URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Mai 2011, 16:27

Traficant de maşini furate, prins în flagrant de poliţişti, lăsat liber de judecători

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr de 25 ani din Sânmartin este cercetat pentru fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea, tăinuire şi înşelăciune de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, iar magistraţii Judecătoriei Oradea i-au interzis să părăsească ţara pentru următoarele 30 de zile după ce încercat să vândă un autoturism Mercedes Vito unui poliţist sub acoperire.

Procurorii Parchetului Oradea au demarat ancheta în caz în urmă cu două luni, când un hunedorean a reclamat faptul că a cumpărat o maşină de teren Nissan Navara furată din Franţa.

Victima înşelăciunii, Cornel Voicu, susţinea că a achiziţionat jeep-ul pe 16 februarie de la o persoană care s-a prezentat Szabo Sandor, în urma unui anunţ pe care cel din urmă îl publicase pe site-ul "Auto Vit".

Cei doi s-au întâlnit în parcarea magazinului Praktiker unde Voicu a plătit pe maşină 10.000 euro şi, împreună cu aceasta a primit o copie a cărţii de identitate pe numele de Szabo, un contract de cesiune în limba franceză, încheiat pe numele acestuia şi cele două chei ale autovehiculului.

Problemele au apărut o săptămână mai târziu când s-a prezentat la RAR Hunedoara, pentru a face formalităţile de înmatriculare unde i s-a comunicat că vehicolul a fost reclamat furat din Franţa la data de 21 februarie.

Cum numele vânzătorului s-a dovedit fictiv, ancheta în caz a stagnat până în urmă cu câteva zile când pe site-ul "Auto Vit" s-a publicat un nou anunţ de vânzare de către acelaşi "Szabo Sandor", de astă dată pentru un Mercedes Vito. Verificând autoturismul, procurorii au descoperit că acesta era declarat furat în Spania, motiv pentru care i-au pregătit bărbatului o capcană.

Pe 5 mai, acesta a fost sunat de un poliţist sub acoperire şi chemat în parcarea hypermarket-ului Metro pentru a putea vedea maşina. Aici, după ce vânzătorul s-a prezentat pe acelaşi nume Szabo şi a predat documentele maşinii, a fost reţinut.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în realitate, tânărul se numeşte Mircea Turău, este originar din localitatea Tăşnad, judeţul Satu Mare, iar în prezent locuieşte în comuna Sânmartin.

În faţa poliţiştilor, tânărul a negat că ar avea vreo cunoştinţă despre tranzacţia jeep-ului Nissan Navara. "Nu cunosc nimic despre aceea maşină şi niciodată nu am vândut un astfel de autoturism", a pretins Turău. Cât despre Mercedes, el susţine că i-a fost dat spre vânzare de un client de la fostul său loc de muncă, despre care ştie doar că îl cheamă "Bela", client care i-ar fi dat şi documentele pe numele de Szabo. În privinţa identităţii false pe care şi-a declinat-o în faţa poliţiştilor, Turan avea o altă explicaţie: nu avea procură pentru vânzarea maşinii şi nu voia să-i piardă de clienţi.

Cum explicaţiile tânărului erau contrazise de probele poliţiştilor, acesta a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul IJP Bihor, iar o zi mai târziu, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea l-au prezentat magistraţilor de la Judecătoria Oradea cu propunerea de arestare preventivă.

Solicitarea a fost respinsă, însă de magistraţi, care au considerat că, în acest caz, arestul preventiv nu se impune. Tânărul nu a comis o faptă cu violenţă şi nu are antecedente penale, motiv pentru care judecătorii au decis să aplice o măsură mai puţin restrictivă până la finalizarea anchetei, aceea de a-i interzice tânărului să părăsească ţara.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
okkk
constatati ca doar la sesizari se fac cercetari deci pot sa cumpar otrava de pe paita ca daca nu este nimeni sa faca ssizari noi nu suntem in siguranta, daca Hunedoreanul nu facea sesizari acest "SANDOR" vinde fara probleme, felicitari ma simt in siguranta in Romania! pot oricand sa fiu implicata in diverese grupuri, organizati de interlopi ca tot eu cetateanul ONEST sunt acuzat, schimbati ceva altfel merg la manastire si nu mai platesc TAXE:)) ma fac preoteasa :))
Postat 10 Mai 2011, 17:02 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON