URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2019, 14:43

Tupeu de PSD-işti: Dau vina pe locuitori şi pe Primăria Oradea pentru lipsa curselor de pe Aeroport

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asemenea colegilor lor din ţară, politicienii PSD din Bihor dau dovadă că nu le lipseşte tupeul. Într-o conferinţă de presă susţinută luni, consilierul local social-democrat Liviu Sabău Popa - director economic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor, dar aflat luni în zi de concediu, după cum a ţinut să precizeze - a criticat o serie de eşecuri ale administraţiei conduse de Ilie Bolojan.

Orădenii, prea săraci

Fără să spună lucruri neştiute de orădeni, PSD-istul a înşirat proiectele cu probleme ale Primăriei - cele care sunt încă în şantier, după multă vreme de la debutul lucrărilor, sau necesită reparaţii: Dealul Ciuperca, parcarea din strada Independenţei, Piaţa Unirii, centrul de afaceri ridicat pe locul pieţei Rogerius ori parcarea din faţa Spitalului Municipal.

Pentru că doar repeta informaţii "tocate" în ultimii ani de mass-media orădeană, PSD-istul a fost întrebat de jurnalişti despre un alt eşec, mai proaspăt: lipsa curselor de pe Aeroportul Oradea. Aşa cum se ştie, începând cu aprilie, singura companie care mai zboară de la Oradea este Tarom, cu aeronave spre capitala României, după ce şi Blue Air a renunţat la zborurile Oradea-Bucureşti.

Deşi Aeroportul este în administrarea Consiliului Judeţean Bihor, condus de PSD, UDMR şi ALDE, iar când a fost vorba să anunţe curse noi, cei trei lideri ai instituţiei, Pásztor Sándor, Ioan Mang şi Traian Bodea, n-au ezitat să iasă în faţă şi să pozeze în eroi, Liviu Sabău Popa susţine, acum, că de fapt orădenii şi Primăria municipiului ar fi de vină că nu sunt curse, pentru că localnicii nu-şi permit să-şi cumpere bilete de zbor.

"Nu am auzit nicio plângere din partea operatorilor cu privire la serviciile oferite de Aeroport. Plângerile lor sunt cu privire la rentabilitatea curselor, care este direct legată de capacitatea financiară a unui oraş", a declarat Liviu Sabău Popa.

Potrivit acestuia, orădenii au salarii prea mici şi, după ce îşi plătesc factura de întreţinere, nu îşi mai permit să-şi plătească un city-break la Barcelona. Astfel, PSD-istul ignoră complet că zborurile nu trebuie să fie destinate doar localnicilor, ci şi străinilor ori românilor emigraţi. După logica lui Popa, la fel de "vinovaţi" pot fi şi consideraţi şi locuitorii din Marghita, Beiuş ori Salonta sau din alte localităţi gestionate de edili PSD-işti...

Bolojan e de vină!

Sabău Popa a încercat să redirecţioneze, forţat, atenţia spre Primăria Oradea, care n-are nicio calitate în administrarea Aeroportului. "Nu văd niciun impediment ca Primăria să aducă curse pe aeroport, să aducă operatori care să zboare", a spus el.

Cum anume ar putea municipalitatea să facă asta, fără să intre în acţionariatul Aeroportului, PSD-istul n-a mai lămurit. În schimb, a reproşat că municipalitatea a investit anul trecut aproape 200.000 de lei într-o campanie de publicitate pentru Ryanair, campanie care n-a avut efectul dorit, dat fiind că Ryanair a părăsit Oradea.

Liviu Sabău Popa nu le găseşte nicio vină şefilor de la CJ Bihor, ba chiar se arată încrezător în ei. "Sunt sigur că cei de la CJ vor găsi calea să aducă un număr de curse dorite de orădeni şi care să fie şi rentabile pentru companii". Pe ce se bazează? "Am încredere în echipa de la CJ".

În context, trebuie menţionat că şi şeful PSD Bihor, Ioan Mang, are acelaşi discurs, care învinovăţeşte cetăţenii pentru pustietatea din Aeroportul Oradea. Liderul PSD Bihor le-a scris pe Facebook unor bihoreni care îl criticau pentru situaţia Aeroportului, întrebându-i câte bilete de zbor şi-au cumpărat ori spunându-le că "din păcate, bihorenii nu vor să meargă cu avionul".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
seth
Ryanair, a plecat și din Grecia, Spania, Germania, Olanda , Italia. Ai pierdut știrile din 2017-2018. Ei au spus că nu mai operează pe programul de iarnă posibil sa vină pe programul de vară. Pe Oradea erau pasageri la greu, în timp ce pe Debrecen pasageri au scăzut sub 50%
Postat 11 Martie 2019, 20:34 de Sandu1206
Astept
momentul cand un coleg de-al desteptului Liviu,unul din CJ Bihor, ne va mustrului ca am distrus drumurile judetene !Personal,am o multime de gropi pe constiinta !
Postat 11 Martie 2019, 19:52 de nealiniat
Are si psd-ul talentele lui
"orădenii au salarii prea mici şi, după ce îşi plătesc factura de întreţinere, nu îşi mai permit să-şi plătească un city-break la Barcelona"...sa nu fi ajuns reformele psd-ului la oradea? or fi pierdut avionul? Ar trebui ca voucherele de vacanta sa poata fi folosite si offshore,nu doar in tara, in mod sigur s-ar umple avioanele cu bugetari...
Postat 11 Martie 2019, 19:29 de excalibur
blabla
În programul de guvernare PSD-ALDE, s-au promis 8 spitale regionale şi unul metropolitan în Bucureşti până 2020.Dar nu se va întâmpla. Pentru cele 3 spitale regionale finanţarea prevăzută în actualul ciclu finaciar a fost de 150 de milioane de euro la care guvernul trebuia să pună tot pe atât. Numai ca guvernanţii şi-au dat seama că au nevoie de 1,2 miliarde de euro pentru lucrări.Au mai promis 2500 gradinite,crese. Unde sunt autostrăzile din programul de guvernare PSD? ZERO kilometri noi de autostradă deschiși circulației într-un an și jumătate de mandat, proiecte blocate sau întârziate și nici un termen respectat si maimuta asta vb???
Postat 11 Martie 2019, 17:27 de tepes
mda...
Nu stiu de unde ai informatia asta Sandu, Ryanair a inchis bazele din Romania la fel ca si Wizzair in Praga, Kosice si Lublin dintr-un singur motiv. Au deschis baze in Viena, acolo aveau nevoie de avioane si e alta piata.
Postat 11 Martie 2019, 16:37 de seth
Falci , episodul 2
Ryanair Air a plecat din Romania, pt că sunt la faliment. Avioanele Ryanair erau pline. Dar ce poate sa spună un PSD-ist. Referendum pt a decide soarta aeroportului. Să treacă la Oradea, și le da Bolojan clasă
Postat 11 Martie 2019, 16:01 de Sandu1206
tupeu de psd
Tupeul de PSD nu are limite.
Postat 11 Martie 2019, 15:14 de unul
Slugarelu' lu' Mang
Si cand te gandesti ca mai sunt si oradeni care voteaza cu aceste specimene, ma apuca greata!!!
Postat 11 Martie 2019, 15:02 de Mekla
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON