fost implicat, în noaptea de miercuri spre joi, într-un accident rutier, lovind trei maşini, relatează Mediafax. Rudeanu, aflat la volanul unui Audi Q7, a derapat pe şoseaua de centură a Hunedoarei. Nici o persoană nu a fost rănită. cuscrul lui balaga a fost perchezitionat si s au gasit doua carti ce apartineu unei manastiri ....... mai ce mica e lumea cum a reusit Blaga sa i cunoasca?
Postat 05 Iunie 2010, 16:10 de wow
curios
BLAGA este inca protejat de cine stim noi toti si la urma urmei si BIHORUL trebuie sa aiba o felie..........toti sunt invatati cu vechiul sistem, fara da si poate altefl nu erau acceptati...e balanta...ha, ha, ha dar unde sunt fratii NICULA.......?
Postat 03 Iunie 2010, 09:40 de anca
victorie
Sunt mandru ca sunt bihorean ,ca Blaga al nostru! Pai de ce sa nu avem si noi escrocii nostri, acolo, unde se da ora exacta, la Bucuresti, in Guvern! Deci, go Blaga, go! Elore, sa ma inteleaga si famelia lu dansu! Ca mult bine a facut in Bihor, fara el ramaneau muritori de foame cohorte de nulitati promovate pe criterii de pupincurism! Ce sa-i faci, altora le place masajul la talpi, lu Blaga-i place limba-n cur, ca are limbi destule la curul sau ministerial!
Postat 02 Iunie 2010, 17:20 de mafiot de serviciu
parere
Sa speram ca monsiu Blaga nu va mai ocupa prea mult timp vreo fonctie publica, sa poata ginerica dezvolta afaceri cu statul, de care, of course, neprihanitul cu falci, nu stia! Asta chiar ne crede tampiti!!! Observati tentaculele tip Cosa Nostra ale famigliei Blaga, deci no comment!
Postat 02 Iunie 2010, 14:39 de oradean oarecare
NEPRIHANITUL .....SERIOSUL.... BLAGA
VAI de noi !!!! Tara asta ...pe mana mafiotilor, condus de POLPOT cambogianul ,care va ingropa oamenii de vii !!!
Postat 02 Iunie 2010, 12:09 de fraier
dar cine il crede
si la o adica ginerele e major ca nu sa insurat cu gaina care face oua de aur sa nu si le insuseasca..........fi ti seriosi DL. BLAGA este in aceiasi oala ca multi altii dar mai cautati.......... eu nu l cred , sa renunte la avantaje, banii sunt bine mersi in conturi...........cat de IPOCRITI!
Postat 02 Iunie 2010, 09:21 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON