URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Octombrie 2010, 15:26

Unul din cele mai celebre localuri din Oradea, "Bihoreana", se "rebranduieşte" (FOTO)

Unul din cele mai celebre localuri din Oradea, "Bihoreana", se "rebranduieşte" (FOTO) MASĂ CU CLASĂ. Situat pe strada Iosif Vulcan 1, într-o clădire construită în anul 1900 de arhitectul Rimanoczy Kalman sr., actualul local "Bihoreana" a adăpostit la începutul secolului XX celebra cafenea Royal. Localul păstrează şi acum eleganţa acesteia şi oferă în plus posibilitatea unei mese savuroase inspirată din bucătăria românească şi internaţională. Rezervările se pot face la numerele de telefon 0359/427.162 şi 0727/661.148 sau la adresa de email restaurantoradea@yahoo.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doamna Maricica se întoarce! Una din figurile legendare din domeniul alimentaţiei publice orădene, cu o experienţă de 40 de ani în domeniul bunului gust, Maricica Bondici relansează restaurantul "Bihoreana", unul dintre cele mai celebre localuri ale Oradiei...

Maricica Bondici.jpgSecretul este dăruirea. Maricica Bondici (foto), fost şef de local la restaurantul "Oradea", spune că "dacă nu pui suflet în meserie nu faci nimic, oricât ai fi de deştept şi de bine intenţionat". Doamna Maricica a făcut practică în celebrele restaurante bucureştene "Capşa" şi "Athene Palace" şi vrea să aplice aceleaşi standarde la "Bihoreana" din centrul Oradiei.

Relansat de curând, localul oferă clienţilor bucătărie românească, ungurească şi europeană şi o colecţie largă de vinuri din podgorii celebre, într-o atmosferă rustică. Cu o capacitate de 70 de locuri, restaurantul este numai potrivit pentru organizarea de evenimente. "Vom găzdui seri româneşti, nunţi, banchete, revelioane şi zile de naştere, tot ce îşi doreşte clientul", promite doamna Maricica.

Aceasta anunţă că în câteva luni va fi redeschis inclusiv celebrul restaurant "Oradea" situat în cadrul aceluiaşi complex arhitectural.

Şeful localului "Bihoreana" spune că s-a ocupat personal de instruirea personalului. "Aici oamenii vin dacă vor să se relaxeze, să povestească sau să uite de un necaz. Dacă îi vorbeşti clientului frumos, îl serveşti bine, îi pui o muzică bună, îi creezi o altă atmosferă va reveni mereu cu plăcere".

În fond, o ştie mai bine decât oricine pentru că în 40 de ani de meserie în locul pe care l-a condus au luat masa de la preşedinţi de stat şi feţe regale până la actori şi oameni de cultură celebri, care şi-au lăsat semnătura în cartea de onoare a localului. Iar doamna Maricica a ajuns un brand în sine. Aşa cum va deveni "Bihoreana"...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
praf
DACA II TOT ASA CU DOANMNA AIA CARE II ACOLO NICIODATA NUMAI VENIM OSPATARI IS ZERO PARAT DA ASTA II VIATA PE DOAMNA O CAUTA MOARTEA PE ACSA SA STEA ACSA SA O GASEASCA :))
Postat 01 Decembrie 2011, 21:27 de fotbalistu
terasa
MANCARE E BUNA DAR III CEVA IN LOCALU ILA CE TE FACE SA NUMAI TE INTORCI ACOLO II ACEA DOAMNA IN VARSTA.,,,,,,,,,,CAND O VEZI ITI TRECE POFTA DE MANCARE ,,,,,,,,,,,OSPATARII SUNT BUNI DAR NU STIU CUM REZISTA
Postat 03 Decembrie 2010, 18:15 de fantoma
de-branding
Eu credeam ca il administreaza altcineva, dar daca tot pe doamna o gasim atunci nu inteleg unde e rebranding-ul. A, sau si-a facut face lifting?
Postat 26 Octombrie 2010, 12:14 de Ioenl
terasa
mancarea e buna, preturile sunt foarte bune, atmosfera si locatia excelente....dar .... azi vara asteptai dupa ospatari pana iti luau comanda de inebuneai fapt ce lasa o umbra per totalul restaurantului.
Postat 26 Octombrie 2010, 12:05 de alex
nu mai există
"La ţânţari", noi în liceu aşa-i ziceam, nu mai există. Părea o budă infectă pentru autorităţi aşa că au ras-o de pe faţa pământului.
Postat 26 Octombrie 2010, 08:15 de @androidul cu sobola
dar "tantaru"?
dar despre celebrul "tantaru" nu stiti nimic? sau terasa magic cum ii spunea, din piata ferdinand pe malul crisului. loc de rockeri, intelectuali si oameni de bun simt...
Postat 25 Octombrie 2010, 16:58 de androidul cu sobolan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON