URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2011, 17:32

Tombola lui Ioan Mang, între smerenie şi mită electorală

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primul care a vorbit despre tombola preşedintelui PSD a fost şeful conservatorilor bihoreni, Traian Bodea. Acesta a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că "voturile ar trebui câştigate prin proiecte şi nu prin tombole". Bodea a apreciat că Ioan Mang a furat startul campaniei pentru Primăria Oradea, ceea ce nu e un lucru etic.

A urmat Cornel Popa care, joi, întrebat de jurnalişti care este părerea sa cu privire la tombola organizată de PSD, a răspuns mistic: "Eu cred că în politică este nevoie de mai multă smerenie. Interpretaţi dumneavostră cum doriţi acest cuvânt".

Tot din interiorul USL a venit şi opinia Luciei Varga, mult mai tranşantă decât cea a colegilor ei de sex masculin: "Nu este corect ce a făcut domnul Ioan Mang. În Organizaţia Femeilor încercăm să promovăm concepte de etică dar văd că mai necesare ar fi pentru bărbaţii politicieni decât pentru noi. Eu cred că ce a făcut domnul Mang se poate numi mită electorală", a declarat vineri deputatul liberal.

După cum se ştie, pentru a maximiza şansele USL la preşedenţia CJ Bihor, în interiorul Uniunii se vor face două sondaje de opinie pentru a se afla cine dintre liderii PSD, PNL şi PC are mai multe şanse la şefia CJ. Ioan Mang a anunţat, încă de săptămâna trecută că a tipărit 50.000 de fluturaşi în limba română şi alţi 5.000 în limba maghiară pe care îi va distribui în cadrul a ceea ce el a numit "o campanie de informare".

Pe pagina a doua a fluturaşului, Mang atacă "mandatul nereuşit" al PNL la conducerea CJ Bihor în următorii termeni: "Din păcate, în ultimii ani, judeţul nostru a stagnat din punct de vedere al dezvoltării şi este încă departe de stadiul la care ne-am dori cu toţii să ajungă. Chiar şi cei care au condus în ultimii ani Consiliul Judeţean sunt nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat în Bihor, recunoscând public că a fost un mandat nereuşit şi că nu au realizat ceea ce au promis în 2008. Doresc să schimbăm această stare de lucruri".

Mai mult, social democratul a decis să organizeze şi o tombolă pentru respondenţi. Aceştia pot expedia răspunsurile pe adresa PSD Bihor, până la data de 15 iulie, urmâmd ca prin tragere la sorţi să câştige trei mari premii (un DVD player, un aspirator şi un cuptor cu microunde), plus alte 50 de aparate electrocasnice.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
Adevar.
Realitatea vieii de zi cu zi a demonstrat ca rautatea si invidia sunt vecine cu prostia. Mang incearca un alt gen de politica, dar, din pacate, nu are cu cine. Cruciasul, fotbalul, tenisul, micii si gratarele raman, inca, practici politice de trista amintire, ceea ce dovedeste, cu prisosinta ca ne meritam soarta. Sa traiti bine!
Postat 19 Iunie 2011, 12:07 de safe
replica la articolul cu dezbaterea senatorului PSD Ioan Mang
,La dezbaterea(senatorului PSD Ioan Mang,Kissi-a provocat pe parlamentarii PDL sa de-a seama bihorenilor `muhaha bleahh ne este scarba ,pina acuma le-a fost bine la acestia care au fost acolo primari consilieri consilieri judeteni (secretaru Radu Ioan,Pepea Homosexualul Pavel Emilian consilier judetean,tacsu Pavel Florian ,Kiss,Pasztor,Odon,de acum inainte o sa le fie rau ca nu vor mai fi la bani si resurse(REGIONALIZAREA ):))=))Senatorule PSD Ioan Mang daca tot ai vrut sa faci dezbatere publica ,masa rotunda ,intilnire cu oradeni ,de ce nu ai organizat-o intr-o piata publica ?in fata sediului municipal PSD ,in fata sediului PSD Bihor ? asa se facea o piata Tahrir acolo !:))=))Dar ati preferat hotelul Ramada(- n postul musulman)ca sa platiti din banii partidului PSD inchiriere si cocteil party de pe urma,si cu aceste lucruri ati creat o mare mare DISCRIMINARE SOCIALA ,pentru bihorenii romani simpli votanti PSD.Un partid PSD social democrat nu este un partid de sefi si de patroni,ci este un partid de militanti social democrati care lupta pentru drepturile si libertatile celor multi si saraci ,,citat presedinte de onoare PSD Ion Iliescu.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 19 Iunie 2011, 06:03 de Romanul Simplu
"anca draga"
ce dreak esti si tigan !!! oooooooooooo numai tigani folosesc apelativul DRAGGGGA !!!!!!!!!!!!!!!!, lingggg si linggg ce nu suport lingaii saliveaza mult :))) femeile sunt oc au anticopri dar barbatiii gretoooosiii pfffffffffff
Postat 18 Iunie 2011, 16:58 de anca
Despre etică la ”amazoane” model: tanti Lucica.
Dna Lucia Varga: În distrugerea câtor familii cu copii, s-a implicat dl. senator Mang? Dar dvoastră, respectiv apropriate, sau cunoştiinţe de ale dvoastră? Câte destrămări de familii, cu copii, aţi mai împiedicat? Pentru câte zile v-ar ajunge actualul salar minim pe economie? Cum s-ar comporta fata dvoastră, dacă mămica ar lucra, la normă, la o firmă particulară, pentru un salariu minim pe economie, iar tăticu, lăsat fără loc de muncă (cu ”ajutor”), ar fi în căutarea unui alt job, fără a avea relaţiile pe care le are? La sugestia unor ”binevoitori”, v-ar părăsi?
Postat 18 Iunie 2011, 13:00 de Violeta.D.&Carmen.N.
Bravo lui
e buna initiatitiva. Bravo, domnule Mang!
Postat 18 Iunie 2011, 12:19 de Daniel
de groaza
Astea sunt intrigi ale portocalelor. Si daca ar exista nemultumiri in PNL, tot nu ar aparea in presa. Si pana la urma, ce daca organizeaza tombola? Care-i problema? Da un om ceva si gata, toti ii dau in cap.
Postat 18 Iunie 2011, 12:11 de IC
Don(a) Quijote de Bihor vs ”Marea mită electorală”!
Dna Lucia Varga: 1. Dacă 3 ”mari” premii şi 50 aparate electrocasnice, în concepţia dvoastră, reprezintă ”mită electorală”, ce ne spuneţi despre modul cum procedează ”îngeraşii” de PD-L? Halal argumentaţie pertinentă. 2. Faptul că membri USL, îşi pierd mult mai uşor locul de muncă, respectiv îşi găsesc unul nou, mult mai greu, devenind astfel un (alt) grup ţintă, pentru şantajiştii ”zold-portocalii” şi ”independenţi”, nu vă ”spune” nimic? Ocupaţi-vă, în mod serios şi responsabil, de problemele electoratului dvoastră, dacă nu vreţi să rămâneţi fără el! 3. Sondajele de opinie se fac pe eşantioane de: 1,000-2,000 persoane, nu de puţine ori alese subiectiv. Sondajul de opinie al dlui Mang, evident că va fi unul mai relevant şi util pentru activitatea viitorului Preşedinte al CJ Bihor. Acest lucru deranjează? 4. Recomandare: Daţi la ”glezne”, cui trebuie! Problema care ar trebui să vă preocupe, împreună cu dnii: Bodea şi Popa: Mobilizarea electoratului pro-USL, la vot! Tov. Seremi & co ştiu de ce!
Postat 18 Iunie 2011, 10:54 de stefan
Dl. Popa vs ”Capra” aliatului (smerenia ...altora)!
I. "Eu cred că în politică este nevoie de mai multă smerenie. Interpretaţi dumneavostră cum doriţi acest cuvânt". 1. Aveţi perfectă dreptate, dle senator. Dar înainte de a vorbi despre smerenia altora de la USL, uitaţi-vă, împreună cu dna Lucia Varga, în oglindă! 2. Ce ne puteţi spuneţi despre ”mandatul nereuşit” al actualei conduceri a CJ Bihor? Marea majoritate a bihorenilor mai vor încă unul? Cu aceştia aţi discutat? În calitate de aspirant la postul de candidat USL, pentru şefia CJ Bihor: Ce ofertă electorală aveţi? II. Recomandare: Daţi la ”glezne”, cui trebuie! Problema care ar trebui să vă preocupe, împreună cu dna Varga şi dl. Bodea: Mobilizarea electoratului pro-USL, la viitoarele alegeri: locale, judeţene şi generale! Tov. Seremi & co ştiu de ce!
Postat 18 Iunie 2011, 10:53 de stefan
Dle Bodea: Ce este o tombolă?
I. "voturile ar trebui câştigate prin proiecte şi nu prin tombole". Dle Bodea: 1. Tombola este o loterie la care se câștigă diferite obiecte, loteria fiind joc de noroc care constă în emiterea unor bilete prevăzute cu numere sau combinaţii de numere, dintre care, prin tragere la sorţi, unele sunt declarate câştigătoare, dând dreptul posesorilor lor la premii în bani, în obiecte de valoare ş.a. Şi dvoastră ştiţi că biletele de tombolă şi de loterie nu sunt gratuite. 2. Cât îi va costa pe cei 55,000 (sau mai mulţi) de bihoreni, procurarea şi completarea fluturaşului-chestionar de la această campanie de informare? Faptul că demersul celor de la PSD Bihor, este unul care deranjează, este încă o dovadă a faptului că dl. Mang ştie şi să conceapă, dar şi să implementeze proiecte în mod coform! II. În loc de concluzii: 1. Pe cine deranjează politicienii, buni cetăţeni români şi cu IQ mare? 2. Mr. Mang: Good luck and go ahead (with USL - Bihor county)!
Postat 18 Iunie 2011, 10:51 de stefan
ANCA
Anca draga, stai linistita, stiu ce fac. Azi nu mai am chef sa lucrez prin proxy-ul asta slab, dar de maine am sa ma distrez cu persoana ta. In schimb mi-a placut faza cu IP-ul... :)) Se vede ca "te stii" :))
Postat 17 Iunie 2011, 22:36 de Hackeru'
zapaciti
mai fratilor voi de 2 saptamani vorbiti singuri. A reusit Dictatorul sa va bateti cap in cap. nu va gasiti ritmul. degeaba, reorganizarea se face. cu toate tombolele, luciile, poantele si crinii vostri. apropo, stiti ce vopsea de par foloseste antonescu? va spun eu. loreal 153. asta a devenit trend-setter pentru femeile din Romania.
Postat 17 Iunie 2011, 22:04 de oradean
mang presedinte
Domnule Cornel Popa Doamna Lucia Varga colegul dumneavoatra de partid Dumitru Voloseniuc declara despre mandatul liberal la conducerea Consiliului Judetean : \"Un mandat nereuşit. Nu am realizat ce am promis\". Senatorul Ioan Mang isi doreste sa devina presedinte al Consiliului judetean pentru aceasta intreaba cetatenii ce a fost bine si ce a fost rau. Are o viziune moderna il intereseaza ce cred oamenii va e frica de el asta e clar.
Postat 17 Iunie 2011, 20:39 de luca
pisti.tembelul
nici pe astia nu va putea udmr sa-i suceasca ?
Postat 17 Iunie 2011, 20:35 de pisti.tembelul
pisti.tembelul
iui.nici varianta lor nu e buna. ce va fi cu varianta udmr ca nu o vrea nimeni.
Postat 17 Iunie 2011, 20:33 de pisti.tembelul
rusine lucia varga
vorbeste lucia varga care pana in 2004 era mare membra psd numita datorita apartenentei la psd la agentia de mediu, dupa 2004 hop a sarit in barca pnl si vina sa ne tina lectii de morala mai incet stimata doamna, vorbeste prostii cum sa fie mita electorala cand nicaeri pe fluturas nu scrie votati-ma nicaeri nu apare ca participarea la tombola este conditionata de votarea lui ioan mang, cum poate fi mita atunci?
Postat 17 Iunie 2011, 20:17 de ion
nu vreau sa fi ti pedepsiti penal
adresa mea personala este: nuuitacatdeprostesty@yahoo.com
Postat 17 Iunie 2011, 17:57 de anca
da l linistit ca raspunzi si penal
ramane oricum IP muceeeee tu chiar crezi ca esti BUN de ceva fa o baie rece sa nu te topesty:)) nu l poti da public decat cu riscuri ff mari daca ma OMOARA, daca ma loveste o masina, ha, ha, ha, ha ce muce esti ti iesit mustata:))) adresa nu exista nu va obositi:)) ce copil de gradinita !
Postat 17 Iunie 2011, 17:47 de ha, ha, ha
ANCA
Ma enerveaza la culme imbecila de anca asa ca m-am decis sa o fericesc si eu cumva. Adresa ei de e-mail este scabc[at]yahoo[dot]com - asta daca vreti sa-i trimiteti mesaje. In zilele urmatoare va dau si numele ei, in functie de cat de repede il aflu.
Postat 17 Iunie 2011, 17:41 de Hackeru\\\\\'
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON