URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2011, 14:32

Vasile Blaga, interceptat în stenogramele din dosarul şpăgilor din vămi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conversaţiile fostului ministru de Interne, bihoreanul Vasile Blaga, cu fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Radu Mărginean, şi cu şeful Direcţiei Regionale Vamale Timişoara Aurel Mătiuţ, au fost interceptate în dosarul şpăgilor din vămi. Toţi trei sunt considerate personaje cheie din sistem.

Potrivit pressalert.ro, puţinele stenograme desecretizare şi depuse ca probe în instanţă arată faptul că erau extrem de precauţi în discuţiile telefonice şi preferau să vorbească lucrurile importante doar faţă-n faţă.

În 21 decembrie 2010, SRI a interceptat discuţiile purtate între Aurel Mătiuţ, fostul ministru de Interne Vasile Blaga şi Radu Mărginean. Dimineaţa, la 08.56, Vasile Blaga l-a sunat pe Mătiuţ şi au avut un scurt dialog, stabilind să se întâlnească:

"Aurel Mătiuţ: Alo.
Vasile Blaga: Da, Relu.
AM: Să trăiţi, dom' ministru. Dom' ministru când veniţi acasă?
VB: Numai joi seara acas', că-i moţiunea
AM: Ăhă! Au! Ş-atunci cum...
VB: Vineri sunt acas'. La Petreni.
AM: Vineri?
VB Da,da.
AM Păi bun, vin vineri, dom ministru!
VB Bine, bine. Te pup
AM Bine, mulţumesc mult. Trăţi dom' ministru".

La ora 13.24, Aurel Mătiuţ l-a sunat pe Radu Mărginean pe care l-a întrebat dacă va ajunge în vestul ţării să discute pentru că are probleme prin zonă:

"Aurel Mătiuţ: Auzi, cu reorganizările astea o fi ceva?
Radu Mărginean: Eu..
AM: Că...
RM: Eu de aia am fost la şefi marţi şi miercuri şi sper că e ok. O să-ţi spună (Vasile Blaga, n.a) şi ţie ce-a vorbit.
AM: Aha.
RM: Na
AM: Da, da, da. C-am înţeles că ăl mare de tot a zis: Nu!
RM: Păi mă gândesc. O să-şi spună şeful mai multe vineri.
AM: Bun! Bine.
RM: Am vorbit eu cu el! Ştie mai multe.
AM: Bine, bine Radu. Oricum ne mai auzim până la Crăciun.
RM: Sigur că da.
AM: Te pup. Ciao.
RM: Te pup. Ciao".

Nu este singura discuţie interceptată în care şefii vameşilor au evitat să discute la telefon. Anul acesta, în 22 ianuarie, Mătiuţ a fost sunat de fiul său care l-a informat că "o fost nenea Milan aicea. Ţi-a adus ceva nenea Milan. Şi o vrut să se întâlnească cu tine să..". Aurel Mătiuţ i-a tăiat scurt avântul, spuându-i "Stai. Bine tati, las că vorbim acasă! Bine".

Într-o discuţie cu un bărbat necunoscut, Radu Mărginean este anunţat că "am luat alea... ceaiurile", interlocutorul spunându-i că "aş vrea totuşi să vin până acolo, să mai povestesc". După ce este asigurat că poate să vină când vrea, bărbatul necunoscut îi spune lui Mărginean "numai bine! Săru' mâna! Mulţumesc, deci sunt aici".

Citeşte pe această temă şi articolul "Blaga a fost audiat la DNA, în dosarul mitei la vamă"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
VESA SPAGARUL
De ce nu il intreaba nimeni pe Vesa cita spaga a carat la Blaga acasa? in fata casei lui blaga sint niste politai pusi sa-i pazeasca ce a furat de la ceilalti. Cit a carat si la altii, ca doar nu degeaba sta in scaun pe caramizi de bani de 10 ani incoace. sa se afle si cum i-a 'ingropat' el pe altii cu ajutorul politailor si a procurorilor pe care i-a platit cu bani grei si cu care isi face concediile prin strainatati scumpe si alese cu grija. de ce nu-l scututra si pe el pt. vila din, poate, cea mai scumpa zona din oras? de ce nu-l scutura pt. ca la scos basma curata pe cumnatul lui cind a fost prins cu spaga in masina(pe vremea cind era vames in bors)? de ce nu-l scutura pt. cati bani a luat ca sa ajunga sefi de vama si de tura cine trebuia prin vamile din vest? n-o fi el regina dar cu siguranta este unul din 'bufonii' regelui, regelui spagilor din vamile romanesti. ghiciti voi cine e acela. dar vine vremea cind o sa plateasca si ei, daca nu ei cu siguranta urmasii lor!
Postat 09 August 2011, 16:18 de spaga lor la toti
l.a.ba.g.i.i.l.or
CENZURAT
Postat 09 August 2011, 14:09 de dulaul
x
Din stenograme din care nu rezulta nimic, nici macar satul de unde este Blaga.Totul ete politica de doi bani.
Postat 09 August 2011, 09:42 de x
din celula
Dom ministru, unchiutzule, ti-am pastrat un loc aici, la noi, in celula... Base nu uita si nu iarta! Daca il vad pe buldog in cusca votez Base!!!
Postat 08 August 2011, 19:43 de celularu
woooow "TE PUP" TE PUPICESC"
VB Bine, bine. Te pup AM Bine, mulţumesc mult. Trăţi dom' ministru". aici nu am inteles!!!!!!! E GAYYYYYYYYyy se si pupa:))))) poate e un iubit:))) SA TRAITI si saddddddddo..... wowow nu avem parte des de asemenea scene:)))
Postat 08 August 2011, 18:39 de anka
sa vezi si sa nu crezi!!!
ei na ca candideaza la BUCURESTI ca Primar asta e noutatea discutata la TV oricum mare barnaza nu e de el, batran si lent parerea mea banii irositi .Traim o perioada mizerabila dar asta este e plin de rebuturi in politica dar cine recunoaste dar ei se consifdera cei mai buni chiar daca au demonstrat ca au gresit de multe ori !
Postat 08 August 2011, 17:57 de nooo
nu demonstreaza nimic
Cel putin stenogramele astea nu demonstreaza nimic. Ce judecator le-ar lua ca proba in instanta? Asa ceva discuta oricare dintre noi la telefon. Tare e urat cand incep sa-si scoata ochii fostii prieteni (in cazul de fata base si Blaga).
Postat 08 August 2011, 14:58 de daniela
nu mai e mult
Nu mai e mult pana vom trai sa citim si interceptari cu basescu, udrea si alti smecheri ai momentului. Abia astept! cine ar fi crezut acum 2-3 ani ca blaga va fi tarat in cacaturi de astea?
Postat 08 August 2011, 14:43 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON