URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 August 2010, 14:16

Traficul rutier pe Podul Dacia va fi complet închis de vineri până luni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe-aici nu se trece!

Deşi la începutul săptămânii se preconiza ca în week-end-ul care vine circulaţia pe Podul Dacia să fie restricţionată prin instituirea unei limite maxime de viteză de 5 km/h, miercuri dimineaţă conducerea Primăriei şi a Poliţiei Rutiere au anunţat o modificare esenţială, şi anume că circulaţia autovehiculelor de orice tip va fi total interzisă pe pod de vineri, începând cu ora 18, până luni dimineaţă la ora 6.

Motivul a fost explicat de viceprimarul Gheorghe Carp. "Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcţii a impus închiderea circulaţiei, considerând că după turnarea betonului este nevoie de un interval de 48 de ore în care pe pod să nu fie vibraţii de niciun fel", a spus Carp, într-o conferinţă de presă.

Viceprimarul a arătat că, pentru a evita ambuteiajele, şoferii sunt sfătuiţi să folosească rute ocolitoare. "Echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Comunitare vor monta la intrările în oraş indicatoare de ocolire şi vor recomanda şoferilor aflaţi în tranzit să folosească şoseaua de centură", a mai spus Gheorghe Carp.

Comisarul-şef Valentin Pănescu a precizat că poliţiştii de la Rutieră vor fi postaţi şi la capetele Podului Dacia, pentru a verifica respectarea interdicţiei de circulaţie, şoferii care nu vor respecta indicaţia urmând să fie sancţionaţi conform Codului Rutier.

Viceprimarul Gheorghe Carp a mai adăugat că, tot pentru a respecta indicaţiile experţilor în construcţii de la ITSC, circulaţia rutieră pe Podul Dacia va fi restricţionată şi după data de luni, 9 august, timp de 28 de zile, practic pe toată durata lunii august, în sensul că limita de viteză maximă va rămâne de 5 km/h, iar în acest interval de timp accesul vehiculelor grele va fi interzis pe pod.

Vehiculele OTL, deviate

Aflat şi el la conferinţa de presă a conducerii Primăriei şi Poliţiei Rutiere, managerul regiei de transport local, Csuzi Istvan, a prezentat care vor fi modificările impuse de restricţiile de pe Podul Dacia pentru circulaţia autobuzelor de pe liniile 13, 17 şi TRV 3 (aceasta din urmă deservind pasagerii pe ruta tramvaielor, suspendată din cauza lucrărilor).

Astfel, autobuzele de pe linia 13 vor urma traseul strada Gheorghe Doja - Spitalul Judeţean - Bdul Republicii - strada Muzeului - Parcul Petofi - Bdul Republicii - Magazinul Crişul - strada L. Pasteur - Spitalul Judeţean - strada Gheorghe Doja.

Autobuzele liniei 17 vor circula între staţia Simcor (Pod CFR Borşului) - Bdul Dacia - Parcul Petöfi - Magazinul Crişul - Republicii - Gara Centrală - Berzei - Şirul Canonicilor - Bdul Dacia - Simcor (Pod CFR).

Autobuzul TRV 3 va deservi pasagerii OTL între fostul cimitir Olosig şi Gara Centrală.
"Ne cerem scuze pasagerilor, dar şi orădenilor care îşi folosesc maşinile proprii, pentru deranjul creat, dar din punct de vedere tehnic nu există alte soluţii mai bune", a spus managerul OTL, Csuzi Istvan.

Urmează Podul Ferdinand

Lucrările de înlocuire a liniilor de tramvai între Podul Dacia şi Centrul Civic au început în urmă cu două săptămâni, fiind necesare deoarece şinele erau prea strânse în curbe, fapt care provoca defectarea rapidă a tramvaielor de tip Siemens, achiziţionate în anul 2008.

Până în prezent s-a efectuat scoaterea liniilor de tramvai de la staţia de pe Magheru până la intersecţia Cele 3 Crişuri - Parcul 1 Decembrie.

Valoarea lucrărilor, în care este inclusă şi amenajarea unei giraţii în Centrul Civic, este de 3,596 milioane lei (plus TVA), iar termenul de finalizare este noiembrie 2010.

După lucrările de refacere a liniilor de tramvai pe Podul Dacia, un altul va intra anul viitor în reparaţii capitale, a anunţat viceprimarul Gheorghe Carp. "Anul viitor trebuie reabilitat şi Podul Ferdinand, de lângă Primărie, dar ne vom apuca de lucrări la acesta doar după încheierea lucrărilor ce cele două poduri care urmează să fie construite peste Criş. Abia acum ne dăm seama cât de important este să avem încă două noi poduri", a spus viceprimarul, referindu-se la viitoarele poduri din Ioşia Nord şi respectiv zona Silvaş.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON