URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Iulie 2011, 15:35

Ţeapă: Trei orădeni şi o olteancă s-au dat drept samsari de cereale şi au încasat peste 300.000 lei pentru a livra porumb inventat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, joi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală împotriva a trei orădeni şi o craioveancă pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Cei patru, Cosmin Făt, 28 ani, Daniel Avram, 43 ani, Robert Haluşca, 22 ani, toţi din Oradea respectiv Dana Calişoiu, 49 ani din Craiova, sunt suspectaţi că, în perioada ianuarie - iunie, ca reprezentanţi ai unor firme din Oradea şi Craiova, au înşelat mai multe societăţi comerciale din Ungaria şi judeţul Arad.

"Inculpaţii au perfectat cu reprezentanţii societăţilor din Ungaria şi judeţul Arad contracte de vânzare - cumpărare, prin care s-au angajat să le vândă diverse cantităţi de porumb boabe. Au încasat contravaloarea produselor, însă firmele acestora nu deţineau efectiv respectivele produse agricole iar ei nici nu au depus diligenţele necesare pentru achiziţionarea respectivelor cereale în scopul revânzării ulterioare. ", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, prejudiciul creat de cei patru partenerilor de afaceri este de 326.904 lei.

Miercuri, 27 iulie, unul dintre orădeni, Cosmin Făt, a fost reţinut de poliţiştii de investigare a fraudelor în Arestul Poliţiei Bihor pentru o perioadă de 24 de ore, după care a fost eliberat, având însă interdicţia de a părăsi localitatea.

Cosmin Făt nu este la primul dosar penal. Anul trecut, tânărul a fost pus sub urmărire penală într-un dosar în care era acuzat că a introdus în ţară ilegal maşini second hand în valoare de peste 350.000 lei dar şi pentru înşelăciune cu file CEC şi ordine de plată fără acoperire, după ce s-a descoperit că a fraudat 12 societăţi comerciale din Bihor cu 178.000 lei.

Reţinut de poliţişti, Cosmin Făt a fost prezentat magistraţilor Tribunalului Bihor, care, pe 6 iunie anul trecut, au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru înşelăciune. Ulterior, tânărul a fost pus în libertate de Tribunal, care a considerat că nu prezintă pericol social. După care, s-a reapucat de treabă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
tepari din Bihor
Doi bihoreni din comuna Bratca, suspectați de către polițiștii de investigare a fraudelor că au cumpărat utilaje, de la diferite societăți din țară, pentru plata cărora au emis CEC-uri fără acoperire, sunt cercetați pentru înșelăciune. Cei doi, Cacuci Ioan și Caba Liviu, ambii în vârstă de 35 de ani, au provocat astfel un prejudiciu total de aproximativ 650.000 de lei. Polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au finalizat cercetările împotriva celor doi, în cursul săptămânii trecute. Potrivit acestora, „Cacuci Ioan era suspectat că în luna octombrie a anului 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, ar fi cumpărat de la diverse societăţi din ţară mărfuri pentru plata cărora au fost emise mai multe file CEC, pentru valorificarea cărora nu exista disponibil necesar în cont. Instrumentele de plată astfel emise au fost refuzate la decontare din cauza lipsei totale de disponibil". De asemenea, Caba Liviu este bănuit de polițiști că în calitate de asociat, l-a ajutat pe Cacuci să cumpere utilaje și anvelope de la două firme din țară, cu file CEC și bilete la ordin refuzate la plată din aceleși motive. „Astfel, cei doi au reușit să obțină foloase materiale injuste, provocând un prejudiciu de aproximativ 650.000 de lei”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Dinu. Polițiștii au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, cu propunere de trimitere în judecată.
Postat 29 Iulie 2011, 20:46 de www.teparul.ro
tepari din Bihor
Numele lui Ciprian Heredea, de 30 de ani, apare într-un nou dosar penal. De această dată, fiul grefierului şef de la Parchetul Beiuş este suspectat că ar fi tras ţepe de 1,5 milioane de lei unor societăţi comerciale din ţara, în mai puţin de patru luni. Toate astea, după ce el a fost eliberat din arest, sub control judiciar, de Judecătoria Beiuş, fiind suspectat că a spart mai multe case de vacanţă din zona Boga.
Postat 29 Iulie 2011, 20:45 de www.teparul.ro
tepari din Bihor
Tepari din Bihor tepari : FODOR CSABA, FUŞCAŞ NICOLAE, DUMITRESCU ADRIAN GRIGORE uma datorata: 100000 lei.Sc BRADCOM REMETI J 05/3890/1992 3392057 Sc INO SERVICII S.R.L. J 51/1842/2007 22109115 Mari TEPARI. Tot amana achitarea sumei din diverse motive. ATENTIE ! Nu livrati marfa !
Postat 29 Iulie 2011, 20:43 de www.teparul.ro
tepari din Bihor
Tepari din Bihor Politistii bihoreni au confiscat 20 de tone de cartofi fara documente - Ziare Oradea Autostrada ruginita: Lucrarile abandonate la autostrada din Bihor trebuie refacute O fetita de 11 ani, din Oradea, viseaza la un loc de munca in vacanta de vara Ce mama! Si-a batut fetitele în vârsta de doar cinci luni pâna le-a bagat în spital! Pe câti bani se vinde un lider sindicat în fata patronului Primaria a îngreunat conditiile pentru cei care vor parcele în Cartierul Tineretului Cu cât vor fi diminuate salariile si pensiile Procesul de dare de mita al lui Cigan a fost suspendat Municipalitatea Bihor platetse mai mult decat trebuie Educatoarele au tulit-o de la Targul gradinitelor! Speculantii, plosnitele din piete Primar oradean cu chirie Plata cu bonuri false
Postat 29 Iulie 2011, 20:39 de john.doue
bravo
BRAVO BAIETI TINETI-O TOT ASA. ARDETI-I PE FRAIERI. DACA N-AR FI FRAIERI N-AR FI SMECHERI CA VOI. MAI ARDETI INCA ZECI DE MII DE UNGURI. SI RUPETI TOATA EUROPA. IUBESC SMECHERII CA VOI. ALTII CA FRAIERIA ASTA DE LAURA GAL CARE A SCRIS ARTICOLUL INTR-O VIATA NU FACE 80.OOO EUROI CAT ATI FACUT VOI ACUM. TRAIASCA MAFIA CEREALELOR!!!
Postat 29 Iulie 2011, 17:27 de anonim
Roamnul este eviata si in strainatate degeaba isi chimba numele ca naravul nu poate
hotia este o boala si se stie oriunde in strainatate Romanul este HOOOOT deci va mandriti! sunteti mandri daca Presedintele si ministri FURA si pe acte atunci ce zici de slugi ce sa invete?
Postat 29 Iulie 2011, 09:19 de anca
cu stima ca un caine
ionuu taci si linge
Postat 29 Iulie 2011, 09:15 de anca
pt ANCA
te-au doborit etnobotanicele draga sau ce ai patit,de unde atita stima pe tine?
Postat 29 Iulie 2011, 09:12 de muiu ion
super articolul LAURA GAL, FELICITARI!
este foarte important sa mentionati numele ORICINE vrea sa vada o scurta BIBLIOGRAFIE a cuiva cauta pe GOOGLE, monitorul oficial si afla in 15 secunde totul despre persoana in cauza:)) TOTUL Internetul va fi cartea de vizita a unei persoane.
Postat 28 Iulie 2011, 17:32 de anca
super articolul LAURA GAL, FELICITARI!
deci nu stati de vorba si nu va investiti timpul si banii cu HOTII, e un sfat CUNOSTETI dar EVITATI va spun serios, FUGITI nu i apreciati sunteti urmatoarea TINTA:)) sunt bolnavi sa dea tepe .
Postat 28 Iulie 2011, 17:26 de anca
super articolul LAURA GAL, FELICITARI!
"Anul trecut, tânărul a fost pus sub urmărire penală într-un dosar în care era acuzat că a introdus în ţară ilegal maşini second - hand în valoare de peste 350.000 lei dar şi pentru înşelăciune cu file CEC şi ordine de plată fără acoperire, după ce s-a descoperit că a fraudat 12 societăţi comerciale din Bihor cu 178.000 lei. " si acum fac in continuare ceva oare ce va face TREI G! FELICITARI deci un infractor cercetata nu e un pericol public daca este liber sa mi dea alte TUNURI:)) super articolul, sunt curioasa cate firme isis va trage iar patronul pe numele altora:))) ha, ha, ha, ha sa stiti ca TALHARI evazionisti NU SUNT un pericol PUBLIC vedeti cazul IONESCU de la contrabanda cherestea a vandut acelasi apartamnent la mai multi, sunteti de toata RUSINEA sistem corupt, de ce dati legi care nu se respecta? UN HOT ramane hottttt .
Postat 28 Iulie 2011, 17:23 de anca
super articolul LAURA GAL, FELICITARI!
tot respectul, stima!
Postat 28 Iulie 2011, 17:18 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON