URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2012, 11:38

Vasile Blaga a devenit bunic. Fiica sa a născut un băieţel

Vasile Blaga a devenit bunic. Fiica sa a născut un băieţel (foto: wowbiz.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PDL, bihoreanul Vasile Blaga, a devenit bunic. Potrivit wowbiz.ro, soţul fiicei sale, Ionuţ Rudeanu, a anunţat duminică prietenii şi rudele că, în cursul aceleiaşi zile, Agathe a născut un băieţel.

"Sunt Tudor Andrei şi am 2,9 kg. Mami m-a adus pe lume azi, la ora 13.48, sunt tare fericit şi încântat că am facut doi părinţi fericiţi şi sper că şi pe voi", arată mesajul ginerelui lui Blaga.

Ionuţ Rudean şi Agathe ex-Blaga, ambii acum în vârstă de 28 de ani, s-au căsătorit în 2008, în Capitală, la eveniment participând numeroşi oameni politici. Blaga zicea atunci că este "foarte emoţionat" de nunta fiicei sale. "Este o vorbă: niciun ginere nu este prea bun pentru un tată de fată", a glumit el, urându-le tinerilor căsătoriţi să aibă o căsnicie la fel de fericită ca a lui.

Preşedintele PDL zicea atunci că îşi doreşte "cel puţin" trei nepoţi, spunând că "mie îmi pare rău că am avut numai doi copii".

Tinerii aveau pe atunci 24 de ani. În vreme ce Agathe este licenţiată în economie, Ionuţ este stomatolog. Cei doi se cunosc din 2001 şi spun că a fost "dragoste la prima vedere".

Nici Ionuţ Rudeanu nu e fitecine. El este fiul preotului Ioan Octavian Rudeanu, fost director al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Hunedoara în perioada 2001-2005. Totodată, el este nepotul lui Mihail Rudeanu, fost preşedinte al CJ Hunedoara şi ex-lider judeţean al organizaţiei PSD. Mihail Rudeanu este cuscrul fostului preşedinte al CJ Gorj, Nicolae Mischie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
13 Comentarii
Bunicutul si bunicuta
Agate! Felicitari ,sa-ti traiasca ,sa fie sanatos ,sa creasca mare sa va bucurati de el si ......mai incearca, asa cum vrea bunicul.
Postat 28 Noiembrie 2012, 17:57 de szabo
buna
Agate la posta in generala 8 ,))) cine stie
Postat 27 Noiembrie 2012, 20:25 de kkk
chiar daca unii au marsaluit pentru USL :)))
cine sa l mai voteze pe BLAGA ? ala e terminat nu mai gandeste :))))
Postat 27 Noiembrie 2012, 10:29 de PDL e terminat
aaa
MAI BINE SCRIATI DE BLAGA DE CE CANDIDEAZA IN TIMIS?...IN ZONA BEIUS, STEI NU IL VOTA NIMENI...
Postat 26 Noiembrie 2012, 22:57 de Anonimus
cate gk are fiica lui Blaga si de ce ?
nu sa perforat balonul la nastere, asta da nooooroc !!
Postat 26 Noiembrie 2012, 22:36 de eveniment
cate gk are fiica lui Blaga si de ce ?
eveniment a reusit un balon sa nasca un copil, este un eveniment ! la cum arata el ma gandesc cum vor arta nepoti, un zambet de viata :)))
Postat 26 Noiembrie 2012, 22:35 de eveniment
Natalitate portocalie
Pai da, au început pedelistii sa f...între ei...uite ce iese...
Postat 26 Noiembrie 2012, 22:22 de Ajentu constatator
comentariu
CHIAR NU VA ESTE RUSINE SA DATI ACEASTA STIRE ,CHIAR NU INTERESEAZA PE NIMENI DE ACEST PERSONAJ. MAI BINE A-TI DA STIRI PE CARE INTERESEAZA ORADENII.
Postat 26 Noiembrie 2012, 18:12 de oradean
m
...creste natalitatea...
Postat 26 Noiembrie 2012, 16:16 de marcell
Stire in nestire
Ok, Stimata redacție, dar mai vreau sa știu dacă Blaga e constipat, dacă pishulica e închis la culoare, dacă mai are vreo amarata de erectie, dacă prostata e la locul ei, dacă ginerica sexeaza corespunzător normelor de partid, dacă ....dar câte lucruri Nu ne interesează despre acest individ?! asta e știre?
Postat 26 Noiembrie 2012, 16:14 de Miserupe
A imbatranit si /buldogu'/...
Sa-i traiasca nepotica !
Postat 26 Noiembrie 2012, 15:49 de safe
Who cares
Nu prea intereseaza pe nimeni... Era stire soc bomba senzational etc. daca Blaga personal l-ar fi nascut pe prunc. Plus ca asa se explica si burta pe care o are.
Postat 26 Noiembrie 2012, 15:39 de Ego
??
articol dedicatie ca na ..tot e campanie, cine a luat spaga?
Postat 26 Noiembrie 2012, 13:12 de alin
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON