URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Februarie 2013, 14:45

Tokes îl dă în judecată pe realizatorul Antena 3 Radu Tudor pentru că i-ar fi făcut "măgari" pe maghiari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Eurodeputatul Laszlo Tokes s-a declarat mâhnit că socialiştii maghiari îi compară pe ungurii din România cu ţiganii din India, dar şi mai revoltat că realizatorul TV Radu Tudor i-ar fi numit pe etnicii maghiari din România "măgari", motiv pentru care a afirmat că îi va intenta un proces.

"Deputatul Szanyi Tibor din Parlamentul Ungariei a asemănat minoritatea maghiarilor din România cu ţiganii din India, iată deci că am ajuns să fim contestaţi chiar de fraţii noştri maghiari din Martidul Socialist din Ungaria. Dar în urma unui program de la Antena 3 s-a adus o ofensă nu doar împotriva persoanei mele, ci şi împotriva ungurimii pe care o intitulează măgari, cum uneori o face şi Vadim Tudor. Eu nu sunt de acord, de exemplu, ca românii să fie confundaţi cu romii, dar parcă totuşi este mai uman să fii asemuit cu alţi oameni decât cu animale", a spus preşedintele CNMT, Laszlo Tokes, într-o conferinţă de presă susţinută luni la Oradea.

El a adăugat că "voi intenta proces împotriva lui Radu Tudor" şi s-a declarat "îngrijorat" că asemenea "manifestări agresive simbolice antimaghiare" s-au înmulţit în ultimul timp. "Din această cauză am impresia că pentru asemenea procese am nevoie de un întreg oficiu, de un jurist şi de o secretară", a spus Tokes.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
:-))
amin, Carp III! :-))
Postat 26 Februarie 2013, 17:05 de H. Himmler
NU jigniţi măgarul care e un animal muncitor şi loial
Tudor a spus "magari", nicidecum "măgari". Aşa că Tokes va pierde lupta, aşa cum va pierde tot războiul declanşat împotriva "românilor slabi, nerecunoscători şi fără caracter" ... conform declaraţiei sale televizate, din 14 martie 1997 ora 12:48 (ora Budapestei).
Postat 26 Februarie 2013, 10:35 de Carp III
BĂI,
IOANE, VEZI CĂ ANTENA 3 E AICI !!!
Postat 25 Februarie 2013, 23:27 de ADINA
tokes, ar fi trebuit sa stie....
"ceea ce semeni aia culegi"
Postat 25 Februarie 2013, 21:00 de com
radu-tudor=sfertodoct
pai tokes e un cretin, insa nu-l intrece pe abjectul asta de radu tudor. neica nimeni asta, care de abia reuseste sa articuleze 2 cuvinte scrie totul la comanda, dupa cum dicteaza stapanul sau, dan voiculescu. insa chestia e ca nici macar nu o face subtil, e un tzaranoi badaran si grobian. ca toata gloata de la antena 3.
Postat 25 Februarie 2013, 18:22 de ioan si nu ion
ungurime
pai, mai tokes, daca si "fratii vostri din ungaria" s-au saturat de apucaturile voastre... ce sa mai zici de ceilalti.
Postat 25 Februarie 2013, 18:04 de nail
:)) Situatia e cam asa :
citat din tokes: "Deputatul Szanyi Tibor din Parlamentul Ungariei a asemănat minoritatea maghiarilor din România cu ţiganii din India, iată deci că am ajuns să fim contestaţi chiar de fraţii noştri maghiari din Martidul Socialist din Ungaria". hehehehehhehehe..........
Postat 25 Februarie 2013, 18:00 de clar ca lumina zilei
Adevarul
Adevarul [06.02.2013, 17:33] Anul trecut s-au implinit sase decenii de la infiintarea experimentului stalinist "regiunea autonoma maghiara".... bolsevismul rusesc si iredentismul unguresc... dusmanii de moarte ai romanilor din partea de Est, respectiv din partea de Vest .Regiunea autonoma maghiara între propunerea sovietică şi opoziţia romaneasca.
Postat 25 Februarie 2013, 17:51 de zoom
Obiectiv al guvernului de la budapesta
Crearea pe teritoriile României, Slovaciei și Serbiei a unor „mici ungarii, cu toate instituţiile necesare, de la grădiniţe şi până la autoguvernările de rigoare” (citat din Viktor Orbán) și de marcare politică și culturală a acestor enclave
Postat 25 Februarie 2013, 17:49 de Valhalla-Asgard
alooooo
:) pai, sa-i dea tokes in judecata pe ungurii socialisti, ca aia ii considera tzigani. tokesisti=udemeristi. doua formatiuni, cu acelasi planuri cretine.
Postat 25 Februarie 2013, 17:34 de aaaahahahahha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON