URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2010, 10:10

Tokes jubilează: "Kosovo şi-a obţinut independenţa, noi nu am putea să obţinem autonomia?"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Kosovo şi-a obţinut independenţa, noi nu am putea să obţinem autonomia?", s-a întrebat retoric europarlamentarul Tokes Laszlo, joi, la Universitatea de Vară Tusvanyos, de la Băile Tuşnad.

Tokes Laszlo a mai declarat că Ţinutul Secuiesc ar trebui să urmeze modelul catalan, afirmând că, aşa cum au ieşit catalanii pe stradă, şi secuii ar putea ieşi în stradă pentru autonomia lor. "Catalanii au ieşit pe stradă. Şi noi am putea ieşi pentru obţinerea autonomiei", a spus Tokes.

Acesta a subliniat, însă, adresându-se liderului UDMR, Marko Bela, că în acest an UDMR ar trebui să iasă din guvern dacă nu doreşte ca manifestaţia să se îndrepte şi împotriva lor. "În acest an, voi nu veţi mai putea fi la guvern dacă nu doriţi ca această manifestaţie să se îndrepte şi împotriva voastră. Foarte repede va trebui să treceţi de cealaltă parte", a afirmat europarlamentarul.

El a declarat că este convins că va fi autonomie în Ardeal, dar a menţionat că ea se va obţine mai greu, întrucât unii reprezentanţi ai comunităţii maghiare nu mai cred în ea. "Am avut senzaţia că dialogul cu UDMR nu este tocmai sincer. Consiliul Naţional pentru Autonomie nu a reuşit să întocmească un memorandum semnat de toate administraţiile locale, care ar fi trebuit să ajungă până acum în faţa Europei", a spus Tokes.

El a adăugat că electoratul maghiar nu trebuie să se piardă. "Baza electorală nu trebuie să ne scape, să nu ne trezim în situaţia că nu avem reprezentare în Transilvania, pentru că nu putem permite asta, şi nu trebuie să ne permitem nici să devenim victimele asimilării politice", a spus el.

Tokes a afirmat că fără cooperarea tuturor formaţiunilor reprezentative ale comunităţii maghiare nu va exista autonomie şi a acuzat UDMR că este principalul vinovat pentru politica exclusivistă pe care a dus-o. "În afară de UDMR, nu există mântuire - trebuie să îşi dea seama că a greşit, că toată lumea îşi are locul în această cooperare şi în acest sens îi revine o răspundere foarte puternică", a susţinut el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Spitalul de psihiatrie, "blondele" si iredentismul!
1. Daca pentru prea-curvie, exista alte tipuri de "tratamente" (ex: divorț), propun Primăriei Oradea, înființarea în cadrul Spitalului de psihiatrie a unei noi secții: cea pentru iredentiști! Dupa cum se vede, bolnavi cronici ar cam fi. 2. Oare de ce, germanii și francezii nu suferă de boala iredentismului? In mod cert și pentru ca au (mult) mai mult IQ la cap, decât iredentiștii noștri! Dar și conducători, ca dna cancelar Merkel! PS Dupa aceeași logica bolnava, a câtorva politicieni: Ce ar dacă urmașii lui Matei Corvinul și Iancu de Hunedoara, ar revendica Ungaria?
Postat 25 Iulie 2010, 12:46 de szent nagy istvan
hmm
nu ar fi bine sa fim autonomi?
Postat 24 Iulie 2010, 21:20 de bnb
popa prostu'
cu astfel de teorii castiga mandat dupa mandat, peste 90% din voturile ungurilor! vai de capul lor!
Postat 23 Iulie 2010, 21:14 de huuu.....
"Blondele" si iredentismul!
Daca dna Tokes, divorțează de d-voastră și pe motive de prea-curvie ("blonde"), d-voastră de ce sa nu "divorțați", dar de ...iredentism? Nu credeți, ca ar fi timpul? Sau credeți ca nu l-ați maniat suficient pe Cel de Sus?
Postat 23 Iulie 2010, 18:01 de stefan
La puscarie cu el !
Poate ca pana la urma, acest cretin separatist, instigator va ajunge la parnaie.
Postat 23 Iulie 2010, 15:30 de dosar
@eucineva
exact. pastoru ma-sii e el. l-a auzit cineva vreodata tinand un discurs religios? asta cu biserica reformata e o acoperire. cred ca nici nu stie "Tatal nostru". nici in ungureste!
Postat 23 Iulie 2010, 15:00 de zuzu
magar
"bravo" ungurimii ! "pacea" dintre romani si unguri este asigurata de acest instigator !
Postat 23 Iulie 2010, 14:43 de ft
@zuzu
bine zici,ai uitat sa audaugi sa isi vada si de divort,un pastor cu asemnea idealurii..au tineri enoriasi pe cine sa idolizeze si de biserica sa uite,probabil e mai important pastorul decat insasi biblia,asemenea personaje sunt bolnave dupa putere si faima.
Postat 23 Iulie 2010, 14:38 de eucineva
escroc
tokes este un escroc. ungurii din Romania au drepturi egale cu ale romanilor.
Postat 23 Iulie 2010, 14:36 de oradea
spanzura-te
mai bine ti-ai vedea de biserica ta, in loc sa inciti la violenta, mascariciule!
Postat 23 Iulie 2010, 13:48 de zuzu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON