URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2013, 12:28

Un nou scandal la adăpostul de maidanezi: O filmare cu câini care muşcă un alt câine pune iubitorii de animale pe jar (VIDEO)

Adăpostul de câini comunitari "Grivei" al municipalităţii este ţinta unui nou scandal, după ce presa locală a publicat un filmuleţ de 42 de secunde ce prezintă mai mulţi câini ce sar la gâtul unui alt câine, realizat de persoane care susţin că la Oradea "câinii se sfârtecă între ei".

Videoclipul, realizat sâmbăta trecută din afara adăpostului de către un bărbat, dar publicat abia vineri, 1 februarie, arată cum mai mulţi câini atacă un alt patruped ce stă la pământ lipsit de vlagă, pe care l-au muşcat în zona gâtului.

Filmuleţul a stârnit deja revolta iubitorilor de animale, care critică faptul că un câine este "mâncat de viu la adăpostul Grivei, în timpul zilei, al programului de lucru, şi nimeni nu intervine".

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public susţin că nici vorbă ca patrupedele să se devoreze între ele, afirmând că filmuleţul este trunchiat şi răuvoitor şi că persoanele care l-au făcut nu au mai prezentat şi deznodământul.

"Sâmbătă, au venit doi tineri de adăpost, un bărbat şi o femeie, şi, fără să întrebe pe nimeni, au dat un ocol. S-au dus la un ţarc, filmând cum unul dintre câini a fost muşcat de urechea stângă. Filmuleţul are câteva secunde, dar nu prezintă tot ce s-a întâmplat. Este tendenţios, nu este redat în integralitatea lui. E drept, câinii se mai bat între ei într-un asemenea adăpost, se mai muşcă, dar în niciun caz că se mănâncă între ei. În niciun caz câinii respectivi nu l-au sfâşiat şi nu l-au mâncat pe "confratele" lor, cum sugerează autorii filmuleţului", a declarat purtătorul de cuvânt al ADP, Florin Alexandru.

Reprezentantul ADP susţine că cei doi tineri au stat de vorbă cu administratorul adăpostului, care chiar i-a întrebat ce caută acolo şi i-a invitat în adăpost. De altfel, după incident, câinii chiar l-au lins pe câinele atacat, iar veterinarul adăpostului i-a îngrijit rănile, care s-au şi vindecat.

caine maidanez comunitar muscat la adapostul grivei (2).JPG"Administratorul şi unul din angajaţii adăpostului i-au lăsat pe cei doi să intre şi s-au deplasat împreună la ţarcul respectiv, unde "hârjoneala" dintre câini se încheiase, unul dintre angajaţi punându-i capăt. A fost identificat câinele muşcat, medicul veterinar sesizând mai multe răni la urechea stângă. L-a luat în braţe şi l-a dus la cabinet unde l-a tratat, după care l-a introdus în recuperator, acolo fiind şi la ora actuală", a mai zis Florin Alexandru, adăugând că patrupedul este sănătos, iar ca dovadă a trimis şi poze cu acesta (foto).

Scandaluri - lanţ

Pe fondul faptului că a fost închis în ultimele două luni din cauza unor lucrări de modernizare, Adăpostul Grivei a fost, în ultima perioadă, ţinta mai multor scandaluri după ce voluntari ai SOS Dogs au publicat pe internet fotografii cu un câine proaspăt sterilizat dar la care îi ieşiseră intestinele pe afară, respectiv poze cu hoituri de câini, susţinând că animalele sunt înfometate în mod deliberat, iar câinii se mănâncă între ei.

Reprezentanţii ADP au respins constant acuzaţiile. Dacă în primul caz câinele respectiv a fost tratat, în cel de-al doilea ADP susţine că pozele vehiculate nici măcar nu au fost făcute în adăpost. De altfel, la sesizarea voluntarilor, procurorii orădeni au început şi o anchetă, pentru cruzime împotriva animalelor.

Pe de altă parte, la iniţiativa a trei orădence, luni, 4 februarie, va avea loc un protest la care sunt invitaţi toţi iubitorii de animale din oraş, de la ora 17, la statuia lui Mihai Viteazul. Doleanţa manifestanţilor este ca ADP să permită accesul voluntarilor în adăpostul de câini, dar şi să asigure patrupedelor comunitare "condiţii decente de viaţă".

De precizat că adăpostul Grivei s-a redeschis începând de vineri, 1 februarie, şi va putea fi vizitat sâmbăta, între orele 10 şi 14. Însă, pentru că hotărârea privind organizarea şi funcţionarea adăpostului a fost suspendată de instanţă, nu se mai pot face adopţii în adăpost, ci doar cu maidanezii duşi acasă.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Iubitorii de câini din Oradea, chemaţi la un protest paşnic

Adăpostul "Grivei" va fi deschis la 1 februarie, dar adopţiile au restricţii (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
32 Comentarii
RECTIFICARE
Vreau sa rectific cele declarate de cei de la ADP: bataia dintre caini NU A FOST OPRITA de \\"UN ANGAJAT\\" ci din contra, de cei care au facut filmuletul (au dat see you pietre si au strigat - dandu-i astfel timp sarmanului sa fuga in cusca); motiv pentru care si filmuletul este asa de scurt. Administratorul si angajatul in tot acest timp au stat si au pandit sa vada ce fac \\"vizitatori\\" si s-au implicat doar cand li s-a cerut... In plus cainele nu era doar muscat de ureche ci era MUSCAT TARE DE GAT; iar cainele nu a fost lins de ceilalti pentru ca a fost luat direct din cusca si dus la veterinar, acolo unde se ascundea de ceilalti.
Postat 04 Februarie 2013, 18:47 de Rodi
lasati-ne mademoiselelor
Mademoiselelor va amintim ca se pedepseste tulburarea ordinii si linistii publice ( se pedepseste cionform legii ). Hartuirera functionarilor unei institutii publice se pedepseste conform legii . Denaturarea adevarului utilizand mijloace de informare in masa se pedepseste conform legilor . Afisarea unor afise cu caracter rasist prin mijloaceele de informare in masa ( cu chipul primarului) se pedepseste conform legii . Presiunea asupra organelor de a da o solutie favorabila grupului de presiune se pedepseste conform legii . Repetarea unor asemenea fapte se lasa cu inchisoare . Acum sa ne spuneti cine a provocat cainii sa se bata ca sa fie considerata cruzime ? A lovit vreun om vreun caine . A provocat vreun angajat restul cainilor sa atace alt caine ?
Postat 03 Februarie 2013, 13:32 de nicolae
mincinoasele au amutit
Sa auziti maine prin porta voce ce devieri de la subiectul propus vor fi. Alta este miza oameni buni . S-a pierdut o vaca buna de muls . ,,Cine o afla sa mi-o deie ca-i sarut gurita''
Postat 03 Februarie 2013, 10:52 de corect
gata cu minciuna
1. Minciuna revolutiei 2. Instigarea cu mineriadele 3. Caritas , FNI , FNA 4 . Distrugerea intregii industrii si agriculturi 5 . POlitizarea excesiva a institutiilor statului 6 . Presiunea constanta asupra autoritatilor ori de cate ori a fost ridicata problema cainilor comunitari .Vezi climatul de tara de necontolat pe care-l doresc de fapt mascat anumite cercuri de ,,prieteni" care prezinta in occident imagini cu cartiere intregi patrulate de haite . ATENTIE maxima la aceasta problema . 7 . Inca marile dosare de coruptie zac in sertare iar organu se ocupa la presiune de maruntisuri si furturi de biciclete. 8 . Retrocedari cu cantec tot la presiunea unor grupuri bine cunoscute asupra judecatorilor (prin publicarea ca va urma un ,,miting " contra deciziei cutarei instante care a judecat corect un dosar privind retrocedari de cladiri , terenuri (ex lic. Miko din M. Ciuc) 9 . Presiunea constanta asupra unor echipe incomode din consiliile locale , ca urmare a pierderii alegerilor locale , sau a pierderii ciolanului . Aici este cazul nostru frate . Functionari ai PRIMARIEI ORADEA RIPOSTATI ODATA LEGAL si nu va lasati .
Postat 03 Februarie 2013, 10:48 de nu tolera falsul
chiar asa
Nu va lasati intimidati de caine (si unele publicatii dezinformate) care publica stiri fataliste pentru a-si mentine reitingul de piata . Nelu , Cezar , Renata , Bea ,Catita , george , Elena , Teodora , Dumitru , Vasi , Andreea , Tibi , Youzsy , Lena si ceilalti muscati de caini ne vedem maine la statuia lui Mihai ca altfel iara ne trezim cu mii de caini pe strada . Atentie ca orice astfel de actiune poate avea si un alt SCOP decat cel vanturat opiniei publice , mai ales ca la acel adapost chiar ca nu sunt probleme , asa ca fiti cu ochii larg deschisi .Rugam autoritatile sa fie atente la detalii .
Postat 03 Februarie 2013, 10:27 de asa mai frate
hartuirea functionarilor primariei
Draga jurista a primariei dar cat timp mai dureaza cacealmaua asta ? Aveti un statut al functionarului , acesta este incalcat de catre cei care va hartauiesc zi de zi . Va rugam sa-i identificati si sa-i actionati in instanta . Rusine ca nu va aparati . Cat timp veti mai tolera minciunile asa zisilor iubitori de caini ? In fiecare zi prin cartiere se bat caini , mereu ultimul intrat intr-un grup este pus la punct de catre ceilalti membrii ai grupului si acest lucru se poate repeta pe acelasi caine in functie de cat de rezistent este la a-si recunoaste noii sefi .
Postat 03 Februarie 2013, 10:14 de hartuire
lehnerismus
Hat dragam , muscat pe mine egy kutya , es nem tudom mit csinals . En gondol che merge la korhaz. Nu primit pe mine la korhaz ca nu vorbeste clar engleza. Most eu invet bine engleze si merg in frantia ca odo nincs kutya hamis . Visz lat ildike.
Postat 02 Februarie 2013, 14:14 de csekes
tengery es lehetes
Ei dragi iubitori de caini (kutya) , ati vazut ce sustinere ati avut ? Numarati stirile pro si stirile contra ideii voastre cu ,,protesc pasnic "(cainesc) . Dar ce idee geniala , ma inscriu si eu in asociatia muscatilor de caini , ca acum 5 ani , am fost capsat de o namila de caine in Velenta . Haiduce , la ce ora ne intalnim la statuia lui Mihai cu ,,iubitorii de caini " ? sa vada cati muscati suntem . Chiar daca o sa fim doar vreo 15-20 persoane muscate de caini , sa le aratam ,,iubitorilor de caini "" ca existam . Cica ei protesteaza pentru ca sunt grasi cainii din adapost . Probabil ca ei doresc eliberarea cainilor pe strazi , ca sa-i puna astfel la slabit sau fac presiune ca organu sa dea odata verdictu(diktatu).
Postat 02 Februarie 2013, 14:08 de honorius
Aripioara sau picior?
Intre \"zona gatului\" si \"urechea stanga\" la un caine de talia asta e o distanta ceva mai mare decat diametrul unei mingi de ping-pong.(o minge de acest fel se distinge binisor din satelit!). De-o vreme se intra in adapost pe baza de carte de identitate,astfel ca \"cei doi\" ar fi foarte bine sa aiba nume si prenume-inregistrate in catastife.Daca nu s-a intamplat asa,inseamna ca cineva bate campii.Sau minte cu nerusinare,ceea ce implica interese.
Postat 02 Februarie 2013, 12:59 de gyorgy tozser
Obsesii
Sunteti de-a dreptul obsedati cu stirile astea.Astfel de scene pot fi vazute si pe strada(din pacate!).Sunt destui caini pe strada care se bat intre ei in haite, de esti nevoit sa treci pe alte strazi ca sa ajungi acasa teafar.De ce nu filmati si acolo?
Postat 02 Februarie 2013, 11:09 de Boom
Noi cei muscati de cain
Cu ocazia acestui protesc prostesc , dragi ultrasi veti afla ca a luat ffinta Asociatia celor muscati de caini comunitari , care se va constiui in parte civila, in recuperarea cheltuielilor cu ingrijirea oamenilor muscati . Cu bine , om liber. Oradeani nu va lasati inselati de ultrasi . Scopul mascat al protestului este de fapt : ,,lasati-o mai incet cu adunarea cainilor de pe strazi " In azil o duc foarte bine cainii , au tot ce le trebuie .Siguranta cetateanului nu conteaza ?
Postat 02 Februarie 2013, 09:45 de Asociatia muscatilor
CE SITE
Ce jurnalisti sunteti voi de la ziarul si site-ul acesta??? Nivel de OTV !!!! Aveti numai articole de doi bani din surse neverificate, instigati la ura intre romani si maghiari, acum ati gasit si subiectul acesta cu maidanezii.... va intereseaza doar sa va acceseze pagina toti nebunii si sa scrie commenturi de 2 bani! Sunteti foarte foarte fraieri
Postat 01 Februarie 2013, 19:35 de EBIHOREANUL
cainii latra......
Ce tot latrati a demisie...pe cine ati vazut in ultimii 20 ani sa-si dea demisia...nu pleaca cainele de la macelarie........
Postat 01 Februarie 2013, 18:34 de xxl
@merlin...
Asa pot si eu sa afirm ca platesc impozit ,si nu mic, pt ca gibonul sa garanteze creditul CET-ului...adica incalzirea pt voi......
Postat 01 Februarie 2013, 18:31 de eu
Ptr Alex
Draga Alex esti simpatic si la randul meu iti doresc sa-i iei in sula pe acesti caini si sa alegi cu ei prin casa, eu nu mai vreau sa vad pe strada acesti cani rupti in gura nu sanatosi cum spui tu. Sper sa fi muscat macar odata in cur de unu turbat sau sa dai cu masina noaptea peste unu, sa scapi doar cu far spart si nu sa intrii si in ceva. Pe mine nu ma intereseaza ca au avut stapani acesti caini, nu sunt de acord sa tinem cainii pe bani! Ia cu tine pe toti acasa !
Postat 01 Februarie 2013, 17:37 de Denisa Teo
stapanii maidanezilor
Bolovaneeeeeee... din astia ca alexandru asta de mai jos iti vor face figura. Uita-te la el ce vocabular are.
Postat 01 Februarie 2013, 17:36 de 007
@denisa teo
Mi-aş dori ca JAVRE catine să fie ţinute în laţ pînă le vine mintea la capul pe care-l poartă, din păcate pe umeri. Dcaă te pretinzi fiintă umană atunci poate te rogi la Cel de sus să-ţi dea şi puţină logică elementare pe care s-o aplici când faci astfel de raţionamente. ACEŞTI CÂINI AU AVUT ODATĂ STĂPÂNI CARE ULTERIOR I-AU ABANDONAT. Nimeni nu poate aplauda soluţia eutanasierii pentru toţi câinii, mai ales dacă ei sunt tineri sau sănătoşi. Numai oamenii nesănătoşi mintal pot agrea o astfel de soluţie.
Postat 01 Februarie 2013, 17:20 de ALEXANDRU
Trebuiau eutanasiati de mult!
Nu stiu ce ne tot agitam pe tema asta, acesti caini trebuiau eutanasiati de mult, normal ca se mananca intre ei daca nu sunt bani destui ptr intretinerea lor. Voi, care pretindeti ca iubiti asa mult animalele, de ce doar protestati si nu ajutati? Mergeti sa-i hraniti sau mai mult, luatii acasa pe toti. Dupa parerea mea la 7 zile de la preluare daca nu sunt revendicati trebuiesc distrusi! Ma plictiseste tema asta cu cainii in loc sa vorbim despre problemele reale ale oamenilor, ale orasului. Cand totul va merge bine in oras, cred ca si cainii vor putea umbla cu colaciii in putza, dar pana atunci sa-i punem la somn de voie.
Postat 01 Februarie 2013, 17:02 de Denisa Teo
Vai ce emotie!
Vai, va rog sa mai scrieti o data stirea, ca nu am putut s-o citesc. De la pasajul "L-a luat in brate si l-a dus la cabinet" mi s-au umplut ochii de lacrimi si nu ma mai pot opri din plans. E mai emotionant ca in Suleiman magnificul. Ma mir ca nu i-a facut si altceva cainelui veterinarul cel inimos.
Postat 01 Februarie 2013, 16:24 de Hope
conducerea ADP sa isi dea demisia
e inadmisibil asa ceva, un om de onoare demisiona pana acum. Asteptam ca municiplitatea sa isi respecte promisiunile si ca il vor numi pe acel tanar de care au vorbit.
Postat 01 Februarie 2013, 16:01 de mirel
conducerea ADP sa isi dea demisia
e inadmisibil asa ceva, un om de onoare demisiona pana acum. Asteptam ca municiplitatea sa isi respecte promisiunile si ca il vor numi pe acel tanar de care au vorbit.
Postat 01 Februarie 2013, 16:01 de mirel
muscaturi intre oamei zicem noi civilizati
E CLAR CA CINAVA VREA SA MUSTE DIN CONDUCEREA ADP-ULUI!!!!
Postat 01 Februarie 2013, 15:22 de gicu
g
mai copii...luati loc...asa buun...oamenii nasc oameni...cainii nasc caini...cine-i de vina? oamenii nu au grija de cainii din curte...cainii ii musca pe oameni...chit...nu?!
Postat 01 Februarie 2013, 15:22 de gabi
sper...
sper asa sa muste si din tine \'\' bolovane\'\' toti dusmanii si toti de care ti ai batut joc !! ORASUK ASTA NU E AL TAU SI AL FIRMELOR TALE !! E AL CETATENILOR !!!!
Postat 01 Februarie 2013, 15:08 de catalin
sper...
sper asa sa muste si din tine '' bolovane'' toti dusmanii si toti de care ti ai batut joc !! ORASUK ASTA NU E AL TAU SI AL FIRMELOR TALE !! E AL CETATENILOR !!!!
Postat 01 Februarie 2013, 15:08 de catalin
@Ana-maria
@Ana-maria.. pai cum sa ii solicitati primarului sa il demita??Maine, poimaine o sa-i ceri presedintelui sa-l demita pe primar. Hai ca asta-i buna. Esti tare fato!!!!!! Asta de dragul cainilor)))))))).
Postat 01 Februarie 2013, 14:57 de mirel
o campanie mizerabila
ordinari pot fi autointitulatii aparatori ai animalelor. le dorim sa ajunga sfartecati de haitele de caini din adapost!
Postat 01 Februarie 2013, 14:48 de silviu
Dog lovers, read this!
"Iubitorii de animale", daca sunt asa mari iubitori de animale, sa-i ia acasa la ei, si sa doarma cu ei in pat! Mai ales ca aceste animale din adaposturi sunt intretinute acolo din bani publici, deci din impozitele pe care noi, contribuabilii le platim. Si degeaba ii castreaza pe cainii astia, ca oricum dintii nu le sunt piliti sa nu mai muste oamenii pe strada!
Postat 01 Februarie 2013, 14:47 de Merlin from Berlin
g
Dragi iubitori ai câinilor! Ce uitaţi d-voastră să luaţi în considerare este faptul că aceşti câini sunt luaţi de pe străzi, sunt fără stăpân, cea ce duce la o intensificare a instinctelor animalice şi câinii redevin ce au fost o dată: animale de haită. Ar trebui să mergeţi pe străzi, în zonele unde sunt localizate haite de câini şi să îi observaţi 2-3 zile la rând, asta aşa, pentru cultura d-voastră generală (care este sublimă dar lipseşte cu desăvârşire). Veţi vedea un comportament apropiat lupului de pădure, mai puţin faptul că vânează, nefiind obligaţi. Veţi vedea cum se stabileşte ierarhia în haită, prin lupte, câteodată chiar şi sângeroase şi veţi observa (sper) comportamentul câinilor faţă de alţi câini care sunt străini de haită. Ce aţi filmat d-voastră în adăpostul de câini "Grivei" poate fi o altă demonstraţie de putere din partea unei haite deja consacrate şi, prin introducerea acelui câine "străin" în haită, acesta trebuia să fie învăţat care este locul lui în acea haită. Vă rog, înainte de a începe să comentaţi să vă documentaţi despre strămoşii câinilor şi despre psihologia şi comportamentul animalelor de haită. Vă mulţumesc! postat de: Petre PERFECT ADEVARAT!!!
Postat 01 Februarie 2013, 14:04 de gabi
@ana-maria
@Ana-maria.. pai cum sa ii solicitati primarului sa il demita?? nu zilele trecute i-ati solicitat sa moara??...cu posterele alea de toata jena.
Postat 01 Februarie 2013, 13:49 de marcel
ANDRICA
Cat timp acest individ va mai conduce ADP vor fi mereu probleme. Solicitam primarului sa il demita!
Postat 01 Februarie 2013, 13:38 de Ana-maria
Maidanezi
Dragi iubitori ai câinilor! Ce uitaţi d-voastră să luaţi în considerare este faptul că aceşti câini sunt luaţi de pe străzi, sunt fără stăpân, cea ce duce la o intensificare a instinctelor animalice şi câinii redevin ce au fost o dată: animale de haită. Ar trebui să mergeţi pe străzi, în zonele unde sunt localizate haite de câini şi să îi observaţi 2-3 zile la rând, asta aşa, pentru cultura d-voastră generală (care este sublimă dar lipseşte cu desăvârşire). Veţi vedea un comportament apropiat lupului de pădure, mai puţin faptul că vânează, nefiind obligaţi. Veţi vedea cum se stabileşte ierarhia în haită, prin lupte, câteodată chiar şi sângeroase şi veţi observa (sper) comportamentul câinilor faţă de alţi câini care sunt străini de haită. Ce aţi filmat d-voastră în adăpostul de câini "Grivei" poate fi o altă demonstraţie de putere din partea unei haite deja consacrate şi, prin introducerea acelui câine "străin" în haită, acesta trebuia să fie învăţat care este locul lui în acea haită. Vă rog, înainte de a începe să comentaţi să vă documentaţi despre strămoşii câinilor şi despre psihologia şi comportamentul animalelor de haită. Vă mulţumesc!
Postat 01 Februarie 2013, 13:32 de Petre
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON