URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2017, 17:33

Traian Bodea despre boicotul PNL: "Ne ţin într-un şah care nu duce nicăieri"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cum, spre deosebire de ceilalţi colegi de la şefia instituţiei, vicepreşedintele Traian Bodea nu a comentat, marţi, la şedinţa eşuată a Consiliului Judeţean boicotul aleşilor liberali, acesta a convocat, miercuri, o conferinţă de presă la sediul ALDE Bihor anume pentru a face asta.

"Aş dori să-i întreb de fapt ce vor? Eu nu ştiu să fi spus vreodată public "noi vrem asta"! Ce vor ei să se întâmple la Consiliul Judeţean ca să fie mulţumiţi?", a spus Traian Bodea.

Liderul ALDE Bihor a spus că, dacă PNL doreşte să provoace alegeri anticipate, să facă acest lucru cât mai repede, convins fiind că liberalii nu ar mai obţine "nici 15 consilieri". "Să blochezi proiectele judeţului nu este o soluţie. Peste doi ani vor încerca să spună că această conducere nu a realizat nimic", a afirmat Bodea.

Când s-a referit la proiecte blocate, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a dat exemplul Drumului Apuseni, pentru care, marţi, la şedinţa eşuată, urma să fie propusă aprobarea scoaterii unor terenuri din fondul forestier naţional.

De asemenea, acesta a vorbit despre Strategia pe Sănătate a judeţului, care a fost depusă incompletă spre finanţare, după ce liberalii n-au apărut să aprobe alocarea unui teren pentru unul dintre centrele montane de medicină. Bodea a spus că, astfel, finanţarea proiectului în valoare totală de 9,4 milioane euro este acum "cu semnul întrebării".

În privinţa boicotului PNL de la Consiliul Judeţean, Traian Bodea a spus că "nu ajută pe nimeni", căci electoratul îşi pierde încrederea în toţi factorii politici implicaţi, iar proiectele judeţului nu avansează. "Ne ţin într-un şah care nu duce nicăieri (…) Cine câştigă din acest circ politic?", a spus politicianul.

Întrebat dacă liderii alianţei UDMR, PSD, ALDE au făcut vreun pas spre a comunica şi negocia cu reprezentanţii PNL pentru depăşirea impasului, Traian Bodea a spus că, din 2016, de la constituirea Consiliului Judeţean, liberalii n-au dat impresia că ar dori acest lucru, ci au provocat scandaluri. Totodată, crede Bodea, fiind în opoziţie, PNL-iştii ar trebui să fie cei care fac primul pas şi îşi exprimă concret doleanţele. "Dar, de fapt, ei nici nu spun ce consideră ei că e greşit. Ei sunt nemulţumiţi şi punct!", a spus Bodea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
mat
Pai daca asa sta situatia, eu propun ori un mat rapid, ori sa predea partida/puterea cei nemultumiti sau nepuntinciosi in a o exercita :)
Postat 08 Noiembrie 2017, 23:05 de oradea_mea_si_a_ta
Oioi
At scale de inchisoare
Postat 08 Noiembrie 2017, 21:32 de sandu1200
SS
D-lui Bodea iar face bine daca ar clarifica executia, colegului sau de la conducerea Ambulantei. S-au nu are curajul sa si infrunte partenerii de coalitie?
Postat 08 Noiembrie 2017, 19:30 de gigi-duru
Va tine in sah un descreierat ...
... pentru ca va place si sunteti cu capul mat !?!
Postat 08 Noiembrie 2017, 18:18 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON