URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Ianuarie 2013, 13:30

Tensiuni în PDL: Şeful clubului Crişul, Ionel Bungău, a demisionat din partid

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Preşedintele Clubului Sportiv Crişul, Ionel Bungău, a confirmat, joi, pentru BIHOREANUL că şi-a dat demisia din PDL, după 17 ani de activitate permanentă desfăşurată în acest partid.

„La şedinţa de ieri (n.r. - miercuri) a Biroului Permanent Judeţean mi-am prezentat demisia şi am spus colegilor că singurul motiv este de ordin personal", a declarat Bungău.

Întrebat dacă va pleca în alt partid, Bungău a spus că nu, fiindcă doreşte să rămână independent. „Când mi-am dat demisia nu m-am gândit nicio secundă să o fac ca să plec în alt partid", a spus fostul PDL-ist.

Ionel Bungău a fost criticat în mai multe rânduri de unii dintre colegii de partid din cauza relaţiilor apropiate cu administraţia locală liberală, şi în special cu primarul Ilie Bolojan, care l-a păstrat în funcţiile de preşedinte al Clubului Sportiv Municipal, respectiv de preşedinte al clubului departamental Crişul.

Primul care l-a criticat pe Bungău din cauză că acesta a acceptat că conducă CSM Oradea în 2008, chiar după instalarea lui Bolojan în funcţia de primar, a fost şeful de atunci al PDL Bihor, Petru Filip, fostul primar reproşându-i lui Bungău că în loc să-l atace pe liberal acesta îl ajută. Bungău plătea atunci, din propriul buzunar, o parte din salariile sportivilor, în condiţiile în care trezoreria clubului fusese lăsată goală de favoritul lui Filip, Petruţ Drăgan. Ulterior, deşi unii liberali i-au propus lui Bungău să adere la PNL, acesta a refuzat, motivând că nu îşi poate părăsi colegii din PDL, faţă de care se simţea ataşat.

Anul trecut, Bungău a primit misiunea să candideze la un post de senator în Colegiul 4 Oradea, deşi acesta era clar neeligibil, iar voturile strânse de el urmau să fie utilizate pentru „completarea" scorului preşedintelui interimar Gavrilă Ghilea, care a candidat în cel mai mare colegiu din judeţ, Colegiul 3 senatorial Oradea sud - Salonta. De altfel, Ghilea a şi devenit parlamentar în urma redistribuirii.

Potrivit surselor din cadrul PDL Bihor, Ionel Bungău, care a deţinut şi funcţia de secretar al Biroului Permanent Judeţean al partidului, a fost nemulţumit după alegerile parlamentare mai ales de faptul că, în loc ca organizaţia să fie „curăţată" de oportunişti, aceştia sunt încurajaţi să rămână în prim-plan.

„După sărbătorile de iarnă, la cheful organizat în Sânmartin (n.r. - unde primarul Lucian Popuş este PDL-ist), au fost invitaţi să participe şi s-au înfiinţat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, persoane care anul trecut pur şi simplu au dat bir cu fugiţii din partid. De pildă, Dorel Luca, fostul inspector general şcolar, care nu s-a implicat nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare", a explicat pentru BIHOREANUL unul dintre membrii PDL Bihor, nemulţumit şi el că în organizaţie continuă să fie influente persoane care „nu au muncit pentru partid".

Demisia lui Ionel Bungău din PDL a fost confirmată şi de alţi reprezentanţi ai acestei formaţiuni, care au refuzat însă să comenteze acest gest.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
bravo lui
BRAVO Bungau nu iti era tie locul printre viniturile acelea din pdl, capul sus si mergi inainte esti om cu coloana vertebrala, gunoaile au ramas in PDL, la gunoi cu ei
Postat 29 Ianuarie 2013, 17:00 de balena
SUFLU NOU
VREM REZULTATE LA SENIORI!!! reorganizare totala la sectia de karate!,, daca ar fi antrEnor nou ar venii vechii sportivi iNAPOI! il SUSTINEM PE VERES ANTRENOR !!!
Postat 27 Ianuarie 2013, 17:07 de YO
aviz autoritatilor competente
Acest domn Bungau declara ca a platit sportivii de la CSM, ca a investit in Crisul peste 40000 de RON si ca a sponsorizat anumite activitati sportivi...Intrebarea mea este de unde are acesti bani pentru ca oricum sunt bani multi avand in vedere ca nu aveti nicio firma...din salar? Nu as crede...dar totusi vrem si noi sa stim ce modalitate de a face bani are ca sa putem sponsoriza si noi....sau face bani din evaziune fiscala de la firma din Ineu trecuta pe amanta si pe fiu?...oricum e foarte dubios
Postat 26 Ianuarie 2013, 11:35 de anonim
felicitari!!!
Felicitari dl Bungau pentru demisie...tot respectul. Dar totusi ceva nu pricep...ziceati de 17 ani de activitate...Amuzant pentru ca acum 17 ani traiati in casa aia cu igrasie de pe Kogalniceanu tocmai ce ati fost venit din Hateg unde aproape erati muritor de foame...acum 17 ani munceati la Romeur...dar probabil ati pierdut notiunea timpului si de aia.
Postat 25 Ianuarie 2013, 21:23 de lotzi
manager bun(2)
Clubul Crisu are nevoie de dvs...in alta parte! la ferma de porci de la Ineu! meritati sa va amestecati din nou cu cei cu care va asemanati si pe care ii taiati la Ineu...
Postat 25 Ianuarie 2013, 20:50 de sportiv 2
eu unde parchez?
As dori sa semnalez o situatie ce mie mi se pare putin ciudata. De aproximativ o saptamana pe strada Iza din municipiu s-au instalat indicatoare rutiere cu \\\\\\\" parcarea interzisa \\\\\\\" pe partea dreapta a strazii. Pe partea stanga, sunt parcarile de domiciliu. Eu daca ma duc in vizita la cineva de pe strada respectiva.....unde parchez????
Postat 24 Ianuarie 2013, 23:34 de Jokeman
blat
UN SIMPLU BLAT, KSAI IN SPORT. TOTI PEDISTI CU FUNCTIE TRECETI IN PNL K VA LASA POPA PE FUNCTII (EX BITEA, BUNGAU, ABRUDAN, MIHAIU, ETC) IAR PROSTII DIN PNL PRIMESC ....MUMU
Postat 24 Ianuarie 2013, 23:04 de simi
GHILEA RAMAI ASOCIAT UNIC
GHILEA ,RAMAI ASOCIAT UNIC LA PDL-BIHOR S.R.L.!!
Postat 24 Ianuarie 2013, 20:50 de GHILEA
Haiu'lumii
Chiar cand credea lumea ca-n PDL Bihor e cemva ca-n sanul lui Avraam! Si dupa ce unicul/indivizibilul/indispensabilul Vasile Blaga decretase ca "n-avem cadre"...Mai ciudat e ca Ilie Bolojan a preluat fraiele municipalitatii si a gasit totul intr-o ordine desavarsita,dar-printr-o stranie rasucire a soartei-a devenit coechipier cu preacinstitul Petru Filip...Sa mai creada copiii din clasa zero ca povestile nemuritoare nu-s pentru adulti! Si daca se-nmultesc non-PDL-istii si USL-istii,cine va fi-n Opozitie?...Si mai buna-ntrebare: In Opozitia fata de ce/cine?
Postat 24 Ianuarie 2013, 16:30 de gyorgy tozser
manager bun
Clubul Crisu are nevoie de dvs...meritati continuitate!
Postat 24 Ianuarie 2013, 14:57 de sportiv
?
super pensatul cu care a facut tandem la alegeri nu demisioneaza?
Postat 24 Ianuarie 2013, 14:34 de TDS
Oportunistul oportunistilor traseisti
Asa mult a muncit pentru partid incat Bolojan l-a pastrat in fruntea CSM de parca Tarzan ar fi fost liderul filialei PDL nu Ghilea. Pe la vara o sa-l vedeti pe Bungau membru PNL, ca asa e intelegerea, adica treci la noi ca altfel te dam afara. Asa va ajunge si fostul candidat la senat sa se oficializeze ca tarzanist.
Postat 24 Ianuarie 2013, 14:28 de Carp III
Pentru alti pede"lei"
Cand vor face gestul si oportunistii care au venit din alte partide( multi doar pentru :cascaval), au ocupat functii si au acaparat conducerea partidului?
Postat 24 Ianuarie 2013, 14:19 de Sargon
Jos palaria!
Bungau era ultimul pd-ist de clasa care mai ramasesera in PD Bihor, un om pe picioarele lui, echilibrat, cumpatat in fapte si in declaratii, un om pe care, sunt sigur,orice partid si l-ar dori in randurile lui.Cariera lui politica nu s-a terminat, cariera lui abia acum incepe!
Postat 24 Ianuarie 2013, 13:51 de LIBERAL-democrat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON