URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Mai 2019, 14:20

Tarom, concurenţă la CFR: Zborul de marţi dimineaţă a ajuns de la Bucureşti cu o întârziere de... trei ore

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Conducerea companiei Tarom a fost schimbată cu două săptămâni în urmă pentru a treia oară în ultimii ani, dar calitatea serviciilor este tot mai proastă.

Explicaţie de necrezut

Marţi dimineaţă, cursa Bucureşti - Oradea, cu decolare din Capitală la ora 7.20 şi aterizare pe aeroportul orădean programată la ora 8.45, a sosit la destinaţie cu o întârziere de trei ore, care ar face ca până şi CFR să pălească de invidie, aterizând la 11:45.

Între pasagerii nevoiţi să suporte schimbarea forţată a programului s-a aflat şi preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, care avea stabilită la ora 11.30 o conferinţă de presă alături de colegii din organizaţia judeţeană Bihor, pe tema alegerilor europene, evenimentul începând, însă, tocmai din acest motiv, abia după ora 12.

„În Uniunea Europeană există această reglementare, ca atunci când o companie aeriană îţi încurcă programul să ai posibilitatea să o sancţionezi. Eu nu o să recurg la această posibilitate, dar nu este normal”, a spus liderul PMP despre motivul întârzierii sale.

În încercarea de a afla o explicaţie a faptului că aeronava care trebuia să decoleze din Capitală a pornit abia în jurul orei 10.30 în locul celei programate, şi anume 7.20, BIHOREANUL a apelat la reprezentanţa Tarom din Oradea, din partea căruia o angajată a transmis un răspuns halucinant. „Nu s-a găsit aeronavă”. Ca şi cum cursa ar fi fost surprinzătoare, nu programată în orarul de vară al companiei naţionale.

Tupeu de monopolist

Sfidarea Tarom faţă de propriii clienţi care vor să zboare de la şi la Oradea atinge noi culmi şi tot mai mulţi sunt cei nemulţumiţi de prestaţia companiei.

În urmă cu o lună, un pasager semnala că după ce Tarom a rămas singurul operator pe Aeroportul din Oradea şi a scumpit preţurile biletelor la peste 1.000 lei a avut de suferit şi punctualitatea orarelor de zbor. „Doresc să vă aduc la cunoştinţă serviciile execrabile oferite de compania naţională Tarom. La preţul astronomic plătit pe biletele Oradea-Bucureşti, în seara acestei zile de 15 aprilie, cursa de seară are o întârziere de două ore. După ce a aterizat la 21:55, suntem îmbarcaţi şi se anunţă că nu putem pleca din cauza unor probleme de sistem. E 22:45 şi încă suntem în avion, iar comandantul ne spune că nu se ştie cât mai durează”, reclama clientul Tarom în legătură cu o cursă care trebuia să ajungă la Oradea de la Bucureşti la ora 20 şi să decoleze cu alţi pasageri înapoi spre Capitală la ora 20.25, pentru a ateriza la ora 21.45.

În realitate, potrivit portalului Flight Radar, aeronava ATR45 a ajuns atunci la Oradea abia în jurul orei 21.50 şi a decolat spre Bucureşti abia în jurul orei 23, ajungând la destinaţie cu câteva minute după miezul nopţii.

Ministru fără răspuns

Calitatea proastă şi preţurile de lux ale Tarom pentru relaţia Oradea a atras atenţia la începutul acestei luni şi deputatului PNL Bihor Gavrilă Ghilea, care l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, cerându-i explicaţii.

„Biletele de avion au ajuns să-i coste pe orădeni dublu faţă de tarifele practicate pentru zboruri similare operate de Tarom pe alte aeroporturi din nord-vestul şi din sud-vestul ţării. Vă rog, domnule ministru, să solicitaţi conducerii Tarom explicaţii pentru modul vădit în care se încearcă izolarea Oradiei de capitala ţării, prin practicarea unor preţuri exorbitante la biletele de călătorie şi operarea curselor cu aeronave subdimensionate”, i-a cerut deputatul bihorean ministrului Răzvan Cuc, care întârzie şi el cu un răspuns.

Păţit el însuşi marţi dimineaţă, preşedintele PMP Eugen Tomac a declarat că se va alătura şi el deputatului bihorean şi va cere, la rându-i, explicaţii ministrului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
:)
O fi luat-o pe la Viena...
Postat 08 Mai 2019, 12:22 de ineuanul
Domnule Adrian Criș
Ceva , vești despre curse noi , pe meleaguri îndepărtate, sau finalizarea noului terminal nu ne dați??
Postat 07 Mai 2019, 22:58 de Sandu1206
Intarziere 06.05.2019
In seara de 6 mai 2019 era programat sa pornim din Oradea spre Bucuresti la 20.45 și am plecat la ora 22.30.Aceste practici au devenit obiceiuri la Tarom și in lipsa concurentei nici măcar nu sunt interesați sa-ți ofere explicații. Bătaie de joc la adresa clienților!
Postat 07 Mai 2019, 18:18 de Alin_B
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON