URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2018, 18:57

Tarom face lumină: Din 15 decembrie se pun în vânzare biletele de la Oradea spre Barcelona şi Milano

Tarom face lumină: Din 15 decembrie se pun în vânzare biletele de la Oradea spre Barcelona şi Milano (foto: facebook Tarom, RG Aviation Photography)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aeroportul Oradea a publicat, joi, pe site-ul propriu un comunicat al companiei Tarom, care anunţă că, din 15 decembrie, va pune în vânzare biletele pentru zborurile din Oradea către Milano (Bergamo) şi Barcelona (El Prat).

Aşadar, până la urmă destinaţia aleasă din Italia va fi tot Milano-Bergamo, spre care a zburat şi Ryanair, şi nu Roma (Fiumicino), aşa cum greşit a anunţat preşedintele CJ, Pásztor Sándor, săptămâna aceasta în timpul şedinţei Consiliului Judeţean.

Comunicatul cu titlul "Din 15 decembrie Tarom deschide Oradea către noi destinaţii" arată că operarea efectivă a zborurilor va începe din 25 martie 2019. "Principalul motiv pentru care operarea efectivă a curselor începe din martie anul viitor este procedura de obţinere a sloturilor de zbor pe cele două noi rute", se explică Tarom.

Aşadar, motivul este legat de probleme operaţionale, mai exact de aprobarea sloturilor de către aeroporturile Milano-Bergamo şi El Prat şi nu de "declaraţiile politicianiste" şi "articolele cu iz negativ" pe tema operării zborurilor Tarom din Oradea, aşa cum a susţinut, miercuri seara, într-un aşa-zis comunicat, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, Adrian Simon.

Pe de altă parte, reprezentanţii Tarom mai transmis că sunt "conştienţi de nevoia constantă de a călători rapid şi în siguranţă, exprimată de bihorenii care au creat veritabile comunităţi locale în Milano şi Barcelona" şi că "deschiderea celor două curse regulate TAROM este un răspuns onest la această nevoie".

Compania aeriană naţională va opera de două ori pe săptămână atât zborurile spre Milano cât şi cele spre Barcelona.

Numărul minim de locuri disponibile/cursă este de 120. În preţurile biletelor Tarom sunt incluse transportarea bagajelor de cală (23 kg) şi a bagajelor de mână (10 kg), servicii la bord şi operaţiuni de check-in la aeroport.

În acelaşi comunicat, operatorul aerian transmite mulţumiri Consiliului Judeţean Bihor "pentru sprijin". "Apreciem eforturile constante şi profesioniste de promovare a Regiunii Bihor şi totodată ne exprimăm încrederea într-un proiect de colaborare solid, pe termen lung", se mai arată în comunicat.

Citește și: Zborurile externe Tarom vor începe abia din primăvară! Consiliul Județean Bihor dă vina pe "declarațiile politicianiste" şi pe "articolele cu iz negativ"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
prada
Tocmai despre comentariile tale este vorba, respectiv minciunile pe care le postezi, cum ca e mai bine de la Debretin, in timp ce esti total pe langa subiect. Garagara tipica de pusta. Habar nu ai ce inseamna, ce implica sa zbori cu avionul. Ai vazut aeroportul doar de la distanta. (daca ai ajuns si la distanta necesara in care poti sa vezi ca in zona e un aeroport). O arata postarile tale. Minciuni specifice celor de soiul tau.
Postat 24 Noiembrie 2018, 23:36 de Alcor
Alcor
Bravo tipule esti băiat inteligent ,isteț și cultivat. Doar ca toate aceste calități ale tale duc la o incoerență totală in raport cu articolul prezentat...mi am exprimat parerea legată de acest articol, nu vad ce am mințit și pe cine? Dar in fine...de unde nu e ,nici Dumnezeu nu cere:)
Postat 24 Noiembrie 2018, 23:17 de Adrian_Preda
prada
Din ceea ce ai scris se vede clar ca ai zburat cu avionul cel mult la jocurile pe calculator (daca stii ce sunt si alea). O tot dai cu gargara cu Debretinul pt ca atat te duce capul, asta ti-e "educatia". Minciuni caracteristice celor de soiul tau. Ai aratat clar ca esti pe langa subiect.
Postat 24 Noiembrie 2018, 22:09 de Alcor
prada
Minti precum respiri. De ex un ryanair (low cost), e in faliment. Zboruri anulate, o multime de pasageri ramasi blocati prin aeroporturi, etc. Cat despre wizair, (tot low cost) este compania cu cele mai mari intarzieiri din Europa !!!!! Cunosc muuult mai bine decat tine acest domeniu. Aeroportul din Oradea este mult mai modern decat cel de la Debretin. Plus ca asa cum ti-am spus, pana la Debretin de costa si drumul, pierzi si timp, platesti si taxe mai mari de aeroport la unguri. Asa ca lasa mincinile si ''textele'' cu Debretinul. Du-te acolo. n-ai decat, insa, mai usor cu minciunile.
Postat 24 Noiembrie 2018, 21:59 de Alcor
Alcor
Altor esti total pe langa subiect! 1.nu promovez si nu sunt pro Debrecen 2.fa diferența între o companie de stat si un low cost(wizz air,ryanair,etc) 3.mai zboară si tu cu avionul sa ti dai seama de prețul biletelor, de taxe si infrastructura aviatica. Si un paragraf pt cultura ta generală, în momentul în care se publica un articol se face comentariul strict pe articol, nu se fac comentarii la comentarii sa ti zic pe înțelesul tau. Pune mana mai citeste dupa hai cu argumente strict pe articol, pro sau contra...ca doar având păreri diversificate ca societate evoluăm!
Postat 24 Noiembrie 2018, 11:12 de Adrian_Preda
bun, dar nici pe jumatate
Destinatii ca Italia si Spania sunt pt romanii nostri plecati acolo. Toate bune, au si ei nevoie de un transport decent acasa, ideal era cu un low-cost. Dar mai exista o categorie cel putin la fel de importanta: firmele care au locatii in Bihor, si as spune ca-s mai importante. Sunt multi in firmele astea care fac naveta tot la 1-2 saptamani. Aia aduc si grosul de investitii si grosul de bilete cumparate si credeti-ma ca nu li se pare amuzant nici sa vina cu masina, nici sa zboare pe alt aeroport. Asa ca vreau sa vad zboruri cel putin inspre München, Frankfurt si Londra, pana atunci treaba nu e nici pe jumatate facuta. Credeti-ma ca se iau decizii de investitie si in functie de asta.
Postat 23 Noiembrie 2018, 22:48 de cchris26
Incredibil
Nu se poate sa fii atat de pe langa subiect ca si acesti vitei. Fac conferinte, dau vina pe presa, anunta niste locatii din primavara, a doua zi Tarom vine cu alte locatii si din iarna....acesti clovni negociaza contracte in interesul Jud Bihor? Astia dau faliment si daca vand in piata, bacnote de 100 lei cu 70 lei...
Postat 23 Noiembrie 2018, 09:43 de alexcuce
@Cica "preda"(poate prada?!?)
Ai si inceput cu minciunile. Totul pt debretin...
Postat 23 Noiembrie 2018, 05:46 de Alcor
@Cica "preda"(poate prada?!?)
Lasa aburerile cu debretin... Nu tine. Taxe mai mari de aeroport, plus transportul pana acolo, plus timpul pierdut, etc. Se iese mai rau de la debretin.
Postat 23 Noiembrie 2018, 05:43 de Alcor
:))
Da e bine ca totusi s a găsit o soluție, doar ca biletele vor fi destul de piperate iar omul de rand se va îndrepta către Debrecen unde operează low cost alte companii.
Postat 23 Noiembrie 2018, 00:43 de Adrian_Preda
Felicitări ondulate
Greu o fost.
Postat 22 Noiembrie 2018, 22:07 de Sandu1206
E de bine.
Oradea, nu trebuie sa ramana un oras izolat.
Postat 22 Noiembrie 2018, 21:24 de Alcor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON