URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2019, 13:51

Un BMW furat din Oradea, găsit în Timişoara. Hoțul a fost prins în flagrant, dar scapă pentru că… s-a împăcat cu proprietarul!

Un BMW furat din Oradea, găsit în Timişoara. Hoțul a fost prins în flagrant, dar scapă pentru că… s-a împăcat cu proprietarul! foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un BMW furat în noaptea de duminică spre luni din Oradea a fost găsit, joi, tocmai în Timişoara, autorul furtului, Adi-Mihai Roznovăţ, un timişorean de 23 ani, scăpând însă de acuzaţii întrucât acesta s-a împăcat cu proprietarul maşinii, care şi-a retras plângerea. 

Întreaga poveste, după cum a aflat BIHOREANUL, a început în momentul în care proprietarul BMW-ului, Dorin Ionuţ Matei, a publicat pe internet un anunţ că îl vinde. Printre cei care s-au interesat de autoturism s-a numărat şi Roznovăţ, un cunoscut hoț de mașini din Timișoara, care săptămâna trecută, a venit la Oradea sub pretextul că vrea să testeze bolidul. Atât doar că, într-un moment de neatenţie al proprietarului, timişoreanul a schimbat cheia maşinii, iar în noaptea de 28 spre 29 ianuarie, având cheia potrivită, s-a urcat la volanul BMW-ului şi a pornit spre Timişoara, cel mai probabil cu intenţia să-l dezmembreze şi să-l vândă pe bucăţi.

Ghinionul a fost că, în drum spre casă, individul a dat peste o patrulă a Poliţiei Rutiere care i-a verificat datele personale, dar şi ale maşinii, iar în dimineaţa următoare, când Matei a anunţat dispariţia BMW-ului, poliţiştii aveau deja un suspect. Care, însă, s-a făcut nevăzut...

Negocieri din ascunzătoare

Conştient că nu va putea sta ascuns vreme îndelungată, Roznovăţ a încercat să-şi scape pielea, punându-şi prietenii să negocieze o înţelegere cu proprietarul maşinii. Matei a şi fost contactat, acceptând să renunţe la plângere, în schimbul returnării maşinii, iar joi seara, timişoreanul a şi ieşit din ascunzătoare, pentru a returna maşina.

Surpriză, însă, căci autoturismul, lăsat într-o parcare amenajată, la periferia oraşului, fusese reperat deja de poliţişti, care aşteptau doar apariţia hoţului. Iar când hoţul, proprietarul maşinii şi avocatul acestuia au venit şi s-au urcat în maşină, au fost ridicaţi toţi, în grup.

La acţiune, după cum se precizează într-un comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, au participat atât poliţişti din Bihor cât şi din Timiş, sprijiniţi de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

„În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, tânărul de 23 de ani este bănuit că, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie a.c., în intervalul orar 23.00 – 07.00, ar fi sustras de pe raza municipiului Oradea un autoturism care fusese lăsat de proprietar parcat pe stradă, în fața unui imobil de locuințe, asigurat cu sistemul de închidere centralizat. Prejudiciul cauzat astfel este de 15.000 de euro”, se precizează în informare. 

S-au înţeles

Întorşi la Oradea, proprietarul BMW-ului le-a adus la cunoştinţă poliţiştilor că s-a împăcat cu hoţul maşinii şi nu mai are nicio pretenţie financiară sau de altă natură faţă de acesta. Şi, cum împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală în cazul furturilor, poliţiştii au fost obligaţi să claseze dosarul deschis pe numele lui Roznovăţ pentru furt calificat. Astfel, hoțul a scăpat basma curată din întreaga poveste. 

Cei doi, Dorin Ionuţ Matei şi Adi-Mihai Roznovăţ, vor trebui să plătească, însă, cheltuielile judiciare, între acestea fiind şi cele pentru organizarea flagrantului, suma urmând să fie stabilită de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care au coordonat ancheta. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON