URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Martie 2011, 14:31

Un TIR încărcat cu 21 de tone de carne de pui destinată unei firme fantomă, descoperit în Borş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un camion încărcat cu 21 de tone de carne de pui destinată unei firme fantomă româneşti dată în consemn la frontieră a fost descoperită de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor, într-o acţiune comună efectuată la sfârşitul săptămânii trecute în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, expeditorul fiind amendat cu 10.000 lei iar încărcătura confiscată, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Carnea a fost descoperită în timpul unei acţiuni comune a poliţiştilor de Investigare a Fraudelor şi a comisarilor Gărzii Financiare, într-un autocamion aparţinând unei societăţi comerciale poloneze. Marfa a fost încărcată la depozitul firmei din Polonia, iar ca destinatar figura o societate olandeză.

"Din declaraţiile şoferului a rezultat că urma să descarce marfa în România, la o societate comercială din Judeţul Ilfov, dată în consemn la frontieră întrucât există suspiciunea că nu funcţionează la sediul social", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor, poliţiştii au confiscat întreaga cantitate de carne pui în valoare totală de 232.155 lei iar societatea poloneză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Declararea contribuabililor inactivi
Procedura privind declararea contribuabililor inactivi este cuprinsa in Anexa nr. 1 la OANAF 819/2008, cu modificarile si completarile ulterioare. Potrivit acesteia, in evidenta contribuabililor declarati inactivi, potrivit prevederilor art. 78 alin. (5) lit. a) din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, parte componenta a Registrului contribuabililor, sunt inscrisi contribuabilii persoane juridice sau orice alte entitati fara personalitate juridica, care indeplinesc cumulativ urmatoarele criterii: - nu au depus nicio declaratie pe parcursul unui semestru calendaristic; - nu li s-a aprobat, la cerere, de catre organul fiscal competent o masura privind indeplinirea obligatiilor fiscale declarative (regim derogatoriu). Declararea contribuabililor inactivi se face cu data intrarii in vigoare a ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea listei contribuabililor declarati inactivi. Lista contribuabililor declarati inactivi se afiseaza la sediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si se publica pe pagina de internet a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, la sectiunea Informatii publice - Informatii privind agentii economici. Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea listei contribuabililor declarati inactivi intra in vigoare in termen de 15 zile de la data afisarii, potrivit prevederilor art. 44 alin. (3) din OG 92/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
Postat 02 Martie 2011, 11:48 de ionel
nu mai muncim, renuntam la privat
sa platesca sistemul taxele pentru salariile bugetariilor, nu mai muncim daca vrem fonduri nerambursabile inseamna sa avem economii sau sa luam credite deci ceea ce e in practica ne demonstraeza ca nu mai suntem in siguranta daca nu facem parte din PSD, UDMR, PNL sau PDL, practic suntem aruncati in aer, nu avem drepturi decat scrise, pentru ca altii au banii si realtii si monopolizeaza piata, asta e realitatea.............protest fara munca , fara investiti traim din economii si ne vindem tot ce putem : mobila, masina, casa tot.
Postat 01 Martie 2011, 17:13 de bravooo
BUGETARII ar tebui sa aiba experienta in privat obligatoriu
comertul cu ridicata daca nu are depozit la sediul social cum sa fi in el tot timpul? constat ca experienta trebuie sa fie in sistemul privat a caelor desemnati in controale nicidecum in sisitemul bugetar, eroare ff grava pentru economie
Postat 01 Martie 2011, 17:08 de radu
nu se mai poate asa nu avem JUSTITIE si legii clare TRANSPARENTE
"Din declaraţiile şoferului a rezultat că urma să descarce marfa în România, la o societate comercială din Judeţul Ilfov, " ATENTIE acest fenomen de intimidare in decalratii se intampla si in caul controalelor ITM cand salariatul se uita in contractul de munca vede data incheierii si declara ca el atunci s a angajat ATENTIE ANGAJATORI SUPRIZE in declaratiile unui OM , putem fi acuzati si doar in instanta putem remedia declaratia unui OM deci practic SUNTEM VANATI nu respectatati ca platim taxe, practic cineva foloseste in baza unor declaratii ca santaj-control acest fenomen, maine cineva declara ceva si tu doar in instanta iti poti face dreptate cine minte? e normal ce se intampla? e un fenomen de santaj IN ROMANIA de POLITIZARE folosind legislatia in baza unei declartii date de un OM....sa stiti ce va poate paste:))))
Postat 01 Martie 2011, 16:54 de anca
erata polonia-olanda
faptul ca nu este nimeni la sediul social nu ti da dreptul sa confisti marfa , este un abuz dar ma rog in ROMANIA se poate ORICE:)) mai nou si politisti sunt batuti:))"întrucât există suspiciunea că nu funcţionează la sediul social" ATENTIE : "Un camion încărcat cu 21 de tone de carne de pui destinată unei firme fantomă româneşti " si ... Marfa a fost încărcată la depozitul firmei din Polonia, iar ca destinatar figura o societate olandeză.!!!! ATENTIE : Din declaraţiile şoferului a rezultat că urma să descarce marfa în România, la o societate comercială din Judeţul Ilfov, dată în consemn la frontieră întrucât există suspiciunea că nu funcţionează la sediul social" deci soferul declara ca o lasa in ROMANIA de ce daca se descarca in OLANDA la BENEFICIAR? deci s a dus spre OLANDA cu marfa
Postat 01 Martie 2011, 16:44 de anca
de ce nu scrieti cate procese pierde politia ca urmare a suspiciunilor prezentatate :)
de ce nu scrieti ce se intampla in cazul acestor oamenii abuzati de SUSPICIUNI, eu nu cred ca marfa este CONFISCATA la modul ff serios, de ce intimidati OAMENI cu informatiI superficiale, ce uramariti defapt ca oamenii sa nu mai aiba incredere in NIMIC? piata mai ales comertul cu ridicata e monopolizat de POLITICA LOCALA dar BUCURESTIUL cunoaste toate abuzurile continuate pe care le fac cei din sistem
Postat 01 Martie 2011, 16:30 de anca
faptul ca nu e nimeni la sediul social
cat timp faci comert cu ridicata la CLIENT si nu la SEDIUL firmei nu ai obligatia sa fi in sediul social PERMANENT-ATENTIE POTI sa fi IN DETASARE sau delegatie , nu esti obligat sa fi la sediu daca trebuie sa mergi sa semnezi contracte , sau sa platesc la posta ceva ATENTIE asta este abuz din partea organelor de control, eu ca salariat nu sunt obligat sa raman in sediul SOCIAL AL FIRMEI ca sa astept CONTROLUL, eu fac banii si platesc TAXE daca nu i inregistrez in contabilitatate atunci acuzati exista n declaratii depuse , verificare incrucisata, telefon pe declaratii, ETC.
Postat 01 Martie 2011, 16:26 de anca
faptul cca nu e nimeni la sediul social
faptul ca nu este nimeni la sediul social nu ti da dreptul sa confisti marfa , este un abuz dar ma rog in ROMANIA se poate ORICE:)) mai nou si politisti sunt batuti:))"întrucât există suspiciunea că nu funcţionează la sediul social" ATENTIE : "Un camion încărcat cu 21 de tone de carne de pui destinată unei firme fantomă româneşti " si ... Marfa a fost încărcată la depozitul firmei din Polonia, iar ca destinatar figura o societate olandeză.!!!! ATENTIE : Din declaraţiile şoferului a rezultat că urma să descarce marfa în România, la o societate comercială din Judeţul Ilfov, dată în consemn la frontieră întrucât există suspiciunea că nu funcţionează la sediul social" deci soferul declara ca o lasa in ROMANIA de ce daca se descarca in POLONIA la BENEFICIAR? MINTE soferul conform actelor declaratia lui este falsa :)) UN PROST :)) ce cauta el in ROMANIA?
Postat 01 Martie 2011, 16:20 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON