URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2010, 17:06

Un băiat de 9 ani a supravieţuit după ce a avut în cap 7 centimetri de scândură de lemn

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Caz complicat miercuri seară la Spitalul Judeţean din Oradea. Un băiat de 9 ani din satul Ferice, comuna Bunteşti, a fost adus în stare gravă, cu o bucată de lemn împlântată în cutia craniană. Se pare că băiatul se juca în pod, s-a împiedicat şi a căzut cu capul într-o scândură din curte.

"Noi l-am preluat de la un echipaj al Ambulanţei Ştei, în stare critică, pentru a-l transporta la Oradea. Era instabil, îşi pierdea cunoştinţa", a declarat pentru BIHOREANUL Hadrian Borcea, şeful SMURD.

Internat iniţial în Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru investigaţii, băieţelul a fost transferat ulterior la Clinica de Neurochirurgie, unde joi dimineaţa a şi fost operat de o echipă condusă de conferenţiarul Dumitru Mohan.

Operaţia a durat circa o oră şi jumătate, deoarece din bucata de lemn de 12 centimetri lungime şi 2,5 centimetri diametru, circa 7 cm au intrat în capul copilului.

"A avut noroc, pe de o parte, deoarece scândura i-a intrat în cutia craniană prin partea dreaptă, însă nu a trecut prin învelişul creierului, doar l-a lovit", a precizat Carmen Pantiş, managerul Spitalului Judeţean.

Intervenţia a fost una de succes, iar băiatul începe să-şi revină.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
medicale
SISTEMUL SANITAR E VINOVAT , ash dori sa shtiu ce daune cer parintzii, ce ii sfatuiesc avocatzii , pe cine dau in judecate , ce director se schimba din cauza acestui caz. daca asistentele s-au purtat mizerabil , In rest , multa sanatate micutzului pacient shi ..mai multa grija parintzilor.George, extractzia a fost o operatzie in sine , poate a fost solicitat cel mnai bun , poate pregatiri speciale , analize ,etc..de aia a doua zi.Sanatate
Postat 27 August 2010, 13:28 de alia
Fara scandura era un caz banal
Cazul este spectaculos prin retentia acestei scanduri, in rest este ft banal, saptaminal prezentandu-se la serv de urgenta traumatisme craniene cu fracturi de oase craniene cu infundarea fragmentelor cele mai multe ,mult mai grave. Ceea ce pare interesant e ca scandura nu s-a extras imediat(la prezentarea bolnavului) ci abia a doua zi dimineata.Umbla vorba ca neurochirurgii din Oradea opereaza numai dimineata.Poate ca dimineata creierul este mai treaz si mai limpede!
Postat 26 August 2010, 18:41 de George
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON