URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2013, 14:21

Un nou post de Jandarmerie montană în Bihor, la Padiş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Deşi numărul şi gradul de complexitate a misiunilor a fost anul trecut mult mai mare decât în 2011, Inspectoratul de Jandarmi Bihor s-a plasat pe un meritoriu loc trei la nivel naţional în ce priveşte profesionalismul cadrelor, a transmis miercuri conducerea instituţiei, în cadrul unei conferinţe de presă de prezentare a bilanţului activităţii din anul trecut.

Cu această ocazie, conducerea Inspectoratului a anunţat şi apropiata deschidere a unui nou post de jandarmerie montană din judeţ, care va funcţiona din luna martie în Padiş.

Jandarmi la Padiş

"2012 a fost un an plin de evenimente, greu din toate punctele de vedere", a spus colonelul Petru Lung, prim-adjunctul comandantului Inspectoratului de Jandarmi Bihor, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

Acesta a precizat că se aşteaptă ca 2013 să fie un an cel puţin la fel de încărcat, primul obiectiv fiind înfiinţarea celui de-al doilea post de jandarmerie montană din Apuseni, la Padiş. "Inspectoratul are 12 subofiţeri, proaspăt absolvenţi, cu care ne-am completat deficitul de cadre, motiv pentru care am decis să punem în aplicare un proiect mai vechi, de înfiinţare a postului de jandarmi montani din zona platoului Padiş", a spus Lung.

Potrivit acestuia, deocamdată subofiţerii ce vor deservi noul post montan lucrează pe teren alături de colegii din Stâna de Vale, unde funcţionează primul post de jandarmerie montană din Bihor, urmând ca ei să urmeze şi un curs special pentru deprinderea tehnicilor esenţiale de salvare. Postul din Padiş va deveni funcţional cel târziu la finele lunii martie, cu un efectiv de 8 jandarmi, şi va deservi întreaga zonă turistică din arealul Parcului Natural Munţii Apuseni.

Profesionişti de bronz

În ce priveşte bilanţul jandarmilor bihoreni pe 2012, în cifre acesta înseamnă executarea a 1.099 de misiuni şi intervenţii pentru asigurarea, restabilirea şi menţinerea ordinii publice, adică de trei ori mai mult decât în 2011.

"Cele mai importante misiuni în care au fost angrenate efective mari de jandarmi au fost cele din timpul celor trei campanii electorale din 2012, alegerile locale, referendumul şi alegerile parlamentare, când jandarmii au asigurat paza locurilor de tipărire a buletinelor de vot, paza secţiilor de votare şi transportul sacilor cu buletine de vot la Biroul Electoral Judeţean", a precizat căpitanul Ioan Bogdan, ofiţerul de presă al IJJ Bihor.

În 2012, jandarmii bihoreni au păzit, de asemenea, 15 instanţe judecătoreşti, o bancă, două obiective militare şi cinci trezorerii, şi au asigurat protecţia a 858 de transporturi de valori. Dintre acestea, 4 au fost transporturi speciale, unul de tehnică militară şi trei de substanţe radioactive.

În niciuna dintre misiuni jandarmii nu au avut evenimente negative, motiv pentru care Jandarmeria Română a plasat Inspectoratul Bihor pe locul trei ca profesionalism, în rândul instituţiilor similare din ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Constructiile ilegale din PADIS?
Ce ne mai puteti spune de constructiile ilegale care debutau anul trecut in Padis? au fost demolate? s-a gasit persoana si de ce a construit? Multumim de raspunsuri!
Postat 10 Ianuarie 2013, 13:28 de Un eu
martie ???
foarte buna initiativa, e timpul sa vedem niste uniforme prin padis, ca de mitici tupeisti si tarani cu spritu-n nas e deja plin. dar nu prea cred eu ca o sa le placa la jandari sa inghete acolo inca din martie :)
Postat 09 Ianuarie 2013, 20:18 de xfiles
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON