URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Iunie 2011, 17:32

Szabo Odon: Dacă Boc îşi angajează răspunderea pe reorganizarea judeţelor, UDMR Bihor votează pentru căderea Guvernului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Noi, UDMR Bihor, nu vom susţine această variantă şi vom vota pentru căderea Guvernului, indiferent de decizia UDMR la nivel central", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, referindu-se la varianta înlocuirii actualelor judeţe cu opt "mega-judeţe", aşa cum vor preşedintele Traian Băsescu şi liderii PDL.

Nu vor sub Cluj

Szabo a afirmat că varianta prezentată de preşedintele Traian Băsescu şi de secretarul general al PDL, Ioan Oltean, contravine inclusiv protocolului de colaborare pe care l-au încheiat UDMR şi PDL în plan local.

"UDMR îşi respectă totdeauna cuvântul dat, chiar dacă îşi dă cuvântul verbal. La noi, în Bihor, avem un protocol de colaborare cu PDL, scris şi semnat de domnii Filip şi Seremi (n.r. - senatorul Petru Filip, fostul preşedinte al PDL Bihor, respectiv deputatul Ştefan Seremi, actualul preşedinte al PDL Bihor). În protocol scrie foarte clar că ambele partide se angajează să susţină, atunci când se va discuta despre regionalizare, ca Oradea să nu fie în aceeaşi regiune cu Clujul sau cu Timişoara, pentru că atunci nu vom avea şanse de dezvoltare. Sper ca şi colegii noştri din PDL Bihor să-şi respecte cuvântul dat în scris şi să nu susţină varianta în care Oradea va fi în aceeaşi structură cu Clujul", a spus preşedintele executiv al UDMR Bihor.

Szabo Odon a amintit că UDMR a depus încă de anul trecut un proiect legislativ privind regionalizarea, care prevede păstrarea actualelor judeţe şi înfiinţarea unor regiuni ca structuri intermediare între judeţe şi Guvern. "Noi acest proiect îl susţinem, pentru că este unul echilibrat", a spus el.

Varianta PDL nu e normală!

De profesie istoric, liderul UDMR Bihor consideră că varianta de reorganizare propusă de liderii PDL "nu are nimic în comun cu normalitatea" şi din cauză că nu ţine cont de regulile elementare ale planificării teritoriale.

"Această reorganizare nu este sănătoasă şi nu are, din punct de vedere profesional, nimic în comun cu normalitatea. Aş propune celor care au gândit această variantă să meargă măcar la un singur curs de planificare teritorială, şi poate aşa vor învăţa că pentru structurile unei regiuni comune este nevoie de tradiţii comune, de valenţe economice comune, de un sistem de transport şi de infrastructură coerent, plus să existe între acele structuri şi centrul regiunii o distanţă rezonabilă. Nimeni nu poate să-mi explice, de exemplu, în cazul Bihorului, ce tradiţii comune, ce interese economice comune, ce linii de transport avem în comun cu Bistriţa-Năsăud", a spus preşedintele executiv al UDMR Bihor.

Szabo Odon a afirmat, de asemenea, că nu actualele judeţe împiedică absorbţia de fonduri europene. "În România majoritatea fondurilor europene au fost accesate în cadrul POR (n.r. - Programele Operaţionale Regionale), iar contractele au fost semnate prin colaborarea actualelor judeţe. Nu judeţele sunt problema", a spus preşedintele executiv al UDMR Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
78 Comentarii
ardealule, iubirea mea frumoasa...
Aveam o tara scumpa si sfanta! Aveam si iarasi vom avea! Dusmanul care astazi rade Va tremura privind la ea! Bravo VETA BIRIS! Bravo Bisericii greco catolice
Postat 13 Iunie 2011, 15:47 de dan oradeanul
erata
se va citi: americanii(prin confesiunea penticostala)ar impune...., respectiv: Mircea Bdea s-a angajat
Postat 13 Iunie 2011, 15:24 de dan oradeanul
si totusi...
@pyiu: e in buna parte adevarat ce spui! politicienii au in vedere anumite aspecte, noi ceilalti tinem cont in primul rand de traditia istorica! primele judete au fost atestate documentar in tara romaneasca inca de-acum 700(saptesute)de ani! in transilvania au existat comitatele(similare cu judetele valahe). de ce sa le schimbi acum? culmea este ca nimeni nu explica la modul CONCRET cum s-ar obtine fonduri mai mari pe o structura regionala! dar concret, nu la nivel de enunt! incep sa cred in varianta expusa de un ziarist cum ca americanii(prin confesiunea penticostala)impune aceasta regionalizare. NU INTELEG INSA DE CE! daca este sa dau un singur exemplu pentru care americanii nu ar trebui sa fie contra Romaniei ar fi Olimpiada de la L.A.:'84! practic, prin prezenta noastra acolo le-am salvat OLIMPIADA! concluzia: ii urasc din ce in ce mai mult pe penticostali si pe neoprotestanti(atentie, practic NU LE FAC NIMIC, nu INCIT LA URA, URA este un sentiment!). in rest subscriu ideii lansate de Mircea Badea. referindu-se la faptul ca Tokes a zis ca ziua de 1 decembrie este pentru el zi de doliu, Mircea Badea s- angajat ca la moartea lui Tokes sa sarbatoreasca! si eu voi face la fel !
Postat 13 Iunie 2011, 15:20 de dan oradeanul
none
Ce sper eu e sa nu ramana Mudura fara gagici odata cu reorganizarea teritoriala. La naiba... daca se muta Bea la Cluj?
Postat 13 Iunie 2011, 02:58 de seba
ad personam
@szabo Ce am spus este factual adevarat. Szabo este: 1) angajat la muzeu, dar nu calca pe la serviciu, in schimb incaseaza salariul(sindromul "Crin-Antonescu-prea-ocupat-cu-activitatea-politica"); 2) seful Comisiei juridice la CJ, unde el face legea (afirmatie ce trebuie inteleasa literal, Soltanel stie de ce); 3) manager de proiecte europene, pentru care incaseaza bani ilegal, de vreme ce nu are contract de prestari servicii cu CJ; 4) consultant al unor firme unguresti care, absolut din intimplare, au primit contracte de multi bani din partea, ati ghicit, CJ Bihor. Ideea mea era urmatoarea: este putin probabil ca lui Szabo(sau lui Seremi, sau lui Bar, sau lui Popa, sau lui Kiss, sau lui Vloseniuc, sau lui Ghilea sau cui vreti) sa-i mearga la fel de bine smenurile intr-o noua structura administrativa cu centrul la Cluj. Prin urmare, Szabo nu are nici un interes ca noua structura sa ia fiinta. Este la mintea cocosului. Pentru a-si masca acest interes cit se poate de inavuabil, Szabo recurge la perdele de fum si la lozincarie, pretinzind ca cei care nu vor sa se lase prostiti in halul acesta fac atacuri la persoana si sunt securisti. Bravos natiune!
Postat 13 Iunie 2011, 01:20 de pyiu
majoritatea tacuta
Sustinerea populara a reformei administrative n-a masurat-o nimeni inca. Ca nu are sustinere politica e de inteles. Care sefuletz politic local vrea sa-si piarda vaca pe care se invatase s-o mulga atit de bine? Ati ghicit: niciunul. Szabo Odon a avut macar tupeul de a iesi in fata sa-si apere statutul, influenta si potlogariile. Ce spune el aici e in esenta urmatorul lucru: nu vrem sa se mute centrul regional la Cluj pentru ca astfel ni se strica noua jocurile aici la Oradea. Dar nu ma indoiesc ca acelasi lucru ar fi putut/vrut sa spuna Seremi, Bar, Gigi Voloseniuc, Il Capo Kiss si toate celelalte capuse locale. Se vede de pe luna ca propunerea lui Basescu i-a prins in chilotii goi pe toti (pentru ca toti, indiferent de partid, vamuiesc banul public) si au intrat in fibrilatii: "iadul" (Aura Vasile), "mai dictator ca Ceausescu" (Iliescu), "tensiuni in interiorul societatii" (Szabo) etc. Astea nu sunt argumente, ci eventual blesteme, lozinci, armaghedonisme si retorica schioapa. Tocmai pentru a masca lipsa de argumente. Cind vezi la ce nivel scremut si impiedicat stie sa poarte o discutie un sefuletz local, te apuca groaza la gindul ce acest tip de ipochimen iti administreaza banii
Postat 13 Iunie 2011, 01:04 de pyiu
precizare
@monika: cladirile despre care vorbesti au fost construite sub o administratie AUSTRO-ungara, daca intelegi ce vreau sa spun! ca spre exemplu arhitectii au fost unguri e adevarat! dar in primul rand determinanta a fost administratia, in opinia mea partea "AUSTRO", mai putin cea "ungara"
Postat 13 Iunie 2011, 00:52 de dan oradeanul
sper ca majoritatea sa si gandeasca
Am citit comentarile de pana acum. Sunt linistit, majoritatea nu este de acord cu propunerea lansata. Cativa incearca o diversiune slaba. Provocari cu unguri si corupti bihoreni nu cred ca functioneaza pentru a distrage realele probleme din acest proiect de reorganizare a tarii. In ce priveste atacurile la adresa mea este ceva tipic securist, diversionist. Cand cineva nu poate sa se lupte cu o idee a unui om incerca discreditarea idei prin manjirea celui care lanseaza idea si schimba traiectoria discursului, forumului etc. Cert nu cred ca se va face miting in Oradea pentru a muta centrul regional la Cluj. Ori in democratie vointa populara se transpune in proiecte publice. Transformarea administrativa propusa azi nu are sustinere nici politica si nici populara si din acest motiv nu se va realiza. Dar nici nu acesta e scopul. Va provoca tensiuni in interiorul societatii. Acest lucru insa este o chestiune de iresponsabilitate nemarginita.
Postat 13 Iunie 2011, 00:02 de szabo odon
patriotism local=lasati-ne sa furam ca pina acum
"Patriotism local" inseamna: nu vrem sa se mute centrul la CLuj pentru ca atunci isi vor pierde acolitii nostri posturile prin inspectorare, regii si directii locale. "Patriotism local" inseamna: daca se muta centrul la Cluj va veni garda financiara in controale mai dese, iar noi stim ca suntem cu musca pe caciula si poate cu aia de la Cluj nu ne va mai merge ca si cu baietii nostri buni de la Bihor. "Patriotism local" inseamna: toti banii se vor duce la Cluj. Aia vor fura, iar noi nu vom mai avea de unde, ca pina acum. Nu-i mai frumos sa ne fure banii hotii nostri din Bihor, ca pina cum (Bar, Filip, Kiss, Selina, Seremi sau alti dinozauri eiusdem farinae, clasici in viata)?
Postat 12 Iunie 2011, 22:36 de pyiu
"patriotism local"
Sintagma "patriotism local" e o gluma proasta in contextul discutiei noastre. Pentru cei care o invoca acum (Szabo, dar si toti politicienii din Bihor), ea nu inseamna decit o gogorita retorica in fata perspectivei ca ei sa-si piarda pozitiile, influenta si banii publici din care s-au infruptat pina aici. Unde va mai putea trage Szabo sfori ca acum, cind toate se vor muta la Cluj? El e angajat la Muzeu cu norma intreaga, desi nu e niciodata prezent la serviciu, e si presedintele comisiei juridice la CJ, unde face tot ce-l taie capul, e si manager a nenumarate proiecte din fonduri europene, din care ia ilegal bani, pentru ca nu are semnat niciun contract de prestari servicii cu CJ, e si consultant al unor firma din Ungaria care, absolut intimplator, primesc contracte grase din partea CJ, si cite si mai cite. Ei, daca se muta puterea la CLuj, jocurile acestui smenaras local funest se vor strica. Si la fel vor fi afectati toti care-i ciugulesc acu din palma. Si la fel vo fi afectata toata camarila sefuletilor politici locali. Eu nu vorbesc din perspectiva clientelei politice, ci din cea a cetateanului care plateste impozite si care stie din surse sigure ce guzganarie este acum la CJ.
Postat 12 Iunie 2011, 22:25 de pyiu
este trist ca sunt oameni care nu au drob de patriotism local
Voi efectiv nu va uitati la ce se spune pe acest subiect. Eu am vazut-o pe sulfina Barbu cand spunea ca spre ex. acum nu dar in doi trei ani e normal ca si Curtile de apel sa fie doar in centrul de regiune. Stiti cati oameni sunt pusi pe drumuri? Domnul presedinte a spus ca deconcentratele sunt multe in fiecare judet. Hai sa analizam CAS pt fiecare judet e mult se va face la Cluj ce credeti cine va avea buget puternic la spitale Oradea sau Clujul. Tot ce sa facut pana acum in sanatate va fi facut pe degeba. Reformele lui Bolojan si banii lui Cseke vor fi lucruri de prisos. Ce credeti daca garda financiara va avea centru la cluj oare acolo vor fi cele mai intense controale sau la periferii pentru a face planul? Toti afaceristi mijlocii vor muta centrul la cluj pt. a fi lasati in pace si vor plati impozit acol, sa-l vad atunci pe Bolojan cu un gol in plus in buget ce va face. De ce inspectorat scolar in fiecare din cele 41 de judete vor fi doar in 8 si atunci posturi vor avea toti din cluj. Daca ar fi doar o hartie pe care pana acum o luam de la Oradea si de maine trebuie sa ma duc la Cluj pentru mine este defavorabil. Voi nu sunteti normali la cap care va bucurati.
Postat 12 Iunie 2011, 20:11 de emese
dar nu e vorba de argumente
Chiar nu e vorba de nici un argument aici. Szabo a fost trimis la inaintare ca sa mirie preventiv. Dar toti liderii politici (PNL,PSD si PDL) locali gindesc la fel. Toti au aceeasi ingrijorare: ca in noua structura isi vor pierde influenta si smenurile pe care le pot face acum. Si incearca sa si-o deghizeze in patriotism local ("cum sa fim noi sub papucul Clujului?". "Clujul o sa ne eclipeseze" etc - mai bine sa fim sub papucul hotilor nostri locali, nu? ca sa ne tina in mocirla, ca pina acum). Prim urmare, nu e vorba despre grija pentru dezvoltarea judetului. Daca ii durea capul de asta, l-ar fi dezvoltat pina acum. Dar nu-i doare decit sa fure si sa vamuiasca banii pe care noi ii platim in impozite, taxe etc. Ca nici lui Bolojan nu-i convine nu e relevant. Bolojan e un excelent primar si manager. Ideile sale politice sunt mai putin. Oricum ar fi, in noua configuratie primarii ar urma sa primeasca mai multe puteri decit au acum. Oradea ar avea deci cel putin la fel de multe sanse sa redevina un oras foarte dragut si puternic economic. Daca Bolojan vrea sa continue ca pina acum.
Postat 12 Iunie 2011, 16:43 de pyiu
Nu vorbiti de subiect, ci doar va rastiti la unguri. E o prostie, incercati macar sa argumentati
Eu nu mai locuiesc in Oradea de mai multi ani, dar sunt nascuta acolo. Am fost mandra de orasul meu natal, observ insa in ultima perioada o lipsa de ratiune in argumentatii. Explicati de ce e mai bine ca orasul Oradea sa nu fie resedinta de judet? Nu inteleg. Aritmetic nu se rezolva problema. Mai putina coruptie cu mai putine judete. Este un argument pt. tampiti - ma scuzati. Atunci desfintati judetele de tot si nu vom avea corupti in romania. Chiar credeti ca e adevarat. Este ridicol. Multi il apreciati pe actualul primar si totusi nu va uitati ce gandeste despre acest proiect? De ce? - pentru ca uni nu sunt sinceri, sau sunt partizani politici. Cat despre unguri, ca place sau nu ei au construit o serie de cladiri de ceea ce azi un oradean poate fi mandru. Blocurile nu pot fi o mandrie. Incercati sa fiti putin solidari. Un oradean adevarat nu vrea sa ajunga sub bocancul Clujului. Sunt sioderata de ce citesc aici. Fiti demni si acceptati daca cineva cu care nu aveti de altfel de multe ori pareri convergente spune un adevar. In acest context parerea UDMR mi se pare onesta.
Postat 12 Iunie 2011, 14:31 de monika
are dreptate toate partidele fura
PRoblema este ca noi nu putem acuza pdl cat timp si altii fura, deci care e problema vreti, recunosteti ca nu mai puteti fura, basescu are strategie nu e prost cu cine il confundati? daca vreti sa si asume raspunderea lsati l sa ia decizii dar daca va convine sa fi ti complici si sa furati impreuna ce mai e de spus?
Postat 11 Iunie 2011, 21:06 de basescu
KK
rusine udmr!
Postat 11 Iunie 2011, 19:40 de book
ciolanul udemeristilor
eu sunt de acord ca toti udemeristii sa plece in ungaria. acolo ar muri de foame. aici ii tampesc pe unguri cu separatism, autonomie si alte bazaconii umflandu-si astfel burdihaniile.
Postat 11 Iunie 2011, 19:33 de radu
udmr sa pleaca
au mintit destul pe ungurii
Postat 11 Iunie 2011, 19:17 de gyuri din ungurimea
superrr
Capitalele noilor judeţe, conform proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a României vor fi Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti, a declarat, vineri, secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean. Ioan Oltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că formula pe care actualii guvernanţi o propun este trecerea de la 41 de judeţe la opt, ceea ce se înscrie în parametrii europeni şi răspunde şi cerinţelor de absorţie a fondurilor europene într-un ritm mult mai ridicat şi o valorificare mult mai eficientă a acestora. Întrebat care vor fi capitalele acestor opt judeţe, Oltean a răspuns că este vorba de Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Craiova, Constanţa, Iaşi, Ploieşti şi Bucureşti. Ioan Oltean a anunţat, vineri, că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, precizând că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi. "Dorinţa noastră este ca viitoarele alegeri care vor avea loc în iunie 2012 să se realizeze pe noua formulă administrativ teritorială. Când spun «noi» mă refer la PDL şi la actuala majoritate. Vom încerca să adoptăm legea prin angajarea răspunderii Guvernului pe act normativ", a spus Oltean.
Postat 11 Iunie 2011, 16:47 de bravooo
dar tu nu te ai saturat de hotii
si comunistii din PSD si PNL , UDMR ? deci hotii de hotii se ascund daca PNL s a aliat cu hotii ce sa mai crezi? chiar nu ma mai intereseaza merg in strainatate si gata facerti ce vreti ca la urma urmei va puteti si omora ca nu ne pasa o sa venim cand apele sunt limpezi nu tulburi ca acum, romania va ajunge un sat fara viata . tinerii majoritatea sunt in strainatate deci votati cum vreti si ucideti va intre voi . e rusinos ca PDL sa se lupte cu atatia nu are nici o sansa deci ce victorie e asta trei pe unu, vai si amar aste e competitie e crima organizata:)) dar ce faci prostul e prost pana moare.
Postat 11 Iunie 2011, 16:07 de penmtru mmm
mda
Si avand in mana miliardele de euro, va fi mult mai usor sa le fure, ca vor lua grosul tot dintr-un loc!
Postat 11 Iunie 2011, 15:01 de mmm
mda
Daca va ajunge clujul resedinta de judet, nu mai putem avea speranta la nimic... Clujul o sa aiba miliarde de euro, si doar nu credeti ca le va imparti la celelalte foste judete? NU. O sa ajungem sa regresam, vezi exemplul Aradului si Sibiului cand acestea erau in aceeasi regiune cu Timisoara respectiv Brasov, banii sibienilor si aradenilor mergeau la resedinta, care se dezvolta foarte mult, respectiv ei care regresau, si chiar ei o recunosc. Si totul e un aranjament politic: pentru ca e mai simplu sa conduci o tara cu cativa oameni (8 prefecti, 8 presedinti de cj, 8 primari) fata de 41! Si astia mari sustinatori ai PD-L voi nu v-ati saturat de jegul de minciuni portocalii de cea mai joasa speta? Vad ca inca unii sunt atata de batuti in cap, ca nu vad decat portocaliu si acum!
Postat 11 Iunie 2011, 14:58 de mmm
interese
toata harababura asta este un interese de a se mai da un "ultim tun " sau "jaf legal".cum vreti sai spuneti.
Postat 11 Iunie 2011, 14:41 de Oradea
dii, dii, murgule, dii!
astept cu interes sa vad filmuletzul cu CALIN MURG, consilier PDL in Consiliul General Bucuresti! omul fiind stomatolog este de asteptat sa vedem un INSTRUMENT(stomatologic, desigur) si o GURA!
Postat 11 Iunie 2011, 14:36 de dan oradeanul
ai rams in urma
@oradea: ai ramas in urma, frate! CARE VOIEVODATE? ca lui base i-a picat fisa ca daca vrea sa schimbe denumirea unitatilor administrative trebuie intai modificata CONSTITUTIA. bun, pentru el nu valoreaza mai nimic, dar totusi....si atunci i-a venit ideea sa pastreze denumirea de JUDETE, doar ca ele devin MAI MARI! si asta se poate face prin ASUMAREA(ANGAJAREA)RASPUNDERII GUVERNULUI. CONSTITUTIA, in actuala formula a PARLAMENTULUI nu se modifica NEVER EVER! ce urmareste PD-L prin asta? controlul unor zone intinse(ca suprafata si POPULATIE), controlate de PD-L pentru alegerile din 2012. nu sa le castige neaparat(stiu si ei ca oricat ar fura, oriceate voturi prin corespondenta ar inventa TOT NU SE POATE)ci sa ajunga la un procent acceptabil. dar PROSTIMEA(including anca)este posibil sa CREADA CA BASE VREA BINELE TARII. vrea pe dracu'! pana acum cateva zile voiau REFERENDUM la bucuresti. s-au convins ca nu le va iesi, GATA, nu mai trebuie! au mintit ca de regionalizare depinde accesarea fondurilor europene, COMISISA a zis ca nici vorba. deci MINCIUNI PE BANDA RULANTA...PORTOCALIE!
Postat 11 Iunie 2011, 14:26 de dan oradeanul
Nimeni nu vorbeste despre
nimeni nu vorbeste despre, faptul ca impartirea tarii in voievodate incalca constitutia, mai exact articolul 3 alineatul 3 din constitutie referitor la impartirea teritoriala ! ...
Postat 11 Iunie 2011, 14:13 de oradea
dc?
SI de acord cu pyiu in privinta faptului ca BOLOJAN a facut cat altii in 18 ani el a facut in 3 ani, si daca ar avea bani ar face si mai multe...
Postat 11 Iunie 2011, 13:54 de oradea
dc?
dc insistati ca, conducerea sa fie la cluj ?NU inteleg, bine ma nene nu vrei la Oradea cas plin de unguri, dar sunt si in cluj o gramada, hai sa conduca Aradu, SATU MARE, MM`u , DC NEAPART CLUJU? acoloi miezu din PDL? sau dc? SI UMDRU va fi tot timpul cu puterea indiferent cine va fi la putere!
Postat 11 Iunie 2011, 13:51 de orade
da cum o femeie isi spune punctul de veder
cum un politician hatttt pe ea ca nu mai are pe cine prosti, aveti grija majoritatea politicienilor in Oradea au functii publice :)) ancuta fi binecuvantata si alunga intunericul din ochii nostri.
Postat 11 Iunie 2011, 13:47 de un roman
privatul?
asta chiar e buna! dar in alte tari chiar nu exista scoala de stat? dar in alte tari toti sunt patroni? vad ca esti adeptul teoriei "idioate" cu "slabul care sustine grasul lenes"! aiurea! si vezi ca nu e vorba de DMA ci de DNA. calci si tu pe urmele ancutzei!
Postat 11 Iunie 2011, 13:34 de dan oradeanul
peste tine
@anca: bine ca nu a cazut peste tine, proasta dracului! sunt sigur ca tu nu ai prea multa "scaola"(ca te citez!)! an_ca_cat o sa te mai "esprimi" in halul asta in limba romana? daca nu ai fost capabila sa inveti la scoala limba asta, pune-te si invata singura, altfel vei ramane cu o romana de balta! ooops, cred ca am jignit balta, acolo traiesc totusi broaste care sigur au un IQ mai ridicat decat al tau! it's a very big "esheck"!
Postat 11 Iunie 2011, 13:31 de dan oradeanul
punem accent pe cresterea numarului
in sectorul bugetar si ne lovim de incompatibilitate in functie pana la rudele de gradul 4 ceea ce genereaza haos, eu nu inteleg ce urmariti? haos pentru favorizarea rezultatului electoral de la anul viitor? usl nu este viitorul ne ofera haos in privinta anului 2012 deci atentie daca va considerati responsabili fata de familia voastra , nu i putem minti la infinit va dam, va dam ca nu au ce sa va dea bunastarea depinde de oraganizarea la nivel local nu national.
Postat 11 Iunie 2011, 13:25 de fff ciudat
cetateanul trebuie sa imparta
din munca lui si statului si ironie trebuie sa sustina si privatul deci sclav si niciuna nu se dezvolta, nici statul nici privatul, deci asa o sa mergem cati ani?inca 5 deceni nu facem decat sa omagiem ce am lasat in 89 ne lipseste dictatorul:))
Postat 11 Iunie 2011, 13:05 de anca
dar privatul ce face?
nu inteleg tu ai impresia ca in UNIUNE fac scoli de stat? au trecut 20 de anii si nu am schim,bat regimul comunist la scoala de stst te duci si platesti ore de meditatii profesorilor, tu sti ce vorbesti, la medic de stst ii dai pachet tu sti ce vorbesti, nu mai vreau parazitii sa se privatizeze si politia detectivi platiti care e problema are loc un furt sa i caute , competitie libera pe piata, mergi la garda financiar sa vezi ce TARANI te iau in primire , vai de capul tau dar la FRAUDE vine de la coada vacii sa te interogheze ? dar la ANI, dar la DMA, dar in ministere ... faceti ce vreti ca cetateanul decide ce sustine si ce nu nu bugetarul, stati linisti noi daca nu mai muncim in Romania nu mai platim taxe simplu, banii cat sa traim atat inca 3 deceni si nu ma deranjeaza deloc, intretineti voi e alegerea voastra . daca tot ne luptam ce conteza ca te lupti cu munca sau cu sistemul:))
Postat 11 Iunie 2011, 12:58 de @dan oradeanul
bugetari!
@jafffff USL: ti se pare ca un stat normal nu are nevoie de politisti si de profesori? dar cine o sa-i invete pe copii(tineri)pana sa ajunga la "semnatura electronica"? sau tu deja stiai sa te semnezi electronic inca din maternitate(in eventualitatea ca te-ai nascut intr-un asemenea loc, bugetar, de altfel, si nu cumva in vreo sura asistat de moasa comunala)??!!
Postat 11 Iunie 2011, 12:45 de dan oradeanul
ce ciudat ce argumente aduc bag spaima in oamenii
astia nu au auzit de semnatura electronica de depuneri online ii sperie pe oamenii ca vor plati banii si km, astia ce fac ne trag in jos=regresam! politisti si profesorii sunt sustinuti de usl, deci ce ne asteapta sustinerea de paraziti chiar daca nu avem nevoie suntem obligati sa sustinem bugetari, vreau relatii cu strainatatea urgent, sustineti va singuri bugetarii RUSINE asta e USL -ul COMUNISMUL in progres, auzi nici vorba muncim in strainatate platim taxe acolo si copii vor face scoli in strinatatea si vor munci in strainate sustineti voi bugetari-comunisti in continuare uuuuuuuuuuuuuu
Postat 11 Iunie 2011, 12:26 de jafffff USL
ha, ha, ha, ha
zice ponta" a cazut dl. basescu din pat!!!" minte, bravoo lui asata poate asta e nivelul cerebral a l dl.PONTE un fluturatic vai de capul lui sa le spui PRIMARILOR ca a cazut din pat ce simt DIPLOMATIC e asta ? de ce am hranit SERPI atatia anii, de ce le hranim URA Romania nu are nevoie de ura, are nevoie de LUCIDITATE si BUN simT, "fantezie ridicola" il fac NEBUN pe basescu:)) adica pe noi POPORUL, bravoo! sustin USL la GROAPA de GUNOI sa le vorbiti celor fara scaoli, felicitari! eu asa ceva nu sustin NICIODATA! decat sa aleg mai rau decat e mai bine cu acest rau.
Postat 11 Iunie 2011, 12:13 de anca
ha, ha, ha, ha
L AM ASCULTAT PE ponta SPECIFIC GANDIRE COMUNISTA IDEM iliescu SI nastase minciun FRATILOR NU SE PEDEPSESTE DECI ACUM LOGIC CA PROMIT orice NUMAI SI NUMAI SA "schimbe" CEVA DAR EL minte AM ASCULTAT ATENT SI MINTE CA SI baesescu SPECIFI politici DACA ASCULTI UN POLITICIAN nu crede nimic, CONTEAZA ESENTA CATI paraziti sustinem, ce viata ofer copilului meu: sclav continuat, ce viitor am afara e fff important cum sunt privit in strainatate, altfel suntem nuli.Daca permitem sa se fure si din banii UNIUNII ne am ars, luati in cont si INTERLOPI fugiti ca in Ro mania nu mai au ce:)) deci capul pe UMERI nu mai visati si nu mai credeti, eu m am saturat sa intretin parazitii idem comunism clasa muncitoresca si PARTIDUL ROMANIA ati uitata!!!!!! treziti va!
Postat 11 Iunie 2011, 12:05 de anca
Basescu este mistocar
In orice situatie, Oradea va depinde de cineva sau de ceva. Daca nu vrea Odon sa depinda de Cluj, inseamna ca are el ceva din putul gindirii lui Kiss in vorba. Poate se vrea o dependenta fata de etnobotanice, sau fata de Debrecen, ori chiar direct fata de Budapesta. V-a tras-o Base. Vor ajunge secuii la aceeasi masa cu motii, ca sa voteze presedintele viitorului judet Centru (Covasna, Harghita, Brasov, Sibiu, Mures si Alba). Este cel mai relevant exemplu. Asa va trebuie daca ati vrut regionalizare si ati tot cerut-o de 20 de ani incoace. O s-o aveti, dar altfel decit ati vrut voi.
Postat 11 Iunie 2011, 11:57 de Baby
Curvasarie politica.
Guvernul isi va asuma raspunderea pe un pachet format din 2 legi: Legea minoritatilor si Legea reorganizarii administrativ- teritoriale a Romaniei. Cum va vota UDMR-ul, domnule Szabo Odon?
Postat 11 Iunie 2011, 10:57 de safe
“Mor pentru popor”.
Locuitorii orasului sunt martori, impietriti de ura si groaza, la supliciului frangerii cu roata a martirilor rascoalei taranesti, osanda ce constituie una dintre cele mai cumplite cazne aducatoare de moarte din cate a cunoscut omenirea. Sunt adusi acolo, pe locul ce se numea “dealul furcilor” – azi numit Campul lui Horea – zeci de mii de tarani iobagi sa asiste la executie. Crisan se sinucide in inchisoarea vechiului corp de garda, spanzurandu-se cu nojitele de la opinci. Lui Closca si Horia le sunt frante oasele cu roata, incepand cu picioarele. Se spune ca ultimele cuvinte ale lui Horea au fost: “Mor pentru popor”.
Postat 11 Iunie 2011, 10:01 de radu
slugile mor slugi
Horea si Closca, sunt torturati si ucisi de catre nobilii maghiari pe un deal de langa Alba Iulia, in vazul a zeci de mii de tarani adusi cu forta sa asiste, SA NU UITATI NICIODATA! a murit pentru noi TOTII sangele lui traieste in noi totii.
Postat 11 Iunie 2011, 09:55 de radu
slugile mor slugi
parveniti parvin pana la un anumit nivel dar boierul ramane tot boier:)) felicitari pentru initiativa sa dea socoteala BLAGA< GHILEA <BOLOJAN si altii pentru nerusinica de a l oropsi pe Boier:)) roata se invarte precum acul de la ceas, timpul sarpele ne sustine.AMIN!faca se voia ta Doamne tinei in viata sa si simta pacatul !
Postat 11 Iunie 2011, 09:52 de radu
mafiile locale din Bihor 2
3)Liderii politici din Bihor patroneaza niste organizatii de tip mafiot (partidele) care au ca scop principal spolierea banului public pentru ei si pentru acolitii lor. Si aceasta este explicatia pentru care judetul are un grad de dezvoltare cvasi-nul, desi au trecut atitia ani din 89. Ei nu fac decit sa fure cu forme care au aparenta legalitatii. Asa a furat si fura PNL-ul si Selina, asa fura Ghilea(PDL), asa au furat si fura dinozaurii Seremi(PDL), Bar(PSD) sau eternul Kiss(UDMR) etc. Tirle a pierdut sprijinul politic al propriului partid(PNL) pentru ca a incercat sa strice putin jocurile Selina. Cred ca nu exista nici o licitatie din bani publici facuta pe bune. Sunt trucate caietele de sarcini, comisiile sunt masluite, totul e imputit. Este imperativ ca aceasta mafie locala sa fie sparta si mai multe atributii sa fie date primarilor, iar centrul sa fie la Cluj. Or in fata esecului propriu de a contribui palpabil la dezvoltarea judetului, ce raspuns dau smenarii nostri? Sa tinem de hotii nostri locali ca-s mai buni decit cei de la Cluj. Hai sictir!
Postat 11 Iunie 2011, 09:42 de pyiu
mafiile locale din Bihor 2
Se muta centrul la Cluj? Foarte bine. Nu poate fi mai rau decit acum. Pina la urma argumentul baietasilor astora e: hotii nostri sunt mai simpatici decit ai lor, pentru ca ai nostri macar sunt bihoreni. Eu nu am nici o simpatie pentru hotii nostri bihoreni care ne spoliaza banii de 20 de ani. Ia uitati-va la Blaga. De o vesnicie pe la Bucuresti si in Parlament, dar nici azi nu avem un drum Oradea Vascau ca lumea. Sa mergi pina la Beius e aproape ca si cum ai pleca in safari.
Postat 11 Iunie 2011, 09:24 de pyiu
traisca TRAIAN BASESCU
IUBESTE ROMANIA, le dam ceva MINORITATILOR, la urma urmei e mai bine VOIEVODAT decat atatea judete, nu vedeti cum arata BIHORUL ca comparatie cu ARAD, CLUJ, Maramures!! ce naiba UDMR in UNGARIA nu le place nimeni nu i tine fortat in Ro Manania:)) BASESCU cele mai bun PRESEDINTE acum la sfarsitul mandatului :) da ce poti.STITI ce ma uimeste ca v ati opus in tot ce el a vrut sa faca si a reusit, un adevarat CONDUCATOR de stat nu pierdut nici o lupta ... ca el nu va mai fi.
Postat 11 Iunie 2011, 09:23 de anca originala
mafiile locale din Bihor
Szabo Odon a facut imprudenta sa apara pe forum. Are macar tupeu. Treaba sta cam asa. 1) Fruntasii UDMR (Szabo included) nu au nici mize, nici idei politice, in afara unui paseism iredentist binecunoscut si a unui resentiment anti-romanesc pe care se chinuie sa-l mascheze. Ei n-au nici o treaba cu dezvoltarea judetului nici acum, nici in viitor. Ii intereseaza cel mult localitatile cu populatie maghiara. In rest, fac smenarii si hotii din banii judetului si din cei europeni, exact ca partidele romanesti. Sandramaua asta va disparea daca se muta centrul la Cluj. Asta ii doare cel mai tare si o spun singuri aici pe forum: mai bine sa fure altii de la Cluj banii bihorenilor decit sa-i furam noi, bihoreni(unguri) get beget? 2)Sa terminam cu gargara gen "dezvoltarea judetului" care, chipurile, ar fi periclitata daca se muta centrul la Cluj. Vedem cit de dezvoltat e judetul dupa 20 de coterie locala. E zero. Si daca s-a facut ceva s-a facut prin munca primarilor. Sa ne uitam la Bolojan care a facut in 3 ani cit n-au facut cei dinaintea lui in 20. De ce n-au putut aia dezvolta Oradea? E simplu: ocupatia lor principala a fost sa fure pentru ei si pentru camarila lor.
Postat 11 Iunie 2011, 09:17 de pyiu
Dezamagit
Efectiv nu imi vine sa cred la ce nivel minuscul se pozitioneaza argumentatia unora de pe acest forum. Sunt uimit si socat de lipsa de educatie a multora. Gandire 0, pareri proprii argumentate 0 barat. Nu trebuie sa fii un simpatizant al UDMR-ului sa fii de acord cu o chestie logica argumentata logic. Dezbaterea in Romanika lipseste cu desavarsire. O persoana vine cu argumente bazate iar o alta persoana ii raspunde cu: "Ba pe a lu' ma-ta". Cred ca reformarea sistemului educational din temelii (LEN nu face asta) trebuie sa fie absolut prioritara. Mi-e jena sa fiu compatriot cu unii de aici, in speta Anca sau Diana sau dan. Abia astept sa emigrez in UK unde sper sa nu dau de semidocti ca voi. Legat de topic, sunt de acord cu cele postate de Oradea si Boom. Mai exista speranta ...
Postat 11 Iunie 2011, 03:19 de Alex S
bOOM
BOOM => O persoana capibila sa inteleaga actuala situatie ,nu ca alti retarzi care se scutura aici degeaba, dC nu va-ti scuturat cand UDMRU cerea introducerea limbii maghiare ca materie obligatorie in transilvania?sau geografia & istoaria in lb maghiara ?! atunci de ce nu ati facut scandal? acum cand mnda, sec, dar au dreptate va incordati pe aici.. si in actuala situatie nu ar avea nici o sansa !!! cat timp nu vin cu chestii de genu maghiara in scoli, sau ardealu`i a lor, nu am nimic cu ungurii...
Postat 11 Iunie 2011, 01:10 de Oradea
Sa analizam
Este suficient sa observam cum functioneaza actuala regionala Cluj.Cum arata soselele din Cluj(puse la punct) si cum arata cele din Bihor(peticite)care mai este si poarta de intrare in tara.Bihorul nu are nici acum electrificata linia de cale ferata.Le pasa celor din Cluj de noi.Sa fim seriosi.Cineva spunea foarte bine pe forumul unui ziar central ca marile afaceri de la nivel judetean vor fi transferate la nivel regional.Adica grosul banilor il vor lua capitalele de regiune, iar ceilalti se vor alege cu ceva maruntis.Bihorul are potential si ca atare merita mai mult.Restul discutiilor pe teme etnice sunt hilare, in situatia in care procentul maghiarilor va fi acelasi indiferent de configuratie.
Postat 11 Iunie 2011, 01:04 de Boom
pt retardu careNU INTELEGE
nene tu cred ca esti retardat, ! :)nus nici ungur, nici udmrist nici pe mata de copil prost ce esti :) , diferenta e ca tu probabil esti ceva curva proasta din pdl , iar pe mine ma doaren jegu dp talpa de la adidasi si de udmr si pdlu vostru si razboiu pizdi care vreti voi sal castigati nene dute`, shantz, tot cemi doresc eu ca orasu meu sa prospere, nu sa fie ingropat de retarzi fomati ca tine care nu stiu lega 2 cuvinte :)
Postat 11 Iunie 2011, 00:57 de Oradea
anca proasta
@anca:iar dai in gropi de proasta ce esti!!!! zici asa:"fondurile vor fi mult mai bine si mai atent gestionate". mai idioata naibii, explica-ne cum ca noi ceilalti nu pricepem! sa o m...uti pe ma-ta la cluj!
Postat 11 Iunie 2011, 00:55 de dan oradeanul
disperare, disperare pe udemeristii din bihor
ti-a explicat deja cineva mai jos (pyiu). va arde sa va asociati cu satu-mare pt ca sunt unguri ceva mai multi. sunteti in faza terminala, disperatilor. hahahahahahhaa.............
Postat 11 Iunie 2011, 00:53 de @Oradea
ADEVARU E...
ADEVARU E, chiar daca nu le place la multi sa recunoasca, sau il ironizeaza, VADIM AR FI PERFECT PENTRU POSTU DE PRESEDINTE SI PRIM-MINISTRU !!!!!!! e putin mai "nebun" dar el cred ca ar fi printre putinii care ar face totul pentru popor !!!!!
Postat 11 Iunie 2011, 00:52 de Oradea
FALIMENTUL PESTE udmr !
SA VA MANACE FALIMENTUL SI TAMPENIILE VOASTRE IZOLATIONISTO-ETNICE !
Postat 11 Iunie 2011, 00:48 de diana
pt ROGERIUS
nene, eu nus nici macar ungur , din contra nici macar nu`i am la suflet, in general incerc sa nu am nimic cu maghiarii,insa mai exista si dinastia care se bat cu ceva pe piept ca ardealu`i a lor si ma irita la culme ! INSA la faza cu conducerea Voievodatului de catre cluj sunt de acord cu ODON, hai sa fie Maramuresu la conducere sau , satu mare nu ORadea, na..dar daca tiai folosii neuronu ala putin , daca oradea ar fi la conducere mai multi bani s-ar putea investii in ORASUL NOSTRU !!!!!! daca nu stiai in BIHOR IS PRINTRE CELE MAI PROASTE SALARII DIN TARA ! Dar probabil tu esti ceva PDLIst dinasta smecher care o tine patriotic pe a` lui. SI DACA NOI ORADENII AM FI MAI UNITI(astia romani) UDMRU nu ar mai avea atata putere.. nene.
Postat 11 Iunie 2011, 00:48 de Oradea
pt udmr
lasa ca o sa aiba grija tokes de voi..... nu mai pupati voi parlament.
Postat 11 Iunie 2011, 00:45 de nail
de acord cu ODON
SI REFeRITOR LA REORGANIZAREA ASTA : 1) multi primari nu reusesc sa conduca o localitate, un satuc, dar un VOIEVODAT? 2) ORadea subordonata unui oras mare gen TIMIsoara sau CLUJ(care sunt apropiate de noi ) automat ne-ar lasa fara bani fara nici o discutie toate fondurile ar merge acolo 3)defapt reorganizarea asta credeti ca e gratis? E O NOUA METODA DE SPALARE DE BANI LA NIVEL INALT !!!! 4) PDLU INCEARCA SA OCUPE CUMVA LOCURILE , FORTAT CHIAR CAT MAI SUNT LA PUTERE Si pentru fanii lu` boc de ce , marile puteri europene au criticat proasta organizare a tarii de a iesi din criza ???? DC?? DC nu sa plans atata lume , cand erau alte partide la putere, indiferent cde care o fi el, nu conteaza ! PDLU FURA DE INDOAIE
Postat 11 Iunie 2011, 00:43 de Oradea
@Oradea
tu esti biro, kiss sau cine esti ? oricine ai fi, tine minte ce ti-am spus cascavalul udemerist e pe duca !
Postat 11 Iunie 2011, 00:41 de Rogerius
obrazu' gros
ma, odon, ai obrazu' tare gros! apropo, nu gasesti ustensile de barbierit prin Oradea ?
Postat 11 Iunie 2011, 00:37 de anca
de acord cu ODON
PRIMA OARA CAND SUNT DE ACORD CU UN MEMBRU UDMR !! desi nu prea`mi place so recunosc insa are dreptate, D C? Mai repede ne vinde boc decat UDMRU , + de asta daca clujul ar fi "capitala" voievodatului (VOIEVODATUL LUI BOC) asta ar insemna automat ca 90 la suta din bani sa fie investiti in cluj, si stati linistiti unguri sunt plin de ei fara NRRRRRR si in Cluj, deci cam tot una ar fi ca se fura din cluj ca din oradea tot una e, insa, ideal ar fi sa apucam sa ne mai dezvoltam si noi, si har domnului am avea nevoie de fonduri grosolane pentru a ne putea dezvolta si ar fi necesar mai ales pentru simplu fapt ca suntem un oras la vama !! insa acesta nu este singurul motiv ! Nu am stat sa verific noile "capitale " ale voievodatelor insa, daca ma pun sa caut detalii, parca vad ca majoritatea sunt sub conducere PDL , => foamea pdlista, cea mai proasta si mai fomista conducere existenta vreodata,, astia ne fura si ne dau in cap si in acelasi timp ne zic ca noi suntem de vina , ca traim in romania. RUSINE!!!!PDL!!!!! ar trebuii izgoniti din tara la naiba pe o insula pustie de 2 pe 2
Postat 11 Iunie 2011, 00:35 de Oradea
@odon szabo
ceea ce spui si faci tu, se numeste IPOCRIZIE ! acuma spui ca nu te intereseaza 'politica etnica', iar pe de alta parte sustii autonomia teritoriala a ungurilor din Romania ! chestia cu secuii e iar o baliverna de-a voastra. 1000 (o mie !), de cetateni din Romania au declarat ca sunt secui. de pe urma prostiilor izolationiste si 'politicii etncie' ati reusit sa va faceti o asa zis cariera. bine ar fi ca asa cum scria cineva mai jos, ungurii sa nu va mai dea votul. nu ii ajutati ba din contra. odon, nu esti cinstit ! diversitatea culturala e una, separatismul teritorial, cerut de voi (udmr), e cu totul altceva. citeste atent si ce scrie forumistul "pyiu". va cunoaste lumea si nu de ieri de azi. de mai bine douazeci de ani, udmr, are aceiasi politica.
Postat 11 Iunie 2011, 00:30 de oradean
perdea de fum
Va stiu mai bine decit credeti. Si e prea facil sa pretindeti, superior, ca "restul" interpelarilor nu necesita raspuns. Faptul ca continuati in minciuna nu face decit sa confirme ca aveti mari rezerve de cinism. Nu e vorba de etnicitate? Atunci de ce ati facut acorduri de colaborare cu Satu-Mare si cu Salajul, si nu cu Alba sau Aradul, sa zicem? Intimplator pentru ca procentul de maghiari de acolo e mai mare? Se vede limpede ce urmariti, nu prostiti pe nimeni Daca se face un judet mare cu centrul la Cluj, smenarasii de provincie precum Szabo vor fi redusi la irelevanta. Ei sunt viteji si eficianti doar intr-o ograjoara mica si teneboasa ca CJ. Sunt doar niste gratii locale. In noua structura s-a terminat cu tertipurile in care si-au cistigat renumele de mari breji. Asta ii mina acum in lupta. Restul e doar retorica, si aceea poticnita rau.
Postat 10 Iunie 2011, 23:46 de pyiu
perdea de fum
Dupa cum am mai spus, nu de dezvoltarea judetului ii doare pe acesti ipochimeni, ci de interesele lor personale si de cascaval. Sa spunem cit a furat si fura Kiss? sa spunem cit a bagat Szabo Odon in buzunar din banii europeni desi nu avea contract cu CJ? sa spunem de citi ani suge Selina-PNL banii publici pentru niste lucrari de o calitate execrabila la un pret mult peste cel al pietei? sa spunem de tacticile de intimidare a functionarilor pentru a executa comenzile guzganilor cinici de la CJ? sa spunem despre farsa perpetua a infiintarii teatrului maghiar din Oradea? sa spunem cite si mai cite asemenea mizerii care se intimpla zilnic la CJ sub pastorirea mafiotului Kiss si a pupilului sau Szabo? si care s-au intimplat si sub Seremi sau sub Bar? toate aceste aranjamente vor fi stricate sau mult mai greu de perpetuat sub noua structura administrativa. Si de asta au sarit ca arsi.Simt ca ar putea pierde prada din mina. Iar un pradator nu lasa niciodata prada de buna voie.
Postat 10 Iunie 2011, 23:36 de pyiu
Va astept argumentele profesionale
Problema regionalizari este o chestiune mai importanta decat a fi luata la bascalie. O sa raspund pe rand - pt. Oradeanul - sunt de acord, lb trebuie cunoscuta, daca te uiti mai atent discutam in lb. romana argumentele mele nu au tinut de etnicitate, chiar am incercat sa arat ca in acest context nu se schimba nimic. UDMR ramane la fel de influenta in noua conjunctura. Normalitate inseamna si sa-l accepti pe celalat asa cum este el, sa te bucuri de diversitatea lui, deoarece acesta este o valoare. Nu cred ca Oradea este mai bogata fara germanii si evrei pe care ia avut si pe care ia pierdut. - pt. Dan despre istorie avem perspective de multe ori diferite. Pt. aceasta, vina o avem si noi, istoricii care de multe ori argumentam preferential lucru adevarat si pentru o parte si pentru alta. Despre nedreptati exista dovezi si de-o parte si de alta. Azi ar trebui gandite perspective pentru viitor. Trecutul este de multe ori lucrul care ne desparte si mai ales ceva ce nu poate fi schimbat, doar explicat prin chestiuni prin care vedem conform unui proverb aschia din ochii celuilat dar grinda nu o vedem din ochii nostrii. - restul nu necesita raspuns serios, sunt sub nivelul de dialog
Postat 10 Iunie 2011, 23:28 de Szabo Odon
@szabo o.
lasa-ne ca incep sa se sature si ungurii de aburelile voastre.
Postat 10 Iunie 2011, 22:54 de Rogerius
pt szabo odon
da. problema ta si a celorlalti udmr-isti din bihor, este ca udmr bihor o sa-si piarda ciolanul (sau o mare parte din el).da. il veti pierde. paguba in ciperci (in alea necomestibile).
Postat 10 Iunie 2011, 22:43 de forum
RUSINE !
RUSINE udmr !
Postat 10 Iunie 2011, 22:37 de diana
buda si pesta porcina peste iredentismul unguresc.
:))))) odone acuma semnezi /sebi/ ? tu esti ? asta va doare, ARDEALUL ? n-are decat sa va doara. ungaria mare a murit. mortul de la groapa nu-l mai intoarci inapoi. in vremea austo-ungariei in ARDEAL a fost multa durere si suferinta. ungurii navalitori, vremelnic stapanitori in ARDEAL, sau comportat ca niste bestii cu romanii. asta ca sa numai vorbim de noroaiele si celelalte conditii grele de viata prin care isi trageau zilele si unii si altii. e trist ca si in zilele noastre mai sunt unii nostalgici ai acelor vremuri intunecate.
Postat 10 Iunie 2011, 22:24 de dan
:)) vai greu e...
Odon, spui prostii dar personal, nu cred ca nu stii ce zici. nu cred ca esti "o gura fara cap". ungurii, au realizat structurile care le-au convenit si care le-au servit propriile interese. stim cu totii ce a insemnat pt romanii, tampenia de "ungaria mare". vezi-ti de treburile tale. lasa politica izolationista si gandeste ca viitorul tau si al copiilor tai nu poate exista intro enclava etnica. daca nu veti vorbi romaneste si nu veti fi cooperanti, nu o sa aveti nici o sansa, de a putea trai omeneste printre romani. in orice tara din lume, limba trebuie cunoscuta de catre toti cetatenii. fara un limbaj comun, nu se poate trai normal. ITI PLACE CUVANTUL, NORMALITATE ? Altfel, ce te faci daca Tokes, "va scoate din paine" ?
Postat 10 Iunie 2011, 22:14 de oradean
ADEVARUL
Realitatea este ca Ardealul in vremea Austro-Ungariei a fost la nivelul Elvetiei, iar Regatul Român (Tara Romaneasca + Moldova) era la nivelul Albaniei si a Bulgariei. Din pacate dupa 90 de ani de administratie Damboviteana si Ardealul a ajuns la niveleul Albaniei si Bulgariei. Iar asuprirea romanilor din Transilvania nu este o realitate istorie este doar o indoctrinare, cum am rezistat aprx.1000 de ani sub asuprirea ungureasca? Iar dupa cum stim de la bunici atat romanii cat si ungurii aveau proprietatii fara nici o restrictie, iar in Regatul Roman aveau doar boierii.
Postat 10 Iunie 2011, 22:08 de Sebi
este jalnic acest tip de argumentatie
Imi pare rau de cei care nu incearca sa gandeasca putin pe aceasta tema. Pt cei care nu stiu in cele 6 judete ponderea populatiei maghiare depaseste 20 % deci nu este o chestiune etnica. In toate cele 6 judete UDMR este parte a coalitiei majoritare judetene, in 4 judete are cel putin 1 vicepresedinte la Consiliul Judetean deci nu este o chestiune politica. Daca acestea sunt singurele argumente pentru a forma un judet mamut - adica sa dispara UDMR si anumiti lideri regionali ai sai - este trist. Daca nu esti cumva Clujean (ceea ce ar explica tendinta expansionista) atunci ar trebui sa stii sa aduci un singur argument profesional. Oradea niciodata nu a fost in acceasi regiune administrativa cu Clujul. Daca sa spunem toti ungurii au fost prosti sute de ani, dar si romanii au fost cand au realizat structurile proprii ale Romaniei? Nu prea cred.
Postat 10 Iunie 2011, 21:28 de szabo odon
regiunea Somes-Crisuri a lui Carol al II-lea
Ce se va alege de Sorbonica daca vom trece la Cluj?
Postat 10 Iunie 2011, 21:14 de teo
uderisti disperati
bai odon, oricum va rupe tokes glanda.
Postat 10 Iunie 2011, 21:12 de nail
plange odon
plang udemeristi! le zboara ciolanul! hahahhaha...........
Postat 10 Iunie 2011, 21:06 de hahahaha.....
excelent
foarte bine ! oradea va apartine de cluj, iar serparia udemerista va pierii ! fondurile vor fi mult mai bine si mai atent gestionate. kiss si restul trupei vor privii cu ochii si mai bulbucati cum isi pierd ciolanul !
Postat 10 Iunie 2011, 20:48 de anca
@fartescu
unguru', de ce se teme nu scapa. se teme de disparitie !!!!!! acuma nu le convine ca i-au pus cu judetele din zona lor (centru)! fraiere, de ce va temeti nu scapati !!!!!!!! viata a decis asa pt ungurii migratori din Asia !!!!!!!!!!! ati fost sunteti si veti fi din ce in ce mai putini. Europenii v-au asimiliat aproape in totalitate !!! e o chestiune de cateva decenii si ungurii vor fi ASIMILATI IN TOTALITATE !!! NU E NICI O PAGUBA!!!
Postat 10 Iunie 2011, 20:44 de radu
@pyiu: sa mori tu ca ramane fara?
in noua structura bihorenii vor deveni irelevanti! nu ungurii, ei sunt relevanti oricum in majoritatea judetelor transilvaniei. ca vrem, ca nu vrem! si daca judetele vor fi grupate, ei tot vor ramane relevanti. vor conduce toata regiunea alaturi de PDL ani la randul. ceea ce fac deja in cluj! vor sa ne distruga judetul, ne vor transforma intr-o suburbie a clujului, intr-un jucu fara nokia! chiar credeti bai sobolani portocalii ca ne fraieriti cu cartea nationalista?
Postat 10 Iunie 2011, 20:09 de fartescu
ramin fara cascaval
Asta il frige pe acest smecheras corupt si pe Kiss. Nu de dezvoltarea judetului ii doare pe ei capul. Se tem ca va fi destructurata sobolanaria de la CJ unde ei taie si spinzura. Iar in noua structura ungurii vor deveni irelevanti.
Postat 10 Iunie 2011, 17:49 de pyiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON