URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Octombrie 2010, 15:23

Toamna Orădeană a adus bani Casei de Cultură

Toamna Orădeană a adus bani Casei de Cultură Concertul lui Horia Brenciu a fost cel mai scump din această ediţie a Toamnei Orădene. Artistul a încasat 4.500 de euro pentru recitalul său
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bilanţul făcut după încheierea celor trei săptămâni concerte şi spectacole dedicate Toamnei Orădene arată că cheltuielile făcute pentru organizarea lor sunt mai mici decât veniturile puse la dispoziţie.

Casa de Cultură a Municipiului (CCM) a primit de la bugetul local 223.000 de lei faţă de cei 271.000 de lei alocaţi anul trecut şi a obţinut din venituri proprii 230.000 de lei, cu peste 80.000 de lei mai mult decât în 2009.

Toamna a lăsat în urmă... bani

"Am obţinut 58.752 de lei din sponsorizări, dar grosul banilor a venit de la comercianţi (adică 163.260 lei). Şi pentru prima oară am încasat bani şi din biletele spectacolelor de la Casa de Cultură a Municipiului (8.090 lei)", a declarat Flavius Bunoiu, directorul CCM, joi, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte cheltuielile, Bunoiu a declarat că acestea sunt cam la acelaşi nivel ca anul trecut. În 2009 organizarea Toamnei Orădene a costat 310.353 lei, iar pentru cea mai recentă ediţie s-au cheltuit 319.103 lei. "Au mai rămas câteva cheltuieli, pentru când vor veni facturile de la Electrica şi RER, dar nu cred că vor fi semnificative".

La final de festivităţi, CCM a rămas cu 133.999 lei în visterie. "Banii sunt ai Casei de Cultură. Dacă nu le vom găsi o utilitate până la sfârşitul anului, vor intra în bugetul oraşului", a afirmat Bunoiu.

Cei buni sunt cei scumpi

Flavius Bunoiu a spus că cele mai costisitoare evenimente au fost concertele ultimului weekend, "dar şi cele care adună cei mai mulţi oameni în centru".

Potrivit lui Bunoiu, artiştii Elena Gheorghe şi Alex Velea, care au cântat vineri, au primit câte 2.000 de euro net. Pentru concertele de sâmbătă, CCM a plătit 2.200 euro pentru Laurenţiu Duţă şi 4.500 euro pentru Horia Brenciu, care a şi fost cel mai scump concert al sărbătorii. În ultima zi a Toamnei Orădene, Andra a cântat pentru 2.500 euro, iar formaţia Direcţia 5 a luat 4.000 euro pentru recitalul lor.

O noutate a acestui an au fost spectacolele date pe scena CCM, la care s-au plătit bilete de intrare de 5 lei, indiferent de eveniment. Potrivit organizatorilor, aproximativ 1.000 de persoane au mers să vadă cele opt spectacole de muzică sau teatru. "Am avut un succes deosebit cu Marius Pop şi trupa sa, dar şi cu trupa tribut Pink Floyd", a spus Flavius Bunoiu.

Totuşi, directorul CCM consideră că cea mai reuşită zi a Toamnei Orădene a fost ultima. "După efectul asupra publicului aş spune că duminica a fost cea mai reuşită, şi ca aflux de persoane şi din punct de vedere al calităţii spectacolului".

Beţe în roate

Întrebat cum comentează controalele făcute de DSVSA şi alte instituţii în cadrul Toamnei Orădene, directorul CCM a afirmat că verificările au fost "o piedică" pusă evenimentului. "Pe anul viitor nu sunt convins că vom atinge veniturile de anul acesta deoarece comercianţii nu vor mai dori să vină. În plus, cred că a fost compromisă relaţia cu firmele din Ungaria pe care ne-am străduit să le aducem în Oradea", a mai spus directorul CCM, adăugând că unii comercianţi au fost amendaţi pentru nereguli minore.

În finalul conferinţei, Bunoiu s-a referit la planurile pentru viitor. "Anul viitor vom rezolva aspectul de debandadă cu corturi multicolore în centru", a spus directorul, adăugând că fie sponsorii, fie comercianţii vor trebui să asigure corturi noi. În plus, şi-a manifestat intenţia de a cere Consiliului Local să aprobe organizarea Toamnei Orădene în Şanţul Cetăţii. "Vom scăpa de mai multe probleme logistice, cu oprirea circulaţiei sau cu asigurarea apei. Este singura locaţie la care mă pot gândi", a concluzionat Flavius Bunoiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
.
Da travel...sunt CIVILIZAT...vad zilnic cum se pisa NESIMTITII pe un monument instoric (daca stii ce-i ala) poate ai auzit si tu de Cetatea Oradea...imagineaza-ti ce face lumea cand mai e si alcool in "aer"! Redactia Bihoreanul este invitat la o sedinta foto in santul cetatii, 30 de minute = 5 pisatori (minim) - normal ... pe langa toaleta ecologica!
Postat 15 Octombrie 2010, 06:26 de .
@.
poate ca nesimtit si civilizat esti tu. oamenii au fost in general cat se poate de civilizati ! ca si peste tot in lume, nu exista padure fara uscaturi. am vazut asta si la oktober-fest, in germania.
Postat 14 Octombrie 2010, 19:03 de travel
.
Hmmm...eu stau in Centru Civic si urasc manifestarile de aici...nu sunt locuri de parcare, trafic intens, injuraturi, nesimtiti, necivilizati...nu mai vorbesc de deranjul de seara!!! Uita de aceasta posibilitate! Iesiti din oras! Afara cu aceste manifestari!
Postat 14 Octombrie 2010, 18:19 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON