URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 August 2011, 14:47

Valentin Radu, cel de-al doilea judoka acuzat de tentativă de omor, obligat să rămână la Oradea!

Valentin Radu, cel de-al doilea judoka acuzat de tentativă de omor, obligat să rămână la Oradea! Valentin Radu (al doilea din dreapta) a primit interdicţia de a părăsi localitatea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorii Tribunalului Bihor s-au pronunţat, luni, asupra cererii de arestare formulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor în cazul sportivului Valentin Radu, component al lotului naţional olimpic de judo, acuzat de tentativă de omor alături de un alt judoka, Daniel Brata, într-un dosar legat de agresarea unui tânăr din Oradea.

Sportivul s-a prezentat luni dimineaţa în faţa procurorilor orădeni, la o zi după întoarcerea sa de la Campionatele Mondiale Universitare din China, pentru audieri. Radu a recunoscut că l-a agresat pe tânărul orădean însă a declarat că l-a lovit doar în zona abdominală, de două ori şi nu în zona capului unde victima a suferit multiple fracturi care au condus ulterior la complicaţii. După audierile de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, în jurul orei 10, sportivul a fost condus la Tribunalul Bihor, unde se judeca cererea de arestare făcută de procurori pentru arestarea lui.

"Procurorii au solicitat arestarea inculpatului Valentin Radu pentru 29 de zile. Instanţa a respins, însă, cererea şi a dispus în cazul acestuia interdicţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bihor, Dănuţ Şerb.

Potrivit lui Şerb, încheierea dată de instanţă nu este definitivă, fiind atacată deja, prin recurs, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Recursul se va judeca în această săptămână, la Curtea de Apel Oradea.

Avocata sportivului, Claudia Ţînţaş, este mulţumită de soluţia instanţei şi susţine că Valentin Radu nu prezintă pericol pentru societate. "Clientul meu nu s-a sustras de la audieri, s-a prezentat de bună voie la audieri şi în faţa instanţei, deşi ştia că se solicită arestarea lui. Nu considerăm că reprezintă un pericol", a declarat avocata.

Sportivul Valentin Radu este anchetat la Oradea alături de campionul naţional de judo Daniel Brata sub acuzaţia de tentativă de omor calificat după ce, în luna iunie, au agresat un tânăr orădean în clubul Escape.

În urma loviturilor primite, victima, Adrian Popa, a fost internată cu multiple fracturi craniene, suferind două intervenţii neuro-chirurgicale, una la Oradea şi o alta la Timişoara, iar în pofida eforturilor medicilor, a rămas cu o paralizie pe partea dreaptă a corpului şi dificultate de vorbire.

Daniel Brata a fost exclus, începând cu 10 august, din lotul olimpic de judo şi suspendat din activitatea sportivă până la terminarea cercetărilor penale, din aceiaşi zi în care a fost pus sub învinuire şi arestat, pentru 20 de zile.

Colegul său, Valentin Radu, plecat la Campionatele Mondiale Universitare din China, unde şi-a adjudecat medalia de bronz la categoria 90 kg, a fost suspendat din activitatea sportivă imediat după întoarecerea de la competiţie, începând cu 20 august.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
am kimono, deci: sunt shmeker
gata de acum inainte cand o sa-si intrebe parintii copii: "mama tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?" "pai medic. mama" "ba prostule! fa-te judokan, asa ajungi mandria tarii, te fac astia pulitai, daca esti pulitai bati cu acte in regula pana cand stau toti stana de piatra in fata ta si nu mai pot scoate un cuvant, ca doar tu esti organul pentru tine justitie nu exista, unde mai pui ca vezi si lumea pe banii federatiei adica pe banii prostilor pe care ii bati! poate te iubeste si fomeile iara daca nu, le iei cu japca, si tot asa, ca doar esti ninjalau iti permiti sa faci ce vrei tu, ai inteles ma?!?!" "Da mama!" "Ce?" "Eu cand o sa fiu mare ma fac judokan ninjalau!"
Postat 26 August 2011, 01:42 de cel mai tare mester
asta e o mata speriata
ce daca e judokan face ce vrea el, starpitura fraieri au fist ca au figit ceilati numai in oua primeau sa nu mai zamisleasca nici un copil, puscaria sa i manace pe judokani care se cred smekeri, daca nu le dam noi portia, mama lor de javre daca au muschi isi permit, totii avem muschi, totii ii putem folosi nu numai sportivi.
Postat 23 August 2011, 20:16 de jodokan pe drak
CRIMINALULE
Esti doar un betiv si un criminal si tu si colegul tau brata daniel . Locul vostru e la puscarie . Sa vedem cu capul cui mai jucati voi fotbal acolo .
Postat 23 August 2011, 20:12 de CRIMINALULE
nivelul lui este de un GOLAN de cea mai joasa speta
la 22 de ani sa lovesti cu picioarele un OM cazut JOS, uuuuuuuuuuuu auzi judokani tot in GAT sa i loviti, in gat cume este posibil ca la 22 de ani sa lovesty cu piciorul? Pe cati ia mai abuzat asa? Nu am citit in nici un articol daca POPA ia atins s au LOVIT pe unul din ei.AUZI sportiv, sclavi la comanda sefului violenta din ei spune ca au mai participat la asemenea acte de OMOR , ESTE UN PERICOL real PUBLIC, asa ceva nu se incurajeaza, hai sa iesim pe strazi si sa ne lovim cu picioarele, NU SUNTEM UN PERICOL PUBLIC! JOS DISCRIMINARE< JOS JUSTITIA corupta! CIne a judeact cazul putem sa l lovim cu piciorul ca e ok, NU! ASA reprezinta legea , ne permite acest abuz.
Postat 23 August 2011, 11:39 de adina
judoasasini
batausi nennorrociti, doi smardoi cu fumuri in cap, l au batut pe ala de i a sarit apa din cap, de nu mai stie cum il cheama cu buletinul in mina, iar acum dau vina unul pe altul.... Vitejilor, de ce nu va recunoasteti vina, lasi ordinari, pun pariu ca sinteti niste cirpe pe tatami, sterg astia pe jos cu voi, doar contra celor slabi si doar in haita sinteti tari sacalilor...
Postat 23 August 2011, 00:36 de sd
BRAVO
Felicitari . Cum sa arestezi un membru al lotului olimpic ? Ce tupeu are procurorul care a cerut arestarea ! Propun ca de maine toti criminalii sa se inscrie la judo . Doar sa nu se antreneze pe copiii judecatorilor . La restul sa le sparga capatanele . E voie .
Postat 22 August 2011, 22:31 de Picioare in cap
INTERESUL NATIONAL PRIMEAZA
De ce a primit obligarea de a nu parasi localitatea cand el l-a batut pe popa pt interesul national .? Doar s-a antrenat . Ati vazut ca a luat si medalie ? Propun ca una din obligatiile pe care sa i le fixeze judecatorul sa fie aceea de a sparge cate un cap cu picioarele in fiecare zi . Daca moare unul nu se intampla nimic . Sportivii au imunitate . Macar la Oradea .
Postat 22 August 2011, 21:14 de IMUNITATE DE JUDOCAN
pun botul
prost e barbatul ce se baga in cearta cu un alt barbat pentru o femeie, botul l au pus totii si unul e fie ipocrit fie leguma:)))) ceilati doi sa si suporte naravul care nu decat de pssisi de BOUUUU :))) nu va mai bagati la cerata pentru nici o muiere sa va demonstrez ca femeile va bat mai bine decat barbati :)) trebuie sa intelegeti ca femeia foarte curand nu va va mai respecta si pentru asta are nevoie de URA pentru barbati:)) oricum ve ti fi invinsi ca orice leguma mai tineti si un regim vegetraian si gata si la propriu si la figurat: LEGUMA:))
Postat 22 August 2011, 18:52 de ha, ha, ha
E cum am zis !
Ziceam ca fiind implicate ,,organe'' (batausii sunt politisti, adica te bat cu ,,acte'' !) si cunoscand ca organele in marea lor majoritate nu au mama, nu au tata, se vor turna unul pe altul in dulcele clinchet al catuselor ! Asta, invatat bine de avocata lui, a fost ,,sincer'' (vorba vine !) in fata instantei ! L-a lovit pe Adrian, DE DOUA ORI (!), dar ,,in abdomen'' ! Adrian nu s-a damblagit de la loviturile in abdomen (cred ca cel putin una i-a atins ,,pateul'' ; de acolo i-a venit primul somn). Prin excludere, ,,ploaia'' de la cap, cin' i-o fi dat-o ?! MULTIPLUL CAMPION BRATA ! CAND ? Cand victima era la ,,sol'' ! Tehnica aplicata de procurori e veche, ii ,,asmut'' pe unul impotriva altuia si 99% pun botul ! Pun botul mai ales ,,smecherii'', aia ,,prosti'' tac si bine fac !
Postat 22 August 2011, 18:12 de .
eu zic sa luati des pumni in cap si sa rezistati
ha, ha, ha, deci mai spuneti ca trebuie sa avem incredere in justitie, in mine am incredere rezist sau mor, totuna este:)))) ce incurajare de a trai ca daci la tranta fratilor sa simtim durerea
Postat 22 August 2011, 17:53 de ha, ha, ha
DECIZIE RUSINOASA
Asta inseamna ca judecatorul a constata tentativa de omor , ca radu valentin este vinovat insa a considerat ca nu prezinta pericol pentru ordinea publica . Daca nu erau indicii sau probe de vinovatie nu se lua nici o masura fata de el . Ce infractiune mai prezinta pericol in Romania ? . Asa se incurajeaza crimele si savarsirea de infractiuni . Tot niste sportivi au batut recent un politist nevinovat din cadrul IPJ Arad aflat in afara orelor de program , iar acum acesta se zbate intre viata si moarte . Detalii pe toate site-urile de stiri . Sunt curios ce face curtea de apel oradea . Poate ii da un premiu criminalului .
Postat 22 August 2011, 16:50 de Pinochio
au functionat BUTOANELE
E revoltator ce se intampla . Daca pentru tentativa de omor calificat nu se dispune arestarea inseamna ca nu mai avem legi in Romania . Unul arestat , celalalt nu . Parca Brata spunea ca el i-a tot spus lui Radu Valentin sa nu mai loveasca victima . Cine prezinta atunci pericol pt ordinea publica . Maine poate va ajunge copilul judecatorului respectiv nenorocit pe viata si cu o placa de titan in cap pt a acoperi gaura facuta de loviturile repetate de picioare . Traiasca justitia din Bihor . Eu zic sa-l puna in libertate si pe Brata care a mai fost cercetat si sanctionat pentru ca a mai batut pe cineva anterior .
Postat 22 August 2011, 15:28 de BLATISTUL
au functionat BUTOANELE
E revoltator ce se intampla . Daca pentru tentativa de omor calificat nu se dispune arestarea inseamna ca nu mai avem legi in Romania . Unul arestat , celalalt nu . Parca Brata spunea ca el i-a tot spus lui Radu Valentin sa nu mai loveasca victima . Cine prezinta atunci pericol pt ordinea publica . Maine poate va ajunge copilul judecatorului respectiv nenorocit pe viata si cu o placa de titan in cap pt a acoperi gaura facuta de loviturile repetate de picioare . Traiasca justitia din Bihor . Eu zic sa-l puna in libertate si pe Brata care a mai fost cercetat si sanctionat pentru ca a mai batut pe cineva anterior .
Postat 22 August 2011, 15:27 de BLATISTUL
au functionat BUTOANELE
E revoltator ce se intampla . Daca pentru tentativa de omor calificat nu se dispune arestarea inseamna ca nu mai avem legi in Romania . Unul arestat , celalalt nu . Parca Brata spunea ca el i-a tot spus lui Radu Valentin sa nu mai loveasca victima . Cine prezinta atunci pericol pt ordinea publica . Maine poate va ajunge copilul judecatorului respectiv nenorocit pe viata si cu o placa de titan in cap pt a acoperi gaura facuta de loviturile repetate de picioare . Traiasca justitia din Bihor . Eu zic sa-l puna in libertate si pe Brata care a mai fost cercetat si sanctionat pentru ca a mai batut pe cineva anterior .
Postat 22 August 2011, 15:25 de BLATISTUL
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON