URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Ianuarie 2016, 12:28

Un TIR cu încărcătură de 22 de tone s-a răsturnat peste un sens giratoriu de pe centură

Un TIR cu încărcătură de 22 de tone s-a răsturnat peste un sens giratoriu de pe centură (foto: Sergiu Valcan)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un TIR cu o încărcătură de 22 de tone s-a răsturnat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, peste un sens giratoriu de pe centura Oradea, în zona hipermarketului Selgros.

"Evenimentul s-a înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă, când, în condiţii de ceaţă şi pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, şoferul camionului a pierdut controlul asupra volanului. S-a răsturnat peste un sens giratoriu. Nu au existat victime", a precizat pentru BIHOREANUL subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

TIR-ul era condus de un bărbat în vârstă de circa 30 de ani din judeţul Alba, care transporta o încărcătură de 22 de tone de negru de fum, un material folosit în special pentru fabricarea de anvelope.

Având în vedere greutatea încărcăturii, TIR-ul a fost ridicat sâmbătă cu ajutorul unei macarale, în timp ce circulaţia în sensul giratoriu s-a desfăşurat pe o singură bandă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
@pioner
Bai bovens, patefon stricat esti tu, care la orice stire, ca are treaba cu PMO sau cu primarele, ca n-are, bagi aceeasi placa stricata cu Bolojan care e de vina. De exemplu, ce vina are Bolojan ca tu esti prost de bubui, ca si tu, din pacate, te "intampli" tot in orasul lui?
Postat 02 Februarie 2016, 19:09 de User anonimizat
@anti...
Unde dai si unde crapa! Eu zic una, tu-i dai inainte ca un patefon stricat.... e cum ziceam, esti penibil! P.S. Nea ilie e vinovat pt. ORICE se intampla in orasul al carui primar este! Motivul e simplu (si nu e singurul!):E drept ca liderii nu se pot descurca singuri, dar oamenii nepotriviti de care se inconjoara pot distruge totul într-un timp foarte scurt. Deci cine e vinovat?!
Postat 02 Februarie 2016, 05:50 de pinonel
APV-istii de azi...
Amice, tu ori esti prost ori esti prost, una din doua. Unde plm vezi ca-l apar pe edil? Pe langa ca esti prost, mai pui si frana. In primul rand, nu edilul a proiectat si executat sensul giratoriu de pe centura, asa ca n-are nici o treaba cu problema, decat in mitea ta creata. In al doilea rand, cam stiu care sunt "elementele constitutive", (ce expresie elevata, care nu face altceva decat sa ascunda fatul ca habar nu ai despre ce vorbesti) si in calitate de posesor de carnet de conducere de peste 25 de ani, cred ca am parcurs cateva sensuri giratorii la viata mea si nu doar in Oradea. Ma refeream in postare, ca astept aparitia "inteleptilor" care sa acuze ca, centura nu are betoane de separare pentru sensurile de mers (unde plm ati mai vazut voi centura, care nu este in regim de autostrada, cu separatoare de sens?), ca sensurile giratorii nu sunt bine executate, etc. Pentru astfel de "soferi" am un indemn: conduceti in plm preventiv, nu intrati cu 80 de km/h in sensul giratoriu si, nu conduceti pe o sosea inghetata cu 100 de km/h, nu pozati in piloti de formula 1 cand nu stiti reguli elementare ale sofatului si o sa constatati ca nu or sa se mai produca asa multe accidente. Cat depre tine, ionele draga, APV-ist ai fost, APV-ist ai ramas si asta cam spune totul.
Postat 01 Februarie 2016, 09:22 de User anonimizat
@anti...
Ce competente (prostia si fudulia nu se pun!) ai ca sa te pronunti?! Sau te-ai molipsit de la d-na/d-ra Alina, purtatoare de vorbe? Ai citit ceva despre sensurile giratorii?! Macar stii care sunt elementele constitutive ale unui sens giratoriu si cum influenteaza ele viteza/gabaritul autovehiculelor care il parcurg ?! Orice subiect ar fi, hop! sari si tu sa-l pupi-n cur*te pe intaiul edil. La inceput erai amuzant prin ineptiile pe care le debitai, acum ai ramas doar penibil!
Postat 31 Ianuarie 2016, 22:14 de pinonel
Eu astept inca
sa apara "inteleptii" care sa ne spuna ca centura din Oradea este prost proiectata si prost exceutata, ca daca ar fi existat separatoare de sens nu s-ar fi intamplat....
Postat 31 Ianuarie 2016, 18:43 de User anonimizat
mda
Alt idiot care a primit pe mana un mastodont si se crede stapanul...volanului...bine ca nu a omorat pe nimeni...
Postat 31 Ianuarie 2016, 13:27 de zorro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON