URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2011, 20:57

Vasile Blaga a pierdut lupta! Emil Boc rămâne preşedintele PDL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Emil Boc a obţinut votul a 855 de delegaţi la Convenţia Naţională a PDL, fiind astfel reales în funcţia de preşedinte al partidului. Principalul său contracandidat, bihoreanul Vasile Blaga a reuşit să strângă doar 498, conform numărătorii paralele. Ultimul clasat a fost, conform aşteptărilor, fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, cu 55 de voturi.

Blaga: Nu plecăm din partid

"Simt o mare onoare şi o imensă responsabilitate pe care mi-aţi dat-o mie şi echipei PDL. Sunt convins că nu voi dezamăgi. Ştiu că votul mă obligă să menţin victoriile în PDL. Mulţumesc domnului Vasile Blaga pentru eleganţa competiţiei din partid şi lui Theodor Paleologu pentru că a făcut posibilă o dezbatere democratică. Avem nevoie de Vasile Blaga şi Theodor Paleologu în echipa de conducere a PDL. Vom câştiga în 2012 împreună cu România şi cu românii", a spus Emil Boc, după câştigarea alegerilor.

În discursul său, Vasile Blaga l-a asigurat pe Boc că susţinătorii lui nu vor părăsi PDL. "Nu-l invidiez pe Emil Boc. Va fi o perioadă extrem de dificilă. Îi garantez lui Emil că niciunul dintre cei care am depus acest proiect politic nu vom pleca din partid. Emil Boc are nevoie de o echipă puternică, unită pentru binele acestui partid", a spus Blaga.

În cadrul Convenţiei Naţionale a PDL, discursurile celor doi principali competitori la preşedinţia PDL au fost cât se poate de diferite. Emil Boc a susţinut că PDL este "un partid de învingători". "De astăzi putem spune că PDL este partidul care a scos România din recesiune", a mai spus Boc, care a susţinut că PDL va câştiga alegerile din 2012.

Vasile Blaga, pe de altă parte, a fost critic la adresa propriului partid spunând că PDL "nu funcţionează". "Acest partid nu funcţionează şi o ştiţi la fel de bine dumneavoastră, din sală, şi celelalte mii care din cauza unei hotărâri nedrepte a BPN nu au putut veni aici. Avem nevoie de o schimbare, de o nouă strategie pentru a câştiga alegerile generale din 2012", a spus Blaga.

Cel de-al treilea competitor a avut un discurs plin de glume şi ironii. El a spus că lumea l-a sfătuit să candideze la toate funcţiile. "Dacă voi câştiga peste tot, am de gând să cumulez şi să am patru voturi în BPN", a adăugat el glumind.

Împărţeală pe funcţii

Emil Boc şi Vasile Blaga şi susţinătorii lor, au discutat, sâmbătă noapte, despre funcţiile din BPN, stabilind ca şi echipa lui Blaga să primească locuri în conducere în funcţie de procentul obţinut de acesta în cursa pentru şefia partidului, au precizat, duminică, surse din PDL. Unii dintre susţinătorii lui Blaga au cerut să se respecte promisiunea făcută lui Traian Băsescu, respectiv ca posturile să se împartă în funcţie de procentele obţinute de Boc şi Blaga la votul pentru preşedinţia partidului.

Înainte de întâlnirea cu Boc, susţinătorii lui Vasile Blaga au avut o discuţie în care unii au propus ca toţi să-şi retragă candidaturile pentru orice funcţie de conducere, dar concluzia a fost că acest lucru nu i-ar avantaja, pentru că lumea i-ar uita în doi ani de zile. "Am discutat, ne-am certat, unii au zis să nu mai candidăm la nicio funcţie, dar am zis: «Ne dăm demisia, dar ce facem? În doi ani, uită lumea de noi» ", a precizat unul dintre participanţi.

Dintre susţinătorii lui Blaga, Cristian Boureanu şi Constantin Ostaficiuc şi-au retras candidaturile de la prim-vicepreşedinte, dar şi de la alte funcţii, în timp ce Sorin Frunzăverde a rămas în cursa pentru un post de prim-vicepreşedinte. De asemenea, Cezar Preda nu a mai candidat la postul de secretar general şi nici la altă funcţie din partid.

petru filip.jpgTotodată între cei care s-au retras se numără şi fostul preşedinte al PDL Bihor, senatorul Petru Filip (foto), care vizase funcţia de vicepreşedinte în Biroul Permanent Naţional. El a precizat într-o intervenţie televizată că în opinia sa este normal să se retragă după ce Vasile Blaga a pierdut alegerile, dar că în definitiv, fiecare politician îşi gestionează după cum consideră deciziile.

Noua garnitură

Ioan Oltean a fost ales secretar general al PDL, iar Elena Udrea, Toader Paleologu, Sever Voinescu, Anca Boagiu, George Scripcaru, Romeo Raicu, Mircea Hava, Traian Igaş, Gheorghe Ştefan, Dorin Florea, Mihai Stănişoară, Monica Macovei, Mihaela Popa, Florin Popescu, Victor Tarhon sunt noii vicepreşedinţi PDL, ca urmare a vorului Convenţiei Naţionale de duminică.

Roberta Anastase, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur şi Sorin Frunzăverde au fost aleşi prim-vicepreşedinţi ai PDL, al cincilea candidat, Theodor Paleologu, pierzând competiţia.

Citeşte pe aceeaşi temă şi: Vasile Blaga, tăios la adresa propriului partid: PDL nu funcţionează

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
pt bihorean
Bai, tu esti orb sau nu stii sa citesti? Uite ca Cris tocmai ghicise ca Boc iese din nou sef peste PDL. Daca nu crezi, reciteste ultimul paragraf: \\\"Din păcate, însă, cred că în PDL \\\"căprăria\\\" incriminată de maidanezul Băsescu pitbulului Vasile porneşte de la liderul suprem şi e aşa de bine exersată încât tot bichonul Boc va ieşi din joben.\\\"
Postat 16 Mai 2011, 10:23 de cititor
SPAGARUL SEF
POATE ASA APAR SI MILIOANELE LUI VESA LA SUPRAFATA. POATE ASA SE DA DE PAMANT CU CEI DIN REGIONALA ORADEA CARE SINT PUSI DE BLAGA SI DE VESA SA FACA BANI IN VAMILE IN CARE MAI MERGE LUATUL SPAGII. POATE ASA ARE CINEVA CURAJUL SA-I CAUTE DE BANI, VILE, MASINI, CONCEDII SI SUTE DE MII DE EURO PUSI DEOPARTE. POATE ASA VEDEM IL VEDEM SI PE VESA LA DNA. SA VINA SI VILA LUI DE PE DEAL LA VALE. SI MAI SINT CATIVA IN JURUL LUI CARE MERITA SA DEA EXPLICATII PT. CE AU SI DE UNDE AU. ASA SA-I AJUTE DUMNEZEU!
Postat 16 Mai 2011, 09:42 de SPAGA VAMII
mai atent
de ce nu citesti mai atent comentariul meu? chestia cu "hotiile" e preluata din presa iar "blestemul" am spus ca nu intra in sfera penalului! ham ham ham
Postat 16 Mai 2011, 08:13 de dan oradeanul
nu e nimic de capul tau
pai daca nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni cum il faci HOT1 bag de seama ca in oradea exista multii analfabeti sau lasi, FILIP este sau nu un HOT doar legea poate decide, restul ciocul mic si jos de glezne ca om valoraeza extraordinar de mult , moral nu stim nu i tinem lumanarea, ca infractor legea sa si faca treaba daca e cazul, deci mai incet cu ham-ham-ham ca degeaba, munciti sau dormiti, e simplu.
Postat 16 Mai 2011, 08:09 de pentru dan oradeanul
@Logic
sp la toti tiganii din veletza, bah clisma fermentata!
Postat 15 Mai 2011, 18:19 de cry
el
e bun bograsu unguresc
Postat 15 Mai 2011, 16:08 de io
@dan oradeanul
stai tu linistit kaboou-le, * frustrat... cancer vei face tu sau cineva din familia ta.
Postat 15 Mai 2011, 15:08 de Logic
codul penal
@RADUIMPUSCATU: cred ca tu voiai sa te referi la "denunt calomnios"!!! numai ca asta se face in fata organelor de cercetare penala. ceea ce nu e cazul. povestea cu cladirile furate si teza de doctorat a aparut inainte in presa(deci de acolo am preluat-o)! partea cu furtaul celor dintr-un cartier rezidential reiese si din presa dar fiind implicat DIRECT chiar am dovezi! iar "blestemul" nu intruneste elementele constitutive ale unei infractiuni. asa ca, PA!
Postat 15 Mai 2011, 14:48 de dan oradeanul
pt doc(loaici kkaboou)
mata-i kurva si tac-tu escroc ! normal ca tu esti un * borat!
Postat 15 Mai 2011, 14:46 de Logic
pentru dan Oradeanul
eu iti dau un sfat am avut un caz in familie in care nu multi ce ff multi urlau ca suntem hotii cu acte dar nu le au recunoscut am fost cercetati penal si stau cu capul in pamant de rusine nu te juca calomnia se pedepseste si penal daca nu o poti dovedi, am invatat ca daca nu treceam si u urlam la fel duapa altii, deci legea decide nu gura omului.E ff usor sa urli dar nu tu esti cel care judeca, pana atunci sesizeaza fa plangere penala si asteapta raspunsul, E UN SFAT , in ce priveste cancerul nimeni nu scapa de el totii il avem:))
Postat 15 Mai 2011, 14:41 de RADUIMPUSCATU
filip...
tocmai l-am urmarit la ANTENA3 pe filip...hotul ordinar de slobozia. a furat cladirile din centrul orasului, a furat lucrarea de doctorat, i-a furat pe cei dintr-un cartier rezidential! cineva, intr-un comentariu, tot pe bihoreanul, ii facea o urare unui patron de sala de fitness. preiau urarea, pe care i-o fac lui filip: iti doresc un accident mortal sau macar un cancer(ori tie, ori cuiva din familie!).
Postat 15 Mai 2011, 14:25 de dan oradeanul
@rejina vamilor
prostaaaaa creatura o facut m a t a! mai ai frati? sau neamuri? toti sint la fel? tie nu ti-o ramas 'nimica? pedelist borit si pestritz in cap! du-te de pupa pa boc pe ochiu' maro! ;)))
Postat 15 Mai 2011, 11:10 de doc
Sa ne fie de bine!
A castigat TRAIAN BOC. Urmeaza un nou guvern,cu un premier tehnocrat, crearea unuei noi formatiuni politice"Miscarea populara", fuzionarea UNPR cu PPDD, iar in final aparitia unei coalitii politice formate din:"Miscarea populara+PDL+UNPR+PPDD+UDMR", care sa asigure linistea presedintelui si a celor care au dus tara la saracie si dezastru economic. Sa ne fie de bine!
Postat 15 Mai 2011, 10:13 de safe
asa si trebuie sa fie
de ce il huliti pe BOC eu va hulesc pe totii care ne ati condus la nivel local va place cum arata Oradea si in plus faptele sunt acum pedepsite ce fac cei cu caziere fiscale si juridice patatate? unde vor lucra privatul nu i vrea, statul la fel, deci ce Q mai vrei vor face eventual turul spre Bulgaria, Grecia, ce nu intelegi , Blaga si totii din Bihor vor fi cercetati de unde atat pierdere, sara cie te uiti la ei si sunt ca si porcii de intretinut, au burti de putem creste 10 copii nu va intereseaza decat sa mai bagati in voi, restul sa moara, rusine noi suntem vinovati ca nu i schimbam,se face Bihorul de ras.Apropo orice eveniment maghiar il vom transmite la Bucuresti sa vada Bucurestiul unde am ajuns la mila Ungurilor,nu suntem in stare sa ne promovam traditiile noastre ca a lor sunt pe primul loc in Oradea, de ce?
Postat 15 Mai 2011, 09:23 de imi place
@rejina vamilor
problemele buldogului, vor incepe sa iasa la iveala abia cum.
Postat 15 Mai 2011, 00:10 de palmare
@doc
mah kkt udemerist... mai bine da-ti tu cu tesla in c..ie, ciudosule!
Postat 15 Mai 2011, 00:08 de rejina vamilor
buldogu\'...
buldogu\' pus cu botu\' pe labe. pana la urma, s-a carabanit cu coada intre picioare.
Postat 15 Mai 2011, 00:06 de rejina vamilor
greu de invins
O noua lovitura marca Basescu. Numai Cris visa cai verzi pe pereti. Si vreo cativa de prin PDL. Oamenii astia nu au inteles inca nimic. Si ce ma bucur....
Postat 14 Mai 2011, 23:29 de bihorean
@: Blaga are dreptate
Bah, kkt portocaliu, exileaza-te ca esti un analfabet cu IQ -40, DA?!Du-te si te culca, ca-i vremea! boc "reales la un 4lea congres" , vedeti vre-o asemanare cu timpurile trecute?
Postat 14 Mai 2011, 23:08 de doc
deci!!!!
in Bihor nu functioneaza PDL conform legii ca un partid legal cititi statutul membrilor de partid cat se respecta din el, idem PNL, idem UDMR,daorita spagarilor din vama.In Arad PDL este ok nu fura asa de mult, EMIL BOC are dreptate e singurul care lupta impotiva celor care nu l sprijina dar fura si talharesc Romania , sa va lumineze D-zeu si sa EXILATI pentru cei caziere patate nu vor mai putea trai fara sa fure si sa faca evaziune, BOC are dreptate in Romania vor ramane doar cei care o iubesc si o sutin cu taxe restul sunt OAIA NEAGRA a tarii, care ne fac neamul de ras.FELICITARI EMILE!
Postat 14 Mai 2011, 21:52 de Blaga are dreptate
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON